Decemberig volt náluk egy lakáshitelem, addig nem akartam megszüntetni. Külföldön dolgozom, nem sokat vagyok otthon, nem az volt az első, hogy pár ezer Ft miatt macerát vegyek a nyakamba.
A kaput az tette be, amikor ősszel vettünk egy autót és a 3.5 M önrészt 7 részletben tudtam elutalni, mert napi 500.000 a limit netbankon keresztül. (500 Ft utalásonként) Na akkor eldöntöttem, hogy ezeket ott hagyom. A zéró-t is néztem, de azt hiszem ott is volt valami utalási minimum havonta feltételnek aminek nem tettem volna eleget.
Szóval tudom, hogy az én saram, de a K&H köcsögsége, hogy nem ajánlanak föl egy kedvezőbb számlát. 10-en évig voltam náluk, pár 10 millióm átfutott rajtuk és erre nem képesek. Franciaországban felhív évente minimum egyszer a "bankosom" és bemegyek hozzá megbeszélni a számlám dolgait, nem azért van ott, hogy megszívasson, vagy a bankjának jobb legyen, hanem, hogy nekem legyen jobb és ott maradjak náluk. Itt nem is jut eszembe bankot váltani, érzem, hogy ők vannak értem nem én őértük.
Én K&H-s voltam, évi kb 35.000 Ft volt a számlához kapcsolódó költségem. Év végén váltottam, egyenlőre meg vagyok velük elégedve.
EUR számlával kapcsolatban negatívum, hogy beérkezett utalásra levon 2 €-t, ilyent máshol még nem láttam. A másik, hogy még nincs nekik bankkártyájuk, így az EUR számlámat meg kellett tartanom a K&H-nál. Amint lesz nekik azt is megszüntetem ott.
Reméljük, mert mi is a K&H-nál vagyunk. Nem rossz még az Erste SzuperNullája sem, csak a kártyáért kell fizetni, ha valaki kéri, de azért viszont majdnem 3ezret. Azon kívül minden ingyenes, a pénzfelvétel is korlátlan számú saját és takarékszövetkezeti ATM-ből. A feltétel viszont minimum 150ezer munkabér legfeljebb 2 részletben.
Sajnos attól tartok, hogy már nem az a kérdés a Gránitnál sem, hogy terhelnek-e majd tranzakciós díjat a lakossági ügyfelekre, hanem sokkal inkább az, hogy mennyit. Nézzétek meg a K&H-t. A Zéróra már nem lehet jelentkezni, s bár egyelőre még tartja nulla forintos szintjét a számla, kérdés, meddig.
A számlanyítás csak a fiókban lehetséges. Vagy vidéki kirendeltségeken is el tudják intézni.
Nagyon remélem, hogy ez a bank megtartja a lakossági ügyfeleinek az ingyenes számlákat. Nagyon elegem van a tranzakciós adóból és az emiatt az összes bankból. Ezért szeretnék számlát nyitni náluk. Bár mondjuk nem tudhatni, hogy hosszú távon milyen kondíciók jönnek. Na mindegy.
Szóval jó lenne, ha nem kéne a fővárosba felutazni egy szimpla számlanyitás miatt.
Ez mind igaz, de nekem korábbi volt a számlanyitás, mint 2011.03.23-i dátum Válogatás esetén.
"* A kedvezmény 2011. március 23-át követően nyitott és átminősített tranzakciós feltételek mellett vehető igénybe a III. pontban, az Egyéb jellemzők között leírtak alapján."
Így nem kell tranzakcióval terhelnem. DE mivel van lakossági számlám is, ezért nem gond.
Az látszikk, hogy az újonnan nyitott számlák esetén mindig valami csillagos kitétel.
A kedvezményt tranzakciós feltételhez kötjük 2011. március 24-től a számlanyitás, számlatípus váltás hónapját követő 3. hónaptól. A havi elvárt tranzakció ügyfélszinten: Az ügyfél bármely Bankunknál vezetett forint pénzforgalmi számláján, min. 2 db ügyfél által indított terheléses tranzakció/naptári hó, amelyek értéke összesen min. 50 e Ft. A részletekről a mindenkor hatályos Válogatás számlacsomag hirdetményben tájékoztatást adunk.
ergo vagy a vállalkozói számláról kell havi min. 50e Ft-ot elutalni (amire érvényes a 0,35%, tehát kb. 175 Ft...), vagy a lakossági számládat is itt kell vezeni, amiről nyílván van ennyi utalásod...
Pl. Erste válogatás esetén saját lakossági számlára utalás jelenleg ingyenes, csak NAV felé kellene fizetni min. a negyedévi EVA utalást 0.35% díjért. Ott sincs havidíj.
Mindenki saját szokásai szerint kell mérlegelnie/számolnia, hogy melyik banknál jön ki jobban.
Akit pedig nem érdekelnek a költségek, azok pedig fizetnek, mint a "katonatiszt".
Hát, majd meglátjuk, lehet, hogy igazad lesz, de nekem fontosabb a havi díjmentesség, mert nem túl sok a bevételem, úgyhogy azután a tranzakciós díj sem sok. Egyelőre jobbat nem tudok.
"ADDICIONÁLIS TRANZAKCIÓS DÍJ EMELÉS 2013.03.10. -től"
Gránit Vállalkozói Alapszámla esetén 2012.03.10-től "Havi első 5 db átutalás forgalmi jutalék mentes".
Mit is jelent ez: a Gránitbanknak nem fizetsz forglami jutalékot 2012.03.10-től az első 5 utalásra, de tranzakciós díjat igen. (0.20%)
Ha megnézed az új "Gránit Vállalkozói Alapszámla 2." számlát, amit 2013.01.10-től értékesítenek, akkor ott már szerepel egy egyéb díjak alatt a "Tranzakciós díj*" sor:
"*2013. január 1-től kerül alkalmazásra, mértéke megegyezik az ügyfél tranzakciói után a tranzakciós illetékre vonatkozó mindenkor érvényes jogszabály szerint a Bank által fizetendő illeték mértékével, az illeték mértékét, illetve az illeték alapjául szolgáló tranzakciók felsorolását a "Hirdetmény a tranzakciós díj alkalmazásáról " c. Általános Hirdetmény tartalmazza"
Vagyis ügyesen 2013.01.10-től már csak a "Gránit Vállalkozói Alapszámla 2."-t lehet nyitni, amelyhez már "alapból" van tranzakciós díj (0.20%) is, a régi nem értékesített számlák kaptak 2013.03.10-ig tranzakciós díj mentességet, de utána MINDEN vállalkozói számla után kell 0.20% díjat fizetni (Matolcsy adó) a Gránit Bank-nál is.
Köszönjük az unortodox gazdaságpolitikának.
Ezért célszerű körbenézni vállalkozói számla csomag kondíciók terén, ki mit ajánl 2013.03.10 után. Sajnos én netes cikket nem találtam az összehasonlításra, mert elég bonyolult lenni. Ha tud valaki ilyet, szóljon.
Még mindig nem látom az engem, vagy a hozzám, EVA-sokhoz hasonlóan kevés utalást küldőknél a változást, ugyanis a havi első öt utalás továbbra is díjmentes.
Nem tudom, hol olvastad az emelést, illetve a díjmentes átutalások (első 5 / hó) változását. Én nem találom, pedig engem is érint a vállalkozói alapszámlacsomag változása.
Nem, EVA-s Bt. Ezért kerstem "relative" olcsó vállalati számlát, mivel havonta max. 2 utalás van, plusz negyedévente 1 NAV. Lehet maradok a réginél (Erste Válagatás csomag).