Te lennél az első aki azt mondaná, hog borzasztó állapot, hogy a hentesek elbarikádozták magukat a belvárosban és ezért nem lehet közlekedni, a tejgazdaságok az utakra öntötték a tejet és ezért csúszkálsz és ha elesel, akkor büdös lesz a ruhád ....
Vajon ki írhatta sms-ben OV exminiszterelnöknek, hogy politikai programjába vegye be ezt a pontot?:
"... vagy hogy az egészséges táplálkozás jegyében árulják olcsóbban az aszalt gyümölcsöket."
Lenne még néhány ötletem:
- legyen nyersevő vegetáriánus ingyenkonyha a szegényeknek (milyen kár, hogy a buddhisták már csinálnak ilyet)
- az iskolában és az óvódában is tanítsák nyersevésre a gyerekeket, akik bár még nem érik fel ésszel, de megfelelő formában, pl. egy egyszerű mágiás vallás köntösében egészen biztosan fogékonyak lennének rá
- MO ne engedjen be húst és halat az országba a kizsákmányoló randa imperialistáktól
- a házakban szériafelszerelés legyen a gyümölcsaszaló az erkélyen a fűszernövény termesztés.
A McDonald’s-nak 8,5 millió dollárjába került, hogy hallgatott arról, milyen mennyiségben tartalmaznak termékei káros zsírsavakat. A világ legnagyobb gyorsétterem-láncát egy civil aktivista perelte be, aki nem először veszi fel a harcot sikerrel az élelmiszeripari multikkal szemben.
A McDonald’s peren kívül egyezett ki egy San Francisco-i fogyasztóvédelmi aktivistával abban, hogy 7 millió dollárt fizet az Amerikai Szívgyógyászok Szövetségének, és további másfélmillió dollárt költ a fogyasztók alaposabb tájékoztatására. A gyorsétterem-láncot azért perelte be a fogyasztóvédelmi aktivistaként tevékenykedő Stephen Joseph, mert az nem hívta fel eléggé a figyelmet az általa használt sütőolajok transz-zsírsav tartalmára, adta hírül a Reuters.
A transz-zsírsavak (röviden TFA) a növényi olajok feldolgozásakor keletkeznek, és az érfalakra lerakódva súlyos szív- és érrendszeri problémákat okozhatnak. A legújabb kutatások szerint ezek a zsírok ugyanolyan veszélyesek az egészségre, mint a koleszterin, viszont több ezer élelmiszeripari termékben megtalálhatóak: a transz-zsírsavaktól lesz ropogós a szárazsütemény, a chips, a gabonapehely és a sült krumpli. Az amerikai élelmiszerbiztonsági hatóságok már felhívták a figyelmet arra, hogy mérsékelni kell ezek használatát.
A mostani per győztese, Stephen Joseph (és weboldala, a BanTransFats.com) azon vállalatok ellen küzd, amelyek transz-zsírsavakkal etetik a fogyasztókat. A McDonald’s ugyan már korábban bejelentette, hogy csökkenti termékeiben ezeknek a káros anyagoknak a mennyiségét, de ennek kivitelezése késett, és erről már nem tájékoztatták a fogyasztókat. A gyorsétterem-lánc az ügyhöz kapcsolódó közleményében viszont hangsúlyozta, hogy csirkehúsból készült termékeiben már sikerrel csökkentették a TFA mennyiségét, és tovább dolgoznak azon is, hogy a sütőolajukat egészségesebbé tegyék.
A brit születésű Joseph két éve már sikeresen lépett fel a Kraft Foods-zal szemben. A Kraftot azért perelte be, mert egyik aprósüteményük tartalmazott káros mennyiségben TFA-t, és a per eredményeképpen a cég meg is változtatta rágcsálnivalóinak receptjét. Az elmúlt hónapokban több nagy cég, így a Dunkin’ Donuts is TFA-mentes termékeket dobott piacra.
Boldogságot! Igen van olyan is. Én azért javasoltam Vikinek, hogy a problémák elkerülése véget legyen mindenkinek saját része, mert pl. engem nagyon zavarna, ha nem igy lenne, mert akkor sokan azt hinnék, én egyet értek a tojással is. Igy elkerülhető az ilyen probléma. Én tojás nélkülöző vagyok, de ha valaki nem eszik húst, de tojást igen, számomra az ia jó, mert a hús a fő probléma. :-)))
Minden belefér, ami nem hús. Vagy fogalmazzunk másképp: minden belefér, amihez nem ölik meg az állatokat: tojás és tejtermékek is. De pl. ha ugyanazt a receptet lehet pl. tojás nélkül is készíteni, akkor odaírhatod, hogy a tojás kihagyható belőle.
Hogy érted, hogy "nemsaját"? Egy kész szakácskönyvből másolod ki őket? Szerintem az nem lenne szerencsés dolog. Olyanok jöhetnek, amiket te otthon főzöl (vagy a feleséged, anyósod, nénikéd...), és beváltak nálatok + nincs bennük hús.
Én is ismerek egy serdülőt, olyan sovány, hogy el fújja a szél. Csak száraz kaját eszik. A tipikus junk food megy csak le, és sötétbarna ital... Ez egy nagyon komoly jelzése annak, hogy a test visszautasítja azt, amit a tudat tévesen rákényszerít. Mindenki ismeri azt a híres show-mant, aki nálunk ennek a szenvedő példája. Egyszer nyilatkozott arról, hogy azért szereti a kórházi kosztot (sokat tartózkodik ebben az intézményben) mert olyan ízetlen. Ezért nem lehet belőle sokat enni. Szívesen elbeszélgetnék az elsőben említett és az általad említett fiúval. Sajnos akit felhoztam, ilyen ügyben teljesen hozzáférhetetlen, legalább is a hozzátartozóik elzárnak tőle. Pedig semmibe se telne megoldani a problémáját. Nagyon úgy érzem, hogy ezek az esetek az illetők hamis önképét erősítik és azt a hamis tudatosságot, hogy ők soha nem léphetnek ki ebből a helyzetből. Sokkal egyszerűbb tehát nem tudomást venni róla. Az átlag gondolkodású környezetük természetesen nem tud semmit tenni ez ellen.
Én is hasonló vagyok... de azért csak-csak iszom gyümölcsleveket egy-egy pohárral, csak csak eszem hagymát pl a kolbász mellé. fokhagymát a bundáskenyér mellé, krumplit a hús mellé, rizst a gombapörkölt mellé stb , csak-csak eszem nyaranta egy-egy őszibarackot, egy adag görödinnyét, egy-egy tányérka epret stb... szóval a vitaminokat val.szeg. megkapom, és én már 57 éves vagyok. És még mindig nagyjából normál a vérképem - bár soványak nem mondhatom magam, 174 cm 85 kiló. (Igaz, 20 éves koromban 174 cm 59 kiló voltam....) :-)))
az en kozepso fiam csak allati feherjet es szenhidratot eszik; hus-sajt-teszta-rizs, de orult mennyisegben. soha semmi zoldseg, soha semmi gyumolcs. 22 eves 198cm es 65kg .... (gyonyoru, es nem hulye), de felelmetesen sovany.
Boldogság támogatásával internetes vegetariánus szakácskönyvet írunk. Kérem, szóljon az, aki beleegyezik, hogy a Fórumon megtalálható receptjei belekerüljenek! Boldogság azt javasolta, hogy minden résztvenni vállalkozónak legyen benne saját rovata, ahol az ő saját receptjei szerepelnek. Ezek a saját rovatok az itteni "neveteken" futnak majd. Aki más néven szeretné, szóljon! Valamint: kérek szépen ötleteket és javaslatokat a témához!
Köszönöm az elmés, ám meglehetősen gúnyoros kibúvódat. Nálam is a hangyák a falban futó villanyvezeték mentén közélekednek. Igaz, hogy az a legrövidebb út a falidobozig, amiben tanyát vertek. Kb. Ennyire tudományos a Te fejtegetésed. Az enyém csupán hosszas tapasztalás és spekuláció. A legrövidebb út analógiája az általam említett ügyben az, hogy az illető a nyersevéstől lett fogamzóképes. Ezer jó oka lehetett a testének arra, hogy ezt képes legyen megtenni. Ajánlom az Annácska linkjét, ahol a Családorvos c. internetes újságban Dr. Makkos Gyula elemzi egy finn tudományos vizsgálat eredményét. Neki erre jött be: vegan+táplálkozás.