Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

sgabo Creative Commons License 2011.02.03 0 0 8330

5000 Ft pro stükk a pappasnál. Van belőle két színkód, de aztán addig keresgettük, amíg kiderült csak az egyik rendelhető... Lényeg, hogy van, majd valaminek a színét igazítom a másik valami színéhez...

Előzmény: horvathisi 240D 3.0 (8329)
horvathisi 240D 3.0 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 8329

Ja, a külső takarócuccos ragasztva van. Én pálmatexszel csináltam, de az elsőt 2x szedtem vissza, mire harmadjára jól állt. Így utólag a szélvédőragasztót jobb megoldásnak gondolom.

Előzmény: sgabo (8326)
horvathisi 240D 3.0 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 8328

Igen, kívül is a szöszmösz van. A gumis vízlehúzó utólagos, az enyémre is olyat taknyoltak. Lambériás megoldásra gondoltam én is, annyival megspékelve, hogy egybe kell csomagolni a hűtőmaszkkal (úgy fog kinézni mint egy zászló). Így félár a szállítás.

Előzmény: sgabo (8327)
sgabo Creative Commons License 2011.02.03 0 0 8327

Jajistenem, a legfontosabbat megint elfelejtettem megkérdezni már vagy ötödszörre: az oldalablakok "vízlehúzója" belül ez a szöszmöszös léc. Kívül ugyanez megy fel rá, vagy az a gumiprofil? Én az EPC-ben nem találtam a gummaprofilt, csak ezt a szöszmöszcuccot, de ahogy pakolásztam a díszlécek köött, találkoztam olyannal, amire egy S profilú gumicucc volt feltéve. Odapróbáltam az ablakhoz, a mérete stimmel, de nagyon bután áll. Ez valami utólagos taknyolás lehet?

sgabo Creative Commons License 2011.02.03 0 0 8326

Kimegyek és megnézem mi a szitu, kiválasztok két szépet és kitalálok rá valami árat. Azt még nem tudom miként kellene becsomagolni, mert a B oszlopnál lévő kivágás miatt eléggé sérülékeny, de lehet rászalagozom egy lambérialécra, azt megfogja.

Ez a külső takarócuccos mivel van felfogatva? Ragasztott? vagy a felpatentozott küszöbvédőhöz megy hozá valahogy?

Előzmény: horvathisi 240D 3.0 (8325)
horvathisi 240D 3.0 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 8325

Mostanában nem járok arra. Inkább elhozatom futárral, mert nagyságrendekkel olcsóbb. Mondj már légyszi egy árat a küszöbvédőre és a hűtőmaszkra (ha van csillaggal együtt). Köszi.

Egyébként szerintem országos szinten jó áron adják a márkaképviseletek az alkatrészeket, mert mindkét debreceni képviselet olcsó. Néha van érthetetlenül magas áruk, de nem jellemző. Én nem is foglalkozok a Niemöllerrel, mert rájön a postaköltség és van amit dupla áron adnak.

Előzmény: sgabo (8324)
sgabo Creative Commons License 2011.02.02 0 0 8324

Igen, néztem, a négy gumi 15e Ft körül megvan kintről, úgyhogy itthon se lehet sokkal drágább... Sőt, újabban a pappas nagyon jó árakat mondogat a cuccokra.

Második szériás hűtőmaszkból jól állok, van 2-3 darab. A csillagok tekintetében még kutakodnom kell, mert abból csak kettő van ha jól néztem.

A küszöbvédőből csak szürkéim vannak. Jössz értük valamikor?

Előzmény: horvathisi 240D 3.0 (8323)
horvathisi 240D 3.0 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 8323

Engem érdekel 1 pár küszöbvédő műanyag fekete színben. Ha nincs fekete jó lesz más is és megtalálom a módját, hogy tartósan le lehessen festeni. 2. szériás hűtőmaszk ügyben mi a helyzet? A külső gumi küszöbborítást szerintem vegyél újat, mert nem túl drága, 30 év alatt pedig biztosan megegeresedett a sajátja. Fényképek mikor lesznek?

Előzmény: sgabo (8317)
kékled Creative Commons License 2011.02.02 0 0 8322

Szia.

erre gondolsz?

Ha igen, az ebay-en van, 12x juró, a .de-n

Előzmény: sgabo (8320)
do-xa Creative Commons License 2011.02.02 0 0 8321

Padon volt ellenőrizve. Nincs kopás. A membrán házakban pedig nincs mit tenni. Ha nem lesz jó, akkor csere. De az már nem az én problémám. A termoelem jól működik. A levegő beállítást (bizonyára) eleinte úgyis naponta kell állítani, lévén hogy "nyers" a motor.

Előzmény: te_o (8318)
sgabo Creative Commons License 2011.02.02 0 0 8320

Szia!

Megvan még, odaadtam a Gazsinak, mondván előbb találkoztok. De így a fénykép alapján Neked nem az fog kelleni, hanem a tükör maga... Csodálkoztam is, hogy a kis háromszög miként tudott eltörni, de így már látszik minden.

A borításokból olyan van, ami a küszöbre megy, patentokkal és alattuk fut a kábelköteg hátra. Viszont ha már itt járunk, akkor a külső borításról tud valaki egy fotót csinálni? Arra gondolok, amire az ajtó ráfut. Igazából rendelhető és valószínű ez is lesz, de hátha megtalálom azt is. Ez ragasztva van a küszöb tetjére?

Előzmény: R Zé (8319)
R Zé Creative Commons License 2011.02.02 0 0 8319

Szia Gabó!

"...találtam küszöb borítást is, olyat, amin még a krómcsík is megvan. emellett meg van még vagy 4 garnitúra, ha valakinek kell, szóljon. Van picit törött is, meg van hibátlan is."

ez melyik küszöb borítás? a belső, ami a szőnyeget zárja le? vagy a külső, ami fölé az ajtó záródik?

A tükör rögzítő spiáter megvan még?

Kösz:

Zoli

Előzmény: sgabo (8317)
te_o Creative Commons License 2011.02.02 0 0 8318

Jujdeszéplett. A kopásokkal mit kezdtél? A boltban a karosszériahézag mellett van, csak dekára?

Előzmény: doca (8315)
sgabo Creative Commons License 2011.02.01 0 0 8317

Na, ma felküzdöttem az összes élvédőt. Azt hittem már vért izzadok. Kegyetlen egy művelet, viszont rájöttem, hogy a gyárban hogy csinálhatták. Volt szerintem egy kivágott mintadarab a kasztniból és ott rákalapálták az ívekre, majd beletolták a patentet és pár jól irányzott ütéssel felpattintották. Természetesen bontáskor pont annyit vetemedik ez a nyavaláys, hogy elkárhozz, miután feltetted.

Az összes oldalsó lukba betettem a kis patentot. Meg kell állapítani, még ebből is létezik gagyi, mert valami grp feliratos utángyártott pöttyöket egyszerűen nem lehetett betenni. Úgyhogy azok maradnak az alsó díszléchez. Találtam pár szép díszlécet is, pontosabban két hátsót, meg a hátfalra valót, nem bírtam megállni, feltettem. Gyűlik a króm....

Találtam küszöb borítást is, olyat, amin még a krómcsík is megvan. emellett meg van még vagy 4 garnitúra, ha valakinek kell, szóljon. Van picit törött is, meg van hibátlan is. Beállítottam a gázrudazatokat is véglges méretükre, könyv szerint, remélem visszatér a páver a gépbe, mert az a próbakör gyalázatosra sikeredett, miután az egyik gázrúdról letekeredett a fej. :))))))

Hétvégén mennek bele a szélvédők, megérkezik az új motorháztető is, illetve be lesz végre állítva az összes hézag, ajtó, stb.

504LACI Creative Commons License 2011.02.01 0 0 8316

A motorblokk, hengerfej, főtengely és hajtókarok maradtak gyáriak. Csak megkapták a szükséges felújítást. A többi csere.

Előzmény: te_o (8314)
doca Creative Commons License 2011.02.01 0 0 8315

A két nyomócsöves eccerű szerkezet, fellelhető a többi kacat között:

Ennyi elég egy szuszra.

Előzmény: te_o (8311)
te_o Creative Commons License 2011.02.01 0 0 8314

Köszi, így már tiszta, sejtettem, hogy a befecskendező körül kumulálódik a probléma (az sem véletlen, hogy sokkal drágábbak ezek, mint a hatosok, és kevesebb is van eladó jó bontott - ebayen).

Az 1M környéke már nem kevés, ebben mi volt benne? Gyári hengerfej?

Előzmény: 504LACI (8313)
504LACI Creative Commons License 2011.02.01 0 0 8313

Belül nem egy nagy tűz, ugyanaz a sorhat mint a későbbiek. Ugyanúgy hengerenkénti befecsis. Csak ezen még nem hat nyomóelemes adagoló van mint a 250-280-on, hanem két elemes és fent a fejeknél van egy-egy osztóhíd.

Na aki ezt be tudja állítani, talán két embert ismerek hazánkban.

Doca igazat szólt, alkatrész szinten lazán beleborul a fél milla, de inkább több. Jóbarát motorja egy millában állt meg és még hangolgatni kell rajta. Összerakni bárki tudja aki már rakott össze valamilyen soros 4T motort. De, hogy jó is legyen a végeredmény azt kevesen tudják. Na így teljes a kép.

Előzmény: te_o (8311)
sgabo Creative Commons License 2011.02.01 0 0 8312

Nem, az egyik osztrák donorból emeltem ki. Szerencsére nagyon jó állapotban vannak, csak a bal hátsón van egy fél centis kis horzsolás, gyakorlatilag nem is látszik.

Ma pedig ez akadt a kezembe:

Még sose láttam ilyet: Nord Ausgabe. Német-svéd-finn-dán-holland nyelvű. :)

Előzmény: kékled (8310)
te_o Creative Commons License 2011.02.01 0 0 8311

Drága jó Doca!

Ezeket értem, arra céloztam volna, hogy éppen a 220 -as fecske motortól miért óvja Laci ilyen vehemenciával a népet. Tehát mitől rizikósabb a többinél. Ennyi csak, mikron szintre én sem mennék le, arra való az alkatrészipar.

A többi - ízlés kérdése, vagy vakságé, mint  a szerelem...

T.

Előzmény: doca (8304)
kékled Creative Commons License 2011.01.31 0 0 8310

Sziasztok, szia.

Szép állapotú, a balső, textiles kéder gumi.

Új?

Garat, szép lesz.

Előzmény: sgabo (8309)
sgabo Creative Commons License 2011.01.31 0 0 8309

Szóval ez lenne ami eltörött...

Ez meg a ma délutáni művelet eredménye:

sgabo Creative Commons License 2011.01.31 0 0 8308

Nem, nem, van minden, csak ez a bal hátsó ajtófedő hiányzik.

Előzmény: andrisbá (8307)
andrisbá Creative Commons License 2011.01.31 0 0 8307

Nekem van valami hasonló, de megnézem holnap, az oszlop borítás is ilyen színben kellene?

Előzmény: sgabo (8306)
sgabo Creative Commons License 2011.01.31 0 0 8306

Én is támadtam a szekeret és elkezdtem véglegesen összerakni a belteret. És már van is egy nagy gondom... A bal hátsó ajtó tetején lévő fedőlés el van törve. Nincsen valakinek egy véletlenül? Jobbost tudok adni cserébe, vagy ilyen téglavörös színű beltérhez szintén tudok adni, van pár fekete is, egy rakás A oszlop borítás fekete színben, de ha csak simán van valakinek eladó ebben a TABAK színben (világosbarna, olyan zsemleszínűkutya színű), akkor azt megvenném.

andrisbá Creative Commons License 2011.01.31 0 0 8305

Sziasztok!

Ma teli lett a piros pettyes napozóm a fűtés motorral, egy sem volt jó és amióte megvan aza utó azóta már 3db égett le vagy ment tönkre. Ma beépítettem egy zsiguli motort, kb fél órás meló volt és tökéletesen működik, 1 mm nagyobb az átmérője és teljesen zárt, ezért valószínű hogy jobban bírja:-))

Üdv: András

doca Creative Commons License 2011.01.31 0 0 8304

Ilyeneket ne kérdezz! Lexikálisan semmit nem tudok fejből. Ezek a sorozatszámok a folyamatos fejlesztés eredményei. Gyakran semmi értelmeset nem rejt. Néhány milli és mikron ide-oda, aztán maradt a nagy bufli vastömeg borzasztó fogyasztással. Az említett benzin fecsi pedig nyilván nem egy ember fejéből pattanhatott ki. Egyedül ugyanis kevés ekkora marhasághoz. Volt, elmúlt. A fejlődés része. Ennyi.

No meg én nem favorizálom egyik márkát sem. Ha munka van, felőlem lehet akár gőzmozdony is. :-)

Ja, majd nem elfelejtettem.: a 129-n hengerenkénti spricc van, ha jól tudom.  Bár nem esküszöm, és most enni megyek...

Előzmény: te_o (8303)
te_o Creative Commons License 2011.01.31 0 0 8303

De ez nem különbözik mondjuk egy említett M129 esetén, nem?

Előzmény: doca (8301)
te_o Creative Commons License 2011.01.31 0 0 8302

Igen, ott a pont.

Előzmény: KassaT (8299)
doca Creative Commons License 2011.01.31 0 0 8301

Nincs különösebb. 

Gyári cuccokkal kevés a fél milla. Forgattyús rész, hengerfej, tömítések. És ez csak az anyagár.

Előzmény: te_o (8298)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!