Úgy éreztem, szükség van még itt egy új fórumra amely egyik legkedveltebb gyümölcsünkkel a nemes és még nagyobb hírnévre hivatott igazi Magyar csemegeszőlővel foglalkozik.
Tiszteletem a Fórumtársaknak!Két szőlőfajta leírásban kérném a segítségeteket, valaki tud linket fölrakni róluk?Dzsandzsal kara,Krizsonikovüj,köszönöm sziasztok.
Szerintem darázscsapdába minden olyan erjedő dolog jó ,amit nagyon olcsón be tudunk szerezni,illatos,cukros,és ne tudjon megállni rajta a darázs ,egy kis mosogatószer jó ötlet.Például a nagypapi pimpós bora,tudjátok az a guggos,amit már az ellenséggel se tud megitatni.De még szeretném ha adnátok tippeket,mert sok kell.
Ne azt a fajtát csináld, amikor a palack tetejét levágja, s fordítva teszi vissza, mert csapadékos időben pillanatok alatt feltelik esővel, s lehet kiöntögetni, majd újrakeverni a löttyöt bele. Sokkal kevesebb macera van azokkal a fajtákkal, amelyekbe nem tud beleesni az eső.
Én azon kívül, amit elmondtatok, szoktam bele tenni még egy nagyon-nagyon kevés ikrásodott mézmaradékot, illetve gyümölcscefrét, vagy olyan rothadásnak indult gyümölcsöt, amit cefrébe nem tennék. nálam ez vált be a legjobban...
Én leginkább nem a palackban lévő folyadékra voltam kíváncsi,mivel japánba úgyse tudnék kimenni érte, hanem az ötletességre.Azért,hogy neked mindenáron értened kellene ,mit tettek bele, én kihagyom. Már most beszereztem ,használt cikk piacon,pár száz forintért egy 5 literes lejárt szavatosságú mandarin sűrítményt . Állítólag ecetet is kell beleönteni,hogy a méhek ne menjenek rá.Most énnekem ez az EGYIK megoldásra váró problémám.Ha kell minden tőke mellé teszek egy csapdát.Remélem a darazsak azért még szeretik,hogy lejárt a szavatossága, vagy 2 éve.Tavaly nálam a darazsak álltak nyerésre,remélem az idén megfordul az állás.
3? Melyik 3-ra gondolsz pontosan? Nálam olcsó sör és cukor volt a menü. Tökéletes volt. Méheket nem fogtam. Elvileg az ecet erre szolgálna, de semmit sem befolyásolt.
Hozzám is elérkeztek az oltványok! A csomagolás prémium minőségű bár mindenki így csomagolna!
Viszont a gyökérzetet kicsit hiányolom. Másnak is ilyen kevés gyökere van az alanynak?
Eddig bárhonnan rendeltem oltványt, alig érdemleges gyökérzete. Ezek az alanyok sajátosságai, hogy ilyen a gyökérzetük? Nekem a fekete rizling olyan bolyhos gyökeret növeszt, hogy elképesztő.
Nem szabad vele kísérletezni.Azonnal ki kell ásni a legkisebb gyanúnál is.Nekem több mint száz fajta rózsám van,ha egy fajtánál tapasztalom a leveleken a mozaik vírust azonnal kiásom.Nem szabad gondolkodni,hogy majd megmentem.Mélyen ki kell ásni a gödröt nyitva kell hagyni egy évig,és a következő évben mehet bele az új fajta.A szőlőnél ugyanígy kell eljárni. Aki nem így cselekszik veszélyezteti az egész fajta állományát.
Ha ESCA lenne, akkor valószínüleg ragacsos lenne a seb. A levél sem mutatja az ESCA tünetét. De valami más edénynyaláb betegsége azért van, a levél sem teljesen egészséges úgy látom.
Ettől függetlenül szerintem van esélye, hogy megmaradjon. Valamilyen szisztémikus fungiciddel kellene kezelni a sebet. Régebben a Fundazolt (Benomylt) javasolták az ilyen sebekre. Most is vannak hasonló hatásúak, talán a Topsin.
Leírást a fajtákról nem mindegyikről találtam érési idő,szín,bogyóméret forma,linket tudnál fölrakni,nagymértékben megkönnyítenéd a fajtaválasztást,köszi
Ma feldobtam a csomagokat, megpróbáltam lehetőségeimhez mérven a legjobban becsomagolni. A postaköltség mindenkinek egységesen 2190 Ft lett. Remélem mindenki épségben megkapja a csomagját, kérem aki megkapta jelezze emailben.
Akit érdekel azoknak írnám, hogy ha szeretnétek ősszel is hozok még egy kört. Annyit kérek, hogy emberenként minimum 10 darabot veszek fel, a maximum pedig 20 darab. Akinek ily módon megfelel, az keressen fel a publikus email címemen.