Köszi szépen a választ. én 2 gumót ültettem cserépbe augusztus elején kb. 15cm.-esek a növények. A teleltetésről nem találok sehol infót, de most már úgy is mindegy, hidegen fogom teleltetni a citrusok között, mert csak ott lesz helyem.
Igen.Nekem annyira sürün szoktam jönni az oldalsarjak,hogy nekem igy mutatosabb mintha szétszedném állandoan.eddig minden évben volt egy vagy két virág már 5 éve,amikor vettem az eredeti kis tövet.
Köszönöm szépen a segítséget és a felvilágosítást. Akkor nem aggódom rte és nem is vágom le, majd megvárom még elszárad.
A kis sarjjal kapcsolatban arra gondolsz, hogy a kisebb levelei egy újabb kupacban nőnek, minta egy új csomót alkotnának? Akkor az új virág már ebből fog nőlni majd?
Mivel a szakállbroéliának nem rozsaszin lapát virága van igy szerintem neked inkább Tillandsia cyaneád lehet.Ennek rozsaszin lapát virága van és kaphato a virágboltokban is( a szakállal szemben),ez elnyilás után természetesen bezöldül,igy valoszinüleg csak elnyilt a virág igy elvesztette a szinét.
Hagyd ugy ahogy van,majd néhány honap alatt magátol elszárad,elhal,miközben oldalt kis sarjak fognak kitörni.Ha elég ügyes vagy leválaszthatod őket,de én pl mindig egyben tartom az elhalo anyatövel,igy minden évben van abbol virágom,hogy mindig egy ujabb fiatal sarj hoz virágot tél végén-tavasszal.
Évek óta keresem a megfelelő téli helyét. Eddig a garázsban telelt, vagy hideg szóbában, de mindig lehullottak a levelei. Lehet, hogy itt Magyarországon nem is fogom tudni másképpen életben tartani?
Ne számíts nagyon szépekre...vagyis a nagy banánt ma bontottam meg,hogy megnézzem a közepét,hogy nincs-e berohadva...(nincs)A piros ok.Meg a kis fa is.-))
Nem hinném...akitől hoztam azt mondta mimóza szerű a virágja csak fehérbe meg a levele sem jázminos....olyat szeretnél?jázmint?Mert ha igen,tudok vinni ágat gyökereztetni.éjjel nyíló jázmin.
igen ilyen lila ::D)).Kiváncsi vagyok lesz-e még az idén rajta virág. Ha lesz is biztos nem ilyen szép mint a tiéd. Milyen hosszura nőnek a szárai a növénynek?Mennyire kell locsolni?Semmi tapasztalatom nincs benne, csak ki szerettem volna próbálni, de igy hogy szépen kihajtott már most csigáz a kiváncsiság milyen lesz.
Sziasztok! Kb 3-4 hete, de inkább 4, hogy a helyi piacon vettem egy édesburgonya gumót.Ugy nyzacskóstól kinn felejtettem a konyhapulton, ill inkább kinn hagytam, hogy majd elütetem. Póba szerencse.Egy héttel ezelőtt valami kikandikált a zacskóból. Legnagyobb megdöbbenésemre elkezdett hajtani. van rajta vagy 4 kb 10-15 cm hajtás, lila levelekkel. Elültettem és kitettem a napra. Kiváncsi vagyok mi lesz vele.
Pár hete ültettem 2db. édes burgunyát, Az egyik kel, egy nagyon piros hajtást hoz. Persze ilyenkor, augusztus végén nem sok reményt fűzök hozzá, de azért meg kérdezem.Milyen teleltetést, hány fokot és mennyi vizet igényel?