Nándi, ahogy okumoto megírta, a mósünszándpontkom-on megtalálod az általuk gyártott lezliféléket. Az enyém a KBR3D, amely a képgaléria alapján a legnépszerűbb típus. Kicsi, viszonylag könnyű és nagyon sokoldalúan nagyot szól. Egyszerre csöves előfokú tölcsér, dobrotorszimuláció és mellette kétutas hifi sztereó rendszer. Egy dobozban minden, ami egy fellépő billentyűsnek kellhet. Magában a kis méretei miatt kicsit zárt méregzsák, kiküldve PA-ra mutatja meg leginkább az értékeit. Rendszeres fellépésekhez sokoldalúsága és kompaktsága miatt ezt, ill a kisebb KBR-M-et javaslom. Otthonra, stúdióba inkább egy csöves falacit célszerű tartani ha van rá lehetőség.
MMWS. Nagyon sikeres koncert volt. Nagy kedvence Presser Gábornak, ezért közösen tekintettük meg az eseményt és részben a soundchecket. Kicsit filmeztem, de 3 perc után rámszóltak, nem erőltettem tovább. Számomra kissé kísérleti zene elementáris energikussággal. Öröm volt a ráadaásban hallani a Sunshine Of Your Love-ot nagyon egyéni, mégis az eredeti Cream kompozíció értékeit is megtartó feldolgozásban. Fogadni mertem volna hogy lesz a Bubblehouse. (ki nem?) Hát nem volt. Jó hogy ilyen zene is előfordul már nálunk.
Hamarosan teszek fel képeket a "hardverekről" :-) A billentyűarzenál keresztmetszete, B3/122, RhodesII, Hohner D9 és Juno-60 volt. Elvittem a másik lacit is, de végül mégsem tartottak rá igényt, ezért lenn maradt. Mindezeket Mooger-Foogerrel, wah pedállal tovább bolondította, a clavinetet kézzel is pengette a tetejét felhajtván.
Csak azért kérdezem, mert Joey DeFra. egész július hónapban Olaszországban turnézik... Tehtube mester, szerintem te már tudnád, ha átruccanna hozzánk is...
2006.10.31.K.21H
Joey DeFrancesco (USA) - ELMARAD!
A kedd esti Joey DeFrancesco koncert elmarad! A művész a fellépését a nyári koncertsorozata alatt pótolja az A38 színpadán. A jegyek a helyszínen visszaválthatók.
A PRO-145-ös új ékszíját pedig tegnap postázta a www.g66.eu , ezzel remélem meg fog oldódni a nyikorgásos problémám. Garanciaidőn belül költségmentesen. :)
Zsolti, a Motionsound honlapját be tudnád linkelni, mert keresem, de nem találom... És ha a saját "mobil" leslied-ről tudnál képet küldeni (már nincs időm itt utánna keresgetni) azt is megköszönném! köszi! :)
MSMW - - - moslék disznó jó volt. Hammondostól. Meg az a dobolás-gitározás-basszusozás-bőgőzés, hát az meg főleg. Medeski aranyosan kerekedik és kopaszodik.
Ilyen Hammond billentyűzettel sem találkoztam! Ez az eredeti, a legelső, csak az A-kban volt. Rendes anyákkal szabályozható spirálrugó. Az 1938-as BC-kben már a szokásos rézlap közel függőlegesen.
Párkányban láttam ezt a pilisszántói John Mayall plakátot. Lehet hogy ott is lesz Hammond?
Az elso ket lemeze kemeny Hammond-os, utos zene a Sugarloaf-nak, es mar kb egy eve itt porosodik a polcon a Victor Audio lemezboltban. Hol vannak a Hammond-os zenek kedveloi??:-) Tessek mondani!:-)
Itt van egy felvetel 1970-bol, a banda neve Sugarloaf(sose hallottam rola, nem tul bizalomgerjeszto nev). Eleg meghatarozo a Hammond, szolo, meg minden, ami kell. A klipp ne tevesszen meg senkit. http://www.youtube.com/watch?v=Xc1PHk9FhIk
Holnap lemezbörze a Pecsában!!! Erdemes kinezni LP, CD gyujtoknek, sok sok olyat lehet talalni, amit az ember mar evek ota keres, es mar nem kaphato...Hammond-os lemezeket, CD-ket Tehtube szaktars is mindig fellel:-)
El tudja valaki mondani magyarul, hogy a 6os (145/147) csati mely lábán mi megy? (én fogom berakni a 220-110es átalakítót és a leslie oldaon tudnom kellene mely lábakon érkezik a fázis ...)