Ide várom azok hozzászólásait, akik kizárólag a ballib kormány hibájából rosszabbul élnek, mint négy éve. És itt könyörgök, ne a benzin és gázárakkal gyertek, mert azért abba kevés beleszólása van a magyar vezetésnek, konkrétan importőrök vagyunk ugye. És senki ne hiányolja a betevő plazmatévét és kamerás mobilt. Szóval olyanok írjanak, akiknek csökkent a reáljövedelme, a kormány miatt elvesztette az állását (tehát az állam rúgta ki, nem egy becsődölt vagy Kínába költözött vállalat), kevesebb kaját meg gyógyszert tud venni, ilyesmi. Hadd lássuk csak testközelből, mekkora az Orbán által vizionált nyomor és kétségbeesés!
Az MSZP-SZDSZ kormány ugyanis összegében felére csökkentette és 5 évre limitálta a lakáshitel-adójóváirást.
Magyarul, elszánod magad egy lakáscserére. Nyilván, jobb lakásba mész. Kiszámolod, hogy havi 60 e. Ft, ami valójában 38.e, hiszen 22.e-t visszakapsz márciusban. OK, ennyit kibirsz és aláirod a papirokat.
Már fizetsz egy éve, erre jön egy kormányváltás és közlik veled, hogy sorry, te ugyan semmiféle kártéritésben nem részesülsz, a lakást nem adhatod vissza, a bank sem ad kárpótlást, de ő eláll attól, amit ő vállalt. Magyarul, azt a részletet fizeted, amit ha akkor ismersz, eleve nem mész bele az ingatlancserébe (vagy vásárlásba)
Ez 100.000 családot érint, ami kb. 300.000 szavazó. Ezeknek te magyarázkodhatsz, 50 évig nem fognak az MSZP-SZDSZ-re szavazni.
szerintem nyitott szemmel kell jarni a vilagban es figyelni kell. ez a sok nagyszeru tudas nagyon jol johet majd neegy ev mulva. persze majdan picit ralapatolva.
esetleg akkor majd egy szetszabdalt embert fog mutatni a plakat az operaloasztalon. a sebesz, akinek a kezeben a kees lesz, orban viktort fogja parafrazalni.!
"Az SZDSZ pont attól rendelkezik biztos szavazóbázissal..."
A biztos szavazóbázis folyamatosan csökken, igy az SZDSZ mindenféleképpen elveszti maradék szavazóit és nem -ben, hanem -ban.
Igazából már nincs olyan helyzetben az SZDSZ, hogy bárkivel összeálljon, hiszen előnye nincs (az SZDSZ nem éri el az 5%-ot) viszont listán be kell vinni jó pár SZDSZ-est, akik ráadásul 50%-ban szeretnének osztozni.
Ezt, nem hogy a Fidesz, de már az MSZP sem nagyon akarja, hiszen az SZDSZ 2006-os parlamenti kiesése elég jól látható.
eleg ha kinezel a buszbol vagy az autobol. nagymama ott fazik es a gyogyszerarakat mondja. isten bizony sirnom kellene.
a valasztas elott orban enciklikat fog kibocsatani hogy a szavazohelysegbe senki se sirjon vagy konnyezzen mert akkor preparalt szavazocedulat fog kapni.
lehet hogy a fideszes vigyorgo alarcokban fognak menni szavazni!
Nagy túróst propagálok én jenkisöröt, Lyó nekem a Dreher is az Aranyászokkal, csak legyen mindig elég.... Attól vagyok rosszul, mer' nem én privatizáltam el a Sörgyárakat (mind, mer'hogy antimonopol is vagyok, má'mint ha nem az enyém)..., továbbá is mindenkinek nagy-nagy huj ráááááá!
Úgy van, úgy van..., hukk, bocsánat..., mer'hogy csak a lukcusprofit meg ilyen disznóságok..., de majd lesz itten változás és akkor az összes profitot én fogom meginni és senkinek sem hagyok...., huj rááááájuk!
Pakaszkoggy meg... (én meg majd beléd, csak ne dülöngéjj....)..., én még ruszkifagyit is találtam abba' az Arbatba'..., kifejezetten Lyó volt a sok minuszok közt..., melegebbnek tűnt, mint a kinti hőmérséklet...., el is felejtettem hirtelen, hogy sokkal rosszabbul élek, de aztán magamhoz tértem (mer' elfogyott és má' nem akartam visszatántorogni, meg különben is ottan volt egy újabb kocsma)....
Sööööört - a keserves búbánatomra, ihaj-csuhaj, úgyis megdöglünk..., habár a Sör az megmarad!
Csakhogy nekem van sok szallagon archivált fölvételem, közöttük több, mint tucatnyi 4órás saját utazás, és családi, és D8-as kazetta ezeket szeretném földolgozni, DVD-n archiválni, meg csomó digifotó, amit szintén föl kell dolgozni, és persze újak, újak, újak...
Nem vagyok nagy DVD filmfan, amiért hajlandó vagyok pénzt fizetni, szeretem moziban megnézni, a többit meg előbb-utóbb leadja valamelyik kanális.
Az a baj hogy szerintem Orban inkabb koronausztatni meg kolbasztolteni akar, allamferfinak lenni szamara kevesbe fontos. Namost ezt nagykoalaban nem teheti meg...
Attol tartok hogy egy nagykoalicio minden korabbit felulmulo lopashoz vezetne. Mar igy is fogjak valamennyire egymas tokeit, de ha egyszerre lennenek hatalmon, akkor mindenki tudna mindent es emiatt soha senki nem borithatna ki a bilit. Sot egyre inkabb verszemet kapnanak az egyre nagyobb pofatlansagok lattan...
En ugy gondolom, hogy a mostani politikusgardat teljesen le kene cserelni. Sajnos ezt nem lehet egy csapasra veghezvinni; masreszt viszont annyira kielezette valt mara a helyzet, hogy barmelyik oldal is szenved vereseget a valasztasokon, az ki fogja kenyszeriteni az adott part teljes megujulasat.
Szemely szerint ugy velem hogy a Fidesz a gyozelem eseten mindent alarendelne a hatalom megtartasanak, a 2010-es ujabb gyozelem bebiztositasanak. Ezzel meg nem lenne baj ha meg tudnanak gyozni arrol hogy jo dolgokat fognak csinalni a gazdasaggal meg a kozelettel, de sajnos amit eddig lattunk a programbol az pont az ellenkezojere volt jo. Mindenki ismeri a reszleteket a TB csokkentestol az osztogatasig, ha ezt megvalositjak abbol jo nem nagyon lehet.
Persze van ra esely hogy a kormanyalakitas utan megintcsak resetelnek mint `98-ban, es egy tok uj programmal allnak elo es rendet tesznek. De ekkor is a nyakunkba szakad majd a "tisztogatas" meg a sajat emberek eloterbe nyomasa a mediaban es a gazdasagban egyarant. Attol tartok a 2002-es veresegbol nem arra kovetkeztettek, hogy tullotek a celon, hanem arra hogy meg ennel is kemenyebbnek kell lenniuk...
Ezzel szemben all az MSZP + SZDSZ gyozelem, ami szinte biztosan kikenyszeritene a Fidesz es a jobboldal megujulasat, es elosegithetne egy tenyleg jo alternativa megjeleneset 2010-re. Akkor aztan le lehetne valtani a szocikat, akar egy abszolut tobbseget is ossze lehetne szedni egy hiteles uj parttal, es akkor ok is nekiallhatnanak rendet tenni a padlason.
Ezert cserebe viszont el kene hinnunk hogy Gyurcsany kepes gatyaba razni a tarsulatat, amire az eddigi masfel ev a jelek szerint nem volt eleg. Beszelni beszel mar olyan dolgokrol amik jok is lehetnek, de ez meg keves. Talan egy gyozelem a mostani helyzetben megerositene annyira hogy keresztul is vigye ezeket a terveket...
Basszus, megint csak arra jutottam hogy miert nincs egy normalis alternativaja ezeknek?
Az SZDSZ pont attól rendelkezik biztos szavazóbázissal, mert radikálisan ragaszkodik az elveihez és ezzel egy bizonyos réteget mindig képes lesz magának megnyerni. Ezért kerülhetett be a parlamentbe, éppen elérve a küszöböt. Ha elveit megtagadva összeáll a jobboldallal (amely folyamatosan támadja liberalizmusa miatt és démonizálja), 2010-ben elveszti a maradék szavazóit is, összeomlik. Lehetetlen egy jobboldali-liberális kormány. Az SZDSZ azért távolodik a szociktól, hogy mobilizálja potenciális szavazókörét és a bizonytalanokat (értsd: lehet hogy a szocik rosszak, de mi nem vagyunk a szocik szekértolói).
miert is ne allna ossze a jobboldallal? kitalalnak valami hablatyot, a haza megmentese meg d209 es kesz.
eleeg hamar elkezdtek a tavolsagtartast a szociktol.
maradjunk abban hogy a ket nagy part egyezzen ki es tenylegesen az orszag erdekeben legyen egy komoly vegrehajthato program. amugy talan 8 ev is eleg lenne es ugy kellene megcsinalni hogy 4 ev fix, 4 ev opcionalis, az addigi eredmenyek tukreben.
barmilyen eredmeny lesz el fogjuk fogadni. de szerintem maximalisan nem jo az orszagnak ez az acsargasos valtogazdalkodas es az sem jo ha farkok (marmint kutyafarkok) probaljak a kutyat csovalni.
ezt attol fuggetlenul vallom hoyg az szdsz egyes zsigeri sertodeseit kenytelen vagyok megerteni.! de az orszag, az allampolgarok erdekeit elobbrevalonak tartom.!
A demonizálást a Fidesz kezdte, közeledve a 2002-es választásokhoz (tudod, komcsizás, burzsujozás), azelőtt a szocik nem alkalmaztak ilyen stratégiát, ez tény. A folyamat visszafordulása utána már elkerülhetetlen volt.
Erre akkor látnék esélyt, ha a Fidesznek is lenne egy olyan stabil szavaótáborral rendelkező szövetségese, mint a szocinak az SZDSZ (ez nem kincstári optimizmus). A németeknél ugye alakult nagykoalíció, mert a két nagy közül egyik sem ért el abszolút többséget, és a kispártok jól szerepeltek. Nálunk viszont ha várhatóan kihullik az MDF a parlamentből, akkor csak az SZDSZ marad, amely semmiképpen sem fog összeállni a jobboldallal, így mindig is a szocikkal alakít majd kormányt.
ugyanmar. latjak ezek az erdekeiket. ha van esely hogy 12 evre hatalomkozelben legyenek akkor valami maszlaggal hogy nemzeti erdek vagy nem tudom mi meg fogjak kotni.
a demonizalas meg mind a keet oldalrol muxik.
egy normalis orszagot csakis ez a folyamat hozhat letre tehat elobb utobb meg kell lepni.
szemelyes velemenyem szerint a fidesz fog nyerni. a magabiztossag is ezt sugallja.
Az ellenfél démonizálásával, komcsizásával a Fidesznek sikerült elérnie, hogy a jövőben nincs reális esélye egy nagykoalíciónak, holott a nagy gazdasági reformok elindításához erre bizony szükség lenne. Ugyanis egyik nagy párt sem mer népszerűtlen, de szükséges tetteket felvállalni, ha azzal az ellenfele jelentős tért nyer a választók körében (jó példa erre az MDF a rendszerváltás után, 94-re totális vereséget szenvedett kispárttá váltak, mivel a nyakukba szakadt a komcsi örökség). Egy nemzetárulónak kikiáltott párttal a Fidesz már nem foghat össze, hiszen ezzel saját magát járatná le. Már nincs lehetőség egy németországihoz hasonló megoldásra, ahol a bal és jobboldal nagykoalícióban egyesült és nekilátott a népszerűtlen reformoknak (adóemelés, jóléti kiadások csökkentése, versenyképesség növelése).
Régóta nyűglődött a 88-ban vett Akai, oszt megnyekkent tavajelőtt ősszel. A lányom kölföldön járkált dolgozásiból, és elhoztam, azután meg összebútorozott most féléves unokám apjával, így nálam maradt, de karácsony előtt ez is fölmondta a szolálatot. Úgy döntöttem, nem költök javításukra -az Akain 5 cédulácsla volt már-, inkább veszek egy RW-combit.
Jó áron sikerült.
Megérte!
Csak van mit tanulnom, hogy a PC-m, és a combo LG jól együttműködjön, és a család többi tagjai is meg tudják nézni a Manóról képeket, meg videokat.