Boltoljunk, pliiiz, aszalt meggy, azert sokmindenre kaphato vagyok :) Fizethetek termeszetben is, pl banoffee toffee es tarsai. :) esetleg a mar hagyomanyosnak tekintheto babaruha... ;) nalad most ugyis alakul a kovetkezo felhasznalo :)
Apropo, van banoffee receptem, ha valakit erdekel ;)
Az ocsem elvalt felesegenek az anyja az egyetlen akinek az ismeretsegi koromben aszalogepe van es hasznalja is. Mellesleg imadta es nagyon finom banancsipszet csinalt vele. De NEM fogok vele kapcsolatot keresni, meg a TE kedvedert sem :)))
Viszont ha nagyuzemi termelesre allnal ra, a felvasarlodda valnek szivesen, kulonosen, ha biogyumolcsot aszalnal ;) es ez komoly!
Danihoz 2 eve jott a Telapo (szomszedbacsi). Minden tuti volt, semmi rondasag, kedves bacsika, ajandek, nagyon vartuk stb. Ehhez kepest tavaly a bevasarlokozpontban meg a fejet is elforditotta, nem hogy odament volna (ingyen ajandek is volt). Ugyhogy tavaly nem jott. De tavaly "neki meg ajandekot se hozzon" volt a felallas, neki csak a Jezuska hozzon (azzal nem kell bratyizni ugye :) ). Szerintem jol dontottel.
A 2 evvel ezelotti Telapoban az volt a poen, hogy meghivtuk a szomszed, akkor 7 eves felangol, feljapan kisfiut is. Akinek elmagyaraztuk, hogy jon 6-an es hoz ajandekot, amit hitt is meg nem is, ugye angol gyerekeknek dec 25-en hoz a kemenyen keresztul (villanyfutesunk van). Aztan kestek is, Telapo mar indulofelben volt (10 percre jott), amikor betoppantak, eloszobaban szembetalalta magat a Telapoval. Leesett allal azt motyogta: megis eljott... Fetrengtunk a ohogestol. :)
nekem pld nem küldtél levelet,különben a konyhatrükkön biztos tudnak segiteni.
Na megyek diszkréten haldoklani tovább,a lácsillapitó levitte a lázam,a végtag-hát fájdalmammal meg nem boldogul:-(
Drágám, a Télapó egy NÉNI lesz. Full illúziórombolás:)))
Aranyos vagy, de nem kérek idén hús-vér télapót a gyereknek.
Plusz, és lehet hőzöngeni jól, az a része se hiányzik, hogy kapjon egy nagy vödör csokoládét, mert nem eszi meg a csokoládét, és ott fog szomorkodni, hogy a többi gyerek hogy örül a csokoládénak, amit ő magasról leszar.
Most akkor persze nekiállhatnék spéci kis csomagot becsempészni a Télapó (-anyó:PP) zsákjába az ő részére, olyasmikkel, amiket szeret, de ennek megint csak semmi értelme, mert oda a csordaszellemnek.
Szal nálunk csak betöltött 3 éves kor után jön élő Télapó;))
Nnna, megint egy rém komoly dilemma végére került pont: lemondtam a bölcsis Télapó ünnepségen való részvételünket...
gyümi most tutira röhög, de iagaz van, valóban kicsinek még egy ekkora gyerek az efféle durva meglepetéshez szvsz...
Mi hetek óta télapós meséket mesélünk, télapós énekeket éneklünk, díszeket készítünk, stb, és a Télapó az egy kedves, barátságos, stb. alak.
Na most ehhez képest, ha abölcsiben egy kretén öltözik be, aki a frászt hozza a gyerekre, és még csak nem is fog netán hasonlítani az általa elképzelt Télapóra, az mér jó?!
Na szal az ég-egy-adta világon semmiről nem marad le, ha idén még "csak" itthon jön a Télapó, így döntöttem:)
Na itt ilyen kepet, mint az elso, nem csinalhatnal. Egyszeruen nem engedik, hogy a sajat gyerekeden kivul mas is legyen a kepen, kiveve ha a szuleje engedelyt ad. Ez egy ilyen orszag :). Ja meg olyan , hogy egy politikus most eppen abba fog belebukni, hogy a szeretojenek segitett elintezni a (talan roman) bebiszittere munkavallalasi engedelyet. O azt mondja, csak atnezte a papirt, hogy jol van-e kitoltve. Es ebbe (egy bebiszitter engedelyebe) foghat kerulni a pozicioja.... (a vizsgalatot o kezdemenyezte egyebkent, mert forgott a szobeszed)
Megneztuk ma a kotelezo pixart, The Incredibles, meglesz dvd-n is, tetszett mindenkinek. Akartam irni egy hosszut a mai takaritasrol (ragyog a lakas, reg sikaltam ekkorat) de inkabb az ebay-en logok, vettem a koloknek egy par naggggyon jo cuccot. Meg magamnak egy regvagyott elektronyos kutyut, mert megerdemlem :)
Most eszembe jutott, hogy a 25-et Parizsban unnepeltem na nem am valami romantikus utra kell gondolni, osztondijjal galyaztunk kint ejt-nappalla teve, de kiraly volt!!!!:-))) (kinai negyed, fini kaja, es gyonyoru viragokat kaptam...egyeb reszletekrol nem nyilatkozom:-)))...Azt hiszem, tobb mas okbol is, de imadom Parizst, bar a parommal kettesben eltoltott sok-sok honap biztos nagyban hozzajarul....