Keresés

Részletes keresés

zola123 Creative Commons License 2016.04.02 0 0 2315

A kép alapján talán Moon Drops a kék hegeres, amerikai nemesítés lehet,a másik a boszorkány újj/witch fingers/  http://www.grapery.biz/index.php/grapes/moon-drops

Mr.Dzsinn Creative Commons License 2016.04.01 0 0 2314

Ott kaphatók?

Előzmény: woodruff (2313)
woodruff Creative Commons License 2016.04.01 0 0 2313

Csak nem az ezeregy éjszakában jársz?

Előzmény: Mr.Dzsinn (2312)
Mr.Dzsinn Creative Commons License 2016.04.01 0 0 2312

Szevasztok! 

Ilyen szőlőket szeretnék. Az sem baj, ha rezisztens. Egészen kolbász formájú az egyik. Remélem az íze is olyan. Jó lenne az udvart díszíteni. (Ha nem kolbász ízű.) A másik meg remélem csili ízű. Együtt finomabb.

Atti6909 Creative Commons License 2016.04.01 0 0 2311

Megérkeztek mai nap az oltványok. Korrekt csomagolás,szemre kitűnő minőség. Már beiszapoltam,vasárnap a helyére kerül.  A Barka-Kert Kft-től rendeltem Dunaföldvárról.

woodruff Creative Commons License 2016.04.01 0 0 2310

Csemegeszőlőt előnyönebb lugason nevelni ,mert nèhàny fajta több mint egy kilósra is megnől

.Akàr az éva is ès lehet akàr 40 centi hosszù,mort kèpzeld ezt el tőkèn ,hova fekteted a földre?Ès,hogyan kötözöd?

woodruff

Előzmény: zodes (2307)
zodes Creative Commons License 2016.04.01 0 0 2309

Köszi szépen, bár azt sem tudom mit jelent a rezisztens. Utána olvasok.

Előzmény: Maci_P (2308)
Maci_P Creative Commons License 2016.04.01 0 0 2308

Hello!

Az Irsai nem nőivarú, nem is nagyon tudok a magyar fajták között ilyet, tehát nyugodt lehetsz, önporzó.

Korai, finom, de tényleg kis szemű (16 x 15). Permetezni kell (mindkét említettett), mert nem rezisztensek.

Amik nagyobb bogyójúak (legalább az egyik kiterjedése 20mm+): az említett Éva, rezisztensek közül pedig: Esther, Néró, Teréz, Fanny.

Palatina, de az csak kicsit nagyobb. Biztos van még, de most ezek jutottak eszembe.

Előzmény: zodes (2307)
zodes Creative Commons License 2016.04.01 0 0 2307

Sziasztok!

Nem vagyok nagy szőlőtermelő sőt!! Szóval a kertemben szinte csak dísznövények vannak. Már régebben kiraláltam, tegnap pedig elmentem egy kertészetbe és vettem 4 db konténeres szőlőt. Én fehér minnél nagyobbszemű szőlőt kértem. Kaptam 2db Irsai Olivért és 2 db Pannónia kincsét. Most nézegetem a neten és az Irsai Olivér nem tűnik valami nagyszeműnek. Ellenben az Éva igen.

A másik, hogy most mondta az egyik kolegám, hogy nem önporzó és valami rózsalevelű szőlő kell mellé, vagy mi.

Legyetek szívesek segítsetek nekem, hogy most mi az igaz? :-))

Tőkén szeretném nevelni nem lugasban, egymástól kb 1 méterre. Egyébként a kert díszítése is lesz, de szeretném, ha teremne ezért is vettem.

Válaszokat előre is köszönöm, üdv: Zoli

Józsa Imre Creative Commons License 2016.03.30 0 0 2306

Jó is lenne szerezni,de nagyon nehéz sajnos!Nagyon szépek ezek a szőlők,remélem lesz itthon is kapható majd.

Előzmény: woodruff (2305)
woodruff Creative Commons License 2016.03.29 0 0 2305

Nagyon nagy a csend mindenki a szőlősben,sok a munka, itt egy kis azonosító katalógus ,mit kellene még beszerezni!

Csak így lazításképp,ha van egy kis időtök a vacsora előtt.

Сорта винограда. Самые популярные сорта винограда 

woodruff

Ali-bá Creative Commons License 2016.03.27 0 0 2304

Ne rettegj! Éjjelre tegyél rá egy hordót, ha fagyot sejtesz és nyugodtan alhatsz.

Előzmény: Sanci07 (2303)
Sanci07 Creative Commons License 2016.03.27 0 0 2303

Ez most fogadott,és határozottan meglepett!

Retteghetek a hajnali fagyok miatt.

izgaga Creative Commons License 2016.03.25 0 0 2302
Bocs,tabletrol irtam, szoval csepi muskotaly.
Előzmény: izgaga (2301)
izgaga Creative Commons License 2016.03.25 0 0 2301
Csėpi muskotályról valakinek van tapasztalata?
Előzmény: Maci_P (2299)
woodruff Creative Commons License 2016.03.25 0 0 2300

Szerinted a

cardinal azos-hoz miben különbözik?

woodruff

Előzmény: temerini (2298)
Maci_P Creative Commons License 2016.03.25 0 0 2299

Biztos hogy nem.

Van két magyar fajta: Borostyán, Csépi muskotály, mindkettő a (F2 x Thallóczy Lajos muskotály) x Danam keresztezés eredménye (az F2 a Vitis amurensis leszármazottja). Vagy az Orpheus és a Pannon Frankos borszőlők, F2 x Irsai Olivér keresztezések amiből utóbbi ráadásul kék szőlő. És még lehetne a sort folytatni...

Előzmény: temerini (2298)
temerini Creative Commons License 2016.03.25 0 0 2298

A Moldovát és Cardinált a szerbek is keresztezték,Cindrics és társai.Az új fajta neve Karmen.Vajon azonosra sikeredtek?

Előzmény: Maci_P (2261)
Atti6909 Creative Commons License 2016.03.25 0 0 2297

Én a Flóra díszfaiskolából rendeltem oltványokat még februárban. Március közepe,vége a kiszállítási idő. Még nem érkezett értesítés mikorra várjam. Remélem jó döntés volt.

woodruff Creative Commons License 2016.03.24 0 0 2296

Na és ez hány fajta? Régebben 100 nál több fajta volt a választékuk.

Ennek valamilyen oka van!

woodruff

Előzmény: Mr.Dzsinn (2295)
Mr.Dzsinn Creative Commons License 2016.03.24 0 0 2295

Köszönöm a tanácsot. Talán csak tőlük nem vásároltam még. Ahogyan elnézem a harmadára csökkent jelenlegi választékukat, nem is nagyon fogok. Érdekesség náluk, hogy számos olyan fajtaleírást el lehet érni a http://csemegeszolo.hu/fajta.html alatt, amit a honlapon böngészve nem hoz be.

Előzmény: kolini (2291)
Jani71 Creative Commons License 2016.03.24 0 0 2294

Kétszer jártam nála, hoztam néhány fajtát... (Tolna megyébe...) Volt köztük fajtaazonos is...

Előzmény: woodruff (2293)
woodruff Creative Commons License 2016.03.24 0 0 2293

Én csak jókat tudok róluk mondani ,de már abbahagyták a különleges szőlők árusítását.Még a tökéket is kivágták állítólag, bizonyos okokból.

woodruff

juhosttt Creative Commons License 2016.03.23 0 0 2292

Te vagy az első aki elégedett vele, én eddig jót nem olvastam róla... sőt egyszer kérdeztem is tőle, akkor is csak a mellébeszédet kaptam. 

kolini Creative Commons License 2016.03.23 0 0 2291

Én tudom ajánlani Veres Csaba, Abasár, csemegeszolo.hu

4 éve rendeltem 13 féle  oltvány szőlőt, minden  fajta azonos lett és mind megeredt, és nem is volt drága, 390 ft volt darabja! 

Előzmény: Mr.Dzsinn (2290)
Mr.Dzsinn Creative Commons License 2016.03.23 0 0 2290

Sajnos nem biztosíthatok senkit, hogy csak "ott" ne vegyen oltvány, mert az enyéim is 5-6 helyről valók. De még így is biztosabb mint a lottó. Az egyik legnagyobb növény csomagküldő pl. 2011-ben csak jókat küldött, aztán meg alig talált el valamit. Valami S...ar.. a neve. :)

Egy másik eszmélésem egy kisebb csomagküldőtől: Várom én, hogy a július közepén már jókora fürtöt mutató "Connegliánóm" hó végére tüstént beérik és fölzabáljuk. Ezzel szemben szépen bevárta a Moldovát. És az is lett. De abból legalább csak egy tőkém volt addig.

Régi, kb. 30-éves tőkéim is vannak, de ember nem volt aki eddig beazonosítsa. Egyiket volt aki Téli muskotálynak, volt aki Narancsízűnek mondta. Aztán elkezdett teremni az "Ópuszom", ami pont olyat termett mint a Pölöskei.  És ez mind a 4 féle egyforma lett. Nyilván valami ötödik fajta lehet. Már nem is merek ültetni. Most is vár vagy 10 féle eddig nem említett fajta. Láttam kertészetekben dézsában -nem 5l-es virágcserépben- termőt. Szerintem első termésig ott fogom tartani. 

Láttam egy éve, hogy küldözgettél venyigéket. Aztán aktualitását vesztette a lehetőség. Érthető volt a döntésedet. 

Előzmény: szölőszem (2289)
szölőszem Creative Commons License 2016.03.22 0 0 2289

Mr.Dzsinn!

Igazán megérdemelné az oltványos,vagy kertészet,hogy közhírré tedd a nevét.De ha nem akarod,legalább az égtájat áruld el,hogy melyik irányba ne menjünk oltványért.Az internetes vásárlás sok esetben úgy működik,hogy amit megrendelsz és nincs neki,akkor ad hasonló színűt,de ha az sincs már,akkor azt ad,amiből sok van.Azt gondolják a kertészetek(tisztelet a kivételnek),hogy a vásárló egy dilettáns,és soha nem jön rá,hogy nem azt kapta,amit kért,mert sokan már egy hét múlva elfelejtik,hogy mi volt a vásárolt szőlő neve.

Én sokkal rosszabbul jártam,mert 30 fajtából 7 meddő lett.Ma sem tudom az okát,pedig minden metszési módot kipróbáltam.Az én oltványosom az ország É.-i fertályában tevékenykedik egyre kevesebb választékkal.

Előzmény: Mr.Dzsinn (2286)
zoli1437 Creative Commons License 2016.03.22 0 0 2288

Köszönöm az eddigi segítséget.

Eszterem van többek között. Porzás elvileg megoldva.

Japán Izabella egy ötlet volt egy fajtámra. Egyéni ízűnek írják ami október elején egyezik, de nem mag nélküli és nem direkt termő ízű.

09.13-án készült a kép. Később, október végére élénkpiros lesz és jellegtelen ízű.

Egyébként ellenálló.

Ötlete van valakinek, hogy milyen fajta lehet.

Mr.Dzsinn Creative Commons License 2016.03.22 0 0 2287

Köszönöm a véleményt.

A Negráról ilyen képet találtam. És azt írják, hogy kék. Amúgy minden stimmel. Az enyém, meg ilyen, kb. Saszlába oltva. Bár ez a kép augusztus 3-án(!) készült, de azután sem sötétedett. Ugyanaz a Lidinek vásárolt szőlő az anya tövön mintha hosszúkásabb formát mutatna ugyanakkor. Arról egy korábbi bejegyzésben raktam fel képet.

Előzmény: zola123 (2285)
Mr.Dzsinn Creative Commons License 2016.03.22 0 0 2286

Kedves Szőlőszem!

Nyilvánvaló, hogy nem Japán Izabella. Mint ahogyan az Ópusz is (kb.) Pölöskei Muskotály, a Blue Muskat meg Néró, a Regent meg Souvenir, az Onix meg kb. Éva lett. És még sorolhatnám, hogy 2-3 év termőre fordulás után milyen meglepetések értek. Sok helyem nincs. Ezeket is csak tőkeszelektálással tudtam beállítani. Kicsit rosszul esik, amikor kiderül, hogy az új fajták helyett, a már meglévőkkel azonosokat dédelgettem évekig hiába. Persze számos fajta szépen hozza a papírformát. Teréz, Eszter, Palatína, Pölöskei, Souvenir, Szőlőskertek Királynője Muskotály, Narancsízű, Attila, Cardinál, Magdaléna, Néró, Kósa, stb. Sok új beszerzésem meg még nem lehet tudni, hogy mivé lesz. Ezért lenne jó biztosabb forrásból beszerezni néhány igazán csemege formájú, lehetőleg rezisztens egyedet.

Mint pl. ezt is Jupiternek vettem. Nincs is semmi baja, csak nem piros. Aug. végi, magnélküli, rezisztens, 7-800g (előző évi), finom.

Ezt a másikat meg Thompson Seedless néven szereztem be. Most, a harmadik évében lett ilyen rózsaszín. Addig szinte be sem érett. Ez 09.25-i kép. Érdekes, a darazsak meg szerették, mert nem savas. Amúgy magnélküli, selymes, kellemes ízű, így  éretten(?).

Előzmény: szölőszem (2284)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!