Kerestem a topikok között, de nem találtam még kifejezetten ilyen témájút. Ez elég meglepő volt. Nos, mindegy, akkor itt van egy, amiben megtárgyalhatjuk a legújabb technológiákat, áttöréseket, hatásfokokat és persze, hogy ki, mikor fogja telerakni és legfőképpen mennyiből a háza tetejét napelemekkel?
Az Eon egyszerűen megadta az engedélyt az inverter típusára, nem kért további dokumentációt, hogy milyen módon van megoldva a leválasztás. A technikai kivitelezése egyértelműen megoldható, csak a jogi-adminisztrációs oldala a kérdés. A Fronius leírását a szolgáltató is ismeri és elfogadja? Egyáltalán látott már valaki működő full-backup invertert Magyarországon?
Nem az én meglátásom, hanem ez volt anno a szabály. Azzal magyarázták, hogy sok esetben ragad be az mk, vagy égnek össze a pogácsái, ezért erre biztonsági leválasztást nem lehet bízni.
Érdekes ez a kérdés, mert bár általában a mk-t mint biztonsági elemet nem fogadják el -abból kiindulva, hogy feszültség megszünésekor nem garantált az érintkezők bontása-
Érdekes ez a kérdés, mert bár általában a mk-t mint biztonsági elemet nem fogadják el -abból kiindulva, hogy feszültség megszünésekor nem garantált az érintkezők bontása- addig forgógépeknél meg elfogadják visszakapcsolás gátlóként, ugyanis meghúzni külső beavatkozás nélkül sosem fog.
Szóval összeszartad magadat a leválasztás problematikájával, fújod a degenerált froniuszozást, de amikor valaki rámutat az egyszerű megoldásra - amit azért minden valamire való műszaki embernek tudnia illene - akkor rögtön elkezdesz személyeskedni, meg gúnyolódni.
Ha Froniuszos a mágneskapcsoló, akkor nagyon faszagányos, kiváló dolog.