A "Pictures" album megjelenése előtt egy héttel adták ki az "If You Were A Sailboat" single-t, amely valójában egy mini-album volt, a címadó szám mellett még három másik dal volt a CD-n. Az egyik ezek közül egy David Gray feldolgozás volt, a This Year's Love:
A harmadik pedig a Junk Mail, Mike Batt dala. A single limitált példányban jelent meg, és csak a szigetországban, de az iTunes-ról, meg más helyekről gondolom letölthető az egész album. Bár mégis más kézbe fogni egy szép CD-t, tokkal-vonóval, mint ez az elektronikus letöltés... A Junk Mail a YouTube-on nincs fenn, de egy viszonylag gyenge tömörített formában, kedvcsinálónak ez is jó:
Sajnálom, hogy ez a Mike Batt-dal csak úgy eltűnik a süllyesztőben, és nagyon kevés ember ismeri. Bár az igazi Melua-fanok úgyis beszereznek mindent eredetiben a licitálós weboldalakon. :) Ott még a "Mary Pickford" single (promo) CD verziójához is hozzá lehetett jutni, állítólag.
Az ascii képet nem én csináltam, egy heidelbergi német srác tette fel a meluniverse.com-ra. Ő meg egy valódi Katie-képből csinálta, van egy ilyen oldal:
Én csak most csatlakozom, de jobb későn, mint soha - tartja a mondás.
Nagyon klassz a kép, gratulálok hozzá! Biztos rengeteg időt igényelt, de megérte, állítom.
Ami Katie turnéját illeti: legutóbbi mo.-i látogatása során azt nyilatkozta az egyik interjújában, hogy ő szívesen fellépne hazánkban is. Gondolom erre idén nem kerül sor, ám a bécsi koncertet is csak a napokban tették közzé a hivatalos oldalon. Szerintetek semmi esély az itteni fellépésre?
Köszönöm Patreides, mert amit nem Katiéktól hallottam, az az előadás nekem nem nagyon tetszett. Abban reménykedtem, hogy a YouTube-on ráakadok, és ehhez tudsz majd segítséget nyújtani. A fordítás.... Csak szavakat értek meg....
Tényleg türelmesebbnek kellene lennem, de most is "rohanok".
Tegnap este nem győztem keresni ezt a dalt, ma de. ismét, és ma sikerült rátalálnom, - nem győztem visszajátszani. Ezért reménykedtem abban, hogy tudsz egy linket, ahol ezt a pörgősebb számot bármikor meghallgatom, és nem kell keresnem percnyi pontossággal a Dramatico TV-n. Csak Katiék előadásában tetszik! Úgy tűnik még Mike Batt is elfogadható időnként :), legalábbis nekem, vagy számomra.
A 364. postban (2008.02.09 16:53:14) megadott Dramatico-TV link elvileg arra a koncertre mutat, amelyben elhangzik ez a dal is. (A tizenkilenc dalból ez a tizenkettedik, a "Love Cats".) Csak türelmesen kell hallgatni. :) Az igazi szólókat a zenészek egyébként az utolsó előtti szám bevezető részében játsszák, már a ráadásban (amikor egyenként jönnek vissza a színpadra, utoljára Katie), a címe "I Put A Spell On You". A teljes koncert 81-82 perces, a "Love Cats" a 43. percnél kezdődik. Ahogyan az OTRA DVD-n is. :)
Én már betegesen rajongó vagyok :D Azt álmodtam, hogy Katie koncerten voltam, és mikor hazaértem, elfelejtettem, mi volt! Hogy kezdődött, hogy volt vége... Ilyen szép emlék és elfelejtettem :D Szörnyű álom volt XD
Kérlek Patreides légyszíves segíts, én még mindig - azóta is - "azt" a pörgősebb számot keresem K.M. előadásában a Dramatico TV-jében (vagy a Junosztyon), melyben Mike Batt bedobja kíséretként a "pa-pa-param-pa-pa-param" -jait és zongorán kíséri Katiet. A többi zenésznek is jut egy kis szólóra lehetősége. A dalban Katie is pa-pa-parom-ozik egy sort. Nagyon tetszik ez a dal!
Szeretnélek megkérni, hogy írd meg a szám címét, sőt, ha még le is tudnád fordítani magyarra, nagyon örülnék! Ezt a YouTube-on is megtalálhatnám valahol?
Katie már két alkalommal elnyerte a német Echo díjat, mint a legjobb külföldi énekesnő, és idén is jelölték erre. Ez alkalommal (tegnap este) azonban állítólag Nelly Furtado kapta meg a jó nehéz szobor-izét, amivel Katie tavaly szépen ki tudta támasztani az öltözője ajtaját, amint ezt be is mutatta egy videón. :)
Az "If The Light Go Out" single-t váratlanul elég jól fogadják, a videóklip sem rossz, ami készült hozzá, és a rádiók is többet játsszák, mint például a "Mary Pickford"-ot, az Amazonon pedig az előrendelések szerint szintén jól fut. A "Nine Million Bicycles" sikerét biztosan nem fogja megismételni, de az "It's Only Pain" és az "I Cried For You" kislemezeknél biztosan sikeresebb lesz, bár nekem ez a két utóbbi inkább a kedvencem. Kíváncsi vagyok, hogy ez lesz-e a legsikeresebb single a "Pictures" albumról, az "If You Were A Sailboat" a brit chart-on a 42. helyen nyitott, és följebb nem is került (eleve limitált példányban adták ki, és csak a szigetországban), a "Mary Pickford" csak letölthető volt, valódi CD-t csak promó anyagként gyártottak talán párszáz darabot. A "What I Miss About You" pedig, amely május 12-én jön ki, nem az a fajta dal, aminek ma hangos siker jósolható a single listákon - bár az előre látható üzleti sikertelenség ellenére is szerintem a WIMAY az a dal, amelyik a legjobban megérdemli azt, hogy megjelenjen kislemezen, és videóklipet forgassanak hozzá. Valószínűleg Mike Batt pénze bánja majd, de ennyit igazán beáldozhat Katie-ért, hiszen a "Pictures"-ről kimásolt (bár ez így nem igaz, mert az IYWAS is, és az ITLGO single is eltér az album verziótól) első három single mind Mike dala volt, pedig Katie dalai nekem jobban tetszenek (főleg a WIMAY, a Dirty Dice, és a Perfect Circle).
Ebben az évben Katie és az átalakított együttese (immár Justin nélkül) rengeteg koncertet ad, már most ismert kb. 39 európai koncert ideje és helyszíne, és éppen most érkezett hír három esetleges lengyel koncertről, ezen kívül ott lesznek még a kanadai (talán ott kezdődik az egész turné), a dél-afrikai, az ausztrál, és az USA-beli koncertek, és még talán mások is. Katie Melua bevallása szerint nagyon élvezi a koncerteket, jobban, mint a promó utakat a sok interjúval, de ez az év azért elég megterhelőnek igérkezik, hiszen a megjelenő két single azt jelenti, hogy a promó sem maradhat el.
A meluniverse.com-on a vége felé közeledik a szavazós verseny, és a Katie-ről készült ezévi amatőr fotók közül az alábbi látszik nyertesnek (bár én az alatta lévőre szavaztam, a "Katie így szereti a gitárját" témájúra :) ).
Az "I Cried For You" akkor is csak egyetlen dal, ha Katie élőben énekli egy gálán. :)
A video kódolása mpg2, akár sima DVD VOB is lehetne. Tíz hozzászólással ezelőtt említettem a VLC media playert: "Ha valaki nem tud lejátszani egy videót, ajánlom a VLC media playert, saját kodec mappát használ, így szinte mindent kapásból lejátszik."
Mike Batt - Katie Melua és Carla Bruni (Sarkozy-né) mellé - a múlt évben leszerződtette a Dramatico-hoz a nigériai-francia Asa-t, akinek ma jelent meg az első kislemeze Angliában (a franciáknál már korábban kiadták), és az albuma is megjelenik, talán egy hét múlva.
When the only words heard spoken Is "Babies, where are you?" And the only word heard screaming Is "Why?"
Through the cold, cold wind comes a frosty mist Of unknown innocence kissed And everything is nothing 'Til it's far away
Oh, little angels You've got to hold each other tight The cold hands of justice This feeling of dark chill tonight
Oh, little angels You've got to hold each other tight The cold hands of justice This feeling of dark chill tonight
Where are you? Are you dodging sunbeams? On adventures, chasing your dreams? Where are you? Mama's losing sleep
Where are you? Are you floating in a bubble? Float back, because you're not in trouble Lay your little heads Down on some peaceful ground
Where are you? Are you dodging sunbeams? On adventures, chasing your dreams? Where are you? Mama's losing sleep
Where are you? Are you floating in a bubble? Float back, because you're not in trouble Lay your little heads Down on some peaceful ground Lay your little heads Down on some peaceful ground