„semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz,”
A mondat első felét „ semmit érte nem várván”, azonnal értelmetlenné teszi a mondat második fele: „a ti jutalmatok sok lesz,”.
Ezt az elvárást legfeljebb egy ateista ember tudja teljesíteni, egy vallásos már nem. (az ateista mivel nem hisz Istenben, ezért a mennyei jutalomban sem.)
A tudomány is támogatta. Csak a XIX. közepén lett általános nézet, hogy a Föld több millió éves. Korábban pár ezerre, maximum pár tízezerre saccolták a tudósok. Így teljesen hihetőnek tűnt a tudomány számára is a késő-ókori zsidó és keresztény számolgatás.
Szóval te kiszámítolod a nemzetségtáblázatok alapján, és arra jutsz, a Föld lehet 5800 éves, vagy 6150 éves, de ötvenezer éves nem. Ötszázezer pláne nem, no de ötmilliárd? Az aztán végkép nem.
Nem érzed, hog ez ótvar nagy ostobaság, és brutálisan szégyenteli az ilyen okfejtés???
BG-ban a bolgár-magyar rokonság sokkal ismertebb téma, mint Mo-on.
Bevett módszer, hogy az ősbolgár nyelvet a magyar segítségével igyekeznek rekonstruálni. Ennek megalapítója egy Fehér Géza nevű magyar régész, aki a két világháború között Bulgáriában dolgozott, egy időben tanár volt a Szófiai Egyetemen, végül rendes akadémiai tagságot is kapott a Bolgár Tudományos Akadémián.
Szerinted lehetséges, hogy Sára 80+ évesen akkora szépség volt, hogy Ábrahámnak féltenie kellett őt ilyen, szexuális célzatú szándékoktól? S aztán 100 évesen szült? Meg hogy a 100+ éves Ábrahám vígan tudott gyerekeket csinálni?
Ha tovább közeledsz, majd később a vega ragadozót is elhiszed, aki egy gyümibe harapás miatt étrendet vált, a beszélő és roppant ravasz kígyót, a halban kempingező embert...
Én eleinte nem voltam egy vallás híve se. Csak abban voltam biztos, hogy a materialista világnézethez akkora hit kell, ami bennem nincs meg.
Évekkel később kezdtem konkrét vallásokkal ismerkedni. S materalizmussal való szakításom után csak kb. 8-9 évvel kezdtem közeledni a keresztény eszméhez.