A 20. Férf Kézilabda VB Németországban kerül megrendezésre, 2007. Január 19. és Február 4. között. A magyar válogatott Dániával, Norvégiával és Angolával került egy csoportba.
A 2006-os németországi foci vb után ismét egy teltházas, magas színvonalú rendezésben bízhatunk, ahol a több tízezres csarnokok is bevetésre állnak, Kölnön át Hamburgig!
Hát az utóbbi időben összesen háromszor játszottunk velük, ezért túlzás a mindig nyerés.
De a mondandóm lényege az volt, hogy a földöntúli más kategória az nálam nem az, hogy egykét góllal megvertek minket az elmúlt négy évben háromszor. Hanem, ha folyamatosan minden alkalommal sok sok góllal jó játékkal lealáznak minket. Ez nem történt meg.
Buday az olimpián se volt, Laluska sose volt meghatározó (arról nem is beszélve, hogy szerintem Mocsai perpill remek), viszont vagy egy Puki, sokkal jobb Császár, Nagy, Gál, Iváncsik, mint 3-4 éve volt. Csárli hiányzik ez tény, de most legalább nem egyemberesek vagyunk, hanem CSAPAT. És ez utóbbi a legfontosabb.
Minden valamire való csapat fog taktikázni, mert olyan hosszú ez a VB, hogy kész öngyilkosság lenne, ha nem ezt tenné! VB lebonyolitási rendje egyébbként kifejezetten, felhívás a keringőre.Ha már biztosan a 8-között leszünk remélem mi is így teszünk, mert különben játszhatunk a franciákkal,a dánok röhögve Izlanddal,s megint elmondják milyen kurva jók!!
Nem kell itt semmiféle taktikázás! Oda kell állni és mindenkivel szemben megpróbálni győzni! Olyan kiegyenlített a mezőny, hogy egy kis "okoskodás" és már el is vesztettünk mindent. "Aki bajnok akar lenni, mindet meg kell annak verni!"
Ez a lebonyolítás - pláne a másik csoport furcsa alakulása miatt - nem kedvez egyébként sem a taktikázásnak. Lendületbe került a csapat s valóban szerencsével is, de sok-sok munkával és akarattal értünk el ide. Menni kell tovább, bármi összejöhet, de ezt az elszántságot, lendületet most nem szabad megtörni. Nem olyan nagy ez a csapat, hogy ezt is megengedhesse magának. Ahhoz viszont nagy, hogy csak félvállról vegye bárki is. A legfontosabb, hogy a kitűzött célt elérjük, ami még matematikailag nem biztos. Nagyon nagy meccsek vannak még hátra, papírforma szerint erősebb ellenfelek következnek, de borult már a papírforma ezen a vb-n is, borítottuk mi is, benne van, hogy a továbbiakban is borítjuk.
Győzni akarjunk mindenki ellen s ami lesz, lesz. Az EB-en egy elég szétesett csapat benyomását keltették, most nagyon együtt vannak, ezt kell erősíteni, számolgatás nélkül!
Szeretem a kézilabdát, de elsősorban a női meccseket néztem! Deee a dán meccs mindent megváltoztatott! :)
Nagyon jók voltunk, de sztem ha Nenad nem lett volna tuti h nem nyerünk! Be kell ismerni, h jobb kapus mint Fazekas! (persze vele sincs semmi bajom, sztem nagyon tehetséges)
Nenad érkeztével nem csak a kapus teljesítmény jobb, hanem a hangulat is más, győzni akarást, fanatizmust látok a csapatban, ami sztem eddig nem nagyon volt jellemző! (szvsz)
Itt olvastam valahol a himnuszos "story"-ról! Én ezt találtam:
-Hallottam, hogy sokan öregnek tartanak, és azt mondják, hogy miért kellett engem honosítani. Nos, én ezeknek a kétkedőknek akartam bizonyítani, hogy igenis hozzá tudok tenni a magyar válogatott sikeréhez. Amikor a Himnusznál szívemre tettem a kezem, valóban magyarnak éreztem magam. A szívemet adtam Magyarországért! Örülök, hogy jól ment a védés a dánok ellen, és nyertünk. Meg akarjuk mutatni a világnak, hogy számolni kell velünk - jelentette ki Puljezevics.
A dánok elleni mérkőzést a televízió előtt izgulta végig Tordasi Petra (22), Puljezevics barátnője. A lefújás után a kapus azonnal felhívta Petrát.
- Nenadnak nagyon fontos Magyarország. Amikor a meccs vége előtt néhány perccel hetest dobtak a dánok, a szünetben a Rocky-filmből Nenad kedvenc száma, a Tigris szeme című zene szólt. Akkor már mondtam a szüleimnek, hogy Nenad kivédi a büntetőt - mesélte nevetve Tordasi Petra, a Kecskemét kosárlabdázója, aki két és fél éve ismerkedett meg a kapussal.
Puljezevics szenzációs védéseinek és a válogatott győzelmének alighanem Skaliczki László örült a legjobban.
- Puljezevics védései nagyon kellettek, a legkritikusabb helyzetekben hozta a bravúrt. Büszke vagyok a fiúkra. Volt hitünk, vesztes állásnál sem adtuk fel. Fortuna ölében ültünk néha, ugyanakkor keményen meg is dolgoztunk a sikerért - mondta a szövetségi kapitány a találkozót követően.
A válogatott második összecsapása, a tegnapi, Norvégia elleni csopotmérkőzés lapzártánk után ért véget.
Aki nyer, az más kategória. Mindegy mennyi a különbség, ha szinte mindig Te nyersz. Nálunk nincs Perez, Buday, Laluska, kérdéses, hogy Puki lesz-e, szal itt sincs előnyünk. Nem játékerőben vagyunk jobbak korábbi önmagunkhoz képest.
Bizony megszépülnek az emlékek:)))) Aztán már rájöttem, hogy annnyira örültem annak a -1-nek akkor, hogy idővel győzelemmé változott a mamóriámban, szóval győzzünk ma csak egy apró fával.
Amikor vébét nyertek mi hatodikok voltunk, amikor olimpiát mi negyedikek és csak két góllal vertek meg minket az elődöntőben. Mint írtam, egyértelműen jobbak, mint mi (legalábbis eddig azok voltak), de nem az a hatalmas kategória váltás, mint mondjuk ha a Veszprém és a Komló játszik egymással... Ilyen földöntúli eltérérs kézilabdában csak a nőknél létezik szerintem. (már ahol játszanak rendesen kézilabdát, most tán az auszikat ne vegyük ide)
S ráadásul most nincs Sola, Dominikovic, Dzomba se tökéletes. Mi meg jobbak vagyunk, mint eddig voltunk. Szóval...
Balic meg eddig 12 gólt a 4 meccsen, szal nem az a nagyon félelmetes. Ha figyelünk rá lehet semlegesíteni. A kötözködőknek irom: NAGYON figyelni kell rá:))
"1. Lehet, de ettől én még nem tartom őket más kategóriába tartozónak. Eddig jobbak voltak, mint mi, de szvsz nem az a húdenagyonjobbak."
Mondod Te. Az első mondatodból kiderül, hogy mennyire értesz hozzá. Ez tényleg nem bántás. Vb győzelem, olimpiai bajnoki cím, klasszisok sora, aki nem látja, hogy más kategória, az vak. Ezzel szemben mi csapategységet tudunk felmutatni, kőkemény védekezéssel, jó játékosokkal. Attól, hogy többször szoros meccset játszottunk a horvátokkal még sokkal jobbak, mint mi.
Ezzel együtt a horvátokat is meg lehet verni, mint mindenkit, néha a legjobbaknak is ki kell kapniuk.
Persze, hogy ne, csak annyit mondjunk, hogy ennek a meccsnek nem mi vagyunk az esélyesei, a horvátoknak van több veszteni valója, úgyhogy izguljanak ők. Mi pedig szép nyugodtam nyomjuk le őket egyel, mint portugáliában 2003-ban.