Vitaindítónak vázolom Pál apostol lényegesebb eltéréseit Jézus tanításaihoz viszonyítva.
1. Hit általi önigazulás az igazság megismerése helyett
2. Test és lélek ellenségeskedése a sötétség leleplezése helyett
3. Krisztus váltsághalála vagy Isten megbocsátása
4. A törvény betöltése vagy Jézus tanítása
5. Egyházi elöljárók vezetése vagy Isten Lelkének vezetése
6. Kárhozattól való félelem vagy az Isten szeretete
Részletesebb magyarázatot találtok az alábbi linken:
http://jezusvagypal.andreanum.hu/
Szerintem is mindenkinek az Isten a teremtője, csak valahogy úgy látom, hogy te nem ismered el. Számomra csak Isten az Isten. Számodra viszont valaki más. - valaki olyan, aki eltűr minden emberi szennyet úgy, hogy közben igazságos is - és Jézusnak - Jézus krisztusságának semmi helye a te fogalmaidban. Meg Pálnak sincs helye.
"...Aha. Ezek szerint semmi beleszólásod a "Jézus vagy Pál" - témába?..."
Néha nem is abba kell beleszólni, hanem abba, hogy két majom ne egye egymás életét, lehazugozva a másikat, meg a büdösparaztozás megelőzésére...
"...A te igazságod egy "külső igazság" lehet, amely független az Isten igazságától? - tehát annak igazságától, aki számomra az Isten...."
Ne zaklasson majd a felismerés, mindenki Istene ugyan Az, csak sok vallásban - főleg a régebbiekben - több kapcsolatrendszerben van magyarázva a milyensége...
Hogy konkrétabban értsd, az édesanyád/apukád ha normálisan nevelt fel, több dolgot fog tudni rólad, mint a feleséged/férjed...még akkor is, ha a feleségeddel/férjeddel ugyan annyi időt élnél le, mint az édesanyáddal, vagy apukáddal... Idő, megélt és felhalmozott tudás döntő jelentőségű valaminek a megértésében, és Isten szempontjából ez nagyon fontos egy hívőnek...
Monnya kedveském, maga hova járkál feszt, hoty ijjen zaklatott?... ne járkájjon, imátkosszon... vagy járkálva imátkosszon, én úty szoktam, mikó elvonási tünetejim vannak imátkoszásbó....
Hát a hsz végére odaírtam, hogy az igazság megismeréséhez nekem sem Pál nem kell, meg sem Jézus...tehát a saját vallásomból értettem meg a Zigasságot, ami nagyjából annyit tesz, az én vallásom tudástartalma tovább mutat igazság ügyben, mint eme két trópéfa tudása, vagy vallásgyakorlataiknak megélhetősége, hogy másképpen fogalmazzak, a keresztény hit általi megigazulás az én vallásom szerint humbug...
Hogyne lenne módom tudni? Te magad bizonyítod be folyamatosan, hogy lófaszt nem értesz.
Sztem hagyjuk, mert ez már csak szarpofozás, értelmes válaszokra meg úgysem vagy képes. Részemről befejeztem. Utolsó szó lehet a tiéd. Mára megint elég volt:-)
Nem tombolok és megint ne velem foglalkozz, mert unalmas és szánalmas, hanem azzal, amit írtam. Én tudom, hogy mit nem értesz, mert bebizonyítottad. Azt biztosan nem, hogy mit ért Pál kísértésen.
Nem tudok hitből kioktatni egy hitetlent, mert a hitetlen egyszerűen alkalmatlan - nem is próbálkozom a kioktatásoddal; nem is az én dolgom a kioktatásod egyelőre.
Felesleges tombolnod, mert tombolva sem fogod tudni, hogy én mit értek - mit nem értek.
Annyiszor mondod el rólam a véleményedet, ahányszor neked jólesik. Olyan cifrán, amilyen cifrán csak akarod.
"Mert nem szégyenlem az evangyéliomot; mert Istennek hatalma az minden hívőnek idvességére, zsidónak először meg görögnek. Mert az Istennek igazsága jelentetik ki abban hitből hitbe, miképpen meg van írva: Az igaz ember pedig hitből él."
Tessék! Itt a hited leírása, nem kell nekem külön bemutatnod, ismerem én azt a szentnek tartott emberedtől. Te viszont egyáltalán nem érted azt, ami le van írva. Bebizonyítottad már párszor, hogy nem érted, ezért mondom, és nem azért nem érted, mert én azt mondom. Capis?
Szóval te engem ne akarjál kioktatni, meg a hitedről beszélni, erre semmi szükség. Arra lenne szükség, hogy te értsd meg amit a bibliában olvasol, de hát gyáva vagy, végiggondolni sem mered, hogy mit is jelent számodra a "hitből hitbe", meg az újszövetség részesének lenni igazából, meg az önkísértés. Magyarul nincs semmi de semmi benned abból, amire olyan büszke akarsz lenni, mert ha lenne, akkor már réges régen elmondtad volna hogyan is kell az embernek megkísértenie magát. Duma van, semmi más, de az patakokba folyik.
Te milyen alapon mondasz bármit is a hitemről meg rólam? Ne velem foglalkozz, hanem azzal amit írok!
Amiket írsz, az nem kísértés. Nem arról beszél Pál, hogy olvassanak hitetlen írásokat, meg véleményeket ugye? Egy büdös nulla az, amit te eddig felmutattál a hitedből öregem. Fogalmad sincs aról, hogy a mestered miről hadobál, és még te beszélsz világosságról? Nem mondom el többet, hogy mi is vagy te, már magam is unom, neked meg úgyis mindegy mit mond bárki is.
- amikor olvasom azokat az istenkáromló valamiket, amiket te ideírsz, akkor bizony próbára teszem magam, mielőtt válaszolok neked: engedek az első indulatomnak, vagy átgondolom a dolgot, és csak azután válaszolok?
Bizony, engedek az Isten beszédének. - anélkül, hogy engednem kellene a te szövegelésednek.
Hitetlen ember, miért írnék neked erről bővebben, ha egyszer hitetlenül akarsz a hitemről vitatkozni?
Te is tisztában vagy a jelenlegi fogyatékosságoddal, de szeretnéd, ha ez nem látszódnék meg?
Sötétségben nem látszik a sötétség, a világosságra meg még nem merészkedsz. Értesz, ugye?
Na, ne mondd! Naponta többször is megkísérted magadat? Nem sok az kicsit? Kevés a hited, vagy mi ez a nagy önszorgalom? :-) Mesélj, hogy csinálod? Mivel, és hol szoktad csinálni?
Már megint kezded? A mestered akarja ezt, nem én. A felhívás számodra is adott. Majd ha megkísértetted magad, akkor folytatjuk. A süket dumából elegem van:-)
"...Tökéletesen igaza volt itt valakinek, hogy szétbaszod a topicot:-) Te talán még az Éli-ásnál is rosszabb vagy:-)..."
Te vagy rá az élő bizonyíték, hogy én mindenkinél rosszabb vagyok... különben ez a zsigeri büdösparasztozás ugye tejjesen indokolatlan lenne...:)
...az meg aztán télleg téged minősít, hogy "valakik" után mész...
Beeeeee...baktat-baktat...
On: igyexem a Jézusnál, meg a Pálnál is rosszabb lenni, csak még nem mértem fel a környezeti károkat tejjesen, amit az eszme-cseréjük okozott, mikó leamortizálták a kukába a Tórátot...