Valaki azt is elmagyarázhatná, miért fontos információ, hogy volt-e katona egy politikus. (Azon kívül, hogy "ne törődj vele, csak felelj igennel vagy nemmel.)
Én voltam. Na és?
Valaki felhomályosítana, hogy A polgármester nevű lapocska kinek a kiadványa és kinek a pénzéből jelenik meg? Amikor először bedobták, kerestem benne ilyen adatot, de nem volt. Mivel főleg ez érdekelt, és ezt sem tudtam meg, szépen elhelyeztem a kapulji irattartóban. A másodiknál már nem is próbálkoztam.
A színház ötletét nagyon jónak tartom.
Tarthatatlan, hogy pl. Békásmegyer egyedül(!) egy városnyi embernek ad otthont, de színház, mozi a közelében sincs. Egy tűzoltószertárt nagy nehezen sikerült kibalhézni... Tényleg, annak az ügye hogy áll? Mostanában lesz a Jós utcai robbanás 8. évfordulója...
"A lakótelepeken az a gond, hogy az autók tulajdonosai - joggal - közel szeretnék tudni kedvencüket, ezért a házak köré, akár a zöldre is állnak. A lakótelepek távolabbi részein kialakítandó őrzött parkolókkal egyrészt javítani lehet a közbiztonság állapotán, másrészt akkor már el lehet várni, hogy a parkolókban álljanak az autók."
Ne haragudj, peyerk, de ez nagyon naiv gondolat. :-(((( Azoktól az autósoktól, akiknek van pofájuk (sic) felállni a parkok hajdanvolt, általuk kikoptatott füvére is, akik a többutcás parkolókban a fordulókba állnak, lehetetlenné téve a közlekedést, semmit nem lehet elvárni. Nem az a fajta, akivel szemben elvárásaid lehetnek. Arra nem képesek, hogy a ház másik oldalára álljanak, ahol nem park, hanem parkoló van. Pl. mert nem látnak rá a kedvenckéjükre. Nézz körül, magánban megírom az utcát, ahol lakom, ha érdekel, hogyan próbálja a szövetkezet korlátokkal védeni a parkot és a járdát, és milyen gyatra eredménnyel... Ezek az autósok ötven métert sem hajlandók gyalogolni! A lakótelep távoli részére pláne nem mennek el minden reggel. (Oda bizony már én sem mennék, inkább álljon az őrzetlen parkolóban, de szabályosan a kocsi.) Az ilyenek ellen csak kőkemény bírságokkal meg elszállítással lehet védekezni.
A Pünkösdfürdő u. pl. elég távoli hely, a sziputelep mellett, nézd meg a magánvállalkozású őrzött parkoló kihasználtságát.
Jut eszembe, a sziputelep bűzét miért kell minden nyáron szagolni a Pünkösdfürdő u. - Árpád u. környékén?
Na emiatt a hozzászólás miatt jöttem ide elsősorban.
Jól értem, peyerk, hogy te szorgalmazod egy felhajtó építését az Árpád f.-ről a hídra? A legnagyobb melléfogás lenne! Kérlek, hogy ne tedd, mert az ellenkezőjével sokkal több hasznot hoznál.
Amikor a reggeli és délutáni csúcsban bedugul a Lajos u. - Pacsirtamező u. vonal a hídhoz sorban állóktól, akkor az Árpád f. útján _viszonylag_ kényelmesen lehet északra jutni. Óbudára, Kaszásdűlőre, Csillaghegyre, Békásmegyerre. Ezért használjuk annyian. Ez a hídtól északra élők / dolgozók (napszaktól függ) menekülő útvonala. Ha felhajtót építenek az Árpád hídra, megszűnik ez az út is használhatónak lenni. Ugyan kinek az érdeke egy ilyen feljárat? Az újpestieké, a káposztásmegyerieké, a dunakeszieké... Semmiképpen nem a kerületieké, legalábbis nem a többségé. Kivéve az Árpád f. útján lakókat, akik Újpestre igyekeznek. :-)
Az alsó rakpart szélesítése, a hídépítés létérdekünk. Ez a felhajtó viszont éppenhogy nem!
Na, akkor most hirtelen megduplázom a polfórumos hozzászólásaim számát. :-)
Sajnos vannak témák, amik itt merülnek fel, így nem szívesen, de idejöttem.
"Normális jelölttel, akit megfelelő kampánystratégiával megismertetnek az óbudai szavazók nagy %-ával, MSZP-győzelem várható. "
Azt a kampánystratégiát meg a megismertetést sehol nem látom. Én még mindig csak az indexről ismerem a jelöltet. Miért nem folyik ki a vízcsapból is?
Igaz élvezettel olvasnálak, ha szakítanál mind az szdszes, mind a miépes stílussal és amúgy polgár módra a tárgyilagosság erőteljes dominanciáját kultiválnád az érzelmi túltengés helyett.
Rettentő ellenpropagandát csinálsz Tarlósnak.
Tisztelt Bihary Gábor!
Köszönöm a felháborodástól szinte remegő hangú hozzászólását.
Egyet nem értek: egy ilyen felkent hangú személy miért független?
Mármint a Kerületi Szegfű, az MSZP mocskos kampánya, Bihary Gábor honlapján elhangzó vastag hazugságok, miegyebek.
És Bihary Gábor polgármester – jelölt ezektől független, semmi köze hozzá, csak kis csapatához, amelyik itt háborog?
Ejnye – ejnye.
Tiborc
Kedves Argentina!
Egy tündér, köszönöm méltató sorait a történelem előtti időkről, ezért engedje meg, hogy az Ön után következő komoly Polgármester – jelöltnek válaszoljak, nem SZDSZ –es stílusban.
Tiborc
Hát az, hogy a kezdetben igen nagy mellényű ("a derű velünk van") Bihary hallgat, mint xar a fűben az érthető.
De hogy a samesze provokációról sivítozik, mikor a szánalmas pártja cseszegette annak idején a fiúkat, hogy fiatalon politizálnak, az inkább megmosolyogtató.
Ennél az emeszpés garnitúránál valóban többet érdemel Óbuda-Békásmegyer.
Ej, ej, azért az mégiscsak aljas provokáció ha egy polgármesterjelölttől megkérdezik a potenciális választói, hogy elvégezte-e azt az iskolát, amiről azt írta az önéletrajzában hogy elkezdte. :->>> Az meg a rosszindulat netovábbja, hogy a korábbi munkahelyei után is érdeklődek. :->
És rossz az aki rosszra gondol, amikor ezekre a kérdésekre - ellentétben néhány másikkal - hosszú ideig nem érkezik válasz.
Van valamilyen törvény, vagy állásfoglalás, hogy a közszereplők adatainak mekkora nyilvánosságot kell biztosítani.
Talán emiatt írta meg "Rajnay" azt az adatot, amelyet idéztem Bihary Gábor jövedelméről.
Vissza lehet keresni.
Tiborc
Csak a Kerületi Szegfű, amelynek széles körben terjesztett mondanivalóját terjesztik a nép között?
Csak nyugalom.
asztaltársam olvasta az itt finomkodó Bihary Gábor honlapján találhatókat?
"Az indexnek vannak moderálási elvei, amelyekkel a személyeskedés, becsmérlő jelzők használata nem fér össze, és a sajtószabadság sem ad feloldozást a becsületsértésre."
Így igaz, de dr. Agárdy Péter, főmédiakurátor nemes szavait engedtessék már meg idéznem!
Tiborc
A cégvezetés vs. városvezetés kérdésről az a véleményem, hogy céget és várost (kerületet) is lehet többféleképpen, különböző felfogásban vezetni.
Akinek voltak már különféle főnökei, az tudja, hogy van olyan, aki mindent tud (sőt, jobban tud) van olyan, aki kikéri egy döntés előtt a beosztottai véleményét. Van olyan, aki semmit nem ad ki a kezéből, és olyan is, aki képes feladatokat (és hozzá a megoldáshoz szükséges hatalmat is) kiosztani.
Tehát önmagában szerintem nem értelmezhető ez az ellentétpár, az egész vezetési kultúra kérdése.
Tiborc, Te paranoiás vagy.
De persze ettől még lehetséges, hogy tényleg üldöznek. :)
Az indexnek vannak moderálási elvei, amelyekkel a személyeskedés, becsmérlő jelzők használata nem fér össze, és a sajtószabadság sem ad feloldozást a becsületsértésre.
Mindazonáltal én nem fogok moderátorért kiáltani, tőlem aztán csinálhatod itt a saját szent háborúdat Bihary ellen, lehetsz Rambo ebben az óbudai szájberdzsungelben.
Köszönöm, erre válaszolok, sőt mellékletet is adok a kettős lövéshez!
Régi netes vagyok, nem szokásom a keménység, csak valóban kétes figurák ellenében szoktam megtenni.
Nem 2000 óta vannak írásos, képi, plakáti dokumentumaim az országos, és a helyi önkormányzati választásokról
(Közbevetőleg, én Szegedet a Pol – Pot megyei székhely idején ismertem meg, és ha történt ez ellen tevés, akkor annak őszintén örülök)
Tiszteletben tartom asztaltársam véleményét:
„Bihary - bármilyen furcsa - nem a kedvezményezettem. Tőle is kérdezek, rá is kiváncsi vagyok. Mint ahogy Tarlósra is. Az a szomorú, hogy ha az embernek van véleménye Tarlósról, ami nem egyezik t. Tiborc véleményével, akkor már csak Bihary szavazó lehet... „
Igaza van asztaltársamnak, de gondoljon arra a szerencsétlen netes egyénre is, aki - mert az indexen vállalt társadalmi funkciót – rengeteg mocskot elolvasott, amelyet pl. Tarlós Istvánra is összehordtak.
(Tényként kell megemlítenem, ez nem önsajnálat. Ekkor tanultam meg tisztelni olyan asztaltársaimat is, akik keményebb szerepet vállaltak, mint én, és még több mocskot kaptak. Nem sajnáltatni akarom Őket sem, mert csak a tényeket kedvelem: megtanultam az én látásomtól messze más világképű emberek tiszteletét a neten. Nem azért, mert eddig hiányzott belőlem ez a toleráns viselkedés, hanem azért, mert személyesen megtapasztaltam, milyen aljasságokra képesek itt a neten egyesek.)
Elnézést, maradok a tárgynál, és folytatom.
„pedig az alábbi: vezessük úgy a várost/kerületet, mint egy céget. A polgármester pedig a cégvezető.”
Érdekes gondolatmenet, de nem igaz.
Volt eszemben, előkeresek archív anyagokat, - vehette észre, mindenre van hivatkozási alapom, - hogy előkeresem „Rajnay” – akivel nem vagyok azonos, ezt a végtelenül elfogult Argentina kedvéért teszem hozzá – cikkét, amelyben Csire Jánost, és Páll Attilát mutatja be, mint Óbuda – Békásmegyer egyik zűrzavaros évének költségvetési összeomlásának megmentőjét. Nem kedvelem pártállásuk miatt a nevezett Urakat, de olvastam egy cikket róluk, a Bihary Gábor által annyira leszólt újságíró tollából, és azt mondom: ez derék cselekedet volt, tisztelet érte ezen uraknak.
Majd Bihary Gábor megcáfolja, hogy ez nem igaz, vagy esetleg az újonnan idekeveredett önkormányzati képviselő – jelölt utasít helyre?
„Ez egy cégnél - ami szükségszerűen működésében nem lehet demokratikus, ha nem akar becsődölni - működik is. De egy önkormányzatnál nem így kell viselkedni. Ezért alakult ki bennem az, hogy Tarlós nem.”
Csak szerényen megjegyzem, hol van olyan önkormányzat, amelyik demokratikusan tudott működni az elmúlt 12 évben? Nekem is ez a legnagyobb bajom velük.
Elénézést kérve a vallásos érzületben megsértett állampolgároktól, de ezt nem lehet gúny nélkül hagyni:
„A boldogságos Tocsik Máriára kérem, mutasson nekem egyetlen önkormányzatot asztaltársam, amelyik ezt a 12 évet átvészelte anyagi, vagy erkölcsi veszteség nélkül!”
Ez nem zárja ki, hogy egyesek meggazdagodva kerültek ki a „buliból”.
Asztaltársam írja:
„Ha nem Tarlós, akkor ki más? Biharyn kívül van a kerületben más olyan jelölt, aki mögött van támogatás?”
Asztaltársam valóban kérdezett, és egy percig sem soroltam a Bihary Gábor mellett valamilyen indulatból elfogultakat.
Visszakérdezek:” Ha nem Bihary, akkor ki más?”
Nem veszem esélyesnek Rozgonyi Ernő indulását, Tarlós mögött pedig van támogatás. Olyan is, amelyikre nem számítanak, mert csak emberek, nem pártok, civil szervezetek tagjai.
Kedves konrad!
Ez a mondat befejezetlen marad.
2002. szeptember 2. 20 óra 06 előtt egy órán belüli időben kaptam egy kijózanító pofont a feleségemtől: „Gyere te internetbolond, a Tarlóssal van műsor!”
Megnéztem.
Előzőleg összekészítettem asztaltársamnak egy gif filet 146 602 byte kiterjedésben.
Bihary Gábor tiszta, patrióta gondolatait tartalmazza, igaz a helyszínek koordinátái hiányoznak, de sebaj.
Kérek valamit cserébe:
Állítólag az ATV adásai valamilyen lejátszható formában letölthetők. Ez a műsor a tisztesség jegyében készült a múlt heti Bihary műsor kiegyensúlyozásaként.
Kérhetek egy linket a letöltéshez, szeretném látni ezt az elfogult zsarnokot, hátha a vasárnap írt hozzászólásaimat – amelyeket méla csend követ, egyes bennfentes asztaltársaim undorát meg elviselem valahogyan – megmásítanám.
Elmúlt a szórakozás ideje, ideje dolgozni.
Köszönöm a türelmét.
Tiborc
Kedves doncike!
Bihary Gábor létezik az indexen, itt:
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=u&su=73110
Egyebekben pedig ne velem foglalkozzon!
„Tiborccal ne foglalkozz! Ha átmennél VIP-be, akkor talán ki is moderálnák, de megteheted, hogy nem is olvasod, nem is válaszolsz rá. Úgysem tudnál olyat mondani, ami tetszik neki.”
Egyelőre sajtószabadság van, és az én kimoderálásomról ne ábrándozzon, ameddig tényekre, sajtóban megjelent írásokra hivatkozom.
Diktatúrát szeretne?
Tiborc
Talán fejezd be elvtárs az offolást, és térjünk vissza arra a kérdésre, hogy a diplomával nem rendelkező, katonaságot elbliccelő Bihary elvtársad milyen szakmai gyakorlatot is szerzett, mielőtt beállt politikusnak.
"...Csatlakozom azokhoz is, akik szeretnék ismerni a jelölt felsőfokú tanulmányainak, valamint szakmai gyakorlatának történetét. Gondosan és hosszú ideje kerüli ezt a témát..."
Majd válaszol, ha akar, de én nem biztos, hogy egy gondosan és hosszú ideje felépített provokációra válaszolni akarnék. Persze én nem akarok polgármester lenni.
Mekkora szolgálatot teszel te a kerületnek! Gondolom miattad erősítik folyamatosan közvilágítást és emiatt csökken a sötétség. Igaz, csak az utcákon. :)
Itt az a szokás, hogy a komenistákat szólítják elvtársnak.
Ugyan, haver. Így a totyakos vén komcsik szólítják meg a többieket. Illik hozzátok a stílus, egész nagy örömmel látom, hogy csak kibújik a munkásőr múlt, bármennyire próbáljátok nemzetiszínre festeni. Például neked is elég kinyitni a szádat és kiesik belőle a sarló a kalapáccsal. Felismerem én az ilyet. :)
Megütközve látom elvtársam, hogy szerinted is a leghelyesebb, ha nem válaszolunk a potenciális szavazóink által feltett kérdésekre.
Na végre, csak kibukott a régi jó szóhasználati rutin. :) Neked nem mondták belépéskor, higy az "M" a miép nevében már nem a munkásőr rövidítése? Vagy engem vertek át? ;)
De megnyugtatlak, a Jóisten teremtett sok tökfejet, meg teremtett demokráciát is. De az utóbbit nem azért, hogy most már mindent meg is kelljen vitani a tökfejekkel. :)
Ebben igazad lehet, de ha senki sem dobja fel a témát, és nem maraad napirenden, akkor sem ő, sem a kampánystáb nem fogaj megtudni, hogy erre akár rá is fázhatnak.
Akármekkora az MSZP előnye országosan, pláne Budapesten, és akármennyire is sokaknak ellenszenves Tarlós, a kerületben sokan támogatják és a helyi MSZP frakció egyes tagjainak gazdasági botrányai miatt sem reménykedhetnek Biharyék abban, hogy a "nagy dagállyal" ők is révbe érnek.
A gát kérdésében az lehet a döntő, hogy Bihary álláspontja mennyire helyi szintű, vagy része-e valamilyen nagyobb, felsőbb szintű alkucsomagnak.
Minedettől függetlenül nem tényleg nem ártana látni azokat a terveket, amelyek _jelenleg_ mint hivatalos javaslatok léteznek.
Tiborccal ne foglalkozz! Ha átmennél VIP-be, akkor talán ki is moderálnák, de megteheted, hogy nem is olvasod, nem is válaszolsz rá. Úgysem tudnál olyat mondani, ami tetszik neki.
Nem azok számára kell kampányolni, akik úgysem fognak soha a büdös életben Biharyra szavazni.
De vissza a gátra!
"Komolyan szeretnék választ kapni arra a kérdésre, miben hátráltatná a vizisportot egy olyan védmű, ami kb. 1,5 m magasan emelkedne a csónakházak talajszintje fölé."
A komoly választ már megkaptad. Én most inkább matekozni szeretnék egy kicsit, szöveges feladat következik:
Egy város árvízvédelmi rendszere, egy partszakasz kivételével, mindehol 10 méteres árvíz ellen véd. Milyen magas parti gátat kellene ide építeni, ha egy nyolc és fél méteren tetőző árvíz a parti sétány fáit 1,5 méter magasságig lepi el?
A gát magasságát úgy kapjuk meg, hogy a tetőzéskori vízmélységehez (1,5 m) hozzáadjuk a maximális tetőzés és jelenlegi tetőzés különbségét (10-8,5). A feladatra felírhatjuk tehát az x = 1,5 + (10 - 8,5) egyeneletet. Erre x=3 jön ki.
Elnézést az ismétlésért, de nem kaptam választ ezekre annak idején:
A következő kérédseim lennének: Mi volt az elmúlt 4 évben a 15 legnagyobb önkormányzati beruházás a kerületben? Mennyit költöttek ezekre? Az új pmjelölt mire költötte volna inkább ugyanezt a pénzt? Általában mire költene inkább, és honnan venné el a pénzt, miben különbözne ez a korábbi évek gyakorlatától?
Csatlakozom azokhoz is, akik szeretnék ismerni a jelölt felsőfokú tanulmányainak, valamint szakmai gyakorlatának történetét. Gondosan és hosszú ideje kerüli ezt a témát.