Keresés

Részletes keresés

ga_zsi Creative Commons License 2019.10.01 0 0 216

nagynénémék szintén állattartásból-földművelésből éltek/nek. ők egyszerre szinte soha nem voltak nyaralni, max. 1-2 napot. először elment az egyikük 1 hétre a két gyerekkel, aztán a második hétre a másikuk. a váltáskor voltak együtt egy picit. a gyerekek mára felnőttek, de nem a mezőgazdaság a fő profil a megélhetésükhöz. csak segítenek a szülőknek.

Előzmény: Kr.Kr. (212)
Apádfüle Creative Commons License 2019.10.01 -4 3 215

Így van, ahogy írod. Csak azt nem értem ezek után, hogy mi a búbánatért jelentkezett ebbe a műsorba, konkrétan Misi mellé. Nem arról van szó, hogy kénytelen eltölteni pár órát valaki társaságában, pedig semmi kedve hozzá, mert az illető nem szimpatikus, és közös témát sem találnak. Ilyen szituációkat is tartogat az élet, és átlagosan intelligens ember ezt meg tudja oldani. Ez a lány rettentően neveletlen! :(

Előzmény: Kr.Kr. (213)
Kr.Kr. Creative Commons License 2019.10.01 0 3 214

Ezekkel a csajokkal nem beszélgettek pszichológusok a műsor előtt? Ők talán már előre kiszűrhették volna, hogy milyen típusúak ezek a lányok.. olyan, mintha mindenki bebocsátást nyert volna, aki tollat ragadott.

Előzmény: Tulipántoss (210)
Kr.Kr. Creative Commons License 2019.10.01 0 1 213

Vagy egyszerűen annyira untatja Balázs, hogy nem is akart vele beszélgetni. Amit mutattak, abból az látszott, hogy szinte rá se nézett. Ez pedig a fizikai elutasítást is mutatja.

Előzmény: Apádfüle (209)
Kr.Kr. Creative Commons License 2019.10.01 0 3 212

Valóban, de a postás munkaideje 8 óra (most általánosítok), míg egy mezőgazdaságban dolgozóé 7*24 óra. Eltervezheted, hogy adott napon mész kirándulni, de ha épp akkor van megfelelő idő a föld művelésére pl. egy hosszan tartó esőzés után), akkor a munka felülírja a szabadidős tevékenységet. Ehhez pedig kell egy olyan partner, aki elfogadja, szükség esetén átlátja, hogy milyen munkafolyamatok vannak.

Ezt a lányokban egyáltalán nem látom, talán csak a Misi által kiválasztott vörös hajú lány esetében. A nevét nem tudtam megjegyezni.

Ahhoz, hogy ott tudd hagyni a gazdaságot, amíg pihengetsz, ahhoz kell egy megbízható ember, másrészt kell egy olyan gazdasági háttér, hogy meg tudd fizetnie azokat az embereket, akik besegítenek.

A saját környezetemben láttam olyan házasságot, ahol a feleség egy teljesen más világból érkezett, mint a földművelésből (jól) élő férje. A feleség 8 évig tudott alkalmazkodni, de aztán besokallt, mert nyáron, amikor a gyerekeknek szünidő volt, akkor volt a munkák dandárja. Repce, búza, napraforgó, kukorica betakarítás. Akkor volt szabadnap, amikor esett az eső.

Hiába volt viszonylag jól menő vállalkozásuk, a gazdának ott kellett lennie a betakarításnál, mert a jó magyar ember szereti átverni a másikat. Ráadásul mivel elég komoly gépparkkal rendelkeztek (ami után lehetett a hitelt fizetni), még béraratást is vállaltak.

Balázséknak is van a szántóföld mellett gyümölcsös, állatok, ami nem nagyon viseli el, hogy a gazda nyáron elmegy 2-3 hétre pihenni. Zsolt gazdaságát nem látom át, de szerintem ő inkább télen mehetett pihenni. Ezt iskolás gyerekek mellett nehezebb megoldani.

Szóval baromi nem egyszerű, ezt egy más közegből érkező nem igazán bírja, ill. véleményem szerint nem is látja át.

Előzmény: költekező (206)
Bellina2017 Creative Commons License 2019.10.01 0 2 211

Vonzalom teljes hiánya, érdektelenség a randipartnerrel szemben :(

Előzmény: Apádfüle (209)
Tulipántoss Creative Commons License 2019.09.30 0 4 210

Így igaz, Evelinnek semmi a szókincse, ezért is írtam, hogy nem egy "szószátyár a kislány".

Örülök, hogy mások is észrevették  a haját babráló, hajával szótlanul eljátszó arajelöltet, mely roppant idegesítő volt!

A stégen tetőzött a "némaság"!  Ki is buggyant Balázsból a kérdés - talán már idegességében -, miért választottál engem Evelin?!  Itt sajnáltam meg a srácot. 

Ismételni tudom csak, rossz választás volt Evelin. Szerintem.

Egyébként, nem azt hiányolom, hogy nem mászott semmi perc alatt Balázs ölébe. Vagy nem duruzsolt egyfolytában a fülébe. Vagy azt kellett volna csinálnia, mint a másik gazdánál a tiszta csipke-csupa fodor  " bugyingó nélküli mászókás lánynak". :D

De bugyi vagy nem bugyi, kamera vagy nem kamera szólhattak volna a kis fiatalkának, hogy erőltessen már meg egy  mosolyt!

Mert az ugye a mosoly nem kerül semmibe, de jól esik annak aki kapja. 

Előzmény: Apádfüle (208)
Apádfüle Creative Commons License 2019.09.30 -4 1 209

Előzmény: Apádfüle (208)
Apádfüle Creative Commons License 2019.09.30 -4 3 208

Evelin... se szókincs, se érdeklődés. És ahogy szünet nélkül rendezgette a tincseit az asztalnál, a kaja fölött! Legszívesebben a kezére csaptam volna. Csodáltam Balázs önuralmát, hogy nem szólt rá. Nem létezik, hogy nem idegesítette.

Előzmény: Tulipántoss (203)
Apádfüle Creative Commons License 2019.09.30 -4 1 207

Ez pontosan így van, nem feltétlenül kell egy gazda feleségének a teheneket hajkurászni, vagy felmászni a cséplőgépre. Ahogy a gazda se fog bemenni a felesége iskolájába órát tartani. Mindkettőnek megvan a maga munkája, munkahelye.
Nem is ezzel lesz, lehet a gond, hanem pont a szabad idővel. A hétvégékkel, vakációkkal, nyári szabadsággal. Egyiküknek akkor van a munka dandárja, a másik igényt tartana a megérdemelt pihenésre.
Bár Zsolt említette, hogy szeret utazgatni, és sok helyen járt már a világban. Ha nagyon akarja az ember, biztosan meg tudja szervezni. Szemlélet kérdése, hogy van-e megbízható alkalmazott, akire rá meri bízni a gazdaságot, vagy csak akkor nyugodt, ha a saját szemét tartja rajta mindenen.

Előzmény: költekező (206)
költekező Creative Commons License 2019.09.30 0 2 206

Nem feltétlenül kell, hogy egy gazdának olyan felesége legyen, aki részt vesz a munkájában.

Vannak alkalmazottai, munkatársai akkor semmi baj ,ha az asszony csak odahaza várja.

Postás se viszi magával asszonyát  kézbesíteni, vagy a doki rendelni.

Előzmény: Tulipántoss (204)
Tulipántoss Creative Commons License 2019.09.30 0 4 204

A lányok kiválasztását sem értem, mert a mezőgazdaságban nem igazán szaladgálnak pláza cicák. Ismerik egyáltalán a gumicsizmát?! :D

Tudják vajon, hogy ebben az "iparágban",  egy ilyen helyen jóformán csak téli hónapokban van pihenés?  Nincs hétvége, ünnepnap, mert az állatok is éhesek. Valamint az embernek kell alkalmazkodni a természet szeszéjeihez?!  Nem akkor csinálok valamit amikor akarok, hanem amikor kell, amikor itt van az ideje?! Tanyán, farmon, távol a nyüzsgéstől kell élni és dolgozni kell  estétől mikulásig ?!

Ezek a  legelőre/mezőre szántóföldekre  magassarkúban kiszalasztott lányok (műhajjal, műkörömmel aggasztva) nem gazda feleségnek valók! 

De erről felesleges is többet beszélni, a műsorban láttottak önmagukért beszélnek. A munkához való hozzáállásuk már szóra sem érdemes. (Lásd Balázs anyjának látogatását és sütivel való kedveskedését. Az idős hölgy állt, a lányok ülve hallgatták, hellyel sem kínálva őt. Amikor elindult a kertbe, senki nem ugrott fel, hogy majd én segítek! És most elfelejtem, hogy a mamát azért hajtotta a kíváncsiság is, de kit nem hajtott volna, de akkor is!.)

Sajnos, hiába a díszpinty társaság, hiába gondolják a szerkik, hogy ez milyen vicces, hogy "nájki" cipőben snassz tehénlepénybe lépni, én nem tudok nevetni rajta.

Niki a női gazda is szimpatikus volt a műsor elején. De ahogy letáboroztatta a három férj-jelöltet, ahogy leszúrta a kieső hódolóját, hogy az udvaron alsógatyóba tusolt, az nonszensz. Az sem tetszett ahogy kialakította a maga kis sátor-városát, mint az őseink anno, majd tesztelgette a kérőit. Sokkal vagányabbnak, mozgékonyabbnak, humorosabbnak képzeltem a sokszor duzzogósba átmenő Nikit

Nagy kár, hogy nem a papa lett az ötödik gazda!:D

Látom, sokkal több jelentkezője lenne, mint az összes többi, gazdának nevezett celebjelöltnek. Szerintem.

Tulipántoss Creative Commons License 2019.09.30 0 4 203

Amikor Zsolt gazda elsíratta a macskáját megríkatva a lányokat is, nézőket is,  azóta félszemmel nézem a műsort!

Én inkább szórakozni szerettem volna. Tudom, hogy ez egy show! Tudom, hogy nagyrészt megrendezett. azonban ha mindezek ellenére eltereli az ember figyelmét a napi dolgokról, ráadául  szórakoztat is, nem érdekel a negatívum. (Az viszont igen, ha beindul a felvétel, mintha karót nyeltek volna, feszengést látok mindig.) 

Egyet tudok,  nekem az előző évad jöbban tetszett! Áttekinthetőbb, közvetlenebb, követhetőbb, fesztelenebb,  jobb volt szerintem.

Egyébként, én is keveslem a heti egy adást. Legalább hétvégén adhattak volna két részt, már szimpatikusabb lett volna a dolog. Így, mire adják a következő részt, az ember azt sem tudja már mit akart a gazdák? :D Pláne, ha még ők maguk sem tudják! :DDD

A mostani négy gazda meg a női gazda intelligens. Tanulmányaik alapján iskolázottabbak, a tavalyiaknál. Ezt azonban nem észleltem különösebben. Sőt, Zsoltnál egyáltalán nem, de ő nálam a fekete ló. Minden rosszat leírtak már róla helyettem is, így Zsolt gazda jó maga is hozzájárult ahhoz, hogy csak fórumolvasó legyek!

Számomra Botond, mintha nem is lenne. Sajnos, nem tudom megmagyarázni magamnak sem, hogy mi az a srácban, ami ezt hozza ki belőlem. Mondom ezt, mindenféle bántás nélkül. Sőt, az is lehet, hogy pont Ő fogja megtalálni a párját, amit szívből kívánok neki.

Misi és Balázs olyan, mintha nem is feleséget keresnének (esetleg talán Balázs), hanem a minden napi munkában még egy segítőt.

(Balázs ráadásul nagyon rosszul választott, pláne a nagyon fiatal Evelin személyében, aki nem egy "szószátyár"! A köszönöm, nem kérek, elég volt szókinccsel nem fogja szóval tartani az egyébként is hallgatag férjjelöltet. Nekem volt kínos a némasága, hát még Balázsnak, sajnáltam.)

Kr.Kr. Creative Commons License 2019.09.30 0 3 202

Ezt a kocsizgatást Anikótól annyira nem értem. Felfogtam, hogy szponzor a kocsi, ezért minél többet kell mutatni, de ezt reklámokkal is helyettesíthették volna. Órákat kocsikázgat az országban, aztán mit látunk..? Megjelenik a hepe-hupás földúton egy olyan kocsival, amit mások bevásárolni használnak sík terepen, majd kiszáll egy olyan ruhában, amit plázázásra vesznek fel és... nem mond semmi érdekeset. Ennél még Lilu is jobb volt korábban.

Előzmény: Ilhilla (201)
Ilhilla Creative Commons License 2019.09.30 -3 2 201

vitte volna el a csajt oda a légy-kergetős helyre

Az volt az egyik legjobb jelenet! Misi sokáig várt Anikóra, közben megrendelte az ételt, de a legyek is megérezték a "préda" illatát és egyre több szállt az asztalhoz! Amikor Anikó megérkezett, Misi akkor is csapkodta a legyeket, mintha mindig pontot tenne egy-egy mondat után, vagy a légycsapóval adna nyomatékot egyes szavainak! :D

Anikó csak pislogott, megrebbent és nem értette: mi a fenének kellett személyesen találkozniuk, a "semmit" telefonon is tudták volna egyeztetni!

...és Misi elcsomagoltatta vacsorára a kaját, amit közben a legyek sűrűn látogattak. Anikó a legközelebbi szemetesnél biztos megszabadult tőle!

Előzmény: Kr.Kr. (199)
költekező Creative Commons License 2019.09.30 -2 1 200

Ezért nem érzem magam jól nézőként, mert látni hogy a szereplők is feszengenek.

Egy ilyennek inkább játékosnak, pajkosnak kellene lennie, olyan amibe a párok jól érzik magukat.

Persze elképesztő szitu, ilyen a való életben nincs , hiszen ha valakinél tapogatózunk, akkor elvárjuk, hogy akkor ne legyen a képben más.

És még itt  van kamera, meg stáb. 

Előzmény: Kr.Kr. (199)
Kr.Kr. Creative Commons License 2019.09.30 0 2 199

"Én egyébként Niki apját választanám" - én is :))))

Mindennel egyetértek, amit írtál, Botond fiút nem nagyon tudom értelmezni én sem. Tudom, hogy erről nem tehet, de nem szeretem, ha egy pasinak ennyire nyávogós a hangja.

Zsoltról egyre inkább az a véleményem, hogy egy elvesztett fogadás miatt van a műsorban. Ordít róla, hogy mélyen lenézi a csajokat és egyébként jókat röhög rajtuk. Úgy van vele, hogy ha nyert egy jutalom éjszakát, akkor már megérte. Kioktatja őket, hogy ne vegyenek fel kihívó ruhát (pl. rövid nadrágot - ezt már két csajnak is mondta), mert legyenek inkább sejtelmesek, ugyanakkor állandóan fogdosná őket, mert huh, hát neki aztán olyan nagy a szexuális étvágya.

Aztán persze beviszi az összetákolt istállóba fejni (az egyébként milyen épült volt?? Ránézésre nem túl szabályos), mert tudja, hogy Miss Műkörömnek fogalma sem volt róla, hogy egy gazdaságban milyen munkákat kell elvégezni és amikor Miss Műszempilla nyávogva elrohan, akkor meg újfent beszól neki. Miért ezeket a csajokat választotta? Ő akar a nép tanítója lenni és ezeken a lányokon keresztül oktatni?

Balázsnál is azt érzem, hogy lassan már ő is túl akar lenni az egészen, a számára szimpatikusabb lány Evelin, de neki meg nem jön be Balázs (vagy ez az egész, amit a vidék adni tud??), ezért is célozgatott arra, hogy ha Balázsnak bejön Orsi, akkor válassza őt nyugodtan. Orsi meg úgy néz ki, mint egy megkeseredett vénlány, akinek már mindegy csak legyen valaki. De Balázs részéről meg annyira nem mutattak igazán érdeklődést irányába.

Niki esetében nem tudom, hogy végül ki fog "nyerni", de külső szemlélőként az ausztrál vándor passzolna jobban hozzá. A kémiát meg ők érzik.

Misinek ezt a kastélyos vacsoráját nem értettem. Azt mondta, hogy a lány ne öltözzön ki nagyon, ő is felvett egy farmert, aztán elmentek egy olyan helyre, hogy... na! :) De láthatóan Misi sem érezte magát jól abban a közegben. Kérdés, hogy ezt a stáb találta ki vagy tényleg ő akarta megmutatni a városi "jánynak", hogy azért vidéken is lehet puccos helyet találni. Inkább vitte volna el a csajt oda a légy-kergetős helyre (este már nincsenek legyek), az inkább neki való lett volna.

Előzmény: Bellina2017 (196)
Kr.Kr. Creative Commons License 2019.09.30 0 1 198

Én úgy emlékszem, hogy már nincsenek együtt. Az egyik párocska még a műsor után is együtt maradt (elmentek Görögországba a nyeremény útra, ahonnan felhívták a fiú anyukáját - ezt mutatták a tévében :))), de később ők is szakítottak.

Én azt nem tudom, hogy a végén muszáj választania valakit vagy azt is mondhatja, hogy bocs, de inkább egyik sem kell.

Előzmény: költekező (197)
költekező Creative Commons License 2019.09.30 -2 0 197

Én nem gondolom, hogy vki tényleg így a nagy nyilvánosság előtt akarna életre szóló társat találni.

Sajnos a korábbit elmulasztottam, lehet tudni, hogy akkor akik összejöttek együtt vannak e még?

Előzmény: Bellina2017 (196)
Bellina2017 Creative Commons License 2019.09.30 0 2 196

Gondolom gyorsabban lezavarták.

Én egyébként Niki apját választanám:))) Viccet félretéve, szerintem ott mindkét srácot komolyabban is érdekelné Niki. Zsolt gazdát továbbra is egy hóhányó pasinak látom, Misi szegény eléggé hurvinyek, a cowboy olyan fura, nem tudom, hogy mit is akarna valójában, Balázs meg mintha azért akarna párt, mert hogy már 32 éves (ha jól tudom), ideje lenne a nősülésnek...

Előzmény: Tibbe (195)
Tibbe Creative Commons License 2019.09.29 0 0 195

ritka a heti egy alkalom, amit látunk, a valóságban is így elhúzódott?, vagy csak minket szívatnak a heti egy órás műsorral?

Előzmény: Spanci! (194)
Spanci! Creative Commons License 2019.09.29 0 3 194

Biztos bennem van a hiba, de ez a széria engem nagyon untat. Az előzőről sokkal jobb emlékeim vannak.

Bellina2017 Creative Commons License 2019.09.29 0 0 193

Igen, igen, ezt mondom én is, hogy csak két lánnyal volt randizni eddig, a mosolygós jóga oktató (?) még nem került sorra.

Előzmény: Ilhilla (185)
Apádfüle Creative Commons License 2019.09.29 -4 0 192

... miért kellett beülniük a nagy gépekbe.

Régen kaszával arattak, de kevés ffi adta át a nőnek, udvarlásként meg pláne nem.

Ezen nagyon jót derültem.

Egy nagy gépbe beülni... legyen az Alfa Romeo vagy kombájn, úgy tűnik, izgatóan hat a hölgyekre. :) Biztosan csábítóbb, mint egy nehéz, éles kaszát a nő kezébe nyomni. :DD

Előzmény: költekező (190)
Ilhilla Creative Commons License 2019.09.29 -3 0 191

Az az érdekes ebben, hogy a gazdák mindegyike simán beválogatott a három közé egy-egy csini- vagy "csöcsibabát", vagy mindenre kapható "nőcikét". Nem kivétel Niki sem, hiszen egy kigyúrt macsót, a nála jóval idősebb személyi edzőt választotta, szerintem a stáb nyomására, hiszen ki is mondta, melyik srác (jóképű, szakállas) tetszett neki.

A nevekkel még bajban vagyok, de szerintem

- Niki a vörösképű "ausztrál" mellett dönt, illene is hozzá,

- Misi a vöröshajú lány mellett dönt, mert a "magas homlokú" elhajtja a testi közeledése miatt,

- Zsolthoz passzolna az a lány, akivel aratott,

- aki hazaküldte a nagymellű vállalkozót (Balázs?) talán a hosszú nyakú agrármérnököt választja, ő legalább ért valamit a gazdasághoz,

- a lótenyésztő (nem tudom a nevét) egyáltalán nem keres feleséget, de még társat sem, ezért remélem a lányok menekülőre fogják. :D

Előzmény: Apádfüle (189)
költekező Creative Commons License 2019.09.29 -1 0 190

Érdekes hozzáállás, mert ez egy vitafórum, ahol lehetnek eltérő vélemények.

Nem a pajzánkodás része foglalkoztat, hanem hogy egyáltalán miért kellett beülniük a nagy gépekbe.

Régen kaszával arattak, de kevés ffi adta át a nőnek, udvarlásként meg pláne nem.

Előzmény: Apádfüle (189)
Apádfüle Creative Commons License 2019.09.29 -4 0 189

Azt akartam válaszolni, hogy biztosan vissza lehet keresni a neten, mert azt mégsem lehet elvárni, hogy időről időre telerakják az előzményekkel a műsort. De ha már Tibbe volt olyan kedves és beírta a linket, megnéztem én is, mert annak idején én is elmulasztottam.
A véleményem változatlan (és tulajdonképpen Zsolt személyétől független). Szerintem senki se mondja ki, hogy nem szeretne egy fél perc ismeretség után bármire vállalkozó, magát tálcán kínáló feleséget. Nem mondja ki, mert eszébe se jut, mikor a jövendőbelijére, leendő gyermekei anyjára gondol. Meg se fordul a fejében, számításba se jöhet.
Szerintem nincs értelme ezt a vitát tovább folytatni, mindenki máshogy boldog, máshol vannak a határok, más az erkölcsi mérce. És ez nem "ítélkezés", csak vélemény.

Előzmény: költekező (187)
Tibbe Creative Commons License 2019.09.29 0 0 188
Előzmény: költekező (187)
költekező Creative Commons License 2019.09.29 -1 0 187

Olyan nagyon nincs tisztázva milyen asszonyt képzel maga mellé.

Persze lehet, hogy csak én nem figyeltem, és amikor csak a gazdák voltak az első részben, akkor kimondták az elvárásaikat.

Ha így van akkor ebből csinálhatnának vmi kis összefoglalót, és néha betenni.

Előzmény: Apádfüle (186)
Apádfüle Creative Commons License 2019.09.29 -4 3 186

Jó, tényleg nem változtat a lényegen, de azért ne írjunk már rózsaszín lányregényt ebből a kis jelenetből. Nem vitatom, hogy Zsolt gazda "úriember", de szerintem szó sincs arról, hogy azért küldte haza a lányt, mert nem akarta, hogy az megalázza magát. Elvben ez egy feleségkereső műsor, és ki az a bolond, aki feleségül vesz egy olyan lányt, aki bugyi nélkül, fekete csipkés ruhában megy a mezőre és rámászik a pasira. Az ember nincs fából, kihasználja a lehetőséget (amennyire a kamerák előtt lehet), de nem olyan asszonyt képzel maga mellé, aki ennyire nem bír magával.

Előzmény: Ilhilla (185)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!