Hidd el, engem is a sikítófrász kerülgetett, de '99 óta nézem a Tourt és azóta minden nagyobb hegy tetején ez van. Pont azért mennek ki annyian, mert testközelből láthatják a versenyzőt, ezt elvenni amiatt a pár őrült miatt...
Olyan lenne, mintha az összes focimeccset üres stadionokban játszanák, mondván, hogy mi lesz ha kitör a balhé...
Az olaszok kivezényelték a hegyi vadászokat... Volt foganatja? Az égvilágon semmi. Szerintem még veszélyesebb, mert ha nekiáll birkózni, jó eséllyel felborítják a kerekest.
De a hegyekben mindig ez van, a Giron két motoros is alig tudott utat vágni. Az amúgy se százas szurkolók + a várakozás izgalma + jó adag alkohol = őrjöngő őrültek. Ezt sajnos nem lehet kivédeni, hozzátartoznak a versenyhez...
Ezek szerint te nem láttad. Nemnormális idióták szaladgáltak megint. Komolyan tartottam attól, hogy fellökik egyiket másikat. Arréb tette az egyiket, nagyon helyesen. A másik, hogy hol voltak a biztosító motorosok?
Na, végre ezt is megéltük. :-) A Fijjug eldöntötték egymás között a kapitányi cím sorsát. Gondolom Johan már túl van egy jó kis pezsgőzésen, hogy nem neki kellett igazságot tenni. :-)
De lássuk mit végeztek a versenyzőink…
Contador… Húha, Bert ma olyan….Contadoros volt. :-) Nincs megfelelő szó a szótáramban arra a dinamizmusra és erőre, amivel megindította és végigvitte a támadását, így kénytelen vagyok az ilyen jellegű akciókra a Contadoros kifejezést rendszeresíteni. :-) Nem vitás, a legjobb helyre került a sárga trikó, és nagyon remélem (követelem! :-) ) hogy ne is kerüljön máshová Párizsig.
Armstrong… Először is: respekt, mert tartotta magát a megnemtámadási egyezményhez. Másodszor is: próbálta volna meg nem tartani magát – esélye nem lett volna rá. A Tour győzelemhez ez így még kevés, talán még a dobogóra sem elég. De ettől még az első pont áll. Egy kicsit talán többet kapott, mint előzetesen számoltam, de azért 38 évesen, ennyi kihagyás után ez nagyon szép menet volt.
Klöden… Egyszerűen hihetetlen volt. Látszik, hogy Andreas nagyon felkészült a Tourra, megkockáztatom, bármely más csapatban komoly veszélyt jelentene Contadorra a hegyeken. Ahogy feláldozta magát a Főnökért, holott világosan látszott mennyivel jobb erőben van, újra megerősített abban, hogy a német-svájci szupersegítőnk a saját súlyának többszörösét megéri aranyban. Így különösen sajnálom, hogy nem jött össze neki idénre semmi győzelem, de esetleg a Vueltán…
Dima és Gregy is nagyot mentek, maximálisan teljesítették a feladatukat. Zubeldiát, Popovicsot és Paulinhot nem nagyon láttam, igaz a közvetítés közepe táján itt kellett hagynom kicsit a tévét. Talán az elkövetkező szakaszokra tartalékoltak, de valószínűbb, hogy nem bírták…
Kicsit a konkurenciáról… A Schleck fivérek még így Sastre nélkül is veszélyesek. Alberto a támadása elején tudott adni 40 mp-t Andynak utána a luxemburgi képes volt tartani a különbséget, miközben a többiek lassan, de biztosan csúsztak vissza. Ma nem volt igazi ellenfele Albertonak, de a jövőre nézve oda kell rá figyelni. Nibali az olasz kerékpársport feltörekvő csillaga, folyamatosan és egyenletesen fejlődik, szerintem tőle várhatják leghamarabb az olaszok, hogy otthon tartja a Rosat. Wiggins hihetetlenül jól bírta, persze önmagához képest. A Sárgától messze van, de a dobogóért meg fogja dolgoztatni a Főnököt. Sastre nagy harcos. A harmadik hét hegyein egész biztosan támadni fog, de csapat nélkül nem igazán ütőképes, és az időfutama sem elég erős. Ha nem lenne akkora a hátránya, akár még számolni is kéne vele. Végül Evans. Azon kevesek közé tartozom, akik kedvelik a makacs kis auszit, de ezen a Touron egyértelműen gyengébb, mint bármikor. Nem foghatja sem a pechre, sem a gyenge csapatára, egyszerűen nincs megfelelő formában. Kár érte, mert ha jó formában van, izgalmassá tehette volna a versenyt.
Kábé ennyi. Jó napja volt az Astanának, a lehető legjobb helyzetből kezdheti a csapat a sorsdöntő harmadik hetet. Lehet regenerálódni és kell is, mert keddtől jönnek a hegy-legendák. A versenynek még nincs vége, de a lépéselőny Bruyneelnél és Contadornál. Meglássuk mihez kezd ezzel a konkurencia.
Gratulálok a csapatnak és Contadornak is. Kitűnő munkát végeztek, Contadort nem nyomasztotta az esélyesség terhe, úgy versenyzett, hogy egy háromszoros GT győzteshez illik, céltudatosan, látványosan és lehengerlően. Mint mikor Aragon kibontja a zászlót a döntő ütközet előtt. :-) Nagyon tetszett, szép volt.
Arra azért kiváncsi vagyok, hogy mit fog kezdeni az Astana ezzel a kicsinyke kis kabalával? :-)