Üdv a fórumon, teljesen a szivemböl beszélsz. Ronnie-t lehet szeretni meg nem szeretni, de azt vitatni, hogy ö a sportág legszínesebb egyénisége- mind a játékát mind a viselt dolgait tekintve-, szerintem értelmetlen. Nagyon sokan vagyunk úgy, hogy az ö játéka miatt kedveltük meg ezt a "hülye golyólökögetést". Amig öt nem ismertem, mindig elkapcsoltam snooker-nél, aztán öt látva egyszer csak ott ragadtam. Azóta persze nézem a többiek játékát is, és vannak igazán jó meccsek, de olyan szellemes, folyékony , élvezetes játékot még megközelítöleg sem láttam senkitöl, amilyet ö tud (valami nekem még Higgins-nél is hiányzik, talán a könnyedség) . (Egyébként az én férjem sem szereti a snooker-t, de Ronnie meccsnél toleráns és elfoglalja magát valami mással, úgyhogy még mindig csak 1 tévénk van :-) )
Az első részében mondandódnak lehet, hogy van valami igazad. Én még nem láttam "hisztizni", csak érzelmeket kifejezni, de nem tagadom, hogy azért ugye nem régóta vagyok snooker rajongó, tehát biztos lehettek olyan megnyilvánulásai, amik pl. számodra visszataszítóak.Nekem egyébként igenis szimpatikus, ha valaki, legyen az akár sportoló, akár más, kifejezi az érzéseit, nem csak fapofával reagálja le a dolgokat.De hát ugye mi is különbözőek vagyunk, nem is érthetünk mindenben egyet :)
A másik részében a hozzászólásodnak viszont óriásit csúsztatsz, amikor az ellendrukkerségről beszélsz. Én ugye kifejezetten arról a fajta ellendrukkolásról szóltam, amikor valaki azért drukkol valaki ellen, mert azt utálja, nem arról, amikor azért, mert a másik a kedvence. Azért ez két különböző kategória ám :)
Igy van:))) A Te dolgod lesz kideriteni, hogy Hendry szereti-e a meggybefottet! Lehet, hogy regen evett mar, azert nem megy neki:) Ez esetben meg kene irni neki, hogy egyen!:)
Egy kis kiertekeles. A 8 meccsbol megint csak harmon jutott tovabb az, akit szerettem volna (Williams, Selby, Fu). viszont a tippjeim kozul csak 1 nem jott be (Allen-Williams), azert az egesz jo, nem?:) A negyeddontokben Maguire-nek, Dingnek, Selbynek es Ronnie-nak szurkoltam volna, ebbol kivetelesen 3 be is jott:) Az elodontokben hajra Maguire es Selby! Szerintetek most bejon legalabb az egyik?:)
Én beszereztem nemrég a snooker oktató videót:) Kb 20 percnél tartok, próbálom feldolgozni is az információkat. Nem mintha ebből akarnék megtanulni snookerezni (úgyis reménytelen eset vagyok, amihez kézügyesség kell, az nekem nem megy), de vannak benne jó dolgok, és legalább megtanulom a "szakszavakat" is angolul:)
Ezzel szemben pont , mint egy kedves olvtásrsunk írta "a viselt dolgai miatt" nem tartja nagy egyéniségnek.
Attól, hogy egyéniség, még nem nagy ember. Az egyéniség az nem mindig pozitív dolog. Ronnie egy hisztis kisfiú, semmi "nagy" nincs benne. Éppen a viselt dolgai miatt. Ha csak a magánéletben lenne balhés, az más dolog lenne, mert semmi köze nem lenne a sporthoz, de mivel az ellenféllel szemben is akkora bunkó tud lenni, hogy én szégyellem magam helyette, akkor egyértelműen nem fogom őt nagyra tartani, tehetség ide vagy oda. Mert nem "képviseli" a sportot megfelelően. A snooker úriemberek sportja, ő meg nem az. Kb ennyi a véleményem róla. Elismerem a tehetségét, de senki meg nem győz arról, hogy ő nagy ember, mert nem úgy viselkedik.
Számomra eleve nem elfogadható az ellendrukkerség
Schrödingeri filozófia következik:)
Ha valakinek drukkolsz az azt jelenti, hogy mindenki más ellen vagy vele szemben. Ha teszem azt, drukkolsz Maguire-nek, akkor van még legalább 95 ember, aki ellen vagy. Ha Maguire második a ranglistán, és megelőzi őt mondjuk Higgins, akkor nyilván fogsz Higgins ellen drukkolni, hogy Maguire legyen az első, nem?
A kommentátor ne drukkoljon, de a rajongónak szíve joga:)
Nemrég bukkantam rá erre a gyűjteményre, de nagyon tetszik. Nem is kifejezetten a snookerről szól, hanem inkább poolról és karambolról, de a legtöbb része általánosságban is hasznos lehet mindazoknak, akik a játék technikai hátteréről szeretnének kicsit olvasgatni: Articles from Billiards Digest
Én nem mondtam, hogy nincs egyénisége:) Csak azt, hogy nekem nem szimpatikus. Ahogy Murphy sem. Nem szerethetek én sem mindenkit - pedig próbálom. De egyszerűen van, akinél szakad a cérna.
Hendry pl. egy fantasztikus játékos, kedvelem, minden tiszteletem az övé (igaz, én nagyon ritkán utálom bármelyiküket is :) ), de szerintem jóval unalmasabb lehetett a Hendry-éra, mint ami most van. Mindent megnyert, szinte verhetetlen volt, és bár annyi centuryje van, mint égen a csillag, szerintem Ronnie, Robertson, Cope, Selby sokkal izgalmasabban, látványosabban játszik.
Nekem jobban tetszik Hendry stílusa, vagy mondjuk Higgins könnyed eleganciája. Ronnie is szépen játszik meg Robertson is, ezt nem lehet vitatni. Csak én nem azért nézek snookert, hogy szétizguljam magam, hanem hogy kikapcsolódjak. És nem azt szeretem, amikor 5 perc alatt letolnak egy frame-et, hanem amikor van időm élvezni a játékot. Robertson egy nagyon vicces fiú, és jó őt nézni, de az általad felsoroltak közül egyedül ő az, aki nekem ad valamit a játék élvezetéhez. Nyilván amikor Hendry mindent vitt az ugyanolyan uncsi volt, mint Schumacher egyeduralma az F-1-ben, de már vége, és itt a lehetőség. Csakhogy most meg akkora formaingadozások vannak az eddig viszonylag stabil játékosoknál is, hogy néha az ember kedve elmegy attól, hogy tovább nézze, mert a "n00b"-ok jutnak tovább, ahogy valaki már megfogalmazta. Abból a korból már kinőttem, hogy az alapján válasszak kedvencet, hogy ki a "cukifijú", a játékuk meg annyira nem győzött meg arról, hogy őket kellene néznem.
Egyébként mostanában kicsit arra megy ki itt a topikban játszma, hogy az a jó játékos, amelyik nem kövér, nem emeli fel a fejét lökéskor, nem borostás, nincs anyajegye, utálja a macskákat és szereti a befőttet... Egyszer beleolvastam a eurosport snooker topikjába. Remélem azért oda nem jutunk el soha :)
Hát itt azért még nem tartunk, meg nem is fogunk:) Lee például közkedvelt annak ellenére, hogy kövér, meg White-ot sem azért kedvelem kevésbé, mert parókája van, hanem mert hallottam nyilatkozni, és kicsit el van szállva magától. Ki is utálja a macskákat? :D
Szerintem most pont az a baj, hogy senki olyan nem jut tovább akiről szeretnénk vagy tudnánk beszélni, úgyhogy most marad a "leszólogatás." Reméljük a következő versenyen több szerencsénk lesz és akkor értelmesebben és tartalmasabban tudunk beszélgetni :)
Már ezerszer elmondtuk, hogy finoman szólva is furcsa a stílusa néha Ronnienak. Néha egyenesen bunkó, ezt is elismerem. De hogy bármikor bedarálja az egész mezőnyt (ha épp nem gurul el a gyógyszere) az szerintem vitathatatlan. Kb 4-5-ször volt, hogy úgy láttam kikapni Ronnie-t, hogy jó formában volt, és nem hisztizett és vesztesként távozott. (Maguire ellen 2-3 éve, mikor ő elkapta a fonalat, az ominózus 4 centurys masters döntő Higgins ellen, szintén masters döntő Hunter ellen. Sok rosszat lehet rá mondani, de azt, hogy nincs egyénisége, azt meglehetősen fura olvasni :)
Hendry pl. egy fantasztikus játékos, kedvelem, minden tiszteletem az övé (igaz, én nagyon ritkán utálom bármelyiküket is :) ), de szerintem jóval unalmasabb lehetett a Hendry-éra, mint ami most van. Mindent megnyert, szinte verhetetlen volt, és bár annyi centuryje van, mint égen a csillag, szerintem Ronnie, Robertson, Cope, Selby sokkal izgalmasabban, látványosabban játszik.
Egyébként mostanában kicsit arra megy ki itt a topikban játszma, hogy az a jó játékos, amelyik nem kövér, nem emeli fel a fejét lökéskor, nem borostás, nincs anyajegye, utálja a macskákat és szereti a befőttet... Egyszer beleolvastam a eurosport snooker topikjába. Remélem azért oda nem jutunk el soha :)
Lehet, hogy rosszul gondoltam, de én azt vettem ki, hogy igen sokan ellene drukkolnak, csak azért, mert gyakran szabad utat enged az érzelmeinek. A betegsége tény, pont ezért, inkább elnézőbbnek kellene lenni miatta vele szemben, ugyanis nem tehet róla, hiszen betegség.Ezzel szemben pont , mint egy kedves olvtásrsunk írta "a viselt dolgai miatt" nem tartja nagy egyéniségnek. Számomra eleve nem elfogadható az ellendrukkerség, drukkoljon valaki a kedvencének, de ne valaki ellen, mert az illetőt nem kedveli. Én sem kedvelem teszem azt Murphyt, de ha számomra közömbös emberrel játszik csak azért nem drukkolok ellene, mert utálom, hanem azt mondom, győzzön a jobb, és ez többnyire ő.
Bocs, hogy új fórumozóként beleszólok, de látom régóta, hogy nagyon sokan élből utálják itt Ronnie O'Sullivant,
Szerintem épp ellenkezőleg. Én még nem vettem észre, hogy Ronnie ellen beszéltünk volna annyira. A betegsége tény, tehát az nem "bántás".
Én személy szerint nem bírom a bunkó stílusát, és ha nem muszáj (értsd: nem Hendry/Stevens/Robertson ellen játszik) nem nézem őt, felőlem játszhat akármilyen jól, ha képtelen viselkedni.
Bocs, hogy új fórumozóként beleszólok, de látom régóta, hogy nagyon sokan élből utálják itt Ronnie O'Sullivant, és biztos, hogy érdekes dolgai vannak, de én most megvédeném. Régebben, még Hendry uralkodásának idején is néztem bele néha snooker meccsekbe, de valahogy nem tudott lekötni. Kb. két éve viszont pont egy O'Sullivan meccsnél kapcsolódtam be, és egyszerűen lenyűgözött a játéka. Azóta, ha tehetem minden közvetítést megnézek, és nem csak az ő meccseit. Tegnap még a férjem is szájtátva bámulta a tv-t, pedig ő aztán igazán mérges volt a snooker rajongásom miatt, annyira, hogy vett is magának egy másik készüléket, hogy ne kelljen néznie. Summa summarum, szerintem nem mondható el arról, aki így képes lenyűgözni embereket a játékával, az ne lenne nagy egyénisége ennek a sportnak.
Persze ez szigorúan az én véleményem, és mégegyszer bocs, ha hosszú voltam.
Mert akiknek a jatekat szeretem nincsenek mar sehol. Mar 1 eve is irtam, hogy uj meg nincs. 4 olyan noob akik most elodontoznek nem erdekel ... Inkabb noi kezi VB, bar az sem jobb, mert megint kepesek voltunk elvesziteni egy megnyert meccset. Meg a 4 kozul Murphy ugy-ahogy, de o sem az igazi (meg ?). Kellene egy olyan nagy egyeniseg ujra, mint Davis, majd Hendry, es meg utanuk is volt par "kozepesebb": Williams, Higgins, de Ronnie nem az - sot - az egyeb dolgai miatt.
Aki fent maradt mostanaig, az lathatta az uj rekord hosszu frame-et Selby es Fu kozott (77:29, a regi: 74:08, Dott-Ebdon VB donto). Ennek ellenere erdekes frame volt, taktikailag nagyon valtozatos allasokkal.
Ismeritek a Maguire-Murphy sztorit? Most hallottam Rolf Kalb-tól. A 2004-es Grand Prix-n egymás ellen játszottak, és a kezdésnél derült ki, hogy Maguire elfelejtette a krétáját. Megkérte a bírót, hogy elmehessen érte, az megengedte, mire Murphy kifogásolta, hogy nincs ott idöben a kezdésnél, és ezért a szabály szerint az elsö frame-t Murphy javára kellett írni. Azóta Maguire nem kifejezetten Murphy-fan. úgyhogy biztos pikáns meccs lesz. Hajrá Maguire!
Vicces volt, ahogy az utolso frame-ben mergelodott, hogy elveszett a fekete pozicioja 40-valahanynal, es kenytelen volt a kekre jatszani. Rogton a kovetkezoben akart volna egy maximumot :)
Nagyon nem sajnalom, hogy hamar vege lett, mert a Selby-Fu izgalmasnak igerkezik.