Gondolom azt akarja bizonyitani azzal a konyvel,hogy 5 eves kortol kezd az ego -ontudat rohamosan kialakulni az emberben ,mint mikor egy madarat bezarunk a kalitkaba ,ido kell hozza,hogy megszokja.Persze huzamosabb ido utan nem akarja elhagyni a kalitkat,megha az ajto nyitva is van.Igy van ez az emberrel is olyan sokaig elunk abban az ego -ontudatban es amikor egyszeruen oszeromlik a meditalas folyamataban,akkor nem is hiszuk el ,(nem akarjuk elhinni szabadsagunkat ettol az ego kotottsegtol;vagyis tul konnyu lenne elhinni azt a tenyt,hogy minden osszefugg,es nem egyeni : mint az "ego".
Ettol szabadult meg Jezus,Buddha es a Szentek.semmi mastol!Egy diohejban enyi a veloje minden szpiritualis tanitasnak.(vagyis szerintem ennek kene lennie.)hahaha
remek 'pszichológiákat' találsz a hagyományban. a Szentírás kész tankönyv. a modern pszichológia, mint olyan, csak az 'óemberrel', magyarul az egóval foglalkozik. az pedig tudjuk mennyit ér... a vicces az, hogy a pszichológia átveszi a lélek fogalmát, miközben tudományosan 'materialista' szemlélettel dolgozik. idióták... ...ismerik a korporális, pszichológiai, no meg a szociológiai faktort, de meg sem említik a pneumatológiait (magyarul a szellemit), ami pedig a döntő. olyan ez, mint amikor a szekeret kocsis nélkül útnak engedeik: lesz ami lesz. ebből a 2 mondatból is jól kitűnik mennyire következetes és intakt todomány a jelenkori (ha)pcihológia. és sajnos kötelezően teletömik a lelkészi fejeket azzal a rettenetes maszlaggal.
én csak azt nem láttam még a való világba hogy milyen az a negatív értelmű és a művekben általános szintre emelten kritizált jellemvesztés? komolyan kérdem
mert ehhez kellene vmi általános pozitív jellem?
vagy b) verzió hüle vagyok
ja vagy a szerző szerint van ilyen és olyan pozitív jellemvonás, és/vagy ilyen és olyan helyzetben ezt kellene tenni kedves feleim...
szóval nem tom mi az a rossz értelemben vett jellem vesztés na
olyat már láttam 1-2-t:-) hogy semmiképp sem tudja meghaladni az egyébként 5 éves korára kialakult jellemét és egyéb tudását
ha abból veszít és újakkal ügyesen gyarapít az a frankó ??
legutóbb pl egy bizonyos jellemű ember mondja nekem mennyire nagyon és őszintén sajnált engem ezért és azért
nagyon jól mosolyogtam én ui a sajnálatos esemény közben során alatt és végig a lehető legjobban éreztem magam
de jó hogy jóformán csak magamról kuruttyolok:-)(:-
""figyu és akkor az ógörög drámák mirül szólnak?:-):-)))))""
Akkó mosmá csakmekkérdem, mihez képest?:) Mert én úgy értettem, hogy az általam említett regényekhez, ill. a személyiség-megoszláshoz, én-hasadáshoz képest. Ehhez képest másról szólnak, hogy miről, abban tökre igaz, amiket írsz: jellem, sors, személyiség, végzet... Vagyis egységesebb, komolyabb és komorabb, méltóbb dolgokról tudnak és valóban tudnak/!/ szólni. Az általam pedzett könyvek töredezettebb témája/szerkezete töredezettebb kort is fest.
Végülis, ha ki mered dugni a fejed, fel is emeled kissé.;)
mert én elvolvastam az összest mintegy 20 éve...eddig aszittem főleg arról ,hogy az embernek a jelleme a végzete, bár látszólag: sorsát nem kerülheti el blablabla:-)
a teknőcös cucc miután sikerül leordítani:-) ill lefordítani arról szól, hogy a bizalmatlanság akadályozhatja új információk befogadását...ami végletes esetben nem egészséges
Érik a gyümölcs: jaja, munkások, munkáltatók. Földjükből kiforgatott, munkát és megélhetést, életben maradást kereső, vándorló tízezrek; bármikor hasonló sorsra várományos, vagyonukat féltő többiek. A sztorira már nem emlékszem. A hangulatokra igen: túlélés, remény, csalódás, erő, emberség, méltóság.
"Emelt fővel". A teknősös cucc nem ilyesmiről szól?
az atyaúristen országh lászló féle szótár szerint:
stick pigs, mármint annak ha jól emlékszem a 2. szótári jelentése:-)))))))
egyébként nem értem :-) hogy a turtle miért teknősbéke ill teknősbéka, mivel nyilvánvalóan ugy hangzik a füleimnek...,hogy albatrosz vagy sirály:-)))))))
mingyá nyitom a topikom, tsak a machinéria nem engegyi. még vagy 1 napig, vagy 30 hozzászólásig, ez nekem se világos...
srácok, télleg nem tudjátok elképzelni merre hol meddig mennyit jártam!!! ez még annál is durvább! most biztos gondolsz valami durvát, de az meg sem közelíti azt, amin én átmentem.
mindent +megtudtok majd. 1 pár perc türelem, fasten your seatbelts, and you'll see... ...see everything...