Sziasztok:D Mindenkinek köszönöm a kimerítő válaszokat, sokat megtudtam belőle:) Személy szerint én sem rajongok a sátoros elhelyezésért, akkor már inkább a kocsim hátulja:D (teljesen átalakítható franciaágy nagyságúnak, és még kényelmes is) Hellosztok:)
Szia! Mi is autóval voltunk tavaly, végig sátraztunk, egy hónapig. Nem célszerű kempingen kívül sátrat verni. Mi csak négy-ötször próbálkoztunk ezzel, ebből kétszer megjelent a terület tulajdonosa és nem örült. :/ Nem a sátorverés ellen volt kifogása, hanem a terület várható szemetesként és wc-ként való használata ellen. Ami jogos. A kemping használata röhejesen olcsó, nem sokat spórolnál rajta. Így viszont többnyire rendelkezésedre áll konyha, ivóvíz, fürdéshez melegvíz (a felföldi területeken ez fizetős, de nem vészes, párszáz korona) és gyakran van közös helyiség is, ami igen praktikus, ha enni akarsz, odakinn meg fú a szél és csap az eső. Mi egyetlen este kivételével nem fáztunk sosem (júni 20-júlli 20 között voltunk és a körbeúton kívül a felföldet is bejártuk), igaz, rutinos téli-nyári sátrazók vagyunk, jó felszereléssel. Szállás amúgy szinte mindenhol van, az Isten háta megetti helyeken (Kverkfjöll, Askja) is. Üdv: B.
Szia! 15e-ért koronában lehet kb. bérelni júliusban, én ahol béreltem ott 183e-ért adnák most 7 napra , és szeptemberben valóban sokkal olcsóbb. Van viszont néhány nagy előnye a júliusi utazásnak. Először is sokkal jobb esélyed van rá, hogy ne zuhogjon egész nap az eső és süvöltsön a szél, másodszor éjszaka is világos van, jobban ki tudjátok használni a rendelkezésre álló időt, hogy minél többet lássatok. De Ti tudjátok, mi az ami belefér a költségvetésetekbe, és mi az ami már nem.
A jegyár valóban nagyon jó. Én 109 000-ért fogok utazni. A kocsira viszont szépen rátették a nyereségüket, amiért persze nem lehet elítélni őket, hiszen ebből élnek. Megnéztem most vagy 10 különböző céget, egyedül a Hertznél volt ilyen magas az ár. Igaz, nem is 400 € a többi, az azért nem főszezoni ár, úgy tűnik (lehet h múltkor júniusi dátumot néztem? nem emléxem). De a legtöbb helyen 550-580 € körül van egy kisautó július végén (07.20-27-et írtam be most mindegyiknél). Pl. www.atlaschoice.com; www.atlasterra.com; www.rentalcargroup.com; www.cartrawler.com stb. És van egy, ahol ha nem mentek sokat, még jóval olcsóbban megúszható. www.braut.is Ha napi 100 km-es limittel veszitek, akkor mai árfolyamon alig 440 €, 200 km-rel kb. annyi, mint a többi, korlátlannal picit drágább, úgy már nem éri meg.
már sajna tudom is a választ nem esett le, hogy a suk a skandiváv iroda mozaikszava ugyhogy igen már náluk jártunk és tőlük kaptuk a legjobb repjegy árat és kocsibérlést is (199e)
Szia bm613 nem tudom hol találtad a 400-as árat de ölni tudnák érte:-) ha meg tudnád mondani megköszöném! Egyébként a jó ár a repjegyre 160e ft a szállásra ugyanennyi 2 főre egy hétre egy elég szép szállodában!
szia overnet én is megnéztem a keflaki reptér ajánlatát ott 210 e ft e legolcsóbb bár szept.-ben ugyanez 60e ft-al olcsóbb. Köszi a suk ötletet mindjárt meg is nézem!
Szia tompus július végén mennénk de lehet, hogy kénytelenek leszünk átrakni szeptemberre mert akkor valamivel kb 60e ft-tal olcsóbb a kocsi mert még mindig nem találtunk erre az időpontra jó árat! Hol láttad ezt a 15e ft/nap árat?
Na igen.. most néztem xe.com-on, 1,62535 HUF = 1 ISK. De azért tegyük hozzá, hogy így már "csak" annyiba kerül egy hálózsák-férőhely, mint errefelé egy kellemes vendégházi hely.
Ha ennyi baj van, tiltsák meg. Vagy őrködjenek (amit ha jól emléxem az itteni beszámolókra, meg is szoktak tenni), és ha bármi disznóság van, büntessenek. Ne a kihalt országúton 90 helyett 120-szal menőkről húzzanak le több százezer forintot, hanem azokról, akik tényleg károsítják a természetet. Én amúgy akkor sem aludnék sátorban, ha magam szervezném az utat, és elsődleges cél volna a spórolás. Fedél legyen a fejem fölött, és adjanak egy matracot, amire le lehet dobni a hálózsákot. Ezért még az izlandi árakat is hajlandó vagyok kifizetni.
Egyetértek azzal, hogy a szabályokat kell betartani, de azt, hogy nem szeretik a vadkempingezőket ottaniak mondták, rossz tapasztalataik vannak sajnos, és azért.Ők is tudják, hogy van ahol szükség van rá, ezért is engedik meg, de attól még a többség alapvetően ellenzi. Ők is minden hétvégén eljárnak kirándulni, de vigyáznak a környezetükre, ellentétben sajnos sok turistával.
Valamiért megtéveszt az árszínvonal, a népsűrűség vagy más és megváltozik az ítéleted. A létező jogszabályokat táblázással vagy szóbeli tájékoztatással meghazudtoló kempinges ugyanolyan mint a mi taxishiénánk, és ugyanúgy pénzért teszi. Remélem, hogy a közvélemény nem támogatja. A valós szabályokat kell megismerni és betartani.
Hali:) Na ácsi emberek!!! 1.) Köszönöm a segítséget! 2.) Ne ezen vesszetek össze ha megkérhetnélek Benneteket!:) Szerintem megoldható lesz, hogy a kecske is jóól lakjon, és a káposzta is megmaradjon:D Nem igazán szeretnék senkinek gondolt okozni, így tiszteletben tartom a hagyományokat!!!:)
Bár már le akartam zárni a témát, de most kicsit felbosszantottál. Röviden: nemcsak a kempingtulajdonosok vannak ellene, hanem úgy általában a lakosság nem szereti az összevissza vadkempingező turistákat, mert azok gyakran nem vigyáznak a környezetre.Hogy sok helyen mégis megengedik, az az ország adottságai miatt van, de attól még nem pártolják, hogy bárhol leverhesd a sátrad csak azért, mert spórolni szeretnél egy kicsit a szállásköltségen.
Az ő joga az, hogy az általa birtokolt területen díjat szedjen. Ha a vadkempingezésbe, amennyiben az amúgy legális, beleugat, az kb. olyan, mintha a taxisok vagy a BKV b...tatnák a gyalog vagy biciklivel közlekedőket.
A joggal lehet élni és visszaélni is. Te így gondolod, én meg úgy, hogy az a kapzsi kempingtulajdonos ebből él a családjával, érthető, ha a vadkempingezés ellen van. Azt hiszem ezt megbeszéltük, kár is szaporítani tovább a szót, lényeg, hogy sok helyen lehet szabadon is kempingezni, az eredeti kérdés pedig ez volt :)
Valami ilyesmit olvastam én is :) De azt is, hogy a helyiek nem szeretik, és hiszek abban, hogy néhány ezer forint megspórolása érdekében nem feltétlenül kell megszegni a helyi szokásokat, ha nem visz rá a kényszerűség. Én csak 2 helyen sátraztam, de az mindkettő NP területén volt, ott meg tilos.
Védett területeken csak kijelölt helyeken szabad, bekerített területen pedig csak a tulajdonos engedélyével, de ezen kívül szerintem bárhol, hiába próbálnak a kempingtulajdonosok megtéveszteni, csak kempingtől 1 km-en belül nem szabad.
Sok helyen kifejezetten tiltják, sehol nem szeretik, de előfordulhat, hogy nem zargatnak miatta. Azért inkább keressetek "rendes" kempinget, nagyon sok van az országban, ha másutt nem találtok szállást, csak végső esetben vadkempingezzetek. Egyébként is ilyenkor még ajánlott a sátrazás kerülése, nagyon hideg tud lenni még július végén is Izlandon egy sátorban, ha kifogtok egy kellemes esős, szeles időt, amire jó az esélyetek (saját tapasztalat).
Sziasztok:) A kérdésem a következő lenne. Saját lábon (autóval) megyünk ki a napokban (május 27) Érdekelne, ha valahol megállok és nem találunk szállást, akkor lehet-e szabad területen sátorozni? Előre is köszi a választ:D
Gondolom repültök. Keressétek meg a Keflavik repteret és az oldalon ott vannak a kölcsönző cégek. ha jól emlékszem 4. Egy másik lehetőség, a www.suk.hu. Mi velük voltunk most április végén, május elején. Nekünk a vw polo 72 ezer volt 4 napra.
Megnéztem most párat, hát van, ahol a legolcsóbb kocsi egy VW Polo 900 € 7 napra. De van olyan is, ahol 400. Nincs más lehetőség, mint jó sokat megnézni, bőven megéri a ráfordított időt.