Ha 100m talaj regisztert szeretnék építeni 200-as csőből, kigyó alakban, megtekerve, 10m-es cső hosszokkal, akkor hogyan szokták megoldani a kondenzvíz elvezetést?
Én is mezei barkácsoló vagyok, de elvileg működhet. Esetleg egy szakértővel konzultálni méretezés végett. Nehogy előforduljon, hogy az SEWT hűtőkaloriferje vagy az Atrea hőcserélője ne tudja leadni azt a hűtőteljesítményt amit a kültéri termel. Én is agyaltam annó hasonló megoldáson, de pénzhiány miatt elvetettem. Végül az SEWT mellett maradtam. Ha nyáron 25-26 fokot tudom vele tartani a házban, az nekem elég. Gondolom nem sima vízzel, hanem valami fagyállós cuccal akarod feltölteni. Erről jut eszembe tudja valaki milyen fagyállóval kell feltölteni az SEWT-t? Milyen arányban kell bekeverni? Hol lehet (jó áron) beszerezni?
Van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne a befújó ágba beilleszteni egy lékkondit?
Vagy lehetne olyat, hogy az SEWT hőcserélőjét használom fel? Akkor nem a talajregiszter folyadékát keringetném benne, hanem átváltanék egy folyadékhűtőre.
RVN fokozatmentes fordulatszám szabályzót vettem a ventikhez. Nekem ~23 méter hosszú lesz a rekuperátor aktív hossza. A hideg oldal 200-as flexibilis alu, a meleg oldal pedig 250x250-es EPS. A nyomásesése 250 m3/h mellett 30-40 Pa. Minden csőnek, idomnak megtalálod a neten a karakterisztikáját.
NA, neked is cső a csőben a cucc? Milyen hosszú és milyen légellenálások vannak benne? Jó lenne ha működne nekem is a 160 A val... hol vetted a szabályzót és mit tud?
Nálam 2 db 160A van elektronikus szabályzóval. Még csak a "deszkamodell" van összedobva, de kellemesen tolják a levegőt, és csendesek is. ~700 m3-es házat fognak szellőztetni.
Lenyegeben ezek azt tudjak mint az en ventieim. Kerdes, hogy mi az elvarasod. Mit szeretnel veluk elerni: m3/h, milyen hosszu a rendszerben a csovezes, milyen a feluletuk, stb. folyamatos szelloztetest, vagy gyors szelloztetest/szakaszos/.
Kicsit Off. Ne vegyétek reklámnak,inkább segítségnek aki lakásszellőztetőt szeretne.
Egy barátom kérésére: Van egy új Atrea Duplex Ec 500-as lakásszellőztető gépjük,ami nettó áron eladó. Teljesen legális,(visszamondták a rendelést,a foglaló volt a fájdalomdíj,ami az áfa összege) üzletben van. Brunner Gábor 30/9977125
Akit érdekel: a honlap segítségével ki lehet számolni helyiségekre lebontva, hogy hány m3 levegőt kell befúvatni vagy elszívni. Sajna német nyelvű. Kwleasyplan
Gondolom, olcsóbb, könnyebb vele dolgozni, nem korrodál, kisebb a tömege. Hátránya meg elhanyagolható. Rosszabb a hővezetése, de egy kb. 1 tized mm vastag anyagnál ez nem számít. Valószínű, hogy ez spec. statikusan nem feltöltődő anyag.
Szükséges légmennyiséget kétféleképpen lehet számolni: 1. 1 embernek 30m3 friss levegőre van szüksége óránként. 2. Szükséges befúvott levegő (m3/h) = A ház belső térfogata (m3) x légcsereszám (1/h) A ház belső térfogata: csak az vedd figyelembe, ami szellőztetve lesz, előszoba, garázs, stb. gondolom nem lesz. Légcsereszám: A házban lévő levegőnek hányad része fog kicserélődni 1 óra alatt. Ajánlás: 0,3-tól 0,5-ig
A két számítás alapján a nagyobbat kell figyelembe venni.
Nálad: Alapterület:270m2 x belmagasság: 2,7m x Légcsereszám:0,4= 292 m3/h Ez az érték a normál szellőztetésre vonatkozik.
Én annó a Systemair-tól vettem a szellőztető gépet: Ilyen nettó árakat kaptam 2007 októberben: VR 250 EH/B: 412 630 Ft VR 300 TK/B: 327 300 VX 250 TV/P: 277 660 VX 400E: 328 750 VX 400EV: 372 140
egyébként csúcsteljesítményen ez is 52dB, de saját fülemmel hallottam, hogy ezt gyakorlatilag nem lehet hallani.
A múlt héten volt szerencsém ezt a házat megnézni (meghallgatni) és semmit nem lehet hallani. Az igazsághoz tartozik, hogy vérprofi az egész csövezés és nagyon figyeltek a hangcsillapításra.
Véleményetek szerint egy 200 nm alapterületű és 70 nm tetőtér beépítéses házhoz rekuperátoros hővisszanyerős szellőztetés esetén mekkora teljesítményű gépre van szükség? Létezi az, hogy 600 m3/óra? Kezdek megőrülni, hogy ahány cég annyi kőbe vésett határozott kiviteli javaslat. A fém házba öltöztetett hangcsillapított német masinák 1 - 2,5 M, míg a "célnek megfelelő" olasz kivitel csak 600 e, de az 52 dB.
Az egyik cég csak az álmennyezetben hajlandó a csöveket az elszíváshoz/befújáshoz elvezetni, a másik csak a födémben, míg a harmadik az aljzatbetonban.
Míg az egyik csapat a Rehau elemit preferálja a bacik miatt, addig a másik a geotermikus rendszert javasolja, mert minden cső legombásodik:(
Hülye kérdés, de hol az igazság? -erre nem várok választ-