Keresés

Részletes keresés

Agur Creative Commons License 2009.12.02 0 0 573
Szia!

Mindenki okulására leírnád részletesen, hogy hogyan sikerült a talaj levegő rendszert dohossá tenni.

Miből készítették?
A lecsapódó kondenzvízet hogyan vezették el, hány % lejtéssel építették meg?
Használtak-e valamilyen szűrőt?
Próbálták-e valahogy takarítani?
Szerinted milyen hibákat követtek el?

Agur
Előzmény: Törölt nick (572)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.02 0 0 572
Szia,

Szerintem a talaj kollektor csak télen igazán jó, mert olyankor van egy max 25 C delta T nyáron max 15.
De tényleg gáz hogy nagyon drága.

Van aki megcsinálja, hogy lefektet víz csővet + egy kaloriferrel, + szivattyú ami nagyságrendekkel olcsóbb és ugyan az lehet a hatásfoka, és kizárható a dohos szag. Én szívesebben építeném meg a vizes rendszert.

Amit "boltban" lehet kapni az a vizesből is nagyon drága....
De azért télen van értelme szerintem mert kb 200W/ órát 2 celsiusnál 300m3/h nál is számít.
Persze ennek az ára nem egy szezon alatt jön vissza....

Tapasztalat a normál cső 2 szezon után ledugózásra került, mert annyira büdös lett.... nem nálam de láttam éreztem...

Üdv,
Gyuri
Előzmény: unisignal_aefh (569)
unisignal_aefh Creative Commons License 2009.11.28 0 0 571
Szia!

Ez egy alulemezes 100kg-os 1000x350mm es hőcserélő ventillátor nélkül, beépített hőmérőkkel, nem cső a csőben rendszer. Van egy gyári venti egységem amivel kipróbálom, befejező munkállatok folynak, majd a végeredményről teszek fel képet!
Előzmény: joevagyok68 (570)
joevagyok68 Creative Commons License 2009.11.28 0 0 570

Hály!

addig is esetleg egy rövid leírás , felépítés részletei ?

Felhasznált anyagok ? spíró ? külső cső esetleg műanyag ?

csövek átmérője ?

ventillátorok mérete, teljesítménye , tipusa?

előre is köszi DJ

Előzmény: unisignal_aefh (569)
unisignal_aefh Creative Commons License 2009.11.27 0 0 569
Szia!

A talajregiszter nem olyan egyszerű mint gondolod, és szerintem sem olyan hatásos egy "sima" házban. Tapasztalat alapján egy működő PASSZÍV házban rehau talajregiszter (kg 500e ft anyagár) 2 fokot csökkent nyáron. Ez olyan elenyésző lesz egy kevésbé szigetelt házban, hogy nem éri meg a beruházás! A cső anyagának antibakteriálisnak kell lennie (emaitt drága). Normál csövek hogy mennyire bakterizálódnak, arról nincs hivatalos adat, de gondolom te sem szívesen tesztelnéd a családon.
A talajregiszter inkább való téli előmelegítésre (pl hőcserélő fagyvédelme), mint nyáron hűtésre. Nyárom éjszaka a bypass üzemmódban használt szellőző berendezés, vagy éjszakai ablakon át való szellőztetés után nappal hőcserélős szellőztetés leárnyékolt zárva tartott nyílászárókkal hatásos dolog, és nem fizettél fél milliót talajregiszterért!

Én építettem ellenáramú hőcserélőt, 1 hét múlva fogom kipróbálni, az adatokról majd beszámolok...
Előzmény: Agur (568)
Agur Creative Commons License 2009.11.27 0 0 568
Szia!

Előre is köszönöm a segítséget.
Este vagy legkésőbb holnap átküldöm neked.

Agur
Előzmény: sümipeti2 (567)
sümipeti2 Creative Commons License 2009.11.27 0 0 567

Szia Agur!

Küldd át a házad, telked terveit és segítek.

Üdv

SP

Előzmény: Agur (565)
bjanoss Creative Commons License 2009.11.25 0 0 566
Hello!

Majd biztos válaszolnak hozzáértők is, addig érd be azzal amit én tudok. Szerintem klíma helyett nem lesz jó a talajba leásott cső. Jól szigetelt háznál hűvösen tartásra ajánlják, de nagy hűtő teljesítménye állítólag nincs. És azt is mondják, hogy szakemberrel kell megtervezteni a befúvók helyét és teljesítményét. Nem tudom pontosan hogy miért, én is úgy érzem hogy józan paraszti ésszel el lehet dönteni hogy mi hogyan legyen, aztán majd beállítom magamnak. Ebben valaki nekem is segíthetne, mert nekem is tervben van a szellőztetés, igaz nálam új házban lesz. Szóval: terveztetni kell, vagy van valami ajánlás ami alapján megcsinálhatom én is? Árban nem mindegy, elég húzós áron tervezik a hozzáértők.
Sziasztok!

Barna János
Előzmény: Agur (565)
Agur Creative Commons License 2009.11.24 0 0 565
Arra gondoltam elsőre, hogy a nyárí hűtést oldom meg a talajba 2 m mélyre lefektetett 200-as csőben bevezetett levegővel. A talaj nálunk ebben a mélységben tökéletes jó minéségű agyag. Ahogy olvastam a legjobb hűtő-fűtő közeg.
De ha már az egyik oldalát megcsinálom, akkor legyen egy komplett szellőző renszer.
A belső csatornák helyét már kitaláltam - ami egy régi ház alakításánál nem is olyan egyszerű - .
A csatornák méretezéséhez kérek segítséget tőletek.

Olvastam itt, hogy már van aki gyártott hőcserélőt a rendszerébe.
Ellenáramú hőcserélőt épített-e már valaki? Milyen méretben érdemes csinálni?
Előzmény: Agur (564)
Agur Creative Commons License 2009.11.24 0 0 564
Sziasztok!

Segítséget kérnék tőletek.
Régi "parasztházunkat" építem át tavasszal és abba szeretnék szellőztető rendszert építeni. Ha tudtok ajánljatok pár linket ahol a rendszer kiszámításához és építéséhez találok leírásokat és szabványokat. - sajna eddig nem találtam - .

Szeretem, ha tudom, hogy mit és miért kell beszerelni.

peterch Creative Commons License 2009.11.20 0 0 563
Szia !

Az o.k., hogy Dospel, de melyik ezek kozul:WOS WOKS WB-S
NV 20 / VENA 300 EF 200 AS / EF 250 AS EURO 0 WK kov WK plast WB ?
Eleg, ha a pillangoszelepre visszacsurgott az olaj . Akkor a pillangoszelep beragadhat es az axialis venti nem kepes megnyitni. Kint erezni menet kozben a langos illatat, tehat fuj ki valamit? Levego utanpotlas megoldva?

Udv , Peter.
Előzmény: dezso111 (561)
legirepa Creative Commons License 2009.11.20 0 0 562
Azért némennyi adat, vagy fénykép nem ártana a rendszerről.

A ventillátor megfelelő irányba van beépítve? Ha cső nélkül megy, mennie kell csővel is. Szedd szét a rendszert, és egyenként csatlakoztasd az alkatrészeket a ventihez, akkor kiderül, hol vész el a szél. Először a ventivel és az üres csövekkel próbálkoznék, majd utána a pillangószelep, elszívóernyő, szűrők jönnének.
Előzmény: dezso111 (561)
dezso111 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 561
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni az alábbi probléma megoldásában. Kérem, hogy csak hozzáértők válaszoljanak! Fix lángossütödében lévő elszívó berendezés részei és paraméterei a következők: kinti redőnyös záró rész; 30 cm átmérőjű, flexibilis elszívócső, amely a menyezettel párhuzamosan 2 m, függőlegesen az elszívóernyőig 1,5 m hosszúságú; a csőben a függőleges rész alján található a 110 Wattos Dospel motor, mely 1200 m3/óra levegőt mozgat meg; közvetlenül a Dospel motor alatt található a 80 X 120 cm-es elszívóernyő, melyben olajelvezető, rácsos szűrőbetétek találhatóak; a függőleges csőrészben, közvetlenül az elszívócsőben lévő kanyar alatt található egy visszaverődést megakadályozó fém pillangó, tehát csak kifelé nyit, vissza nem engedi az olajgőzt. Ez a pillangó a Dospel motor felett kb 40 cm-rel helyezkedik el. A kérdéseim, hogy miért nem érezhető az elszívóerő? Megfelelően van-e így szerelve az elszívó rendszer, annak érdekében, hogy maximálisan hatékony legyen? Ha nem megfelelő, akkor hogyan javíthatom ki a hibát és mit tanácsoltok még ezen kívül? Az elszívó rendszer aktív része, tehát a Dospel motor nem hibás. A motorra 2 pF-os indítókondenzátor van kötve. A motor külön működtetve, a talajtól megemelve, szabad térben (nem csőben) kiválóan és érezhetően erősen működik, viszont a csőben, úgy tűnik, hogy szinte semmi ereje nincsen. Minden segítséget előre is köszönök szépen!
peter513 Creative Commons License 2009.11.16 0 0 560

Tisztelettel megkérem a hozzáértőket, mondjanak véleményt egy ilyen ventillátorról:

Műszaki adatok

ESR 25-2

Légmennyiség

1.100 m³/h >Fordulatszám

1.840 1/min</P>

Szabályozható fordulatszám

Feszültségfajta

Váltóáram >Feszültségosztály290 W >Inévl

0,9 AImax</P> 1,3 A

Törölt nick Creative Commons License 2009.10.28 0 0 559
más...
egy korábbi hozzászóláshoz szerettem volna írni, hogy családi házban szerintem be lehet kötni a szellőzőgépet a konyhai páraelszívóba. Sőt bizonyos esetekben szerintem be is kell kötelezően, de csak olyanba, amiben nincs motor.
Csak be kell tartani mint a kivitelezés mint a használat közben bizonyos dolgokat.
unisignal_aefh Creative Commons License 2009.10.28 0 0 558
megbeszéltük...
Előzmény: Törölt nick (556)
Pitylogós Creative Commons License 2009.10.28 0 0 557
Akkor nézz utána a cégnek. Egy tipp: a tulajdonosa #261 a Forbes.com listán.
Előzmény: Törölt nick (555)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.28 0 0 556
szia unisignal,

Sikerült megbeszélni?

Köszi,
gyuri
Előzmény: unisignal_aefh (552)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.28 0 0 555
bemutatkozhatsz nekem is személyesen ott a számom, csak hogy eloszlasd azt a kételyt amely bennem van, hogy mégiscsak egy konkurensként írtál véleményt :)

de ha sejtem nem fogsz... mert lenne tippem kire gondoljak....mikor rád gondolok...
:)))

a többire nem válaszolok, mert nincs értelme...nem érted. sajnálom.
Előzmény: Pitylogós (554)
Pitylogós Creative Commons License 2009.10.27 0 0 554

Nem fogok az Index fórumon bemutatkozni. Kaptam már megveréses fenyegetést, mert mertem "nem egyetérteni" valakivel... Nyilván ezt ne vedd magadra, de sosem tudni, ki olvas még.

Lehúzás? Hát igen... Fenntartom. Ha egy forgalmazó gyakorlatilag semmit nem tesz azért, hogy keressen rajtam 1-2-300.000 Ft-ot, az nekem lehúzás.

Ha te, mint importőr oda tudod adni a gépet X Ft-ért, akkor én miért fizessek érte 2X-et? Köszi de kösz nem. A Geberit tartályt is olcsóbb volt Németo.-ból megrendelni, házhozszállítással. A 2 tartály 120e helyett 80ba került...

Előzmény: Törölt nick (553)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.27 0 0 553
Te nem olvastad el amit te magad írtál.... de azt sem amit én, mert:
"1x volt olyan felhasználó (project) aki 270 db vásárolt tőlünk egyben, ő is jó árat kapott... de aki 1 et az tuti nem kap olyat sem mint aki 10-et."
ezt írtam látod amott a project szót?

ezeket már te írtad:
"Rühellem az ilyen viszonteladós lehúzásokat."

aki lehúz másokat az inkorrekt. Valóban nem hagyta el a géped az inkorrekt szó, de lehúzásnak nevezni szerintem szinonim az inkorrektel.

"A mi cégünk pont a végfelhasználóknak adja inkább olcsóbban, miért tartsunk el más cégeket az ügyfeleink pénzéből?"
amikor egy szellőzőgépről beszélünk akkor mit ad olcsóbban? Érted? Adja olcsóbban a helikopter rotort? Vagy mit?? Mondom, amikor szellőzőgépről beszélgetünk……

Azt hiszem joggal gondoltam gondolom, hogy ezzel foglalkozol. De láttam igen sokat írsz passzívház témában is, örülök, örülnék, ha tudunk beszélni erről személyesen is. pocsi.gyorgy@aldes.com vagy 06 20 598 1177 mert még nem mutatkoztál be mindig.
Előzmény: Pitylogós (550)
unisignal_aefh Creative Commons License 2009.10.27 0 0 552
Az jó lesz mert szerintem sem OK...
Előzmény: Törölt nick (551)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.26 0 0 551
Azért merem mondani, mert tudom kivel van aláírva kb 40 oldal szerződés.
Az egy ügyfél regisztráció visszaigazolása volt, a kedvezménnyel, és az ASZF el, nem viszonteladói szerződés.

De azt hiszem van itt egy félreértés kollégán holnap tisztázza veletek, mi is ez, mert valami itt nem OK.
Pitylogós Creative Commons License 2009.10.26 0 0 550

Soha nem mondtam, hogy szellőztetőgépet árulok. Nem figyeltél jól, leülhetsz, 1es ;)

"van 50db saját lakása... hümmm minket ezek a magán emberek elkerülnek...."

Nem. 50db-ot beépíthet monnyuk egy ép.vállalk. egy évben, aki sorházakat épít.

Az nem viszonteladó, hanem felhasználó. Mégis nagy tétel, de nem sajátjába. Miért fizetne ki 50 haszonkulcsot egy kereskedőnek, inkább vesz a gyárból olcsóbban.

Sehol nem volt szó magánemberekről! Nem figyeltél jól, leülhetsz, 1es ;)

"De azt hiszem ezt nem korrektnek nevezni bátorság...vagy még több. Inkorrekt, mert te egy másik üzleti modelt követsz, de kijelenteni ki modelje a jobb... ezt az élet dönti el."

A "korrekt" "nem korrekt" "inkorrekt" jelzőket én nem használtam rád, sem üzleti modelledre. Nem figyeltél jól, leülhetsz, 1es ;)

Előzmény: Törölt nick (546)
unisignal_aefh Creative Commons License 2009.10.26 0 0 549
Bocsánat hogy nem mutatkoztam be:

Molnár Gábor
Unisignal Kft.
Előzmény: unisignal_aefh (548)
unisignal_aefh Creative Commons License 2009.10.26 0 0 548
Kedves György!

Jobb lett volna ha privát levelet küldesz nekem, de ahogy gondolod:

Levélben kaptam tőletek egy nagyon kecsegtető viszonteladói ajánlatot. Nagyon örültem neki, mert óriási kedvezmények szerepeltek rajta. Nagyjából tudtam az áraitokat, fejben kalkulálva arra jutottam megéri aláírni és visszaküldeni nektek! Nem értem hogy miért mondod hogy nem írtam alá?!
Amikor viszont megkaptam az aktuális listaáratokat megdöbbenve tapasztaltam, hogy az árakat annyival emeltétek fel mint amekkora kedvezményt adtok :( Letört a szarvam, megmondom őszintén csalódtam, főleg akkor amikor azt hallom hogy nálatok ugyanannyiért vagy olcsóbban veszi meg a végfelhasználó mint nálam. A hírneveteket nem csorbítom, nem kicsi reklámot csináltam nektek, ha van kedved olvass vissza ebben meg a hasonló topikokban. A honlapom címlapján szerepeltek, a gépemet hetente mutatom meg érdeklődőknek. Eladni pedig nem tudom, mert ha ráteszem a minimális hasznomat, drágább vagyok mint ti! Így hogyan dolgozzunk együtt??? Kíváncsi lennék hányan vásároltak nálatok (olcsóbban) gépet olyanok, akik felhívtak engem telefonon érdeklődni, vagy eljöttek ide személyesen!
490 nettó? Nekem miért küldtetek olyan árlistát amiben ez listaáron 779 ezer + ÁFA????
Előzmény: Törölt nick (542)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.26 0 0 547
"ezt mi is így csináljuk, de attól függetlenül, hogy az a valaki kereskedő vagy felhasználó" úgy érted hogy akinek van 50db saját lakása... hümmm minket ezek a magán emberek elkerülnek.... 1x volt olyan felhasználó (project) aki 270 db vásárolt tőlünk egyben, ő is jó árat kapott... de aki 1 et az tuti nem kap olyat sem mint aki 10-et.

Az aki ezt mondja annál az a helyzet, hogy a gépe túl drága ahoz hogy még nomális áron beleférjen egy kereskedő.
Mert ha neked én azt mondom eladok neked 50db al több gépet és te azt mondod nem... akkor.... hát nem tudom...

Igen a viszonteladó csinál promociót... pl az egyik vidéki most a helyi rádióban reklámoz minket... de írt már újságcikket is... és fentartja a készletét, havonta küldi hozzám az embereit tanulni stb stb, és a helyi ügyfelem megkapja helyben szakmailag korrekt tájékoztatással helyi garanciával.

És igen ha hozzám vagy máshoz mégy ugyanazt 1 2 ezer ft difivel ugyanannyiért kapod meg.

De hidd el szinte nincs az a termék aminek az árában nincs egy kis eltérés... pl egy autóban, egy hűtőben stb...

Mindenkinek lehetnek saját promociói stb...

Sok féle viszonteladó van. Van akivel van szerződésünk, és van aki csak veszi és eladja. Rájuk nem hathatok, árban annyit mint aki aláírta a szerződésünket.

De azt hiszem ezt nem korrektnek nevezni bátorság...vagy még több. Inkorrekt, mert te egy másik üzleti modelt követsz, de kijelenteni ki modelje a jobb... ezt az élet dönti el.

Mi azt az utat járjuk, hogy ha az ország másik végében lévő ügyfél az hozzá közel kapjon megfelelő tájékoztatást, és aki neked hazudik, hogy mennyit tud azt sajnálom, ezzel nem lehet fűtést kiváltani, hűtést sem csak nagyon kihegyezett esetekben.
Ez arra való, hogy kellemes levegő legyen a lakásban a lehető legkisebb energia felhasználással és aki nagyon mást mond nem mond igazat. Kell egy házba + bevitt teljesítmény... és ha én Pócsi György vagyok az Aldestől te ki vagy?

Vádaskodni könyebb mint szembe nézni vagy felhívni. Mert annyira nem is vagyunk messze egymástól ugye :)

Igen uraim.. a konkurencia nem mindíg dugja kesztyübe a kezét. :)
Előzmény: Pitylogós (545)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.26 0 0 546
"ezt mi is így csináljuk, de attól függetlenül, hogy az a valaki kereskedő vagy felhasználó" úgy érted hogy akinek van 50db saját lakása... hümmm minket ezek a magán emberek elkerülnek.... 1x volt olyan felhasználó aki 270 db vásárolt tőlünk egyben, ő is jó árat kapott... de aki 1 et az tuti nem kap olyat sem mint aki 10-et.

Az aki ezt mondja annál az a helyzet, hogy a gépe túl drága ahoz hogy még nomális áron beleférjen egy kereskedő.
Mert ha neked én azt mondom eladok neked 50db al több gépet és te azt mondod nem... akkor.... hát nem tudom...

Igen a viszonteladó csinál promociót... pl az egyik vidéki most a helyi rádióban reklámoz minket... de írt már újságcikket is... és fentartja a készletét, havonta küldi hozzám az embereit tanulni stb stb, és a helyi ügyfelem megkapja helyben szakmailag korrekt tájékoztatással helyi garanciával.

És igen ha hozzám vagy máshoz mégy ugyanazt 1 2 ezer ft difivel ugyanannyiért kapod meg.

De hidd el szinte nincs az a termék aminek az árában nincs egy kis eltérés... pl egy autóban, egy hűtőben stb...

Mindenkinek lehetnek saját promociói stb...

Sok féle viszonteladó van. Van akivel van szerződésünk, és van aki csak veszi és eladja. Rájuk nem hathatok, árban annyit mint aki aláírta a szerződésünket.

De azt hiszem ezt nem korrektnek nevezni bátorság...vagy még több. Inkorrekt, mert te egy másik üzleti modelt követsz, de kijelenteni ki modelje a jobb... ezt az élet dönti el.

Mi azt az utat járjuk, hogy ha az ország másik végében lévő ügyfél az hozzá közel kapjon megfelelő tájékoztatást, és aki neked hazudik, hogy mennyit tud azt sajnálom, ezzel nem lehet fűtést kiváltani, hűtést sem csak nagyon kihegyezett esetekben.
Ez arra való, hogy kellemes levegő legyen a lakásban a lehető legkisebb energia felhasználással és aki nagyon mást mond nem mond igazat. Kell egy házba + bevitt teljesítmény... és ha én Pócsi György vagyok az Aldestől te ki vagy?

Vádaskodni könyebb mint szembe nézni vagy felhívni. Mert annyira nem is vagyunk messze egymástól ugye :)

Igen uraim.. a konkurencia nem mindíg dugja kesztyübe a kezét. :)
Előzmény: Pitylogós (545)
Pitylogós Creative Commons License 2009.10.26 0 0 545

"aki 50db vesz annak olcsóbban adom mint aki 1 et "

ezt mi is így csináljuk, de attól függetlenül, hogy az a valaki kereskedő vagy felhasználó.

"Te mit szólnál ha vennél valamit egy boltban egy gépet, és ha elmennél a gyártóhoz olcsóbb lenne?? Akkor éreznéd magad igazán átverve..... vagy azt mondanád jaj de jó.....??
Nem hiszem...."

1.nem venném meg forgalmazónál...

2.nem

3.igen

4.mápedig de :)

"így mindek viszonteladó??"

kell a francnak a viszonteladó!!! mit csinált a tüzépes azért a 200.000 Ftért, amit az én Schiedel kéményemen keresett? LÓFASZT.

ÉN találtam ki, hogy az legyen. ÉN választottam ki a típust. A Schiedel gyárból közvetlenül szállították.

Ugyanígy az Altek cserép. Büdös nagy semmit sem csinált érte a tüzépes, még csak oda sem mentem.

Nekem egyik sem promótálta, nem fektetett bele semmit. Csak akasztott.

Hol látsz te itt rendes promóciót, tájékoztatást, supportot szellőztetőgép ügyben? Sehol. A forgalmazók hazudnak és átverik a laikust. Ilyeneket mondanak, hogy "ezzel nem kell majd fűtés" meg "berakod és megvan a PH".

Én minden információt a gyártóktól szerzek be, közvetlenül. Meg is venném onnan. A kereskedő meg mehet a búsba.

Előzmény: Törölt nick (543)
peterch Creative Commons License 2009.10.26 0 0 544
Szia !

Bocsika, hogy belekotyogok. En ugy latnam korrektnak az eladast, ha Te csak viszonteladoknak adnal el. A viszonteladok pedig az altalad megszabott arresben dolgoznanak. Igy nem tortenhetne meg, hogy lekerem az arajanlatot az egyik helyrol, majd elkuldom a masik helyre es ott a mindenaron eladas erdekeben, alaajanlanak csak azert ,hogy nekik legyen belole uzlet. Ez a rendszer mukodik sajnos ma a vilagban.

Udv , Peter
Előzmény: Törölt nick (543)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!