Mellesleg az is érdekelne, hogy ezek a költségek milyen arányban állnak az adott vonalakon a személyforgalom felfüggesztésével elérhető megtakarításokhoz képest.
"Kommunikációért már igazán nem felelhetünk...........:-)))" Pedig valamiért már igazán célszerű lenne... :P :)
"az pedig, hogy ki illetékes vagy ki illetéktelen ebben az ügyben nem kívánom eldönteni" Namost az a baj, hogy szerintem a GKM és az érintett társaságok sem. :) Egyébként célszerű lenne, ha a GKM/MÁV/Volán/Dobostorta/akármi illetékes (vegyes)bizottmánya, ha már előkészítette a terveket a megsz... forgalom felfüggesztésére, tervezne (tervezett volna) valami kommunikációs stratégiát is. Jobb helyeken már jóelőre (akár több hónap) is lehet tudni a _pontos_ változásokról. Ez a terveknek része, de ugye idehaza a népet úgyis be lehet etetni minden marhasággal - ebből indulnak ki azok, akik nem foglalkoznak azzal, hogy miképpen lehet épkézláb módon a népek tudomására hozni. Ugyanez baj a tarifareformnak nevezett izével, hogy senki sem mond semmit, de "tárgyalnak", meg izé.
"Semmmi olyat nem látok amit szégyelleni kellene." De. Nincs kommunikálva rendesen. Nem szabad és nagyon nem célszerű, ha az utolsó két hétben kezdik kimagyarázni az egyébként elfogadhatatlan indokokat a nem megfelelő illetéktelenek.
"A kedvezmény és tarifa csapat fél évig aludt most csinálnak valamit." Elég baj az. Aludhattak volna tovább, kevesebb botrány lett volna. :)
Tarifacsapat: Azért nem ilyen gyorsan kellene átállni az új tarifarendszerre! Hanem I. lépés idén január 1-től, kisebb mértékű áremelés, és kedvezmények korlátozása, majd jövő január 1-től újabb áremelés. Mert a drasztikus áremelés és szinte kizárólag az egyetemisták szivatása és a nyugdíjasok 0 tehervállalása vonat/buszjegy ügyben nem egy túl jó ötlet.
Ha én lennék egy olyan szintű MÁV-főnök... Erre rezignáltan azt lehet mondani: na ezért nem vagy olyan szintű (MÁV) főnök... :)
Ezért veszélyes Taxxx gondolkodásmódja... A fémtolvaj taxxx gondolkodásmódja miatt lopja a fémet, vagy azért, mert elviselhető kockázat mellett bevételre tud szert tenni, és más lehetősége (hasonló feltételek melletti) bevételszerzésre nincs?
Kicsit furcsa ez a gondolkodásmód. (Már ha a kábellopás, sínlopás és hasonló ügyekre érted.)
Valószínűleg még nem gondoltál bele abba, mi történik egy vonattal, amikor 40-60-80-nal ráfut egy sínhiányos szakaszra...
Valószínűleg nem gondoltál bele abba, amikor egy család autóval átevickél egy útátjáróban, ahol azért sötét a sorompó, mert ellopták a kábelt... és esetleg jön a vonat...
Valószínűleg nem vártál még órákat egy büdös Bhv-kocsiban, amikor a vonalkábel ellopása miatt nem lehet jelzőt állítani...
Soroljam még?
Ha én lennék egy olyan szintű MÁV-főnök, akkor a vasútőröket nem azért tartanám, hogy hárman-négyen vigyázzák az Andrássy úti parkolóhelyeiket, hanem odaállítanám őket 24 órában a szárligeti szurdokba, ahonnan háromnaponta ellopják a vonalkábelt.
Ezért veszélyes Taxxx gondolkodásmódja, mert egy fémtolvaj nem feltétlenül tesz különbséget leállított mellékvonal és üzemelő vasút között.
Egy perverz gondolat: amíg a lepiukkant mellékvonal jár, senkinek sem tűnik fel, hogy van. Lehet, hogy az a megoldás, hogy meghírdetni, hogy bezárjuk, be is zárni, majd kicsit felújítani és megnyitni, mint új dolgot. Az azért mégiscsak valami. Bár, nálunk addig jutna a dolog, hogy jó, zárjuk be. És, annyi...:(
Az ember olyan, hogyha valami új van, annak tud örülni, ha elvesznek valami azért tud felháborodni, de nem tud annak örülni, ha valami egyszerűen csak van....
Gondoljatok bele abba, hogy ha ti lennétek MÁV főnökök, akkor mi lenne lopás ügyben? Én bevallom, hogy engem sem nagyon érdekelne, mert szinte lényegtelen ahhoz képest, hogy mekkora csődtömeg a MÁV.
Hát igen a Bicske-Székesfehérvár vonalról jut eszembe, hogy azért ezt föl kéne újítani és ha nem is maximális számon,de egy napi mondjuk 10 Desiro vagy Bz járna rajta már is segítenének az utazáson
A Bicske - Székesfehérvár vonalon az állomások is jó helyen lehetnének, nem olyan messze a falvaktól. De, egy Desiro 800 millió és új felépítményt és biztosító berendezést kellene építeni. Teherforgalom alig lenne. Most már nem éri meg.
Kétségtelen, sokat lehet írni a vicinálisokról. Nemsokára már csak múlt időben.
Köszönet érte.
Nézd, Taxxx, én komolyan gondoltam a beszélgetést annak ellenére, hogy nagyon felelősnek érezlek a vici helyzet 2007. márciusi alakulásában. Mint már írtam, Néhány ember mellett Neked lett volna módod tenni ellene, hogy ne így alakuljon.
Mint láthatod, két napja kicsit meghegyeztem a ceruzát. Ennek csak az az oka, hogy leírtad: Vajon miért is gond az, ha ellopják a vasutat.
Sajnálom az elmardt találkozást, de így nincs kedvem hozzá.
A GKM (és persze Taxxx) áldásos tevékenységének köszönhetően a lopások száma annyira elfog szaporodni a magyar vasúthálózaton (már most is naponta 8-10 kábellopás fordul elő), hogy néhány komolyabb baleset is bekövetkezik.
Ez persze nem szempont (normális országban fel sem merül), de Magyarországon ez a helyzet.