A három nagy körverseny sok lenne idén, szóval a Vueltára sztem amúgy se ment volna Levi (ha rá gondoltál). Nagyon sok versenynap van így is a lábában.
A 13-as szám nem hazudtolta meg magát, ritka fura szakasz volt. Először is itt volt ez a jó kis szakasz, mely kifejezetten Voigtnak volt kitalálva. Az idő is teljesen olyan volt, mintha Jens rendelte volna, erre nem kigolyózzák a szökésből? Micsoda Ámátőrök… Nem is volt semmi extra, simán hazaért Heino Haussler. :-) Csak tudnám hogy lesz ebből így Sastre-Saxo szövetség? :-)
Mi is volt még ma? Ja, lövöldözés… Valami agyhalott légpuskával próbálta ritkítani a mezőnyt. Három lövést adott le, egy célt tévesztett, de Julien Dean kezét és Oscar Freire combját sikerült eltalálnia. Utóbbiból a csapatorvos vadászta ki a lövedéket. Színtiszta agybaj… :-(
A csapat számára sem volt fényes nap, szvsz ez volt a Tour eddigi mélypontja… Kiszállt Levi, ami egyszerűen pótolhatatlan veszteség. Még ha nem is számítana majd az összetettben, akkor is felfoghatatlan, elfogadhatatlan és igazságtalan… Ami a továbbiakat illeti, Levi kijelentette, hogy nem fog már nagyobb versenyeken indulni az idén, csak néhány hazai viadalon. A Missouri kör elő van irányozva a csapatnak, addigra meg is gyógyulhat (szept. 24.), bár a Vuelta keretből nem kicsit fog hiányozni.
Holnap hasonlóan szikiszöki szakasz lesz, Egoi és Pipopo véres harcot vívnak a pöttyösért, Hushovd meg gyűjtöget a zöldért.
Úgy értettem, hogy így ő lehet a kapitány a Tourra, bár ha az általad felsorolt emberek is mennek, akkor alakulhat másképpen is :) Contadort nem tudom, de ha most a Touron nem tud nyerni, akkor szerintem biztos, viszont, ha megnyeri akkor is el tudom képzelni, bár akkor kisebb valószínűséggel :)
Az Evans-Leipheimer féle bukásban Rogers is részt vett, de ő viszonylag puhán landolt - Leipheimeren. :-) Bár ami azt illeti, Liváj nincs túlságosan kipárnázva. :-)
Tour de France 12. szakasz, Tonnerre – Vittel, 211,5 km
1 Nicki Sörensen (Den) Team Saxo Bank 4:52:24 2 Laurent Lefevre (Fra) BBOX Bouygues Telecom 0:00:48 3 Franco Pellizotti (Ita) Liquigas … 15 Yaroslav Popovych (Ukr) 16 Lance Armstrong (USA) 21 Alberto Contador Velasco (Spa) 22 Andreas Klöden (Ger) 31 Haimar Zubeldia Aguirre (Spa) 55 Sergio Miguel Moreira Paulinho (Por) 130 Gregory Rast (Swi) 161 Dmitriy Muravyev (Kaz) 162 Levi Leipheimer (USA)
Az összetett:
1 Rinaldo Nocentini (Ita) AG2R La Mondiale 48:27:21 2 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana 0:00:06 3 Lance Armstrong (USA) Astana 0:00:08 4 Levi Leipheimer (USA) Astana 0:00:39 5 Bradley Wiggins (GBr) Garmin - Slipstream 0:00:46 6 Andreas Klöden (Ger) Astana 0:00:54 … 22 Haimar Zubeldia Aguirre (Spa) 0:04:14 23 Yaroslav Popovych (Ukr) 0:04:20 44 Sergio Miguel Moreira Paulinho (Por) 0:11:50 137 Gregory Rast (Swi) 1:15:19 159 Dmitriy Muravyev (Kaz) 1:26:15
Ilyen az, mikor egy Voigtos szökést Voigt nélkül hajtanak végre. :-) Történt vala, hogy Jens barátunk feltehetően nem aludt jól (vagy mi) és megkérte a dán kollégát, ugorjon be helyette. Ettől függetlenül pont olyan volt, mintha a német szakszervezeti bizalmi szökött volna, betűről betűre. :-)
Csapatunkat érintően túl sok minden nem történt. A Főnök nem mosolygott a kamerába, Demol mester kijelentette, hogy a Vogézekben akció lészen, Bruyneel pedig azt, hogy még Leipheimer is győzhet. Talán pont erről diskurált Levi és Evans, azért egyenesítették ki az utolsó kanyart. :-)
Ja, és Sárközi Elnökbácsi is megszólalt, szerinte Armstrong nyeri a Tourt. De rendeletet még nem adott ki erről, szóval még nem tuti az info. :-)
A csapat vízhordói szakaszról szakaszra derekas munkát végeznek, Dima lanterne rouge-a egyelőre még csal távoli cél, Kenny Van Hummel keményen tartja az utolsó hegyet. De akárcsak az első hely sorsa, ez is a harmadik héten dől majd el.
A holnapi szakasz olyan Voigtos, mintha maga a veterán német rajzolta volna, igen csalódott lennék, ha nem lenne szökésben.