Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2019.09.13 0 0 331
Elnézést, akkor félreértettem.
Előzmény: never.jr (330)
never.jr Creative Commons License 2019.09.13 0 0 330

Már bocsánat, de pont ezt mondtam (habár lehet, hogy nem volt egyértelmű), hogy CSAK a kettes kártyahelyen működik, az EGYESEN NEM. Tehát: mindkettőben kipróbáltam, mert megtaláltam őket, de az egyes SIM kártyahely nem ismeri fel, hiába dugom bele!

Előzmény: Törölt nick (326)
tanácstalanul Creative Commons License 2019.09.13 0 0 329

Értem, ez is rendben lesz, és megoldódott az előző gond is, 2 perc elteltével előjöttek a névjegyek is. Eléggé megijedtem,

de már minden ok. Délután jön a lányom, rendberakja a  telót. 

Köszönöm a segítséget.

Előzmény: Törölt nick (328)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.13 0 0 328

A telefonra le tudod tölteni a Pixl appot, annak a végén a mentéskor ki tudod választani, hogy mekkora legyen, és a közepes méret már gond nélkül feljön. Így meglesz eredeti méretben és egy külön könyvtárban a kisebb is. A Pixlr könyvtára máskülönben nem a DCIM-ben lesz, hanem a Pictures/Pixlr-ben. Telefonról direkt nem tudod feltenni a fórumba, ezt nem is értem, hogy miért nem, de tabletről már megy nekem, szóval arra szoktam átdobni bluetoothon, és úgy feltölteni, akkor akár lementeni se kell a kicsi képeket.

Előzmény: tanácstalanul (322)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.13 0 0 327

Nem lehet, hogy csak elállította a frissítés, hogy mit mutat a telefon? Menj be a névjegyekbe, jobbra fenn van elvileg három pötty, kattints rá, ott a beállításokra, és a Display preferences-nek megfelelő beállításban nézd meg, hogy Mindenen legyen vagy azon az opción, ahol a névjegyek vannak (google-felhő, telefon, sim-kártya stb.) Ha nincs ott, akkor sajnos újra rá kell tedd onnan, ahonnan első körben odamentetted. De érdemes a gmail-fiókodba felexportálni, akkor nem vész el többet.

Előzmény: tanácstalanul (325)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.13 0 0 326

Vedd ki a kártyát és a másik helyre tedd be. :) Elvileg ezeken a kis izéken oda is van nyomva a keretre, hogy melyik az egyes és melyik a kettes hely.

Előzmény: never.jr (324)
tanácstalanul Creative Commons License 2019.09.13 0 0 325

Pár perccel ezelőtt hívnom kellett a lányomat. Bekapcsoltam a telót s azt írta ki, hogy frissítés érkezett, nem tudtam elindítani a telefonálást, rápöccintettem a frissítés most-ra, hogy induljon, pár perc elteltével kész volt,  rápöccintettem a névjegyekre, erre azt írta, hogy nincsenek névjegyek, s nem is találom a telóban,

Pótolhatatlan, mit csináltam rosszul?

Én is gyenge zenész vagyok az okos telók világban...

Előre is kösz a választ.

never.jr Creative Commons License 2019.09.13 0 0 324

Tisztelt Társaság!

Hozzám került egy Y3 II dual SIM-es telefon (eddig butafonom volt) és az átrakott SIM kártyát csak a 2. kártyahelyen ismeri fel. Azért lenne viszonylag fontos a probléma megoldása, mert valószínű másik kártya is lesz benne. A készülék állítólag kártyafüggetlen, ezért nem értem, hogy mi a gond vele. Próbáljátok úgy elmagyarázni a problémát, illetve megoldást, hogy én is megértsem. Én egy öreg szivar vagyok, a telefon okos, csak én vagyok hülye hozzá. Egyébként minden tökéletesen működik rajta...

Köszönöm a hozzáértő segítségeket!

bojo Creative Commons License 2019.09.09 0 0 323

Én ezt használom ilyenekre:

https://www.irfanview.com/

Előzmény: tanácstalanul (322)
tanácstalanul Creative Commons License 2019.09.09 0 0 322

Üdv.

Azért, hogy ne legyen könnyű az életem: igaz, hogy rögtön kiteszi a képeket az asztalra, (ahol átnevezem, dátumozom. majd berakom  az "ez a gép - képek" helyre.

Ma ért a meglepetés: az Y5 hátsó kamerája 8 mP, az első 3 mP.

Amikor a fórumba szeretném beilleszteni a képet, nem lehet,- túl nagy a kép mérete. Van eg digi fényképezőm, (Maginon) amelyen lehet állítani -3-5-8-16 mP-t. 16-nál már szerkeszteni kellene, ezért 8 mP-re van állítva. A Maginon képeit kivétel nélkül berakhatom bármelyik fórumba, az Y5 képeiből egyet sem, pedig mindkettő 8 mP képet készít.

Akkor most annyit haladtam, hogy a képek már a laptopon vannak, de pillanatnyilag ott is maradnak.

Ha tudsz egy egyszerű képszerkesztőt, légyszi írd meg, nem kell tudnia csak annyit, hogy a kép méretét csökkentse 2 Mb-re, vagy alá. A Maginon képei általában 1.5 alatt vannak.

Esetleg van a telóban is állítási lehetőség?

Még megvan az Y331, (most a visszapillantó tükörre erősítve fedélzeti kamera,)  következő Y4, az is megvan,  5 mP a hátsó kamerája, s most a csomagcserével kaptam az Y5-t. Ebbe azért mentem bele, mert autofókuszos, még 1 cm-ről is éles képet készít.

Bocs, hogy hosszú voltam.

Előzmény: harcsy (321)
harcsy Creative Commons License 2019.09.09 0 0 321

A lényeg, működik az átvitel. Emiatt nem kell szégyenkezni. Nem mindenki született műszaki zseninek.

Az értékesítési pontokon dolgozók leginkább az eladásokat, az aktuális telefonok főbb jellemzőit ismerik. Gondold el, hány féle telefon van forgalomban . Nekik nem dolguk mindnek ismerni a teljes működését.

A más telefonok is Huawei gyártmányok voltak? Ahány gyártó, annyiféle  módon engedi a kapcsolódást a PC-hez.

Még mindig azt tartom, a MyPhoneExplorert érdemes letölteni. HiSuite mehet törlésbe. A MPE-ben az a jó, bármilyen gyártmányú telefonod van, ha párosítod a programmal , mindnél működik. Annyi csak a negatívum, a progit a telóra is le kell tölteni. Utálom a kábelt dugdosni. Wifin pedig igen gyors az átvitel.

Előzmény: tanácstalanul (319)
protox Creative Commons License 2019.09.08 0 0 320
9.1.0.252 huawei p10 frissítés után az újjlenyomat olvasó lassan reagál. Jobb hüvelykujj ra volt aktiválva a feloldás, valamikor 3-5 mp után reagál a készülék. Töröltem (volna) az aktuális újjlenyomatot. Új lenyomat hozzáadást követően Bal hüvelykujjt beolvastattam. Fix. Erre reagál, de nem mindig. 10 ből 5x lassú. Ismét új újjlenyomatot hozzáadásnál az eredeti jobb hüvelykujj hozzáadásánál (ami törölve volt) úgy érzékeli illetve jelzi, hogy ez az újjlenyomat már létező felvett file. Valakinek volt már hasonló problémája? Ötlet, tanács esetleg? Gyári visszaállítást (még) nem szeretnék eszközölni.
Köszönöm a segítséget
tanácstalanul Creative Commons License 2019.09.08 0 0 319

Most egy kicsit szégyenlem magam.

Tegnap levelet is írtam a Telenornak, ma fel is hívtak, kivizsgálják az esetemet.

Erre jön a lányom, azt mondja hadd próbálja meg a saját laptopján. Gurul minden, kirakja a képeket.

Neki kezd az én laptopomon: kiderül, hibásan települt a HiSuite. (Az én hibámból...)

Ismételt felrakás után még néhány beállítás kellett, s most ha összedugom a telót, így kezd: DCIM . kamera -képek.

Aztán csak az érdekelne, hogy miért pont az Y5  ilyen, a többi telo azonnal megy az összedugás után.

Az értékesítési pontban a lányok tudása sem áll a csúcson, ezt nekik észre kellett volna venni, mert megpróbálták, de nem sikerült.

Minden jó, ha jó a vége...

Kezdhetem írni a bocsánatkérő levelet több felé.

Neked külön köszönöm a segítséget, mert hittem abban, amit írtál.

Előzmény: harcsy (312)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.07 0 0 318

Nekem nem ilyen van, de eddig se ugrott fel semmi. Az USB bedugása után telefonon megjelenik az értesítések közt, hogy mit akarsz csinálni, ott kiválasztom a fájlok letöltését. Ez után ugrik csak fel a laptopon is a figyelmeztetés, de arra anélkül is elindítom a Windows intézőt és ott lesz a telefon. A Huawei valamiért ndm a meghajtóknál, hanem a Dokumentumok alatt jelenik meg.

Ha végképp nem megy, állíts be egy felhőszolgáltatást, és oda töltsd fel a képeidet (Google Drive, Dropbox a legegyszerűbb)

Előzmény: tanácstalanul (317)
tanácstalanul Creative Commons License 2019.09.07 0 0 317

Tegnap visszakaptam a már másodszor szervízbe adott telót.

Azt írják, hogy bevizsgálták, hibátlan, nem észlelték az általam leírt hibát.

Most mit csináljak? Az üzletben sem tudták előszedni a képeket, azt mondták, hogy küldjem ismét a szervízbe.

Van ezen a fórumon valakinek HUAWEI Y5 2018 telója?

Előzmény: tanácstalanul (313)
GSMring Creative Commons License 2019.09.04 0 0 316

Kíváncsi leszek melyik Huawei mobilra mikor jön az Android 10. Most jött egy lista amin rajta van, hogy melyik mobilok fogják megkapni.

stealthwolf Creative Commons License 2019.08.29 0 0 315

Sziasztok!

Tudja valaki,hogy P30 lite telefonon miért nem szól a rádió játék közben?A régi Y6 II telefonon ment.

Köszi a válaszokat.

Üdv.

BAngélaI Creative Commons License 2019.08.29 0 0 314

Szia!

Te kaptál választ a kérdésedre?

Nekem is ugyanez a problémám, és nem tudom mit állítsak be.

Üdv

Angéla

Előzmény: timre67 (219)
tanácstalanul Creative Commons License 2019.08.28 0 0 313

Visszavittem az üzletbe. (Telenor pont.) Nem sikerült megoldani a problémát, beküldték a szakszervízbe, csere-javaslattal.

Meglátjuk, mi lesz...

Előzmény: harcsy (312)
harcsy Creative Commons License 2019.08.22 0 0 312

A HiSuite  a Huawei telefonok és a pc közötti kapcsolat programja.

Letöltöd. Fel fogja neked tenni a drivert, amivel kapcsolódhat a telód a géphez. Tükrözni tudja a telefonon található dolgokat a gépen.

Nézd át a programot, ha letöltötted és menni fog a fotók átvitele is.

Jó pár Huawei telóm volt már. Csak egy szer kellett a HiSuite. Utána a MyPhoneExplorert használom. Ott van wifi-usb-bluetooth átviteli lehetőség is. A HiSuite le is van törölve. Az általa feltett driver maradt törlés után is.

Előzmény: tanácstalanul (311)
tanácstalanul Creative Commons License 2019.08.21 0 0 311

Beírtam a telóba, hogy fájlok átvitele pc-re.

Leírt egy használati utasítást: kapcsoljam be a telót. dugjam össze a pc-t usb kábellel a start menüben keressem meg a fényképek - importálás usb-vel a pc-re.

Ezt végigcsináltam, majd azt írja ki a gép, hogy nincs bekapcsolva a telefon, (pedig de, a teló képernyőjén ott vannak a képek a galériából), nem  tud átvinni képeket.

A kör bezárult, visszaviszem az üzletbe, oldják meg, én gyenge vagyok ebből a műfajból.

Azért köszönöm a próbálkozást, a jó szándékot, meghogy segíteni próbáltatok.

bojo Creative Commons License 2019.08.20 0 0 310

Nálam mind a Honor és Huawei készülékeimnél a PC-vel való USB összekapcsolás után be kellett állítani, hogy mit akarok. Az érteítési képernyőn megjelent, hogy mit akarok tenni, fájlok átvitele, töltés, képek átvitele opció. Utánna már látta win intéző és a TC is, mint önálló meghajtót.

Előzmény: tanácstalanul (308)
Doky586 Creative Commons License 2019.08.20 0 0 309

Ezt a telefonon kérdi meg nálam, nem a pc. De lehet nálad be van állítva fixen pl a töltés, ekkor a többi nem megy. 

A PCn valóban hisuite néven jelenik meg a telefon a windows intézőben (más filekezelőben nem jelenik meg pl TC), utána a windows kínálja fel letöltésre, neked csak ok-t kell nyomni.

Előzmény: tanácstalanul (308)
tanácstalanul Creative Commons License 2019.08.20 0 0 308

Bármilyen telefont összedugok a laptoppal, a képernyő jobb alsó sarkában nyit egy kis ablakot, s megkérdezi, mit szeretnék tenni. PL csak töltés, fájlok importálása,  fájlok átvitele pc-re, stb.

Ez meg (az Y5)  nem nyitott semmilyen ablakot, ezért mondta az eladó, hogy szoftverhibás, beküldik a szervízbe.

Visszakaptam, most nyit  a jobb alsó sarokban egy ablakot, de csak a HiSuite letöltését kéri.

Előzmény: Doky586 (307)
Doky586 Creative Commons License 2019.08.20 0 0 307

Egyáltalán mit akarrsz?  Nem érthető a "továbbra sem lehet áttenni". Az usb-be nem megy bele a kábel? Vagy a wifi routered nem kapcsolódik? Vagy az ESfilekezelőben nem tudod kipipálni a képeket a másoláshoz?? Szóval kissé kevésbé homályosan leírhatnád mi a gondod.. 

Előzmény: tanácstalanul (306)
tanácstalanul Creative Commons License 2019.08.20 0 0 306

Üdv kedves hozzáértők!  (Mert én nem...)

Telenor, csomagcsere. Kaptam hozzá egy Huawei Y5 telefont. Sajnos, csak hetekkel később vettem észre, hogy a készített fotókat nem lehet belőle áttenni a laptomomra.  Visszavittem az üzletbe, ahol megállapították, hogy ez szovftverhiba. 

Elküldték szervízbe, egy hét után megkaptam, de üzletben nem engedték összedugni a saját laptopjukkal.

Itthon a következőt tapasztaltam:

A laptophoz csatlakoztatva továbbra sem lehet áttenni a galériát, előbb javasolja a telefon a HiSuite letöltését.

Sajnos azt sem tudom mi az, és miért kell ezt. 

Bármilyen telefont összedugom a laptoppal, máris lehet képeket átvinni.

A kérdés: az Y5 -nek ez valami sajátossága, vagy vigyem vissza az üzletbe (szervízbe), mert most sem jó a teló?

Előre is köszönöm a segítséget.  (Mindjárt nekiállok a HiSuite tanulmányozásának, Gugli a barátom.)

Törölt nick Creative Commons License 2019.08.13 0 0 305

Nem lehet, hogy a böngésződben a képek betöltése ki van kapcsolva? Nekem lehoz mindent gond nélkül.

Előzmény: Eddig samsungos (304)
Eddig samsungos Creative Commons License 2019.08.11 0 0 304
Sziasztok. Kerdesem az lenne, h a leirt problema mitol lehet, illetve hogyan lehet orvosolni.
Mate 20 pro-rol van szo. Tobb oldalnal eszrevettem, h egyszeruen nem teszi a dolgat. Parhuzamosan vele laptopon, s9 en ugyan azok az oldalak mukodnek.
Pl az Ebay- en a Huawei nem tolti a kepeket be, mig a masik ketto siman. Mig a masik ketton pl egy alkatresz kereso oldalon siman mukodik a szuro, Huawei-nel nem...stb, stb...
Masodik Huawei-em, pedig az elso utan megfogadtam, h soha tobbe...
Mi lehet a baj, segitsetek, kerlek. Koszonom
XtraP Creative Commons License 2019.08.05 0 0 303

Megoldódott.

A képernyő felső széléről legördíthető "Rendező kapcsolók" között van egy (alapértelmezésben nem megjelenő), amely ezt műveli. Neve: "Navigációs dokk". Ez (nyilván tök véletlenül) aktiválódott a zsebemben.

Kikapcsoltam; béke van.

Előzmény: XtraP (302)
XtraP Creative Commons License 2019.08.03 0 0 302

Szép napot!

A Huawei P20 Lite telefonom kijelzőjén megjelent egy ... ööö ... egy körgyűrű alakú, fehér belsejű, szürke külsejű ojjektum. (*)

Az éppen futó (vagy nem futó) alkalmazástól teljesen független, az ikonok és minden más képtartalom előtt jelenik meg, szabadon mozgatható, de a képernyő szélén nem kivihető, koppintásra egy kis időre tónust vált és a mobil zizzen egyet, de semmi más nem érzékelhető; hosszabb vagy többszöri lenyomásra ugyanezt reagálja. Koppintás után nem vonszolható, csak a húzás irányába elnyújtott tojásdad alakot vesz fel. A mobil újraindítására és ki/bekapcsolására nem reagál, elindulás után ismét ott van. A bekapcsolás uán még nem látható, a belépés után jelenik meg.

Lefotózni magával a mobillal nem tudtam, mert a képernyőképeken nem látszik.

Mia fene ez, de leginkább: hogy a fenébe szabadulhatnék meg tőle? :(

(*) (A telefon valószínűleg bekapcsolva kerülhetett zsebbe, mert amikor elővettem, égett a "zseblámpája", meg - szándék nélkül - néhány alkalmazás is nyitva volt, szóval az ojjektum pontos eredete sajnos homályba vész, épp ez a baj)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!