Keresés

Részletes keresés

pipeti Creative Commons License 2009.01.14 0 0 827
A szigetelő elérhetősége jöhet, hátha segít rajtunk is. Valamit javít a hőszigetelésen is?
Előzmény: Keri1974 (822)
Revon Creative Commons License 2009.01.14 0 0 826
A párásodás ellen szerintem a kis szellőzőnyílást kell nyitva tartani.
indul Creative Commons License 2009.01.14 0 0 825
Csak erdekessegek, eszrevetelek:
* amikor a d epuletnek volt az atadoja, nekem nem tudtak iranyitoszamot mondani (onkormanyzatnal meg nem inteztek el valamit cimszoval). aztan jott vmi papir az elmutol, iranyitoszam: 1115. jott a hodijas bekero. iranyitoszam: 1114, majd a cimem mellett 112x (nem emlekszem az x-re, de lenyegtelen is, ugyanazon a papiron). kaptam mar papirt 1112-es iranyitoszammal is.
posta szerint 1115 az igazi iranyitoszam.
* en a hodijelszamolast xi. 31. (november ho harmincegyedik) napjaig kaptam. arrol, hogy egy datumot nem tudnak leirni helyesen, mar tudomast se veszek. remelem ezek a problemak megoldodnak legkesobb 'februar 30.-dikara' :-D
Hamzsa Bég Creative Commons License 2009.01.13 0 0 824
A hődíj elszámolások szerintem is több sebből vérzenek! Hatásfok ide, kihasználtság oda, a havi fajlagos díj nem lehet egyszer 5 000, másszor 7 800 Ft/GJ.
Ilyen hektikusan nem változhat. Közismert tény, hogy a távfűtéses lakások fűtése kerül e legtöbbe. Nos pl. régi lakóhelyemen, Tatabányán a fajlagos díj jelenleg 3 700 Ft/GJ és ezt a hőt is gázból termelik. Szóval itt valami nagyon nem stimmel! Egyetértek az előbbiekben leírt sejtésekkel. A "hivatalos" javításokon túlmenően én még nem kaptam olyan elszámolást amely számszakilag, dátumilag ill. stilisztikailag kifogásolhatatlan lett volna. Egyszóval egy hanyag munka! Akkor meg miért bízzak a számításokban?
Novemberben kaptunk a KK-tól egy nyilatkozatot, melynek végén szerepel egy vastagon kiemelt szám, a fogyasztási hányad. Szerintetek ez mit jelent? Mégsem a tárgyhavi fogyasztások arányában osztják fel a költségeket, hanem egy állandó szorzót alkalmaznak?
Pumuckly Creative Commons License 2009.01.13 0 0 823
A 96,8 Ft/m3-re még rájön az ÁFA!
Közüzemi díjak 2008. október 1-jétől
A novemberi gázszámla 2.350.423,00 HUF volt. Ebben az alapdíj 265.536 Ft.
Jó lenne hitelesíttetni valahogy a hőmennyiség mérőket.
Előzmény: pipeti (821)
Keri1974 Creative Commons License 2009.01.13 0 0 822
Hali!

A Digi aláírásívet anno én és egy másik lakó vittük körbe(ami még a mai napig megvan ha kell valakinek aki folytatni akarja írjon),de anno a Digi nem lépett semmit!

A fűtéselszámolásról csak annyit,hogy van olyan lakás ahol nem mér az óra,és ezt a lakó többször jelezte is a kk. felé,de nem történt semmi!Ez csak egy lakás amiről tudunk,mert becsületesen szólt a lakó,de hány ilyen lehet?!Tehát a kk. ismét valótlan adatokkal számol,arról nem is beszélve,hogy olyan egyszerű dologra sem képes mint pontosan leolvasni az óraállásokat(pl. az enyémet sem olvasták le rendesen),így bizonyítva mennyire alkalmatlan az itteni feladatok ellátására!Az csak hab a tortán,hogy az szvb megint nem kapta meg (határídőről nem is beszélve) az elszámolásokat!Egyszerűen enm értem miért vannak még itt(ráadásul horror árért)??

Tudtom szerint az O.cs a mai napig több millióval tartozik a háznak!

Ha mindezt összerakod kijön a fütés és melegvízdíj!!!

Az ajtónkat mi leszigeteltettük(kb 9-10 ezer FT,és a házban már többen így cselekedtek),így az most szinte az összes zajt megszűri(tudni kell,hogy az ajtó belül üreges és csak félig van szigetelve)!Ha kell a szigetelős cégnek is megadom a számát.

Bocs ha hosszú voltam,de már kezd betelni a pohár!

Üdv Keri!

Előzmény: pipeti (821)
pipeti Creative Commons License 2009.01.13 0 0 821
Digire tényleg volt már aláírásgyűjtés... Ha esetleg az még meglenne, akkor azzal el lehetne indulni. Biztos többen írtuk alá anno, emlékszem az aláírásgyűjtő lapra.

Más, hődíjról: elküldtem a kérdést emailben a közös képviseletnek is, de hátha az SZVB esetleg itt tud válaszolni. Szóval, a javított novemberi elszámoláson rajta van a gázóra állása és a fogyasztás is. Gyorsan kiszámolva, a fogyasztott köbméter alapján (96,8 Ft/m3-rel számolva) a gázdíj 18832*96,8=1822937,6 Ft novemberre (havi alapdíj nincs benne).
A javított bekérőn rajta van a társasház GJ és melegvíz m3 fogyasztása, az alapján számoltam.
Az eredeti (tehát nem a javított) bekérőn szereplő díjak szerint a társasház a következőképpen fizetne:
226,835*5649,174052 = 1281430,396 (GJ)
419,918*1063,71 = 446670,9758 (melegvíz)
A kettő összege 1728101,372 Ft. Itt ~100eFt-tal a tényleges számla alatt vagyunk, javítani kell, rendben.
Javítás után (1360 ft/m3 és 7226 ft/gj-val) ez az összeg 2210632,851 Ft. Namost, kérdem én: ez megint rossz számolás? Vagy esetleg 400eFt a havi alapdíj? Esetleg így törlesztjük az elmaradást (érdekes lenne, mostani fogyasztás alapján kifizetni a múltat)? Illetve, akkor a közös költségből mit törlesztünk?

Ja, és bónusz kérdés, B épület 1-2. emeletén lakókhoz... :) Nem hallotok nagyon halk, folyamatos zúgást? Biztos nem a fülem az, mert csak itt hallom, máshol nem... :) Éjjel-nappal, folyamatosan (persze csak ha csend van), lakásban, folyosón... Gyanítom valami elektromos szerkezet lehet, mert amikor áramszünet volt, nem hallottam. Talán a zajforrás közelében hangosabb...

Amúgy az ajtó (hang)szigetelésen tényleg lenne mit javítani. Mit lehetne tenni? A szigetelésről tudsz részleteket mondani?

Párásodásról: nálam is megáll rajta a víz, bár én úgy tudom ez a műanyag nyílászárók velejárója, túl jól szigetelnek, a pára sem tud elszökni a meleggel együtt.
Juhhej Creative Commons License 2009.01.12 0 0 820
Tévedtem, csak kettőnket Béla78!
Juhhej Creative Commons License 2009.01.12 0 0 819

NNa de most komolyan, csak hármunkat zavar az ajtók áthallása?

Hmm...

Akkor még egy kérdés. A teraszajtó-ablak és szobaablak nagyon párásodik és csepeg róluk a víz, ami lecsapódott rájuk. Folyik rá a parkettára, ami mivel fából van, szépen felszívja, a parketteszegély is megy tönkre, szétdagad a víztől. Ez csak nálunk van így vagy másoknál is? Ez nagyon érdekelne, mert nálunk az ablaktok is vizes, aminek nem lenne szabad párásodni. Ez is kivitelezési hiba vagy hőhidasak az ablakok! Fontos kérdés! Üdv

Begi1982 Creative Commons License 2009.01.10 0 0 818
Ez tök jó lenne.
Csak egy ötlet az aláirásgyűjtésre:
Minden lépcsőházban van hirdető fal, oda lehetne kirakni egy ivet. Vélemény?
Előzmény: indul (813)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.09 0 0 817

hamvába holt...

hiába tél van, asszociálok :-)

Törölt nick Creative Commons License 2009.01.09 0 0 816

Szia Juhhej!

Ez is egy olyan ügy ami egyszer már havába holt...

Mondjuk akkor még a HB volt a közös képviselő. Lehet hogy a játékgépezés mellett nem jutott rá ideje, de semmit nem ért el ezzel kapcsolatban. Esetleg az új közös képviselettel meg lehetne próbálni újra, bár nekem úgy túnik a közös képviselet az OCS-t képviseli nem minket...

Mi leszigeteltettük az ajtót, így jobb lett, de csoda azért nem történt. Ha este jön haza "Kopácska" (Cicalány a folyosó végén) még egy év után is megnézem nem maradt-e nyitva az ajtó...

Üdv:

BB

Előzmény: Juhhej (814)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.09 0 0 815

Szia!

Én benne vagyok csak az a gond hogy mint minden kezdeményezés ebben a házban ez is érdektelenségben fog elveszni. Egyszer már volt egy ilyen kezdeményezés, de ha jól emlékszem 5-en vettük a fáradtságot hogy leadjuk az igényünket.

De talán majd most! :-)

Üdv:

BB

Előzmény: indul (813)
Juhhej Creative Commons License 2009.01.09 0 0 814
Üdv, tegye fel a kezét akinek gondja akadt már a lakás bejárati ajtajának hanggátlásával. Azaz, hallotta esetleg már valaki az akár távoli szomszédja életének hangjait? Gondolok itt a kutyák, macskák hangjára, szomszéd nemi életének hangjaira, estleges tányértörés, de akár az egyszerű beszélgetés hangjaira is.
Tehát jó lenne, ha jeleznétek ha nálatok is bejön minden hang a folyosóról, mert KT vevőkapcsolati manager azt mondta, még senki nem szólt neki erről. Jó lenne tehát felvilágosítani erről is. Szerintetek mit tegyünk? Üdv
indul Creative Commons License 2009.01.08 0 0 813
hello
beszeltem a digivel, lehet valtani (6. keruletben volt mar ra pelda, ~uez volt a helyzet). annyi kell, hogy egy csomo alairast kell gyujteni.
ezt elkuldeni a diginek, onnan ok intezik a tobbit.
ha kell, en bevallallom az alairasok eljuttatasat es az ugyintezest. a gyujtest azonban nem, vagy csak korlatozottan, mert nem sokat vagyok otthon.
szerintem egy probat meger.

Annikó83 Creative Commons License 2009.01.07 0 0 811
Gondnok telefonszáma:30/237-4741 Czebei Imre
Közös képviselő telefonszáma:30/687-8651 Koppányi László
Előzmény: Törölt nick (810)
Begi1982 Creative Commons License 2009.01.07 0 0 809

Ha tud valaki segiteni, akkor én arra lennék kiváncsi, hogy ha megvan a vizes szerződés, le is plombálták, és én anno én havi elszámolást kértem, akkor mikor kell és hol bejelenteni a vizóra állását? Vagy ezt ők havonta leolvassák?

Áramnál is ez a kérdésem.

Előre is köszi!

P.

Előzmény: Annikó83 (803)
Begi1982 Creative Commons License 2009.01.07 0 0 808

Szia!

Igen, a digire lenne igény, én is nagyon preferálnám, hogy ha be lehetne kötni, de sajnos nem lehet. Ezt már többször kitárgyalta ez a fórum is és gondolom lakógyűlésen is előjött. Sajnos a szerződésben az van, hogy az Olimpia jogosult megválasztani a szolgáltatót egészen addig, amig nincs megalakulva a társasház. Ez pedig szvsz. 2010 előtt nem fog bekövetkezni.

De ha esetleg te tudsz valamit, amit én nem, akkor szivesen támogatlak minden digis törekvésedben. Én pont most gondolkodtam el egy net megrendelésén, de megnézve az árakat el is ment tőle a kedvem...

P.

ui.: Digit a Mandarinkertnek:)

Előzmény: indul (807)
indul Creative Commons License 2009.01.07 0 0 807
sziasztok.

ugy lattam, hogy a digi-re lenne igeny.
ha megoldhato, akkor ossze kene allitani egy listat, hogy ki kotne be a digikabelt vagy digitv-t, ha lenne ra lehetoseg.
+ valamilyen modon tudatni kene ~mindenkivel, hogy _talan_ lesz ra lehetoseg, ha eleg sokan vagyunk.
velemenyt kerek eloszor itt a forumon. ha nem hal el a kezdemenyezes, akkor segitek intezni.

t
zoli291 Creative Commons License 2009.01.07 0 0 806

Sziasztok!

Meg tudná nekem valaki mondani a november havi hőelszámolást miért korrigálták, mint az októberit is?(most ezt kell felvenni, nem a decemberit...)

A novemberi elszámolás először ötezer valamennyivel számolt, most meg a korrekcióban hétezer valamennyivel.Pedig most sokan használjuk a fűtést gondolom kisebb szorzó is elég lenne, mint ahogy okt., nov.-ben elég is volt....

Nem az lehet az ok, hogy ki kell fizetni a számlát és hiány van a nem fizetők miatt és csak így tudjuk kifizetni (a ház) a számlát???

Mikor lépnek  már fel a nem fizetőkkel szemben?????

Annikó83 Creative Commons License 2009.01.07 0 0 805
Minden lépcsőházban kint van egy tábla az épület kezelőjéről,és a telefonszámok is ott vannak a faliújságon.Gondnok,közös képviselő stb.
Előzmény: Törölt nick (804)
Annikó83 Creative Commons License 2009.01.06 0 0 803
A gondnok aláírja,nekem is ő írta alá.
Előzmény: Kate79 (802)
Kate79 Creative Commons License 2009.01.05 0 0 802
Sziasztok! Kapott már közületek vki díjmegosztási szerződést (mellékvízmérős)? Tudnátok segíteni abban, hogy kivel és hol kell aláiratni?
n887 Creative Commons License 2009.01.01 0 0 801
Azt hiszem, komoly bajban van az OCS, ha már a közös költséget sem tudja fizetni.

(Lépcsőházban olvastam a tetemes tartozásuk van több hónapra visszamenőleg. Lehet, hogy csak nem akarják fizetni ?!)

Ha letörlik ezt, akkor biztosak lehetünk benne.

Annikó83 Creative Commons License 2008.12.30 0 0 800
Kiskacsa5 Creative Commons License 2008.12.30 0 0 799
Üdv Mindenkinek! Előzőhöz annyit, a D lift melletti hírdetőn megtaláltam az épületbiztosítás kivonatát. BUÉK!
Kiskacsa5 Creative Commons License 2008.12.26 0 0 798
Tisztelt Lakótársak!
D épületi lakó vagyok, régóta figyelem a fórumot . Kérdésem az lenne , tud-e Valaki arról hogy az épületekre A,B,C,D van-e biztosítás kötve? Máshol ez úgy torténik hogy az épületre kötnek egy közös épületbiztosítást,/ingatlan/ ami tartalmazza az épületbiztosítást, üvegkárt, vízkárt, viharkárt ,felelősségbiztosítást ,stb. Ennek az árát a közös költségbe beépítik. A mi fizetnivalónkba benne van ez a tétel? A lakások külön köthetnek/ ingóságra/ biztosítást betörés, tűz,felelősség ,baleset stb .
Ezekben az épületekben ez hogy alakul?
Köszi a választ!
Kiskacsa5 Creative Commons License 2008.12.26 0 0 797
Üdv Mindenkinek! Buék
gj77 Creative Commons License 2008.12.24 0 0 796
Kedves Lakótársak!

Nagyon boldog Karácsonyt kívánok a Mandarin Kert lakóinak!

G.J.
zoli291 Creative Commons License 2008.12.22 0 0 795

Ha "megnyugtat"  az én/mi folyosómon /kon sem jobb a helyzet, ott egy egész járműpark van, még szerencse, hogy csak távolról röhögök a szegény ott lakókon, mert ha ott kéne minden nap botorkálnom, biztos kihajintanám az egész lomot!l

Megoldás:talán a házirendben van valami!!!

Előzmény: Annikó83 (793)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!