Elvileg bejutottunk a döntőbe, ami éjféltől tart! Asszem ugyan azon a linken kell majd szavazni mint eddig, ám nem biztos mert nem találtam meg a döntőbe bejutott 50 kutyust:) Bobynak per pill 0 szavazat van és ebből gondolom, hogy ugyan ott kell szavazni, de ha nem akkor 0:00 perckor küldöm a linket:)
A kanunk valószínűleg alkalmas a fedeztetésre mert nagyon szép, de a szukánk sajnos nem. A testfelépítése inkább hasonlít egy juhászkutyáéra, a természete meg...nem is olyan régen még azt hittük, sosem nyugszik le mert nagyon hiperaktív volt, bármivel próbálkoztunk. Most itthon vagyok (babát várok, azért) és sokkal többet foglalkoztunk vele az elmúlt hetekben, így most vált kezelhetővé. Őt a természete miatt ki is zárnák a tenyészszemléről, de szerintem a testfelépítése miatt is. Később teszek fel róluk aktuális képet.
Lolly! Ha fedeztetni akarsz egy szukát akkor méress neki progreszteron szintet! Ez a legmegfelelőbb módja annak megállapítására, hogy a szuka készen áll a pároztatásra!!!
Lolly! Minden kutya 63 napig vemhes! Mindig az első fedeztetéstől kell számolni, de persze ez sem pontos ugyanis a kan spermája akár 3-4 napig is élhet a szukában!
Az enyém se mondható divat ebnek, "kint-tibb" kutya nem is lehetne. Minap a férjem nyírta a tujákat és hát az én kis drágám belefeküdt. Nem is tudom leírni hogy nézett ki Mephi. Talán mint Rambo és csubakka keveréke. Fél óráig szedegettem a szőrébe beleragadt apró ágacskákat, ami az egész testét befedte. Előtte talált egy vadszilva ágat (ami nagy tüskés). Valahogy beleragadt a feneke és a farka közé. Mire hazaértem úgy nézett ki, mint akinek bot áll ki a fenekéből. Tudod, mint az a gyerekbicikli amit a szülök tudnak tolni hátulról. Ja, a múltkor meg egy drótra feküdt rá, de hogy honnan szedte nem tudom. Délután munkából hazaérve látom, hogy Mephi úgy lépked, mint akin terpeszpelenka van. A két hátsó lába közé ékelődött be. Az volt a szerencse, hogy nem szúrta meg a lábát. Mire kibontotta a szőréből szakadt rólam a víz. Két napja esik az eső nálunk. Épp ma reggel láttam szomorú sorsomat. A szép szőre csurom víz és rasztásodik. Most inkább Hyppolit-os sérója van. Jó lesz kifésülni az tuti. Én amikor nem boldogulok egy-egy szőrpamaccsal babaolajos vattával jól bekenem és amit Panda ajánlott olasz kefét, azzal nagyon szépen ki lehet fésülni a gubancokat, de ha túl nagy akkor próbáld először kisebb csomókra szétszedni és úgy bontani, ha úgyse megy akkor ollóval kicsippenteni.
Most elég aktuális így tavasszal...meddig vemhes egy kutya? Nyilván az újfoundlandira vagyok kíváncsi. Öcsin is úrrá lett a tavasz-láz, szerelmes. Fordult a kocka, Léda lett az engedelmes, Öcsi pedig a komisz kamasz. Sikerült a minap úgy lepisilnie hogy csak akkor vettem észre mikor kész volt a baj. Úgyhogy most azt tanuljuk, hogy én is gazdi vagyok, nem pedig egy fa. Lédánál pedig teljes pálfordulás történt. Meg akar felelni nekünk, legalábbis viselkedés alapján ez látszik. Néha alkalmi süket, de nála már az is haladás hogy nem lök fel, ha szalad felénk akkor kikerül, leül ha kérjük és ügyesen visszamegy a helyére ha kapuzárás van.
Valaki tud valami szert ami oldja a szőrt? Na nem szó szerint. De Léda füle mögött összecsomósodott a szőr, szeretnénk rendbetenni de kifésülni lehetetlen...van valami jó tippetek, bevált módszer? Nem kiállítási kutyák, hanem kinti ebek, tehát nem divatnyírni szeretnénk, csak rendbetenni.
Mikor mi vizsgáztunk, voltak meglepik. Pl az a kutya akinek jól ment, vizsga napján semmit sem csinált. Nem is mentek át. A mindig kezelhetetleneket meg mintha kicserélték volna. Nagyon el kell kapni az ebek kedvét. Nekem is bele kellet törődnöm, hogy nem csak rajtam múlik.Ez speciáli helyzet nekik is. Érzik.
Fel tudsz rakni képeket a kutyusokról? Nagyon kíváncsi vagyok a fiúkra.
Egy fundit 4-5 óra alatt csinálnak készre. Én 15 ezret fizettem kutyánként. Ez baráti ár a többihez képest. És tényleg mindenük van. Dadet is kifehéritették:-)))