Legkedvencebb bogarammal futottam össze , orrszarvúbogár , annak is a nősténye.
Kézbe vettem a kis monstrumot egy fél pillanatra , hihetetlen mi erő lakozik benne.
Most jó lett volna egy dedikált makro objektív meg direkt napsütés hogy azt a színt (amit továbbra sem tudok teljesen helytállóan néven nevezni) viszont lássam a fotókon.
Ez az egyik legszebb szín ami a természetben előfordul , legalább is szerintem.
Ma egy portrefestorol keszitettem par portet. O jott hozzam a mutermembe, meg korul sem nezett rendesen, egybol ravagta, "u de jo ez a grafika '78-bol"! A grafikan PG a szigno. mosoly
Ha csak a fiatal pár intim és szép pillanatait kellene megfogni, arra elegendő lenne egy 18+ -os fotózás, vagy a jegyesfotózás ;)
Ma egy átlagos esküvő költségvetése minimum 2-essel kezdődik. Érthető, ha szeretnék a drága helyszínt, a különben egyszerre soha nem találkozó vendégeket, díszítést, szép pillanatokat viszontlátni, nem csak magukat közelről.
Egyetértek. Jamy mellőzésére nem tudok megfelelő jelzőt írni, csúnyán viselkedtek vele.
Ha mégis kötözködni kellene a fotókkal, akkor azt mondanám, hogy a képválogatásban van hiba.
Túl sok a nagylátós tömegjelenet.
Az én felfogásom szerint az esküvői fotóknak elsősorban a fiatal pár intim és szép pillanatait kellene megfogni. Inkább kettesben, mint egy tömeg előtt.
Manipulációk, beállítási, világítási cirkuszok nélkül. Ez egy eseményfotózás, nem műtermi fényképezés.
Talán öt-hat esküvőt fényképeztem összesen. A legutóbbiból az alábbi nyolc képet azért meg merem mutatni. Valószínűleg láttátok már őket.
Egy teljes átadott esküvő anyagnak kb 5-10%-a az, ami a beállított képek tesznek ki (és azt is gyakran tűző napon, sietve kell elkövetni), a maradékot pedig az események megörökítése, ahol általában még több kompromisszumot kell hozni, illetve kezelni. Aki ezt rendszeresen csinálja, az tudja, hogy lehetetlen hibátlan képeket készíteni élesben 14-16 órán keresztül minden pillanatról.
Nem biztos egyébként, hogy ezek a "legjobb" képek amik aznap készültek (beállított képet pl. egyet sem látok). Amikor egy napot bemutató válogatást tesz közzé valaki, akkor oda be kell rakni a fontos eseményekről készült, egyébként gyengébb képeket is, mert a sztori megkívánja. Legalábbis én így szoktam.
A legelső kép (ahol a mólón állnak ruhaigazgatás közben) nálam kuka, de a többi nem rossz. Semmi extra, de vállalható, pozitív hangulatot árasztó képek.
Ahogy Minarik is mondta, ebben a sztoriban nem a képekkel van a baj, hanem hogy oda jutottatok, hogy nem hívtak meg.
Nem ismerjuk a reszleteket, a hatteret. Nem tudjuk mik voltak a lehetosegek, az elvarasok.
Eleg sok eskuvot fenykepeztem, tudom, hogy mekkora nem mindegy mennyi idot adnak, milyen a par hozzaallsa, stb. Lehet ezeket valogatta a par, mert nekik ez tetszett. Lehet sporolni akartak a fotoson, es egy szerenyebb kepessegut valsztottak, vagy egyszeruen nem tartottak lenyegesnek a fotozast. Barmi lehetseges, de ha nincs benne gyakorlatod, foleg, ha erintett is vagy a dologban, nem menne neked sem jobban. Kivulrol minden egyszerubbnek latszik. Ezzel nem azt mondom, hogy ez egy paratlan anyag, de vannak ennel sokkal rosszabbak is.
Sajnálom, hogy nem hívtak meg, de ez szerintem más történet.
A képek szerintem is vacakok. Minden más körülménytől függetlenül. Ettől függetlenül azért lehet, hogy a pár örömmel nézegeti ezeket is.
Az jutott még eszembe, hogy nem olyan rég egy ismerős pár megkért, hogy csináljak az esküvőjük napján róluk képeket. Már szépen kiöltözve, de nem a ceremónián, hanem előtte. Végül igent mondtam. 11 és 13 óra között értek rá. Tűző napon. Mondjuk volt egy srác, aki segített ezt-azt. Hát, nem kértem pénzt a fotózásért, de nem is lettek olyanok, amikért igazán nyugodt szívvel el lehetett volna kérni pénzt.
Nem kétlem. Azt azonban nem gondolom, hogy ezek lennének a legjobbak, érdemesek arra, hogy közszemlére tegye, ne adj Isten referenciamunka legyen. HA igen, akkor - szerintem - nagyon gyenge anyag. Legalábbis az én ízlésemnek.
Haaat, lehet en is szarosnak latnam szegeny galambot hasonlo szituacioban, de valtozatlanul azt mondom, nem olyan gaz ez a fotozas. Hidd el te sem csinalnad jobban. Otthonrol nezve mindig konnyebb, mint a helyszinen.
Haaat, igy elso blikkre en nem latok benne kulonosebb kivetni valot. Egy atlagos eskuvo, atlagos fotokkal. Mindenki boldog.
Innen a monitor mellol biztosan maskent oldottam volna meg ezt-azt, de olyan fene nagy kulonbseg valoszinu nem lenne. Ha a par elegedett, akkor aso, kapa, nagyharang valassza szet oket. Az egyeb korulmenyeket nem ismerjuk.