Keresés

Részletes keresés

Vegetable Creative Commons License 2001.10.16 0 0 4143
Akkor nem lehet valami gáz a gépeddel? Nekem nem nyomja össze, és nem csuszik el a kép és a hang...
Előzmény: TtK (4141)
renof Creative Commons License 2001.10.16 0 0 4142
trekket nem nehéz megérteni, mert minden második szó csak technobalbal. Amúgy Mr Fusion honnan veszed az eredeti leirásokat?
TtK Creative Commons License 2001.10.16 0 0 4141
Az "Engage!" parncsot "Jóváhagyva!"-nak fordítani... Brrr.

A Warp 1 minden skálán a fénysebességet jelenti. Valahol olvastam, hogy a "script engine"-re az a magyarázat, hogy a Warp szám a szubtérhez viszonyított sebességet fejezi ki, és vannak az űrnek olyan csatornái ahol a tér nagyon kedvezően alakul, így sokkal nagyobb sebesség érhető el.

breki:
Az mpg verzióban sem egészen stimmel a kép meg a hang, plusz a windows media player függőlegesen össze is nyomja a képet.

Előzmény: Vegetable (4136)
Vegetable Creative Commons License 2001.10.16 0 0 4140
Igeeeeeeen! :o))) Legalább nem a rövid ismertető és a mikronnyi angoltudásom vezet majd közben... :o) Bár érdekes, lehet valami abban, hogy ami érdekli az embert, arra jobban tud figyelni, mert pl. a hireket nem értem angolul, az állatos természetfilmeket és a treket jórészt igen... Ki érti ezt? :o)
Előzmény: Mr_Fusion (4139)
Mr_Fusion Creative Commons License 2001.10.16 0 0 4139
Hmm... Lehet, hogy valahogy csak össze kell szednem rá az időt, és elkezdeni megcsinálni az ENT átiratokat...? :)
De mikor fogok aludni...? Talán majd minden szökőévben...
Előzmény: pg_breki (4133)
Vegetable Creative Commons License 2001.10.16 0 0 4138
Mivel a multban-jelenben-jövőben egyszerre játszódott, és közben megváltoztatta Picard az eredeti tettét, igy a jövő egy alternativa lett... A jövő amugy is csak valószinüség, minden apróságtól változik :o))))
Kicsitoff: olvastad a Halhatatlanság halálát? Ott avatkoztak be a jövőben élők, mert kiszámolták, hogy a sok változástól (tudatos változtatásról, beavatkozásról volt szó) a saját jelenük szinte alig rendelkezik valószinüséggel... 1× avatkoztak be, de akor az egész multat átalakitották egy huzással :o))) Szóval ami még nem történt meg, az csak valószinüség, és ha már van időutazás, a mult és a jelen is csak valószinüség - vagyis tulajdonképpen igy élhetünk egy alternativ idővonalban örökké :o))
Előzmény: renof (4137)
renof Creative Commons License 2001.10.16 0 0 4137
Az epizódon én nem éreztem, hogy alternativ lenne, csak azt, hogy jövô (persze musály alternativnak lenni, ha nem akarják szegény kapitányt leépíteni. Csakmert aszonták 10 az abszolút sebesség (amúgy ezt elég nagy hülyeségnek találtam)
Előzmény: Vegetable (4136)
Vegetable Creative Commons License 2001.10.16 0 0 4136
Itt a magyarázat:

""De egyet előre megmondok Jean-Luc. Ha komoly gondjaink támadnának, azonnal visszafordulunk a Szövetség területe felé. Csak könnyű fegyverzetünk van, egy összecsapást nem élnénk túl." "Worf kormányzó megérkezett a fedélzetre, kapitány." jelenti a műveleti tiszt. "Akkor hát irány a Devron rendszer, tizenhármas görbület." szól Beverly, majd mármár hozzáteszi hogy jóváhagyva, de Jean-Lucre pillantva félbemarad a mozdulata. Feláll, és a kapitányi székre mutat: "A régi szép idők emlékére..." Jean-Luc elmosolyodva leereszkedik a székbe, majd a kormányos felé int: "Jóváhagyva!""
(ld. replikator.ini.hu -ford. Mr_Fusion :o)

Vagyis ez egy alternativ jövőben játszódik, ahol Beverly hajóján vannak, és ahol valószinüleg nem gyengült meg a térháló, mint a "mi" jövőnkben... :o)

Előzmény: renof (4135)
renof Creative Commons License 2001.10.16 0 0 4135
Ha már a warpról van szó. A TNG: All Good Thingsben, hogy mennek warp 13-mal?
Vegetable Creative Commons License 2001.10.16 0 0 4134
Két kiegészités:
1. morgan első blikkre belőtte a részt, miután kb 5 percig kerestem :o)
2. azért mehettek 6-ossal, mert ahogy javultak a hajtómüvek, a Warp5 max. normál sebességet felemelték. a Warp9 mindazonáltal vészhelyzeti sebesség, mert annyi már kockázati tényező...
Előzmény: Vegetable (4132)
pg_breki Creative Commons License 2001.10.16 0 0 4133
Valahol megtalálható az Enterprise részeinek tartalma (esetleg forgatókönyve) angolul, olyan részletességgel, mint pl a Replikátoron az ST részek?
Vegetable Creative Commons License 2001.10.16 0 0 4132
TNG: 161. Áldás és átok (Force of Nature) SD 47310.2 - SD 47314.5, 2370 április 23-24.

"„Új direktívákat kaptunk a Tudományos Tanácstól: amíg nem sikerül megfékezni a jelenséget, meg kell próbálni a lehetőségekhez képest, lassítani. Mivel a jelenség érzékeny a görbületi mezökre, viszont a görbületi sebességű hajózás elkerülhetetlen, azonnali hatállyal korlátozást vezetnek be a Csillagflotta hajóin, a maximális görbületi sebesség...” Picard elhallgat, hosszan emészti az olvasottakat. „Ötös... Görbület lehet. Eltekintve a különleges vészhelyzetektől.” A jelenlevők döbbenten pillantgatnak egymásra. „A klingonok be fogják tartani a korlátozást, de alig hiszem, hogy a romulanok úgyszintén.” morogja Worf. „A ferengikről és cardassiaiakról nem is beszélve.” teszi hozzá Troi. „A Szövetség a többi faj rendelkezésére fogja bocsátani a kutatási eredményeket. Remélhetőleg meg fogják érteni, hogy nekik is érdekükben áll betartani a korlátozást.” mondja Picard. „A korlátozás megakadályozza az újabb hasadékok gyors ütemű kialakulását, de ezzel itt mi lesz?” kérdezi Crusher. "
Forrás: replikator.ini.hu, forditotta: Mr.Fusion :o)

Előzmény: Cifu (4129)
pg_breki Creative Commons License 2001.10.16 0 0 4131
Bocsánat! Nem "neve", hanem neme! :))
Előzmény: pg_breki (4127)
vega Creative Commons License 2001.10.16 0 0 4130
Ha jól rémlik, épp az volt a poén, hogy warp 9-re adott parancsot, ami ugye csak vészhelyzetben lehet. Márpedig Pickard számára, kellemetlenség tekintetében, Troi anyjának közelsége 2 borg kocka fenyegetésével is felér. :)))
Előzmény: BeePee_3 (4126)
Cifu Creative Commons License 2001.10.15 0 0 4129
Nem tudom, hol olvastam sajna, de valami ilyen rémlik - vagy csak képzelődöm. Mindenestre a aligha mennek folyton max. lehetésges görbületi sebességgel, nemde?
Előzmény: BeePee_3 (4126)
mrzool Creative Commons License 2001.10.15 0 0 4128
Ha Odo-nak van neve, akkor ezek szerint még szűz. :)))

Nyugi, nem kell felteni, lesznek kapcsolatai, nem is akarkikkel.:)) De majd ugyis kiderul, tessek nezni a sorozatot!:)

Előzmény: pg_breki (4127)
pg_breki Creative Commons License 2001.10.15 0 0 4127
Meglivorn!
Köszönöm a válaszokat! :) Bár ez a fordító még mindig nem stimmel számomra, szerintem hülyeség úgy ahogy van. Igaz, hogy valamivel ki kellett magyarázni a dolgokat, de akkor is. Legközelebb majd kifejtem mi a gáz vele.
Ha Odo-nak van neve, akkor ezek szerint még szűz. :))) Kéne már neki egy csaj vagy egy tányér folyékony trutyi, mert nagyon savanyú így. Na meg ez a haj, tisztára Liam Nelsonos beütése van a fickónak. ;))
A ferengik egész faja a más fajú nőkhöz vonzódik elementáris erővel
Akkor ezek a ferengik most már egyértelműen tisztára olyanok, mint az arabok! ;))

Letöltöttem az Enterprise első duplarészét, a 2*80Mbyte-os verziót. Azért így modemen keresztül nem volt kis mutatvány, de a legjobban az zavar, hogy a hang és a kép nincs szinkronban sokszor. Sőt szinte állandóan, így kissé élvezhetetlen, mert sose tudom ki beszél. :) Lehet ez ellen tenni valamit? Azért a 900Mbyte-os verziót nincs szándékomban letölteni egy 56-os modemmel. :)

Előzmény: Meglivorn (4106)
BeePee_3 Creative Commons License 2001.10.15 0 0 4126
Warp 6 ? Ezt nem hinném. Az egyik részben amikor Troit és az anyját elrabolják a Ferengik, majd amikor Picard hősszerelmesként megígéri a Ferengi Damon-nak, hogy szétlövi a hajóját, ha nem adja vissza Troi mamát, Warp 9-cel mennek vissza Betazed-re.

Nem a 'Force of nature'-rel kevered, amiben a warp hajtómű rocsolta a hiperteret és csak warp 2-vel lehetett menni, kivéve a vészhelyzetet ?

Előzmény: Cifu (4125)
Cifu Creative Commons License 2001.10.15 0 0 4125
Kérdés: valahol olvastam, hogy a csillagflotta szabályzata szerint a kapitány csak vészhelyzetben adhat parancsot Warp 6-nál nagyobb sebességre. Nem lehet, hogy ez is bezavar a warp/fényév/idő összegzésbe?
Előzmény: BeePee_3 (4124)
BeePee_3 Creative Commons License 2001.10.15 0 0 4124
A sorozatok alatt ez a warp skála többször is megváltozott, legalábbis az értelmezése. Állítólag a Daystrom Institute-féle warp skála az etalon.

Mindenesetre ez elég humoros kis dolog volt...
Én is a TNG-ből emlékszem egy ilyen mókára (bár lehet, hogy ez a Voyagerre nézve égő).

Volt a First Contact c. rész. Na ott mondta Picard, hogy az ő bolygója 2000 fényévnyire van attól, a ha jól emlékszem 'Malconia' nevű bolygótól. Namost Voyager skálával mérve maximális warppal 70000 fényév=75 év, azaz a 2000 fényévet annyi idő alatt teszik meg, hogy 75 év/35. Ez 782.1 nap, azaz 2.14 év. Na én semmi olyanra nem emlékszem, hogy az E-D 2 évig folyamatosan warpban ment. Sőt még tovább, mert a Voyager gyorsabb volt. SZóval a warp skála nem stimmel.

Előzmény: Dob (4122)
renof Creative Commons License 2001.10.15 0 0 4123
BeePee_3

Meghajolok elötted. Nem vitakozok veled, ahogy igértem.

Előzmény: BeePee_3 (4121)
Dob Creative Commons License 2001.10.15 0 0 4122
Kicsit a feszültséget csökkentendő. ma látam a Reunion című TNG részt. Elég muris volt a vége.
-Vulkáni hajók jönnek.. nem gyorsan 1-es warppal.
-Átszelték a semleges zónát
-Beértek a federációs űrbe
-Lassan el is érték Vulkánt.
Na. Warp 1 az egyszeres fénysebesség. A semleges zóna ha jól tudom 15-20 fényév széles, amit ekkora sebességel 1520 évig kéne átszelni.

Mag azért van pár hasonló dolog: Enterprise (a D) leabálva.. mennek haza... de impulzussal (a mélyűr közepéről), a totálmetál impulzus egy galaxynál 0.92-szeres fénysebesség, ami így elég hosszú időbe telenne.

BeePee_3 Creative Commons License 2001.10.15 0 0 4121
No akkor reagálnék.

Nyilván mivel én akárki vagyok, ezért gondolom te vagy a valaki. Szerintem ugyan inkább a senki találóbb lenne...

Stílusodból ítélve nyilván te is egy olyan ifjú titán lehetsz, akinek az egója messze meghaldja az IQ-ját... Ez ugyan elég szomorú, de leked legyen rajta.

A barátnőt illetően: köszönöm kedves javaslatodat, már több, mint 2.5 éve van állalndó.

Ezúttal én is kívánok neked hasonló jót: te meg keress magadnak barátot. Biztos jól fogod érezni magad...

-------------
So much...for the Dominion. Open fire !

Ui: Ha esetleg borzalmasan bepöccennél rám, akkor javaslom ne ide írkáljál, mert a fórum tagjai nem hiszem, hogy kíváncsiak lennének erre, nekem meg emailt ne írjál, mert én meg arra nem vagyok kíváncsi. Ja és ismeretlen csatolt exe fileokat se küldözgessél, nehezen tolerálom az ilyen láma dolgokat...
Bár mivel én úgyis csak "akárki" vagyok, te akárkivel nem vitatkozol, nemde ?

Előzmény: renof (4114)
csikla Creative Commons License 2001.10.15 0 0 4120
Igazad van.
Előzmény: Cifu (4107)
vega Creative Commons License 2001.10.15 0 0 4119
Ki vitázott? Ez nem a viasat szavazógépe. ;)
Mindössze az Archerrel szembeni vádakra reagáltam....
Előzmény: SANGUINIUS (4118)
SANGUINIUS Creative Commons License 2001.10.15 0 0 4118
Testvéreim az úrban miért vitáztok arról hogy melyik kapitány a jobb?Szerintem eddig még egész jól eltalálták őket.Picard persze egy Úriember de hát én sem nagyon paráznák az ENTERPRISE-E fedélzetén amikor akkora tűzerő van a hátsóm alatt.Szegény Archernek meg az a teknő jutott.Ez van.
mrzool Creative Commons License 2001.10.15 0 0 4117
BeePee, tenyleg van am az Enterprise topic... Oke, te szidod, de van ra masik topic...

Kulonben is megnezed, akarmit is irsz rola, lattam az ftp logomban, hogy lehuztad.:))

Probald meg ugy nezni, mint en: ez mar nem Star Trek, a neveben sincs benne, csak megprobaljak a trek-univerzumba helyezni a tortenetet. Az eddigi 4 (valojaban 3) epizodok alapjan nem mondok iteletet, nem szokasom. Voltak benne faraszto dolgok, poenos jelenetek, ismetlesek, hibak, de ugyanakkor eddig meg nem untam halalra magam egyik reszen sem.:))

vega Creative Commons License 2001.10.15 0 0 4116
Ja, amúgy tök egyetértek, hogy Picard a legjobb kapitány, ugyanakkor ízig-vérig a 24. század embere, nem illene az úttörök korába.
vega Creative Commons License 2001.10.15 0 0 4115
Naaaa, én kezdtem el?ször vitázni Enterprise ügyben BeePee-vel, és azt mondom nem kell így a földbe döngölni....

Én is, mások is elmondtuk neki a véleményünket, érveinket (renof szatirikus hozzászólásán 10 percig röhögtem, csak a felénél jöttem rá, hogy nem komolyan beszél :)) ? nem ért egyet, köti az ebet a karóhoz. (szó szerint azokat kifogásolja, amiket pár hónapja említett, tehát egyértelm?en nem a sorozatot magát nézi, hanem az elvet) Ez szíve joga, szerintem ha nem próbáljuk feleslegesen gy?zködni, ? sem fog minket ezirányú véleményével traktálni.

De ha ilyen stílusban folytatjuk, nemcsak Enterprise, hanem semmilyen témában nem fog ide irkálni, amiért viszont úgy érzem, kár lenne!!

Előzmény: renof (4114)
renof Creative Commons License 2001.10.15 0 0 4114
BeePee_3

Nem vitakozok veled, mert 1., nem akarok spoilerezni 2., nem vitatkozok akárkivel.

azért lenne egy két tanácsom:
1., Fogd fel úgy, hogy az Akirát az elsô Enterprise hajóról fogják majd mintázni!

2., Gondolj csak bele, mit is mondtak, miyen fajba tartozik igazából Dr Phlox!

3., Szerezz magadnak egy barátnôt!

Előzmény: BeePee_3 (4111)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!