Az nem jelent semmit. Egyébként is mindenki vàltozhat...
Errôl az jutott eszembe, hogy nem rég halt meg egy magyar énekes (én màr nem ismertem): "cipô" beceneve volt neki. Sokan szerették (a Facebook-on olvastam), mire valaki elkezdte: a wikipedia szerint zs.d. szàrmazàsù volt. Màsok meg, hogy komcsi.
Miért kell itélkezni ilyenek miatt ? Akik szerették, gondolom azért, mert a szàmai, a mondanivalòja tetszettek nekik. Anélkül, hogy törôdtek volna azzal, milyen szàrmazàsù, vagy ideologiai beàllitottsàgù volt.
tax d'habitation, ha jan 1-én bérelsz a következő évben fizeted, általában 1 havi díj körül van az összege, de ez a jövedelemtől és az adott város adó-rendeletétől is függ
Ja, éppen azon tûnödtem, hogy a mérgezôk hogy csinàljàk, hogy megùsszàk a mérgezést (ôk, csalàdtagjaik vagy elvtàrsaik). Vagy màr az is mindegy nekik, csak hogy a bolygò népessége megtizedelôdjön?
(Làtom "àtvedlettél" latinòvà... nekem is ma csak ez a "vàltozatom" mûködik.)
Nos ha saját kasszára dolgozol, azt még megértem. Nehéz idők járnak.
De ha a magyarságot jézussal akarod megmenteni, fel kell hívnom a figyelmed, hogy ez már vagy 1000 éve nem jön be, Minnél jobbban jézuskáznak, annál jobban kipusztul amagyarság.
Úgyhogy ha te ezt nem látod akkor sreggberugást érdemelsz nem pedig adományt.
A jokedvu adakozot en is szeretem, mert jobb mint a morcos, hova lehet penzert beallni? Nekem is most mar sok mindenhez csak a penz hianyzik, ez a megoldas eszembe sem jutott, pedig tok egyszeru. Bankszamlaszamot is itt kell megadni?
Ha valakinek olyan vágya van, hogy Fr.o-ban akar kőművesként dolgozni annak azt tanácsolom, hogy ne tegye!
Ma délután az egyik francia munkatársamat(interimer) elkísértem az őt foglalkoztató genfi interim irodába. Nem kellett kétszer kérnie, mert nagyon jó az iradát vezető fiatal nő. :) Ott beszélgettünk az órabérekről az építőiparban. Svájc francia részén a legjobban a kőműveseket fizetik meg. A kezdők 30chf/óra és a tapasztaltak 35-38chf/óra + 16-20chf prime de panier. Mivel itt nem 35(39) órát dolgozunk egy héten, így jól lehet keresni. Ipari alpin TP ágazatában is 35 körül van az órabér, sokat túlóráznak(havi 200 óra biztos megvan). Viszont k.rva fárasztó, fizikailag az embert hamar kikészíti, egész nap csak a hatalmas fúrók hangja és a por. De vannak akik szeretnek sz.pni! :)
Tehát aki beszél franciául, nincs helyhez kötve, az jöjjön Svájcba dolgozni, de Fr.o-ban kell lakni, mert az sokkal olcsóbb.
Köszi! Ezeket az utolsó kivételével már végignyálaztam. Holnap folytatom. Telefonáláshoz vannakjó csomagok, de az internet az elég macerás, mert eddig csak olyat találtam, amihez max 3gigát adnak, utána + 1 gigánként max lehet töltögetni. :( mint otthon...
Köszi! Vennék én előfizetéseset is, csak ezt a hűség dolgot nem szeretem. :) Na meg a 3 gigától nem fogok a falnak menni. Sajnos ahol én vagyok csak egy wifi van de az meg, mintha nem is lenne. a postagalamb hamarabb megjárja. Mondjuk az korlátlan.