Megyek szölöt venni. Van itt valaki, aki gyorsan meg tudná mondani, milyet? A finom, mindenféle színü, különbözö idöben érö csemegeszölöket szeretjük, különösen, ha muskotályos. RAMBO a Szölöskertek királynéját ajánlja, abból félretetettem 3-at, de nem akarok csupa egyformát
Én végeztem a hétvégén a metszéssel, de szereztem egy vízhólyagot az utolsó 4 órában mert annak a szemét hársnak olyan vastag vesszői voltak....
Érdekes mert azt olvastam valahol hogy csak akkor van vastag veszője ha keveset termett. Ez nem termett keveset tőkénként 2-3 kiló között volt a mennyisége és mégis ekkorára nőttek a vesszők. Mellette a furmintnak normális vesszői voltak.
Örömmel látom, hogy nem túl sok bejegyzés született a hétvégén. A fiúk a szőlőben dolgoztak... :-) Ez így helyes ilyen szikrázóan napsütéses hétvégén! Kis izomláz, kis zsibbadás, de a mienk... :-D
Nem tudom, mit tervezel a szőlőddel, de, ha arra gondolok, hogy a négyzetméterenkénti terhelés 6-8 szem, akkor felesleges nagy támrendszeren gondolkozni. Persze, ha intenzíven tudod táplálni a tőkéket, akkor más a helyzet. Nekem II. osztályú oltványaim voltak, és első évben 2-3 méteres hajtásai nőttek. Ehhez megforgatott, és megtrágyázott talaj kellett.
Én 2 szemre szoktam, és majd a fejlődés erőssége eldönti, hogy megmaradjon-e a 2 hajtás. Jó sok vizet neki folyamatosan, még augusztusban is nagyot nő a hajtás. Ha embermagasságú, akkor már lehet törzset nevelni.
Napos szépjóidőt mindenkinek.Lenne 1-2 kérdésem szőlővel kapcsolatosan,1 de inkább 2éves szőlőt át lehet e oltani hogy másfajta legyen,mert tudok öreg szőlőt ami szép nagyszemű és finom!Ilyenre szeretném átoltani a már meglévőt.Válaszokat előre is megköszönöm,és elfogadok bármilyen segítséget.(kép,szöveg,stb)
Igen, én vagyok a vállalkozó kedvű, de sajnos ezen a péntek-szombaton tele vagyok melóval és a vasárnap is elkelt, pedig szívesen átvettem volna a munka egy részét, hogy kímélhesd a derekadat. Legközelebb Húsvétkor lesz szabad hétvégém, illetve a hétköznapokon nagyjából mindig mobil vagyok. Azért köszi. :-)
-Egy szart találtak. A céklában ugyanannyi az antioxidáns mint a veresborban. A gránátalmában meg háromszorosa. De mecsoda különbség! Már, ha kóstoltad őket. -Amúgy én minden vöröset szeretek.(hihi)
Jól nyomod! Én max másfél litert tudok meginni, utána ég a gyomrom. A fejem még talán bírná (bár elég részeg vagyok ennyitől) de a gyomrom nem. 100 liter ... hányszor mész el pisilni? :)))