Keresés

Részletes keresés

Nick_X14XE Creative Commons License 2014.01.22 0 0 2507

Ez milyen lehet? Érdemes vele foglalkozni?

http://www.aldi.hu/hu/html/offers/58_42147.htm

Elég csúnyácska, mint a többi ilyen gép is. Talán az Ardes 595 tetszene, de azt meg az egész országban nem találok.

pepe977 Creative Commons License 2014.01.22 0 0 2506

Szia

Folyamatosan nézem ellenőrzöm az addigi helyeket ahol páralecsapódás volt és sehol semmi eddig.

Tegnap este bekapcsoltam a gépet,4,5 liter vizet szedett össze 11 óra alatt haladás azóta is megy de estére biztos megállítom.

Nem teregetünk a szobában mert van szárítógép :-) 

Ezért se értettem hogy miért van pára. 

A gyerekszobába betettem a páramérőt és nem mutat nagy páratartalmat. 

A szellőztetéssel nem lesz gond az megy.

Ha van változás azt azonnal írom.

Előzmény: MZ/Y (2505)
MZ/Y Creative Commons License 2014.01.21 0 0 2505

Majd MEe megmondja, mennyi párát termeltek. :o)

Természetesen egy idő után le lehet csökkenteni a használatot/el lehet felejteni a gépet, de ahhoz az kellene, hogy szellőztetéssel biztosítsátok a megfelelő friss levegőt. Írtam, hogy a friss levegő most sem gond, de a pára igen, nálam sem akar 60% alá menni...

Én még 1-2 napig járatnám (legfeljebb kevesebbet), hogy tényleg mindenből szedje ki a vizet. Utána lehetne próbálni, hogy a szellőztetés elég-e, vagy mindenképpen kell a rásegítés. Azért nem mondom, hogy már hagy abba a használatát, mert eredeti leírásod alapján bőven van hőhíd (hideg felület), nálad alacsonyabban kellene tartani a párát - mondjuk főleg hidegebb időben, de azt ígértek mostanság.

Ha már helyre jön a kecó, azt is csinálhatjátok, hogy egy kis helyiségben teregettek és odateszitek a gépet. Ott hamar megszárad a ruha, a pára megy a tartályba - megelőzitek, hogy a lakásban terjedjen és ott kelljen küzdeni ellene.

Előzmény: pepe977 (2504)
pepe977 Creative Commons License 2014.01.21 0 0 2504

Ebben így igazad, van mert igaz lentebb ment a pára de még mindig 9 litert szedett ki a levegőből.

Szerinted mennyi az a vízmennyiség amikor már kikapcsolhatom? Mármint mi az a mennyiség ami naponta termelődhet?

Igen érdekes és hülye kérdés tudom. Mert biztos van olyan hogy nem lehet többet kiszedni. Mindig van szerintem egy minimum.

Előzmény: MZ/Y (2503)
MZ/Y Creative Commons License 2014.01.21 0 0 2503

Mármint az ablakon nehezebben jön elő.

Előzmény: MZ/Y (2502)
MZ/Y Creative Commons License 2014.01.21 0 0 2502

Amíg ilyen meleg van odakint, nehezebben jön elő a pára.

De már közben termelődik, eszi bele magát bútorba, ruhába, falba. Hiányzik neked, hogy megint elölről kezdj mindent?

Hogy "bizonyítsam", nem a levegőbe beszélek: pára már első nap után sem volt nálad (ha jól emlékszem), mégis tegnap, alacsonyabb páránál megint több, mint 9 l vizet kapott ki a levegőből. Van ott még bőven, ne hagyd felszaladni!

Előzmény: pepe977 (2501)
pepe977 Creative Commons License 2014.01.21 0 0 2501

De most kikapcsolom addig míg megjelenik a pára az ablakon és azonnal visszakapcsolom ha kell.

Arra vagyok kíváncsi milyen gyorsan termelődik vissza a víz.

Átjött a szomszéd meg volt elégedve a levegővel. Felajánlottam neki hogy 

kölcsönadom hogy kipróbálják.

Kíváncsi vagyok.

Előzmény: MZ/Y (2500)
MZ/Y Creative Commons License 2014.01.21 0 0 2500

Remélem, utolsó mondatod nem azt jelenti, hogy akkor most kikapcsoltad, mert akkor megint fel fog menni a pára és kezdheted a küzdelmet.

Egyébként én most nem tudom 60% alá vinni a párát, túl enyhe és nyirkos az idő hozzá. De most nem is fenyeget a penész. Holnaptól talán lehűlés jön, akkor tudok lentebb menni én is.

Előzmény: pepe977 (2497)
pepe977 Creative Commons License 2014.01.21 0 0 2499

Előzmény: pepe977 (2498)
pepe977 Creative Commons License 2014.01.21 0 0 2498

Szia MZ/X!

A videó kész lett:

http://www.youtube.com/watch?v=wBSejcOCdZ0

Csatoltam az adatokat is.

Jó szórakozást. Jó csemegézést.

Előzmény: MZ/Y (2495)
pepe977 Creative Commons License 2014.01.21 0 0 2497

Sziasztok!

Meg van a negyedik 24 óra adata.(Trotec TTK100E)

Az elmúlt 24 órában már 9,05 liter vizet szedet össze (két helyiségről beszélek, ma többet volt a nappaliban) és átlagosan 55,75%-ra ment le a páratartalom. A páratartalom mérőt továbbra is befolyásolja  a gép működése szerintem. 

Összesítve: 96 óra; kb: 37 liter víz és átlagosan 60% pára. 20 Clakáshőmérséklet

Remélem ez az adat és tények, segít mindenkinek jó döntést hozni. 

Ha bárkinek kérdése lenne szívesen válaszolok.

Következő írásom akkor lesz ha újra megjelenik a pára az ablakon. 

Pepe

Előzmény: pepe977 (2496)
pepe977 Creative Commons License 2014.01.20 0 0 2496

Sziasztok!

Meg van a harmadik 24 óra adata.(Trotec TTK100E)

Az elmúlt 24 órában már csak 8 liter vizet szedet össze (két helyiségről beszélek) és átlagosan 53,8%-ra ment le a páratartalom. A páratartalom mérőt továbbra is befolyásolja  a gép működése szerintem. Ma volt hogy a kölcsön kapott páramérőn 50% volt míg a gépen 61%-t mutatott.

Összesítve: 72 óra; kb: 28 liter víz és átlagosan 61% pára. 20 Clakáshőmérséklet

Már csak az utolsó 24 óra van hátra. Remélem ez az adat és tények, segít mindenkinek jó döntést hozni. 

Ha bárkinek kérdése lenne szívesen válaszolok.

Következő a 96 órás adatok lesznek.

Pepe

Előzmény: pepe977 (2490)
MZ/Y Creative Commons License 2014.01.20 0 0 2495

Jó, de a hőcserélő nem anyag kérdése. :o)

Hőcserélőt lehet akár teljesen sk. is gyártani, de itt olyan kicsi a hely, hogy ide cél dolgok kellenek.

Sokan dicsérik a Marley-t, de jó lenne gyakorlati tapasztalat is. Az meg csak sok év nélküle és sok év vele után alakul ki, 1-1 ilyen és olyan év fogyasztása nem mérvadó. Mert eleve nem ígér sokat (70 % visszanyerés, de azt olyan körülmények közt, ami még nálad sincs), vajon tényleg jelentősen spórol-e vele az ember, vagy jobban jár sima, zárható likakkal oszt 10 év alatt sem fűt pluszbab annyit, mint amibe ez kerül. Nálam pl. kellene 3 db, ~230 e, ha évi 20 e-t spórolok, akkor 10+ év a megtérülés, de van még áramfogyasztás, szűrőcsere, netán elromlik/elromlanak és már ott is vagyok, hogy sose hozza vissza az árát...

Előzmény: pepe977 (2494)
pepe977 Creative Commons License 2014.01.19 0 0 2494

Szerintem az amit vett.

Elképzelés az van csak anyag kell hozzá.

Milyen anyagból lenne a legjobb

Elméletileg működhet de gyakorlatban derülne ki. :-)

Lesz időm megrajzolom gépen és átküldöm ha érdekel.

Előzmény: MZ/Y (2493)
MZ/Y Creative Commons License 2014.01.19 0 0 2493

Ha a Marley-re gondolsz (az 75 kb.), azért nem olyan egyszerű azt lekoppintani.

De, ha sikerül, szólj! :o)

Előzmény: pepe977 (2492)
pepe977 Creative Commons License 2014.01.19 0 0 2492

Szia 

Ha sikerülne lenyomni akkor már gondolkodtam egy hőcserélős szellőztetőben mert ha már lent van a pára akkor tartsuk is lent.

Sokkal kisebb az áram felvétele és folyamatos annak is a használata.

Már magyar módra gondolkodtam illetve az egyik barátommal beszéltük hogy meg lehet azt házilag is csinálni.  :-)

Ö most vett egyet és annak is 75e Ft az ára. Ez sem olcsó. Beszéltük a működését és igen egyszerűnek tűnik.

ilyenre kellene szert tenni és már a szellőztetésre sincs gond mert megoldja a hőcserélő.

Köszönőn a segítséget.

A 72 óráson már kevesebbnek kell lennie a víznek mert érzem hogy szárazabb a levegő.

(Szomszédomnak fogok szólni tesztelés miatt mert a múltkor alig kapott levegőt annyira párás volt a levegő)

Előzmény: MZ/Y (2491)
MZ/Y Creative Commons License 2014.01.19 0 0 2491

Lehet, a gépben lévő víz is meghülyíti, de alapvetően marha gyorsan tud felfele mászni a páratartalom, hiszen ruhákból, bútorokból, falakból is "jön vissza".

Öröm az ürömben, hogy ha egyszer sikerül leszorítani és odafigyeltek a szellőztetésre, akkor már sokkal kevesebb gondotok lesz. A kiindulási állapot az volt, hogy minden orrba-szájba tele volt vízzel.

Előzmény: pepe977 (2490)
pepe977 Creative Commons License 2014.01.19 0 0 2490

Sziasztok!

Meg van a második 24 óra adata.(Trotec TTK100E)

Az elmúlt 24 órában 9,6 liter vizet szedet össze (két helyiségről beszélek) és átlagosan 59,5%-ra ment le a páratartalom. A páratartalom mérő részével kicsit kételkedek mert amivel a pármentesítőgép előtt mértem azon volt hogy 50-55%-t mutatott, de a gép továbbra is 58-63% állt. Nem tudom hogy hol van az érzékelője de szerintem befolyásolja  a gép működése. Mikor kikapcsolom hogy ürítem a tartályt volt hogy a kikapcsolás pillanatában 59%-t mutatott de mikor vissza értem a tartállyal már 63% volt. 

Összesítve: 48 óra; kb: 20 liter víz és átlagosan 63% pára. 20 Clakáshőmérséklet

Nappalim 22,5 m2  és 58,3 m3

Gyerekszoba 13 m2 és 33,6 m3

Következő a 72 órás adatok lesznek.

Pepe

Előzmény: pepe977 (2486)
MZ/Y Creative Commons License 2014.01.18 0 0 2489

A kollégának volt nagyon magas a páratartalma és orrba-szájba penésze. Van mit kidolgozni a gépnek... :o(

Előzmény: Dreamer (2487)
Dreamer Creative Commons License 2014.01.18 0 0 2488

Valamint, ha folyamatosan hasznalod a gepet akkor kb. 500Ft/ nap fogyasztasra szamolj!

Dreamer

Dreamer Creative Commons License 2014.01.18 0 0 2487

10 liter az nekem brutalisan soknak tunik. Mekkora ez a ket helyseg?

Dreamer

pepe977 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 2486

Sziasztok!

Meg van az első 24 óra adata.(Trotec TTK100E)

Az elmúlt 24 órában 10,4 liter vizet szedet össze(két helyiségről beszélek) és átlagosan 65%-ra ment le a páratartalom.

Eltűnt az ablakokról, ajtóról a pára, a hőérzet is jobb lett és érezhető a jobb levegő.

Következő a 48 órás adatok lesznek.

Pepe

Előzmény: pepe977 (2484)
MZ/Y Creative Commons License 2014.01.17 0 0 2485

Örülök, hogy haladsz. :o) Az már kár, hogy neked kellett megvenned...

Ami még segítene, ha emelnél a hőmérsékleten, az már önmagában alacsonyabb páratartalmat eredményezne. (Relatívat persze, de mindig arról beszélünk, szvsz kár mindig leírni.) Már csak azért is érdemes lenne, mert az alacsonyabb páratartalom miatt ugyanaz a hőmérséklet kevesebbnek érződik.

Időnként számolj be, mire jutsz!

Előzmény: pepe977 (2484)
pepe977 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 2484

Sziasztok!

Megint itt vagyok arról kell beszámolnom hogy vettem egy páramentesítőt.

Ma volt az első délután amikor elkezdtem üzemeltetni a készüléket.

Az első 3 órában 1,3 liter vizet szedett össze. Meglepődtem rajta és kezdem elhinni hogy ez egy igen hatékony módja a pára eltávolítására. Az ablakról már eltűnt a pár a szobába.Csinálok egy kis videót a beüzemelésről meg az első 3 óráról.

Mikor kész lesz megosztom veletek.

Pepe.

thmoncsi Creative Commons License 2014.01.12 0 0 2483

Akkor inkább az az x hasáb fa pluszba, mint az a fülledt levegő. Ha eléri a levegő a megfelelő páratartalmat, bezáródik a falon a szellőző, és nem megy ki a meleg, de azt hiszem, ezt nem kell nektek elmesélni:) Nekem nagyon tetszik:)

Előzmény: MZ/Y (2481)
Dreamer Creative Commons License 2014.01.12 0 0 2482

Nalunk is akkor jelent meg a penesz, mikor a kemenyes cirko cserelodott zart turbosra. Osszel pedig megnyitottam az eloszoba falat + egy kis teljesitmenyu ventillator.

Dreamer

Előzmény: thmoncsi (2480)
MZ/Y Creative Commons License 2014.01.12 0 0 2481

Ez természetesen jó megoldás, de hogy ne lenne járulékos költsége... Azért csökkent a páratartalom, mert többet szellőztettek - többet fogtok fizetni a fűtésért. De inkább ez, mint a penész.

Ráadásul ez ilyen formában pl. egy társasházi lakásnál nem működik, ha nincs kémény. Ott marad a levegő bejuttatása- vagy egyszerű lyukakkal, vagy szabályozva. Nyilván előbbi az olcsóbb.

Előzmény: thmoncsi (2480)
thmoncsi Creative Commons License 2014.01.12 0 0 2480

Sziasztok!

Mi is sokáig küzdöttünk a topik fő problémájával, de úgy látszik, megoldódik a dolog. Karácsonyi elfoglaltságként ugyanis megnyitottuk a házunk előző tulaja által befalazott kémény tisztító nyílását, és felraktunk egy zárható szellőző rácsot. Nincsenek havi járulékos költségek, plusz párátlanító géppel való kínlódás. A páratartalom áltagban 10 %-kal lejjebb csökkent. Azt hiszem, ez jó eredmény :) Ha lehetőségetek van rá, csak ajánlani tudom.

További szép napot :)

Supertrooper Creative Commons License 2014.01.07 0 0 2479

Nézd csak, itt egy harmatpont táblázat:

http://bolthely.hu/paramentesito/hohid

Ha 50%-os a levegőd és 21 fokra fűtesz, akkor a faladnak 10 fokosnak kell lennie! Az nagyon durva. Ha az ablak is vizes, akkor az is hőhídnak tekinthető sajnos (csere, vagy 3m fólia elé). 

Előzmény: DaGamba (2435)
Supertrooper Creative Commons License 2014.01.07 0 0 2478

Szia

Hideg a fal a csempe alatt és párásodott, majd megtelepedett a penész a légrésekben. Ha jól látom és értem, akkor ott csempe volt. Telibe kell ragaztózni a csempe alatt, talán az segít. (Hőhíd van gyakorlatilag a sütőd fölött, és ha konyha akkor pára,  szinte tuti a lecsapódás).

Előzmény: Shoterq (2354)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!