Keresés

Részletes keresés

C.Miki Creative Commons License 2012.08.23 0 0 1984

Szerintem meg kell várni amíg ténylegesen hozzáértő emberek megvizsgálják a képet, amúgy meg kár hogy nincs feltöltve nagyobb méretben.  Már néhány szellem / szörny / UFO fotóról is kiderült hogy jól sikerült kamu. 

Nem mellesleg:

http://www.origo.hu/nagyvilag/20120823-krokodilt-latott-ket-gyerek-a-dravaban-ausztriaban.html

Előzmény: Celia Romanov (1982)
keresem28 Creative Commons License 2012.08.23 0 0 1983

érdekes kép, de azért jó lenne róla egy közeli éles fotó is szerintem...amúgy a legtöbb kriptidről tudtommal még sosem csináltak éles közeli képet, ez számomra csalódás, remélem egyszer fogok látni egy nagy felbontású fotót mondjuk a mongol halálféregről, vagy a kongói dinoszauruszról:)

Előzmény: Celia Romanov (1982)
Celia Romanov Creative Commons License 2012.08.23 0 0 1982

Most találtam a kriptid blogon, ha minden igaz (sajnos legtöbbször ki szokott derülni,hogy nem), akkor van képünk a fanyűvőről. Mit szóltok?

l

Fanyüvő fénykép és észlelés a Szigetközből

Kicsit éhinséges volt ez az időszak fanyüvő észlelések terén, de kedvenc kriptidünk nem akárhogy tért vissza, a szemtanú végre tudott egy fényképet csinálni róla. Az első magyarországi hominida fotó. Valami olyat láttam amire nem találok magyarázatot. A[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

.

C.Miki Creative Commons License 2012.08.18 0 0 1981

Érdeklődnék hogy valamelyikőtöknek megvan-e a Két évezred babonái című könyv?  Illetve hogy mi a véleménye róla.

C.Miki Creative Commons License 2012.08.11 0 0 1980

Igen, szerintem is rontották vele a különszám színvonalát, de a többi cikk ( táltos hitvilág, Magyar néphit stb.... ) viszont igencsak jó, közérthető.  A "sima" havilapból meg kihagyhatnák az "életmód" rovatot és ehhez hasonlókat, és lehetne több olyan cikk mint pl. a júliusi számban a párhuzamos dimenziókkal foglalkozó írás.  De ez csak a személyes véleményem, nem én szerkesztem az újságot. :-)  De az ehavi szám elég gyenge.....

Nyüvi? Tényleg nem akarom megsérteni azokat akik hisznek a létezésében, mert mindenkinek a magánügye.  Én nem vagyok egy hardcore kripto-őrült, csak szimplán érdekel a téma, biológia-professzor se vagyok, ahogy ezt már régebben leírtam ide.  Nekem az problémám a Fanyűvővel, hogy eléggé hundraco szagú.  Sehol egy bizonyíték, sehol egy hihető beszámoló, megbízható, erdőjáró emberek szájából. ( vadászok, erdészek stb.. ) Egymásnak ellentmondó beszámolók, valahol olvasom hogy milyen félénk a nyüvi, a másik beszámolóban meg motorosok elé ugrál ki, holott minden épeszű állat világgá szalad ha valaki motorral zúzza egy erdei ösvényen.  Orednáré hazugságnak tartom ezeket a beszámolókat, egytől-egyig.  Meg hogy osztálykiránduláson az erdőben félreáll a srác hugyozni, a fanyűvő meg ráhuhog a fáról....... Ááááááááá....... De ez csak a személyes véleményem, szóval peace! :-)

Viszont a te blogodban olvastam a minap egy írásod, amikor egy régi UFO-s könyvből idézed azt a katonai repteres esetet.  Na az már inkább elgondolkodtató........  

Csimpolya Creative Commons License 2012.08.11 0 0 1979

Attól, hogy nem jött rá válasz, még akár le is hozhatják a következő számban. Én is küldtem nekik egy anyagot, semmi reakció nem érkezett rá, viszont megjelent.

Előzmény: Törölt nick (1977)
Csimpolya Creative Commons License 2012.08.11 0 0 1978

Egyetértek, a görényembert én is valami gyerekriogatónak tartom, mint a mumust, vagy a zsákos embert.

Előzmény: C.Miki (1975)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.11 0 0 1977

Miért, mi a baj a nyűvivel?

A hundákó meg szerintem is ökörség, egy gyereken kívül senki sem láttam, plusz annak a faterja is kijelentette hogy csak egy madár volt XD

Ezek még hagyján de mikor a gyakori kérdések trollkodói kitalálták a badacsonyi görényembert és kajak beletették a különszámba hát felnevettem..meg is írtam a facebook oldalukra az újsgnak, hogy pár perc utána járni az egész dolognak és sajnálattal látom, hogy ökörségek is belekerültek az egyébként nagyon jó különszámba..egyből kérdezték hogy na mi az írjak példát..megírtam,linkekkel együtt, de persze válasz nem jött rá XD

Előzmény: C.Miki (1975)
Sch.Lacika Creative Commons License 2012.08.10 0 0 1976

Igen, valahol még megvan.

Előzmény: C.Miki (1974)
C.Miki Creative Commons License 2012.08.10 0 0 1975

Nekem kissé csalódás az augusztusi szám.  Ha nem lett volna benne az időutazós cikk, meg a kísértetes, akkor meg sem veszem.  De így megvettem, mert nem volt pofám az üzletben olvasgatni.  Viszont a különszám ritka jó lett, leszámítva az elmeroggyant hungarodraco-t, meg a "nyüvit".  Ezekkel lejjebb vitték a színvonalát a kiadványnak. 

Előzmény: Csimpolya (1973)
C.Miki Creative Commons License 2012.08.10 0 0 1974

Sziasztok!

Valaki ismeri ezt a könyvet?

Csimpolya Creative Commons License 2012.07.29 0 0 1973

Sajnálattal közlöm, hogy az augusztusi Hihetetlen kriptozoólógiai szempontból érdektelen. Van benne egy cikk a Loch Ness-i szörnyről, de nem magáról az állatról, hanem arról, hogy egy amerikai iskolában tanítják.

Csimpolya Creative Commons License 2012.07.29 0 0 1972

Egyetértek, jpbb az erdeti Ráth-Végh Istvánt olvasni. Erre nem kell buzdítani, minden könyve megvan, és évente legalább egyszer újraolvasom őket. Mi több, ott voltam a Petőfi Irodalmi Múzeumban, amikor a százéves születésnapját ünnepelték.

Az is igaz, hogy nem ellenőrizhette, mi is történik, hiszen nem lehetett ott az adott időben. Viszont nehezen hihető, hogy egy állítólagos poltergeist-jelenség kapcsán egy református prédikátor, a családja, és a szomszédai egyaránt hazudtak, vagy hogy a lublói kísértet csak kitalált figura lenne. Igaz, ez utóbbira mind ő, mind Krúdy racionális magyarázatot talált, egy hasonmás személyében.

Előzmény: Irbisz (1971)
Irbisz Creative Commons License 2012.07.29 0 0 1971

Szerintem érdemesebb Ráth-Végh Istvánt olvasni, mint azt, amit tőle a Hihetetlen magazin átvesz :)

Ő ellenőrizte a forrást ez igaz, de azt nem tudta ellenőrizni h. a forrásban leírt események, furcsa v. csodás eseménynek mennyi valóságalapja volt - jópárnak a nagy semmi ...

Előzmény: Csimpolya (1964)
keresem28 Creative Commons License 2012.07.26 0 0 1970

remélem, hogy eljön az idő, hogy jó éles videóban is láthassuk őket, ami teljesen bizonyítható is

Előzmény: Celia Romanov (1969)
Celia Romanov Creative Commons License 2012.07.26 0 0 1969

Állítólagosan szabadon élő tasmán tigrisekről készült felvételek.

Sch.Lacika Creative Commons License 2012.07.22 0 0 1968
Celia Romanov Creative Commons License 2012.07.15 0 0 1967

Nagyon szívesen berippelném (vagy berippeltetném valakivel, aki jobban ért hozzá), de a minősége szörnyű, arról nem is beszélve, hogy a közepére valakinek sikerült is rávennie valamit. :( De most én is nekilódultam a film keresésének, ha valamilyen eredményre jutottam, szólok. ;)

Előzmény: Törölt nick (1966)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.15 0 0 1966

Úúúúúúúúúúúúristen!Én ezt a filmet már ezer és ezer éve keresem szinkronosan!:( Kiskorom kedvence volt, mond nem tudnád valahogy a kazettát berippelni gépre tenni? Valahogy ezt is meglehet csinálni! Nekem kell ez a film!Nincs valami ötleted? Vagy nem küldenéd el? Ígérem visszaadnám!Esetleg másolatot csinálni róla!!! Sehol se találtam magyar szinkronnal!:(

Előzmény: Celia Romanov (1965)
Celia Romanov Creative Commons License 2012.07.14 0 0 1965

Nem teljeseb ide illő,de azért mégis megosztom. Tegnap a régi videókazettáim szortírozása közben találtam rá a Pici - Az elveszett legenda titka című filmre. A sztori alapjául a Mokele-mbembe legenda szolgál, ha jól emlékszem akkor egy mokele-mbembe családra sikerül rábukkaniuk a dzsungelban, a hímet lelövik,a nőstényt elkábítják a kicsit pedig megtalálja egy szimpatikus tudós pár, akik megpróbálják kiszabadítani az anyját.

Csimpolya Creative Commons License 2012.07.07 0 0 1964

Azért a Hihetetlennek egy dolog a javára írandó: minden számában bőven idéz Ráth-Végh István életművéből, bár forrásmegjelölés nélkül. Ö viszont ellenőrizte, mit is ír le.

Előzmény: Irbisz (1951)
Berci 2103 Creative Commons License 2012.07.07 0 0 1963

Visszaolvastam.Szinte napra pontosan öt éve folyt egy kisebb eszmecser erről.

Revideálom magam,a jászberényi múzeum helyett a kalocsaiban őriznek koponyát egy fiatal nádi farkasról.És akkor újra itt a ragyogó lehetőség egy koponyavizsgálatra,ami sok kérdésre választ adna.

Jómagam a farkas-vonalt tartom meggyőzőbbnek,főleg azért mert a sakál egy alulról terjeszkedő faj,amelynek élőhelyi határai a középkorban még jóval délebbre húzodhattak.

Másrészt én még sakálról nem hallottam,hogy emberre támadt volna(esetleg akkor,ha veszett),és azt sem,hogy két lábra állva elérje egy nem éppen kistermetű férfi vállait,vagy,hogy azt a földre döntse(?).Tehát az agresszivitás is a farkas mellett szól.

Ha tényleg eltűnt ez a jellegzetesen kárpát-medencei alfaj-amire minden esély megvan-akkor roppant kár érte.

Előzmény: Irbisz (1961)
Irbisz Creative Commons License 2012.07.07 0 0 1962

sajnos nem, pedig igazán örülnék ha lelnének dínókat valahol :)

egyébként a Nessie, ogpogó még lehetetlenebb hogy legyen, mert olyan tavakban élnek, amelyek alig 10-15 000 évesek.

Előzmény: keresem28 (1957)
Irbisz Creative Commons License 2012.07.07 0 0 1961

erről 2-3 éve volt egész érdekes vita itt a topikban, érdemes visszakeresned.

én a kistermetű farkasváltozat verziót tartom hitelesnek, az életmódja alapján szerintem sakál nem lehetett.

Előzmény: Berci 2103 (1960)
Berci 2103 Creative Commons License 2012.07.06 0 0 1960

Mi a véleményetek a nádi farkasról?

Egyes vélemények szerint az aranysakált(Canis aureus)hívták hajdanában így,más vélekedések szerint azonaban a farkas egyik kisméretű alfaja lehetett(Canis lupus minor),ami egy jellegzetesen közép-európai állat a hajdani Magyarország területén.

Némely feljegyzés vizsla nagyságúnak írja le,ami jócskán meghaladja egy sakál méreteit.

Mivel a hajdani nagy ősmocsarakat lecsapolták a XX.század alkonyán,így az alfaj(?)is eltűnt a Kárpát-medencéből.

Állítólag egy jászberényi múzeumban van egy nádi farkas koponya-és bőr is.Ha így van,akkor egy DNS-teszt elvégezhető lenne,nem?

Ti melyik feltételezésre hajlotok a két álláspont közül?

csep-el Creative Commons License 2012.07.06 0 0 1959

Helló!

Ugy tudom nem kerültek vissza a tóba. Én is figyeltem egy kissebb harcsát tavaly nem sikerült megfogni. Más megfogta. Csukázni mentem tavasszal szeles borus esős időbe hát mér ne akasztottam volna meg eggyet,szakitott is. A mult héten pontyoztam Feeder bottal,de ahová járok csak uszózni lehet( kicsi 1 hektáros tó) még is sok nagy szép hal él benne). Akadót horgásztam meg és való szinű akkor is abba akadtam bele,mert a botot  karikába csavarta,és a 20-as damil nem birta. OFF.  :-) Amugy gyönyörű tó 
Előzmény: Sch.Lacika (1956)
keresem28 Creative Commons License 2012.07.06 0 0 1958

az bizonyított tény, hogy egyes dinoszaurusz fajok fél millió évvel túlélték a kréta tercier kihalási eseményt...

keresem28 Creative Commons License 2012.07.06 0 0 1957

szerinted élhetnek még őserdőben kis méretű dinoszauruszok? A leszűkült élőhely miatt törpe növésűek, pár méteresek...

Előzmény: Irbisz (1953)
Sch.Lacika Creative Commons License 2012.07.06 0 0 1956
Gratulálok nekik! (Remélem, nem kondérba telepítették át őket)
Nálunk a Maros helyi szakaszán minimum 2 hatalmas harcsa van, most infókat gyűjtögetek róluk.
Tudom, hogy melyik kb. hol lakik, talán az egyiket már láttam is (kiemelkedett egy fekete hát, majd lassan alámerült, a kishalak ész nélkül menekültek)
A másik a hídtól 70-80m-re a helyi horgászlegenda szerint akkora üreget mosott ki magának, hogy leszakadt a part egy jó darabon.
Ezt már kétszer megakasztották csónakból, de az akadóba menekült.
Sajnos partról szinte teljesen megközelíthetetlen...
Előzmény: csep-el (1927)
Sch.Lacika Creative Commons License 2012.07.06 0 0 1955
Hű, de pofátlanul fiatal vagy... :)
Előzmény: Celia Romanov (1936)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!