Ez Tata, Tatabánya, Oroszlány és vonzáskörzete vasútmodellezőinek topicja. Itt lehet megbeszélni a klubhoz tartozó dolgokat, segíteni egymásnak. Lehet csereberélni. infót közölni kiállításokról, börzékről. A haragszom rád tipusú üzeneteket , azt kéretik nem itt nyilvánosságra hozni.
http://gvk-egyesulet.hu/
Ebben azért tévedsz egy kicsit. Tamás itt volt vasárnap sokáig, és a dekódere meg nálam van már vagy egy hónapja próbaüzemen, melyről már többször meséltem a klubban. Az élőben látásnak sincs semmi akadálya.
Topiklakók! Gratula a kiállításhoz, remélem a környékben többször viszontláthatom ezt a rendszert :) A bánhidi vonalszakaszon utasként az útburkolat bántotta kicsit a szemem a vasútátjáróval, de ugye még erősen építés alatt :) Sajna gyerkőc nem hagyott fotózni, ha valahova feltöltitek a képeket ahonnan tudnék csemegézni megköszönném ;) Láttam Joxy is fotózott bőven ;)
A füszért az én művem, ha érdkel valami, priviben kérdezhetsz...
Az, hogy a pályák néhol gondot okoztak, részben a szállitás közben elszenvedett behatások következménye.
Sok helyen az illesztéseknél a sinek végei deformálódtak.
Még nálunk is, pedig csak 10 métert kellett cipelni ...egyszer. Most gonold el, Veszprémből mire idejött, teherautóra fel-le és már számtalan kiállításon résztvettek.
És akkor még nem beszéltünk a töltésről, amik meglazulhatnak és ha beszorul a sínek közé, már siklat is.
Lassan Ők is tartanak egy nagygenerált a modulokon...
A szabványokról sokat nem tudok, de ha eljössz egyszer egy klubnapra pénteken, kaphatsz infót és anyagot is.
Háát, igazából nem vagyok tisztában ezzel, de hát honnan is lennék.:) A FREMO keresztmetszetű modulok leírása található meg a Baross klub honlapján? A hagyományos alatt mit értesz? Mi a különbség a kettő között?
Valóban, busszal mentem, igazából 1:34 perc volt a menteidő, de a lehető leggagyibb, Ikarus 280-ast rakták be, pedig Volvoval kellett volna jönni. Meleg is, tömeg is volt rajta, ülőhely nem, de hangzavar és minden elképzelhető baja is megvolt:) Egyébként tegnap nem sok busz ment, 8:40 után 10:40-kor ment volna, és az is másfél órát megy. Mivel lehet 3/4 óra alatt odajutni? Visszafelé viszont már vonattal mentünk...:)
Igen, a te moduljaid is részt vehetnének kiállításokon, csak ahhoz előre tudnod kell, hova és mikor akarsz menni. A szállítás a kérdéses kizárólag, ha a modulszabvány alapján építesz. Gondolom, azzal tisztában vagy, hogy a Tatán látott modulok egy része a hagyományos rendszerű, más része Fremo rendszerű keresztmetszettel készült. Többségük pedig átkapcsolható a két rendszernek megfelelő működéshez.
Egyik úriemberrel beszéltem, pontosabban apu, de a füszértes résznél nem volt senki. Máshol az orrom előtt ment el egy siklott vonat, szólni akartam, de nem tudtam, hogy szólítsam meg az illetőt, de hálaégnek észrevették pont abban a pillanatban, így nem lett baj, de egy jelző majdnem bánta a dolgot (félreértés ne essék, nem miattam siklott).:) Viszont sajnos nem tudok menni, 2 óra az út csak oda, és sajnos sok dolgom van ma.:( De szívesen mennék.
Egyébként, ha én itthon építenék modulterepasztalt, szabvány szerint persze, akkor azt meg lehetne oldani, hogy az én moduljaim is egy kiállításon beépítve legyenek?
Majd a hozzáértő illetékesek válaszolnak neked. Beszéltél valakivel? Miért nem kérdeztél a helyszínen? Az a sok üldögélő ember majd' megveszett azért, hogy szóljon már hozzá valaki! Gyere ma is!
Sziasztok! Tegnapi nap folyamán jártam a kiállításotokon, nagyon tetszett, gratulálok hozzá! Viszont nem értettem, miért álltak meg sok helyen a vonatok. Mintha nem érintkezett volna jól a pálya, vagy nem tudom. Ja, és vicces volt, amikor a Taurus elkezdett egy tehervonattal hátrafelé porolni...:) De összeségében iszonyatosan jó volt, nagyon tetszik a modulterepasztalos modellezés. A Füszért-rakodó is nagyon jó volt, azt láttam, hogy a Tiétek, az a fehér raktárépület nagyon jó! Miből készült? Ötletes a drótból készült vezeték a házfalon. Illetve még jó volt az is, hogy tanácsokat, ötleteket raktatok a modulokra, sok mindenkinek hasznos! Egy kérdés: a púpos modell az kié volt? Milyen gyártmány? Mégegyszer gratulálok nektek a kiállításhoz, nagyon jól sikerült szerintem!
A piros háromszögnél fogsz leszállni a körforgalom után, a cél a kereszt, a Gyöngyház üzletközpont, ez az Új úton van. Átvághatsz a panelházak között, vagy a buszt követve lejjebb sétálsz és a 2. folyó partjánál mész jobbra.
Sziasztok! Holnapi napon várható lesz, hogy "betámadom" a kiállításotokat, kb. fél 11 érek fel. Meg tudjátok mondani esetleg, hogy az Esztergomból induló, Tatabányára tartó buszról melyik megállóban kell leszállni, hogy a lehető legminimálisabb távot kelljen gyalog megtenni a kiállítás területéig(Csapó utca, ugye?)?:) Előre is köszönöm! Gábor