Keresés

Részletes keresés

moczi7 Creative Commons License 2007.08.05 0 0 5278

sziasztok! Peavey black window 12"-os hangszórókat keresek, 2 vagy 4 db.

köszi!

okumoto Creative Commons License 2007.08.05 0 0 5277

Kissé OFF. Egész ügyes szerkezetet raktak össze Memotron "címmel":

http://www.youtube.com/watch?v=0WU1x_4yFD4

http://www.manikin-electronic.com/en/index.html

Egész meggyőzőek az empéhárom minták.

Azért a Mellotron is óriási hangszer volt... :)

SLIPYCAT Creative Commons License 2007.08.05 0 0 5276

sziasztok

hammond pedálsort én is keresek, ha van valakinek eladó érdekelne, kontakt sinnel

együtt .

kösz

moczi7 Creative Commons License 2007.08.05 0 0 5275
Sziasztok! Én magam gitáron játszom de lenyűúgöz a Hammond orgona, libabőrös leszek, ha meghallom. '98 körül turnéztunk az Eddával (hangtechnika) és a Gömöri Zsoltinak  a Hammondját + leslie volt szerencsém cipelni, hangosítani és még ki is próbálni. A súlyát (konténerrel) és a méretét :(  figyelembe véve próbáltuk a Gömét rábeszélni pl. egy VK 7-re, kevés sikerrel, de a hangja mindenért kárpótolt:)
LittleBig Creative Commons License 2007.08.04 0 0 5274
Örülök a szerencsémnek nagyon. Felejthetetlen élmény ilyen zenészekkel együtt dolgozni, igaz csak néhány buli erejéig. Remélem ott lesztek minél többen.

Egyébként a szemét német, akitől a pedálsort vettem volna, beszivatott, és nem volt otthon, amikor mentek a cuccért. Szóval nincs valakinek véletlenül eladó B3-C3-A100stb. 25-ös pedálsora????? Sok pénzt adnék érte és azonnal, kp. vagy átutalás is!!!!!!!

Matyooo
Előzmény: tehtube (5271)
tehtube Creative Commons License 2007.08.04 0 0 5273

Zioguido szaktárs szép felvételeket tett fel Viscount DB5-tel, de 147 lezlivel.

Az olaszok ebben a műfajban nagyhatalom.

http://www.youtube.com/user/zioguido

A saját fejlesztésű orgonám volt az LGT erdélyi és magyarországi koncertjein most augusztusban. Nyaralás alatt láttam a híradóban az ismerős Roland mastert a samplerrel :-)

tehtube Creative Commons License 2007.08.03 0 0 5272

HÉÉÉJJJJ!

Régen csak Papp Gyulának volt A100-asa, valamely stúdiónak (film?lemez?)->Cserháti angol Rt3, és a rádiónak->Presser német A100

Angol C3-ról nincs tudomásom, mégha Rhoda Scott 73-74-ben Magyarországon olyannal játszott. Szerintem az övét kérhették 75-ben kölcsön. playback.

Lerch=M100

Előzmény: jon lord (5270)
tehtube Creative Commons License 2007.08.03 0 0 5271

Erre büszke is lehetsz.

Jackie NAGYON NAGY zenész!!!!

Ha a csillagok állása és a szerencse is engedi, ott leszek.

Zsolt

Előzmény: LittleBig (5256)
jon lord Creative Commons License 2007.08.03 0 0 5270
HÉÉÉÉJJJJJ!!!!

MAGYARORSZÁGON KINEK VOLT ANGOL C3-AS A?????????

A V'73 ZENEKARRÓL VAN SZÓ.

Úgy tudtam akkoriban csak a Papp Gyulának volt nagy orgia.

V'73
hvik Creative Commons License 2007.08.02 0 0 5269

Üdv!

Van egy eladó Behringer KX1200 típusú billentyű erősítőm, 40 000Ft-ért. Hibátlan állapot. Részletesen itt:

http://www.behringer.com/KX1200/index.cfm?lang=eng

dombi39 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 5268
Köszönöm!!!! És ne essen az eső!
Előzmény: KarnEvil (5267)
KarnEvil Creative Commons License 2007.08.02 0 0 5267
Ajjaj, Joe Zawinul és Wayne Shorter... Én is örülnék, ha 4-én játszanánk, mert akkor tuti elmentem volna :) Szerencsés vagy Patitucci miatt. Gondolom sok basszgitáros álmodozik erről :)

Mielőbbi gyógyulást kívánok és neked is jó koncertet mára!
Előzmény: dombi39 (5266)
dombi39 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 5266

Köszi már javulgatok, de még több gyógyszert kell szednem. Epebajjal voltam otthon 3 hétig. Közben hőségriadó. Még a Hammondot sem kapcsoltam be (nincs legkondink).

Köszönöm a meghívást, de mától a hét végéig Veszprémben vagyok a Veszprém Fesztiválon. Mi már a kezdetek óta mindig megyünk (még akkor is ha nem Hammond van). Ma a Wayne Shorter Quartett játszik, amiben fellép John Patittuci is. Mikor még Yamaha basszgitárral játszottam, akkor az Atlantisz Yamaha cég elintézte nekem, hogy tudtam egy órát venni John-tól. Isteni volt. Leginkább hangszerkezelést, a kíséret-technikát tanított. Életem egyik legnagyobb élménye. Nagyon rendes, a zene iránt is alázatos pasas. És nem nagyképű!

De azért nektek nagyon jó koncertezést. Bár csak szombaton lett volna (4-dikén), akkor megoldottam volna valahogy.

Előzmény: KarnEvil (5264)
KarnEvil Creative Commons License 2007.08.02 0 0 5265
Ja, nem holnap, hanem már ma, 2-án. Csak kicsit összekuszálódtam, most értem haza Badenből.
KarnEvil Creative Commons License 2007.08.02 0 0 5264
Úristen :) Jó sokáig betegeskedhettél... Azért örülök, hogy jobban vagy :)
Holnap Monostorapátiban játszunk a Művészetek Völgyében a Doors Tribute-tal. Gyakorlatilag nyaralásnak is felfogható, mert kb. aug. 4-ig ott leszünk. Ha van kedved leugrani, szívesen látlak!
Előzmény: dombi39 (5263)
dombi39 Creative Commons License 2007.08.01 0 0 5263

Üdv Mindenkinek. Gondolom nyaraltok.

Én meg betegeskedtem és ez alatt mind gondoltok mit csináltam??????????

VÉGIG OLVASTAM A TELJES FÓRUM AZ ELEJÉTŐL!

Mondhatom nagyon-nagyon tanulságos - -

hvik Creative Commons License 2007.07.30 0 0 5262

Helló!

Fantasztikusak voltatok a veszprémi fesztiválon!!! üdv

Előzmény: LittleBig (5256)
okumoto Creative Commons License 2007.07.29 0 0 5261

OFF. De nekem erről egyszer ezt írták:

"Audio fájlokat midivé konvertálni csak nagyon egyszerű esetekben lehet. Pl. ha egyszólamú darabról van szó, vagy ha több szólamú, de egy hangszer (pl. zongora, gitár) játssza. A tudomány mai állása szerint kompexebb zenékből nem lehet hibátlanul visszanyerni az egyes szólamokat. Olyan ez, mintha vizet és tejet öntenél össze: összeönteni nagyon egyszerű, de a komponenseket ismét eredeti állagukba visszarakni sokkal nehezebb.
Egy zenénél pedig nem két komponensről van szó, hanem ahány hangszer + ének szólam előfordul a darabban, és mindezt másodpercenként többszázszor szét kéne jól szeparálni.
Az egyetlen alkalmas szerkezet, ami erre képes, az emberi fül
A standard midi fájlok úgy készülnek, hogy egy zenei hallással megáldott, elég nagy gyakorlattal rendelkező emberke addig hallgatja a dalt, amíg ki nem tudja kottázni az egész anyagot, beleértve a dobokat is. Ezt aztán szépen szólamonként feljátssza egy szekvencer programban, kiigazítja a hibákat, beállítja az eredetihez legjobban hasonlító hangszerelést, és már kész is. Egy tapasztalt zenész pár nap alatt elég jó eredményt produkál."

ozjo Creative Commons License 2007.07.29 0 0 5260
Nem akarok illúzió romboló lenni, de veszek 3 kalapot és elfogyasztom, ha wavból, vagy MP3-ból MIDI-t tudtok gyártani. Nem tudok elképzelni olyan algoritmust, ami kiválasztja, hogy milyen hangszer szól, megkeresi hozzá legjobban hasonlító GM kompatibilist, kitalálja hány hangszer van az adott zenében, stb.
Előzmény: Hawkeye Pierce (5257)
dombi39 Creative Commons License 2007.07.28 0 0 5259
Á köszi. Rendes vagy.
Előzmény: RókaMóka (5250)
dombi39 Creative Commons License 2007.07.28 0 0 5258

Köszönöm. Már letöltöttem, majd a napokban ki is próbálom.

Előzmény: Hawkeye Pierce (5257)
Hawkeye Pierce Creative Commons License 2007.07.28 0 0 5257
Erről az oldalról   ( http://www.dbpoweramp.com/)  töltsd  le az alap "dbpoweramp music convertert", majd ha a "midi converter" funkció alapból nincs benne, akkor az "install additional codecs" menüpontból  le tudod tölteni a midi kiegészítést is.
Előzmény: dombi39 (5245)
LittleBig Creative Commons License 2007.07.28 0 0 5256
A következő Hammond orgonás koncertet ajánlom nem kis büszkeséggel:

Aug. 6. A38 hajó: Orszáczky Jackie és zenekara lép fel. A magyar-ausztrál ritmusszekciót Tina Harrod énekesnő egészíti ki.

Jackie - pikoló basszusgitár
Tina Harrod - ének
Hamish Stuart - dobok
David Symes - basszusgitár

Közre működik:

Jász András - szaxofon,
Barbinek Gábor - pozan,
Premecz Mátyás - hammond+wurly

A belépők valahol 2-3 ezer forint környékén mozognak.
http://www.orszaczky.com/
http://premecz.atw.hu
http://www.a38.hu/?p=programok&id=1048

Matyooo
RókaMóka Creative Commons License 2007.07.28 0 0 5255
OFF:
Sikerült képeznem magam Hammond ügyben, már a scanneres vibratot is értem... :)

Ha megengeditek megint kedveskednék egy újabb igen ritka zenerészlettel:
Los Canarios - Ciclos
http://youtube.com/watch?v=H9fYypE4lqY

Kép most sincs és sajnos Hammond sincs ellenben van rendkívül kulturált moog és mellotron (Emerson elbújhat...).

Szerintem ez a létező legjobb Négy évszak feldolgozás, a teljes album több mint egy óra!
Előzmény: RókaMóka (5254)
RókaMóka Creative Commons License 2007.07.27 0 0 5254
Nnincs valami cikked/techika leírásod a tranyós orgonák pontos működéséről részletesen, kapcsolási rajzokkal, stb?

Akkor ez a "modulációs kerék" csak az új digitális copyk kiváltsága. Nekem nem hiányzik mindenesetre... :)
Előzmény: tehtube (5253)
tehtube Creative Commons License 2007.07.27 0 0 5253

Hajlítókerék szintetizátorokban van.

Tranyós orgonákban általában 12 rezgőkörpanel állítja elő a (12) félhangot. Na ez itt már bonyolódik.

Hammondnál meg egyszerűen forog a motor, forgatja a hangkerekeket. Ha a motort kapcsolgatjuk, változik a fordulatszáma -> lefelé majd vissza.

glissando Creative Commons License 2007.07.27 0 0 5252
Volt a tulajdonomban Farfisa Professional 110. Persze hogy tranyós. Ami igazán jó volt benne az a billentyűzete. Szépen szaladt rajta az ember ujja. A hangja elég vékonyka, a Hammondokhoz nem igazán hasonlítható. A perkájáról sajnos szót sem érdemes említeni. Ez volt az első orgonám, azért szerettem...
Előzmény: RókaMóka (5251)
RókaMóka Creative Commons License 2007.07.27 0 0 5251
Még egy naív kérdés:
Ha jól gondolom a Farfisa Professional amit Banton használ a (korai) VdGG-ben tranyós, nem? Méreténél fogva is annak kell lennie. Meg lehet kövezni, de szerintem elég kellemes hangjuk van ezeknek a Farfisáknak... Gondolom akkor még újdonságnak számított a Hammondhoz képest.
RókaMóka Creative Commons License 2007.07.27 0 0 5250
Tied az elsőbbség, mert korban előttem vagy és jobban illesz... :)

ON:
Kerestem a fórumon de egy kérdésemre nem leltem választ. (Lehet, hogy nem mentem elég mélyre, ha így lenne akkor elnézést kérek.)

Most akkor végülis mi is az a modulációs kerék? Elvileg ezzel kéne "hajlítani", azt tudom. Eddig azt hittem, hogy ezzel babrálnak Tetragon-ban vagy néha Van der Graaf-ban is de egyre inkább azt hiszem, hogy tévedek. Legalábbis az eddig megnézett eredeti Hammond modellekben én nem láttam ilyen lehetőséget... Volt Hammondban gyárilag ilyen? Hogy működött? Vagy ez csak a modern kor vívmánya? (Valami amit a szintetizátoroktól vettek át?) Esetleg anno némi berhelés árán picit megpiszkálták a motor(ok) fordulaltszámát és innen jött az egész? (Mellotronban viszont úgy rémlik hogy tényleg volt ilyen!)
Előzmény: dombi39 (5249)
dombi39 Creative Commons License 2007.07.26 0 0 5249

Basszusgitáros! Ha kell, én is jelentkezem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nekem meg egy csapat kellene egy kis kocsmai zenéléshez (olyan helyen ahol Guiness-t adnak!) Sajnos már nem vagyok abban a helyzetben mint Jake és Elwood (azaz nem tudom összehozni a régi bandát).

Viszont sokszor idéztem Minarik Edét: "mert kell egy csapat".

Előzmény: RókaMóka (5243)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!