Annyira fáj a derekam, hogy két óránál többet nem tudok állni. Kiadtam napszámba a metszést és a szeprente kihordását. Kész is van már - mondjuk nem volt nagy terület.
Itt 11 centi, de szerintem holnapra elolvad, marad helyette a sár. Épp az előbb egyeztem meg egy dolgozóval, aki segít kimetszeni a hátralévő 9000 tőkét, mert egymagamra kicsit sok.
Thiosol, mészkénlé... mindenképpen rügypattanás előtt! Utána csak pótolni lehet Thiovittal. De mintha azt írtad volna, hogy tavaly nem volt semmi kórság rajta.
Annyira gyengék a tőkék? Én a 3. évben nemhogy törzset tudtam nevelni, hanem még le is íveltem a vezérdrótra és hagytam is már rajta, mert annyira erősen növekedtek a tőkék.
Ha mást nem is teszel, már a leendő tőkefej magasságáig kinevelheted a törzset. Tehát ott vágod el az egy éves vessződ, ahol a tőkefej kialakítását tervezed, és a felső két szemből jövő hajtásokat hagyod csak meg a jövő évi termő- és ugarcsapnak...
-A középső résszel vitatkozom. Nyomatékosan. Különben meg sem nyikkanok, ha nem említed az illatos fajták között a Királyleánykát. Csak és kizárólag saját tapasztalatom alapján.
A királyleányka kiváló házasításra, pl Chardonnay-val kiváló párost alkot. Ettől függetlenül az illatos fajták közül szvsz az Irsaival vetekedve a legjobb bort adja önállóan is.
Idén még csak három évesek, és egy kicsit lassan is fejlődnek, úgyhogy valszeg még egyszer visszavágom őket, aztán jövőre a Guyot.
-Ne irigykedj!(hihi) "A királyleányka mint fajta nem túl izgalmas számora (bora egyszerű, kellemes szőlőízzel bír; olyan, mint egy alkoholos, nem szénsavas, száraz Traubiszóda). Persze nyáron, 10-12 fokra lehűtve nagyon jól eshet" [