Soha nem mondtam, hogy szellőztetőgépet árulok. Nem figyeltél jól, leülhetsz, 1es ;)
"van 50db saját lakása... hümmm minket ezek a magán emberek elkerülnek...."
Nem. 50db-ot beépíthet monnyuk egy ép.vállalk. egy évben, aki sorházakat épít.
Az nem viszonteladó, hanem felhasználó. Mégis nagy tétel, de nem sajátjába. Miért fizetne ki 50 haszonkulcsot egy kereskedőnek, inkább vesz a gyárból olcsóbban.
Sehol nem volt szó magánemberekről! Nem figyeltél jól, leülhetsz, 1es ;)
"De azt hiszem ezt nem korrektnek nevezni bátorság...vagy még több. Inkorrekt, mert te egy másik üzleti modelt követsz, de kijelenteni ki modelje a jobb... ezt az élet dönti el."
A "korrekt" "nem korrekt" "inkorrekt" jelzőket én nem használtam rád, sem üzleti modelledre. Nem figyeltél jól, leülhetsz, 1es ;)
Jobb lett volna ha privát levelet küldesz nekem, de ahogy gondolod:
Levélben kaptam tőletek egy nagyon kecsegtető viszonteladói ajánlatot. Nagyon örültem neki, mert óriási kedvezmények szerepeltek rajta. Nagyjából tudtam az áraitokat, fejben kalkulálva arra jutottam megéri aláírni és visszaküldeni nektek! Nem értem hogy miért mondod hogy nem írtam alá?! Amikor viszont megkaptam az aktuális listaáratokat megdöbbenve tapasztaltam, hogy az árakat annyival emeltétek fel mint amekkora kedvezményt adtok :( Letört a szarvam, megmondom őszintén csalódtam, főleg akkor amikor azt hallom hogy nálatok ugyanannyiért vagy olcsóbban veszi meg a végfelhasználó mint nálam. A hírneveteket nem csorbítom, nem kicsi reklámot csináltam nektek, ha van kedved olvass vissza ebben meg a hasonló topikokban. A honlapom címlapján szerepeltek, a gépemet hetente mutatom meg érdeklődőknek. Eladni pedig nem tudom, mert ha ráteszem a minimális hasznomat, drágább vagyok mint ti! Így hogyan dolgozzunk együtt??? Kíváncsi lennék hányan vásároltak nálatok (olcsóbban) gépet olyanok, akik felhívtak engem telefonon érdeklődni, vagy eljöttek ide személyesen! 490 nettó? Nekem miért küldtetek olyan árlistát amiben ez listaáron 779 ezer + ÁFA????
"ezt mi is így csináljuk, de attól függetlenül, hogy az a valaki kereskedő vagy felhasználó" úgy érted hogy akinek van 50db saját lakása... hümmm minket ezek a magán emberek elkerülnek.... 1x volt olyan felhasználó (project) aki 270 db vásárolt tőlünk egyben, ő is jó árat kapott... de aki 1 et az tuti nem kap olyat sem mint aki 10-et.
Az aki ezt mondja annál az a helyzet, hogy a gépe túl drága ahoz hogy még nomális áron beleférjen egy kereskedő. Mert ha neked én azt mondom eladok neked 50db al több gépet és te azt mondod nem... akkor.... hát nem tudom...
Igen a viszonteladó csinál promociót... pl az egyik vidéki most a helyi rádióban reklámoz minket... de írt már újságcikket is... és fentartja a készletét, havonta küldi hozzám az embereit tanulni stb stb, és a helyi ügyfelem megkapja helyben szakmailag korrekt tájékoztatással helyi garanciával.
És igen ha hozzám vagy máshoz mégy ugyanazt 1 2 ezer ft difivel ugyanannyiért kapod meg.
De hidd el szinte nincs az a termék aminek az árában nincs egy kis eltérés... pl egy autóban, egy hűtőben stb...
Mindenkinek lehetnek saját promociói stb...
Sok féle viszonteladó van. Van akivel van szerződésünk, és van aki csak veszi és eladja. Rájuk nem hathatok, árban annyit mint aki aláírta a szerződésünket.
De azt hiszem ezt nem korrektnek nevezni bátorság...vagy még több. Inkorrekt, mert te egy másik üzleti modelt követsz, de kijelenteni ki modelje a jobb... ezt az élet dönti el.
Mi azt az utat járjuk, hogy ha az ország másik végében lévő ügyfél az hozzá közel kapjon megfelelő tájékoztatást, és aki neked hazudik, hogy mennyit tud azt sajnálom, ezzel nem lehet fűtést kiváltani, hűtést sem csak nagyon kihegyezett esetekben. Ez arra való, hogy kellemes levegő legyen a lakásban a lehető legkisebb energia felhasználással és aki nagyon mást mond nem mond igazat. Kell egy házba + bevitt teljesítmény... és ha én Pócsi György vagyok az Aldestől te ki vagy?
Vádaskodni könyebb mint szembe nézni vagy felhívni. Mert annyira nem is vagyunk messze egymástól ugye :)
Igen uraim.. a konkurencia nem mindíg dugja kesztyübe a kezét. :)
"ezt mi is így csináljuk, de attól függetlenül, hogy az a valaki kereskedő vagy felhasználó" úgy érted hogy akinek van 50db saját lakása... hümmm minket ezek a magán emberek elkerülnek.... 1x volt olyan felhasználó aki 270 db vásárolt tőlünk egyben, ő is jó árat kapott... de aki 1 et az tuti nem kap olyat sem mint aki 10-et.
Az aki ezt mondja annál az a helyzet, hogy a gépe túl drága ahoz hogy még nomális áron beleférjen egy kereskedő. Mert ha neked én azt mondom eladok neked 50db al több gépet és te azt mondod nem... akkor.... hát nem tudom...
Igen a viszonteladó csinál promociót... pl az egyik vidéki most a helyi rádióban reklámoz minket... de írt már újságcikket is... és fentartja a készletét, havonta küldi hozzám az embereit tanulni stb stb, és a helyi ügyfelem megkapja helyben szakmailag korrekt tájékoztatással helyi garanciával.
És igen ha hozzám vagy máshoz mégy ugyanazt 1 2 ezer ft difivel ugyanannyiért kapod meg.
De hidd el szinte nincs az a termék aminek az árában nincs egy kis eltérés... pl egy autóban, egy hűtőben stb...
Mindenkinek lehetnek saját promociói stb...
Sok féle viszonteladó van. Van akivel van szerződésünk, és van aki csak veszi és eladja. Rájuk nem hathatok, árban annyit mint aki aláírta a szerződésünket.
De azt hiszem ezt nem korrektnek nevezni bátorság...vagy még több. Inkorrekt, mert te egy másik üzleti modelt követsz, de kijelenteni ki modelje a jobb... ezt az élet dönti el.
Mi azt az utat járjuk, hogy ha az ország másik végében lévő ügyfél az hozzá közel kapjon megfelelő tájékoztatást, és aki neked hazudik, hogy mennyit tud azt sajnálom, ezzel nem lehet fűtést kiváltani, hűtést sem csak nagyon kihegyezett esetekben. Ez arra való, hogy kellemes levegő legyen a lakásban a lehető legkisebb energia felhasználással és aki nagyon mást mond nem mond igazat. Kell egy házba + bevitt teljesítmény... és ha én Pócsi György vagyok az Aldestől te ki vagy?
Vádaskodni könyebb mint szembe nézni vagy felhívni. Mert annyira nem is vagyunk messze egymástól ugye :)
Igen uraim.. a konkurencia nem mindíg dugja kesztyübe a kezét. :)
"aki 50db vesz annak olcsóbban adom mint aki 1 et "
ezt mi is így csináljuk, de attól függetlenül, hogy az a valaki kereskedő vagy felhasználó.
"Te mit szólnál ha vennél valamit egy boltban egy gépet, és ha elmennél a gyártóhoz olcsóbb lenne?? Akkor éreznéd magad igazán átverve..... vagy azt mondanád jaj de jó.....?? Nem hiszem...."
1.nem venném meg forgalmazónál...
2.nem
3.igen
4.mápedig de :)
"így mindek viszonteladó??"
kell a francnak a viszonteladó!!! mit csinált a tüzépes azért a 200.000 Ftért, amit az én Schiedel kéményemen keresett? LÓFASZT.
ÉN találtam ki, hogy az legyen. ÉN választottam ki a típust. A Schiedel gyárból közvetlenül szállították.
Ugyanígy az Altek cserép. Büdös nagy semmit sem csinált érte a tüzépes, még csak oda sem mentem.
Nekem egyik sem promótálta, nem fektetett bele semmit. Csak akasztott.
Hol látsz te itt rendes promóciót, tájékoztatást, supportot szellőztetőgép ügyben? Sehol. A forgalmazók hazudnak és átverik a laikust. Ilyeneket mondanak, hogy "ezzel nem kell majd fűtés" meg "berakod és megvan a PH".
Én minden információt a gyártóktól szerzek be, közvetlenül. Meg is venném onnan. A kereskedő meg mehet a búsba.
Bocsika, hogy belekotyogok. En ugy latnam korrektnak az eladast, ha Te csak viszonteladoknak adnal el. A viszonteladok pedig az altalad megszabott arresben dolgoznanak. Igy nem tortenhetne meg, hogy lekerem az arajanlatot az egyik helyrol, majd elkuldom a masik helyre es ott a mindenaron eladas erdekeben, alaajanlanak csak azert ,hogy nekik legyen belole uzlet. Ez a rendszer mukodik sajnos ma a vilagban.
ha az neked lehúzás, hogy aki 50db vesz annak olcsóbban adom mint aki 1 et akkor komolyan nem értelek.
Ha valaki aláírja a viszonteladói szerződést, akkor reklámoz minket, időt energiát fektet bele, és akkor kell neki adnom valamit ezért cserébe. pl jó árat.
Szerintem azokkal szemben akik energiát pénzt fekteknek be felelőtlenség hogy a végfelhasználó olcsobban kapja...így mindek viszonteladó?? Neki miért éri meg velem foglalkozni?
Te mit szólnál ha vennél valamit egy boltban egy gépet, és ha elmennél a gyártóhoz olcsóbb lenne?? Akkor éreznéd magad igazán átverve..... vagy azt mondanád jaj de jó.....?? Nem hiszem....
Kedves Unisignal, Az Aldes-ssel nincs aláírt viszonteladói szerződésed, az tuti, mert én írtam alá az összeset. :) Az ár nem emelkedett a 2x esére, hanem volt egy bevezető + Hungarotherm ár, ami igen kedvezményes volt valóban. 392.000 nettó+ 20% áfa = br. 475.000 (2009. Április legalacsonyabb ára Áprilisban volt.) Ez most végfelhasználónak nettó 560 Ft- tervezői díj lejön, ami 70.000 így 490 nettó + 25% áfa. A lista ára szinte nem változott, csak az eurónak megfelelően. Azonban új opciók kerültek a gépbe, ugyanazon az áron. Nem csak viszonteladónál lehet 600e ért megvenni, hanem mindenhol - mindenkinél, mert 1 ára van, (legalábbis mi ezt kérjük a viszonteladóktól). Ez az ár a 490e ft +25% áfa körül van, +/- pár ezer Ft. És minden ügyfelünkkel szeretnénk nagyon korrektül viselkedni, és így is teszünk. Azt a kollégám, aki nem teljesíti, etikai viselkedési normáinkat az aznap elbocsátjuk, ebben nincs pardon. De azt hiszem ilyen nem lesz, mindegyik kollégám remélem így éli az életét nem csak a munkahelyén, hanem a magán életében is. Ha bármilyen problémád merült fel korrektségünkkel kapcsolatban, kártérítünk akár a gép árával is, de úgy érzem ez nem ez a szituáció. Számunkra jó hírnevünknél fontosabb nem létezik, így nagyon figyelünk az ezen esett akármilyen csorbára, és igyekszünk megérteni, kijavítani azt, de azt sem gondolom, hogy ez az a szituáció. Köszönöm, hogy gépünket választottátok, remélem, hasznát veszitek. Őszinte tisztelettel, Pócsi György
Érdekes. Nálam 450 köbm. épülettérfogatra,agyagos-köves talajra a talajregisztert 54m hosszra számolták. (mondjuk nem a demó programmal)2 méter mélységgel számolt ezt viszont 2.3m mélyen tettük a földbe. Ennek segítségével +5 fok alatti külső hőmérsékletnél előmelegítjük a levegőt ( a beérkező +13 és +5 fok között volt) +22 fok felett pedíg hűtjük ( a beérkező +17 és +22 fok volt)
A köztes hőmérsékleti időszakban a regiszter nem működik,egy külső fali csatlakozón szívja a frisslevegőt. A talajt is hagyni kell pihenni, nehogy nagyon áthüljön vagy átmelegedjen.
Ha jól gondolom akkor a párakicsapódás az első 20 méteren várható a leg intenzívebben. A 20. méter utáni fordulóba kellene tenni a kondenzvíz elvezetést. Ehhez a legmélyebb ponthoz 3 % lejtéssel kell a csöveket fektetni. Ha ezt az elvezetést nem lehet a csatornába bekötni akkor ide egy külön akna kell ahonnan kiemelheted a vizet.
A csövek nem lehetetnek közelebb egymáshoz 2 méternél.
Igazad van. Elnezest kerek a pontatlan adatert ! Valoban csak 3,14m3 viz. De a lenyegen nem valtoztat. Szerintem sokkal kenyelmesebb megoldas problemak nelkul . Karbantartast sem igenyel a kinti rendszer.Valamint gondolj bele, hogy ha csak 1C fokkal hutod le a keringtetett vizet, akkor nyertel durvan 3,6kWh meleget.
A 100m-t a Rehau talaj regiszter méretező programja hozta ki egy adott min bemenő levegőre.3 féle lefektetési mód közül lehet választani, és ez volt a legszimpatikusabb, ez férne el a legjobban. A program ingyenesen letöltehető a honlapjukról, magyar nyelven.
Mi lenne, ha a 100 meter csobe inkabb vizet tennel es a hazban egy fan-coilban forgatnad a vizet, igy nyaron huthetnel vele, telen meg elomelegithetned a beszivott levegot? Igy nem volna gond a lejtes meg a bacik. A csovekben 31,5m3 viz lenne, ami komoly hotarolasra kepes. Valamint konstans homersekletet biztosit.
Ja en nem ertek hozza, csak matematikailag oldottam meg a problemat:) Az nyilvan feltetel, hogy eleg legyen 1 db tisztito, de vegulis miert ne lehetne kozepen, ehhez nem ertek. Akkor is ugyanez csak a kozepetol tukrozod...
Az nem tudom mennyire jó, de egy ilyen 100m-es cikk-cakknál esetleg lehetne az 50. méterhez, tehát középre tenni a legmélyebb pontot? Valami tisztítónyílás nem kell esetleg sűrűbben?