Feleségem ultimátumot adott nekem, hogyha most már nem építek azonnal-de-rögtön egy terepasztalt mert nagyon óhajtana villanyvasutazni (amiért mellesleg egy jó ideje nyúz már) akkor rettenetes dolgok fognak történni, amiket én nem óhajtottam megtudni, hogy micsodák, inkább építettem egyet.:-) Szeretném ha ez egy olyan topik lenne, ahol képes beszámolókkal, építési leírásokkal, ötletekkel, trükkökkel ismertetnénk meg egymást és jómagam szívesen olvasnék, néznék meg hasonló építési leírásokat mint amibe én fogtam.
És ha egy A3-as papírt hosszában kettévágnánk? A rövidebb ioldala akkora maradna mint egy normál A4-esé, a hosszabbik viszont a duplájára nőne így. Én legalábbis így gondoltam, ha majd a diorámám (kb. 70 cm) abba a fázisba kerül.
Mint ahogy Irtad is leült a topik ,igy két napig felé sem néztem,s majdnem lemaradtam erről a kis ""ékszerdobozról".És még mondjátok,hogy nincs hová fejlődni.Szép és igényes munka.
Akkor csak ne szerénykedj ! :))) Mi az, hogy gagyi ?! :))))))
Nálam a HP3845-nél a 210x297 ( A4) a max. - ennél csak kisebbet ( levél, A5, A6, egyedi, stb. ) engedélyez - de keskeny margónál már itt is sipákol - bár aztán mégiscsak megcsinálja...
Mint írtam, természetesen több részből lehetne "körösztbe", de akkor össze kellene illeszteni az egyes lapokat, és az kétségbeejtően vacak... :((((( Próbáltam... (de más is ugyanezt írta itt... )
A gagyi fotónyomtatóm direkt ki is írja a maximális hosszot: több, mint hetven centi. Egy jobb, gyorsabb, több memóriával rendelkező típus ennek többszörösét is tudhatja.
Még szerencse hogy az enyém négy oldalas, így nem kell neki háttér:-)
Ha kellene esetleg vagy festenék valami egészen halvány kékes-szürkét hozzá, vagy bemennék az első művész ellátóba érdeklődni. Ott általában olyanok dolgoznak akik maguk is festegetnek, vagy olyanoknak adnak el árut. Aki már festett pár képet életében, annak egy kék ég megfestése ujjgyakorlat:-) Lehet hogy olcsóbban jönne ki mint nyomtatgatni. De ez csak egy eszmefuttatás volt...
Sajnos akkor még rosszabb a helyzet, ha egy cégnél szeretnéd kinyomtatni a hátteret. Nekem 330 x 80-as kellene. Csináltam hozzá fotókat megfelelő géppel, de nem nagyon találtal olyan céget, ahol kijönne 20-25 ezer forint alatt egy normális háttér. Azt még kasírozni is kellene, szóval az ezresek csak úgy röpködnek. Emellett a bolti hátterek nem is olyan nagyon drágák. Lehet kapni CD-n is háttereket, amit majd magadnak kinyomtatsz, de az meg röhely az internet és a Google korában... Az otthoni A4-es nyomtatgatás pedig tényleg felejtős, mert nagyon gagyi lesz a végén.
Engem azért érdekelt, mert kész hátteret (diorámához / terepasztalhoz ) csak arányáron lehet kapni ( 5-7000 Ft).
(Igaz ugyan, hogy most a PECO nevú angol cég készít "kék eget fehér felhővel" ez végre csak pár száz forint.
Kétféle változat van náluk, de az egyikre 6-8 hetet kell várni... :((((
Természetesen VAN tintasugaras nyomtatóm, de 2 db 55 cm-es dioráma esetén nem sokat érek az A4-es mérettel - valahol össze kellene passzítani - az pedig látszik... :((((
Na azért:-)) Vannak dolgok amik valamiért olyanok lettek amilyenek, de ezt sajnos nem mindig lehet később reprodukálni. Ez is egy olyan volt. Lehet soha többet nem áll úgy a nap:-)
Két dolgot gyorsan : egyrészt az az érzésem, - gondolom másnak is - hogy az eget is Te festetted, a másik pedig, hogy ha még sok képet teszel ide, én abbahagyom a vasútmodellezést....
:-))))
Eszméletlen szépek a munkáid, ez már egy más kategória, egy másik világ.Gratulálok.