-Egy szart találtak. A céklában ugyanannyi az antioxidáns mint a veresborban. A gránátalmában meg háromszorosa. De mecsoda különbség! Már, ha kóstoltad őket. -Amúgy én minden vöröset szeretek.(hihi)
Jól nyomod! Én max másfél litert tudok meginni, utána ég a gyomrom. A fejem még talán bírná (bár elég részeg vagyok ennyitől) de a gyomrom nem. 100 liter ... hányszor mész el pisilni? :)))
A Kaukázusi emberek meg kecsketejet isznak, a japánok sok halat és teát fogyasztanak, az oroszoknak meg elveszett a papírjuk a háborúban, azért élnek tovább:)
"Megtalálták az élet vizét?
Amerikai kutatók olyan gyógyszert tesztelnek embereken, amely 25 évvel meghosszabbítaná mindenki életét. - Az új szer nem csupán a minimumra csökkenti a krónikus betegségek megjelenését, de jó pár évvel meg is növeli az élettartamot - közölte David Sinclair kutatásvezető. A Harvard Orvosi Iskola által kifejlesztett "csodaszer" a RESZVERATROLON ALAPUL, amely egy elsősorban a piros szőlőben előforduló növényi anyag, s úgy hat, hogy egy olyan gént aktivál, amelynek hatására sejtvédő anyag termelődik. Erős antioxidáns lévén véd a szív- és érrendszeri megbetegedésektől, megelőzi a rákot, és csökkenti a gyulladást a krónikus gyulladással járó betegségekben. Többek között ezért élnek tovább a vörösbort ivó franciák annak ellenére, hogy több alkoholt fogyasztanak, mint az átlag."
Lehet, hogy a DDT-t nem viszi ki belőled, de azért egyed csak a szőlőt, főleg a pirosat, meg tegyél el mustot a fagyóba /ha a bort nem szereted/ :-)), és igyad egész évben. Jó az sokmindenre!!
Segítséget szeretnék kérni még kezdő hobbi szőlészkedő vagyok a család sem nagyon fogyasztja a nedüt ezért el szeretnék adni kb. 60 liter vörös és 40 liter fehér bort, csak azt nem tudom hol érdemes hirdetni? Vagy ha tudna valaki olyat aki vesz bort azt megköszönném.
Utánaolvastam, igazad van. "Az biztos, hogy sok olyan idegen és mérgező anyagot nyel el a szervezet, mint a DDT amelyek oldódnak a zsírban és a végén felhalmozódnak a zsírszövetben. Mégis, bár elméletileg a zsír gyors lebontása bejuttathatja ezeket a toxinokat a vérkeringésbe, nem hiszem, hogy eléggé tanulmányoztuk ezt a jelenséget ahhoz, hogy érvényes orvosi ténnyé nyilvánítsuk.” Ha még áll ez a megállapítás.
A DDT zsírban raktározódik. Szőlővel nem tudod "kimosni" magadból. Ahogy fogysz - úgy mérgez a szer, mert felszabadul a zsírszövetből.
Az oltvány annak a felismerésnek a nyomán terjedt el, hogy a filoxéra az európai szőlők gyökerét, az amerikai fajták levélzetét károsítja. Amerikai "taplon" európai vessző - nem tudja bántani a szőlőt a filoxéra. Olványból is termelhető biobor.
Vagy valamit nagyon félreértettem abból, amit írtál.
Nos , én a válogatott csemegeszőlők mellé raktam un. hazai vesszőt,"szagos szölőt"-Izabellát-is. Tudom ,ezért minimum kövezés járna, de ezzel mint étkezési szőlő, talán sikerül a szervezetemből kimosni a DDT, amit meg a gyerekkori "krumplibogár háború" során kaptam bőven, mivel szakadt harisnyából védőeszköz nélkül poroztuk( növényvédtük) a krumplit.
Ki tudna nekem választ adni arra, hogy oltvány szőlőt érdemes-e telepíteni vagy pedig sima vessző is elegendő? Mik az előnyeik hátrányaik hosszú távon melyik éri meg? Vessző null forint lenne, oltvány kb 450Ft/db ez az oltvány ennyivel jobb is melyiket éri meg???