Május 2. felére van repjegyem Milánóba, Malpenzára érkezünk. Arra gondoltam, nem mennénk be a városba, a reptérről elbuszoznánk Gallaratebe és onnan tovább vonatoznánk a Lago Maggiore felé. Nem tudok dönteni, mi legyen a pontos cél. Stresa? Laveno-Mombello? Esetleg más?
Mi a véleményetek?
Visszaolvastam kb. egy évet, de nem sok konkrétumot találtam. A Comoi-tóról többet írtak mostanság, de Comoban és Bellagióban már voltunk (a Garda-tónál is).
Szegedi Kriszta vagyok, és jelenleg Faenzában élek. Én és 1 vagy 2 barátom a jövőhéten tervezzük, hogy Milánóba utazunk 4-5 napra, és szükségünk lenne valamilyen olcsó szállásra. Diákok vagyunk, nincsenek nagy igényeink, lényegében csak alvásra meg fürdésre kéne egy hely.
Ha valaki tud ebben segíteni, keressen meg: szegedi.krisztina@gmail.com Köszönöm!
Májusban mennénk Milánóba(bergamoi leszállássa) Ryannal, reggel 6.30-kor indulna a gép, másnap 14.30-kor jönne vissza. Kérdésem: egy éjszakát hogy szoktátok megoldani ami az alvást illeti? Reptér?
Sziasztok, gondolom, hogy vannak olyanok itt akik már régóta Milánóban élnek és szívesen segítenek tippeket adni MIlánóval kapcsolatban. Ciki vagy nem, olaszul sajnos nem beszélek. Megértetem magam de ennyi.
Pár hónapra átköltözünk és szeretném otthonosan magam érezni magam Milánóban.
Elsősorban, modern fitness studio érdekel. Olyan nyelviskola vagy angol tanár aki intenzív órákat tud adni angolból.
A válaszaitokat előre is nagyon szépen köszönöm!Kitti
Elvileg azt mondják oda lehet csak úgy menni foglalás NÉLKÜL és néha van jegy, de pl. mikor mi voltunk ki volt már téve egy tábla hogy aznapra minden jegy elkelt.
Tudtommal bukod a jegyet. Nemrég voltunk Milánóban ( február ) és megnéztük a Cenacolót, előre vettünk jegyet mi is a neten és rá van írva, hogy ha nem vagy ott 20 perccel a foglalt időpont előtt akkor elvész a jegy.
Persze nem tudom mennyire veszik komolyan ezt a gyakorlatban. Elvileg azt mondják oda lehet csak úgy menni foglalás és néha van jegy, de pl. mikor mi voltunk ki volt már téve egy tábla hogy aznapra minden jegy elkelt.
Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, ha a gép késése miatt lekésem a Milánói vacsora időpontját, akkor egy következő csoporttal bemehetek-e ahol van hely?
Hamarosan megyünk a WTCC futamra, és szeretnék néhány kérdést feltenni, mert múltkor is hasznos infókat kaptam tőletek! :)
1. Tudjátok e, hogy pontosan, vagy hozzávetőlegesen mennyi az olaszoknál az autópályadíj, ha az osztrákok felől, illetve ha a szlovének felől megyünk?
2. Tudnátok e egy jó vendéglőt ajánlani Milánóban, ahol jó és megfizethető árú pizzát vagy spagettit lehet enni. Az sem baj, ha késdobáló, persze csak mértékkel :), csak frankó házias ízek legyenek. Itthon is szerintem a legjobb pacalt, vagy gulyást az útszéli betérőkben, vagy a jelentéktelennek hitt kiskocsmákban lehet enni. Pontosabban fogalmazva, nekem ez a tapasztalatom.
Megpróbálok újra nekifutni az élménybeszámolómnak ami tegnap sajnálatos módon elszállt. Nagyon hálás vagyok nektek a sok-sok segitségért. Remélem én is tudok egy kicsit segíteni nektek, vagy az újaknak.
Vasárnap indult a gépünk Debrecenből 10:35-kor. Csodálatosan tiszta repülőút (végigkisérhettük szemmel az Alpok hófödte csúcsait) után időben landoltunk Malpensán. A reptéren egyből meg is vettük az oda-vissza jegyet a Malpensashuttle buszra, ami igy 16 euro volt. Utána elég rendesen felbosszantott a busz jegyosztója mert azzal kábitott h a busz tele van és ezért nem szállhatunk fel rá, pedig közel sem volt tele. Szerencsére jött párperc múlva egy másik amire már felfértünk mi is. Utólag rájöttem, h azért mondta, mert azt akarta, h a T2-n is legyen még helyük a felszállóknak. Ugyh ha ilyet tapasztalnátok ti is nem kell megijedni. A Centralon leszáltunk, ahol meg akartuk venni a 2 napos jegyünket. Az autómatánál rengeteg roma szármázású emberek próbált segiteni mindenkinek igy nekünk is, aminek az lett az eredménye, h egyből lehúztak minket 1 euróval. Ha nincs fölöslegesen kidobandó pénzetek kerüljétek messze el őket, vagy legyetek extra határozott kiállásúak. Amúgy ezt csak ezen az állomáson tapasztaltuk, a többinél nem volt ilyen vészes a helyzet. Mivel 3 napot maradtunk és a 2 napos csak 48óráig érvényes ezért úgy döntöttünk, hogy a 2 napos jegy (8,25 euró) mellé még veszünk egy sima jegyet is (1,50 euró). Igy elsőnap sétálva néztük meg a várost, és utána elmentünk a szállásra a sima jegyünkkel, utána hétfő-kedden pedig nyugodtan utazhatunk a 2napossal. A gyalogos városnézés a CentralFS-ről indult a Dóm irányába (2,8km, amúgy 4 metrómegálló). Közben érintettük a piazza Repbublicát, a Pubblici parkot, a via Montenapoleone világhirű és méregdrága bevásárlóutcát, mig el nem jutottunk a dómig. Ezt megnéztük belülről ingyen, és 7euróért felmentünk lépcsőn a tetejére, ahonnan frankó volt a kilátás, azt leszámitva, h épp akkor ujjitottak vmit a tetőn, igy csak kb a felén tudtunk járkálni:-(( A dóm tér gyönyörű és rengeteg ember van rajta. Vigyázzatok a barnabőrű árusokkal, akik árulják a vacak karkötőiket potom 1 euróért és közben nyomatják, h waka waka. Mi vettünk tőlük, de a helyiektőkl később azt hallottuk, h elvileg igy jelöliek meg amguknak a turistákat, h könnyebben kirabolhassák majd őket. Nem tudom h mi igaz belőle, de azért nem árt vigyázni. Majd elmetróztunk a szállásra ami bő 5kmre volt a dómtól, de mindössze 50mre a Gambara metrómegállótól, ugyh mindent nagyon hamar megtudtunk közeliteni. A szállással elégedettek voltunk, még többet is kaptunk mint vártunk, mivel saját fürdőszobánk volt, a közös helyett.
Hétfőn úgy döntöttünk, hoyg mivel ilyenkor minden múzeum zárva van, elmegyünk Bergámóba. Mindenkinek csak ajánlani tudom, gyönyörű város. A Cenralon megvettük a vonatjegyeinket 5,25-ért az a utómatából, majd 50 perc vonatozás után már meg is érkeztünk Bergámóba. Utána gyalogosan elindultunk az óváros (cittá alta) felé (2km). Az óvárosban rengeteg bolyongtunk a szük utcákon és szép tereken, miközben egyre szebb kilátóhelyekre bukkantunk. Majd fel akartunk mennisiklóval a kastályhoz, ami nem jött össze, merthogy a sikló mint kiderült 12:45-től 14:45-ig nem jár. Viszont jár helyette busz, amivel szinte még izgalmasabban fel is jutottunk. 1 jegyet kell venni(1,25 euró), ami 75 percig érvényes. Ezzel le is tudtunk jönni az első 14:45-ös siklóval, amit nagy meglepetésünkre ugyanaz az emberke vezetett mint a buszt. Bár már lejárt a jegyünk pár percccel, de ő nem kérdezte, csak mutatta, hogy szálljunk fel, hiszen van jegyünk. A kastélyból a kilátás pazar az óvárosra, és még sok helyen a hó sem olvadt el, amin nagyon csodálkoztunk. Miután lejöttünk megkajáltunk egy kis étteremben, majd gyalog vissza az állomásra. Megvettük a jegyet visszafelé is, most már nem az autómatából, hanem a pénztárból mert az autómaták nem akartak működni. Azt ajánlom mindekinek, h bárhová megy is, ha autómatából akar jegyet venni, számoljon rá pár percet, mert nekünk mindig rohannunk kellett és csak extra mázlival értünk el mindent. Sötétedés után érkeztünk vissza Milánóba. Utána szétnéztünk a Vittotio Emmanuel üzleteiben, meg villamosoztunk egyet a Scala és a Sempione park végén található diadaliv között a régi 1es villamossal, ami nagy élmény volt.
Kedden a stadionnál kezdtünk, ami viszonylag köel volt a szállásunkhoz. A stadiontúra 10.00-17.00-ig van. Mi odamentünk időben, h az elsővel bemehessünk. Megvettük a jegyet (13 euro, Milánokártyásoknak 11) majd a múzeumba irányitottak minket, ahol szétnézhettünk mivel a stadiontúra csak 10.30-kor indult. Beülhettünk a VIP szektorba, és az öltözőbe, szuper élmény volt. Focifanok ki ne haggyják. Utánna spuriztunk az utolsó vacsorát megnézni, amire 12.30-ra volt foglalva a jegyünk (vivaticeketen, 4,75 euro volt, mivel 25 év alatt voltunk). A kép lebilincselő, csak kár h nem lehetett fotózni. Majd ahogy kijöttünk, a templom előtti téren találtunk egy árust akinél elintéztük a szuvenyirvásárlást. Nagyon akciósan adott nekünk szinte mindent (én pl 3 nagy képeslapot és egy kulcstartót vettem 4 euróért). Ha arra jártok próbáljátok ki. Én bent vettem az ajándékboltban egy kis kéeslapot az utolsó vacsiról, kint egy sokkal nagyobban már 1,50ért is megkaphattam volna egy kis alkudozás után. Ezután már kicsit nyugisabban megnéztük a Castello Sofozescot és a mögötte elterülő Sepione parkot a diadalivvel. Majd 19-es villamossal elmentünk a Naviglihez, ahol nagyon csalódottak voltunk, mivel egy csepp viz sem volt a csatornában, a franc tudja h miért. Igy nem volt valami szép ez a környék:-(( Utánna vissza a dóm fele megnéztünk pér templomot, pl. a San Lorenzot és a San Amborgiot. Végül egy kis vásárlás a dómhoz közeli OVS-ben. Jó kis akciók voltak, ugyh vettünk ott öltöny, inget, és nyakkendőt is. Jó olasz üzlet, ajánlom mindenkienk.
Szerdán korán indult a gépünk (8:15), ugyh metró hiján (az csak 6tól jár) gyalog mentünk el a transzferbuszunk 2. (Fiera MialnoCity) megállójáig. A túra 2,5 km lett volna, mi egy kicsit elkavartunk, de igy is elértük az 5:15-ös buszt, amivel 6ra kint voltunk a T'1-en. Majd még egy kis szuvenyirvásárlás a reptéri boltokban, ahol számomra meglepően kultúrált áron tudtunk piát venni. Mi a limonchellot választottuk. Kell a vásárláshoz a repjegy is amit mi aztán majdnem otthagytunk, vigyázzatok rá. (nekünk a boltos szólt:-) A gép 8:15kor fel is szállt, majd 10kor debrecenben landoltunk.
Milánót és Bergámót ajánlom mindenkinek 2 max 3 napos városnézésre. Sajnos debrecenből már csak áprilisig lehet ide repülni, de pestről még utána is megéri. Az időjárással extramázlink volt: 2nap napsütés 13 fokkal, kedden egy kissé felhős hideg idő, de az se volt vészes. A közlekedés pontos, gyors, akadálymenetes volt. Nem magyar szint, az biztos. Találtunk elfogadható árú boltokat is (Lidl, Billa). Remélem tudtam segiteni a még ezután utazóknak, vagy egy kis kedvet csinálni az utazáshoz!!!
Vagy mielőtt rányomsz az 'elküldöm' gombra, akkor ctrl+c. Ha sikerült elküldeni jó, ha nem akkor pedig egy újabb hozzászólásba csak visszamásolod amit írtál.
az agyam eldobom most irtam meg a beszámolót a milánói utamról és elszállt az egész a franc tudja miért...na mindegy ha holnap erőt tudok venni magamon h újra leirjam elküldöm. ááá
Egyébként csekkoltam, és eléggé meglepődtem, h.a T2-t jelenleg csak és kizárólag az easyjet használja, és szerintem meglehetősen gyenge kihasználtságal üzemel. Tömött shuttle és a szekusok előtt hosszan kígyózó sor nem igazán fenyeget, amikor mi megyünk, óránként 3 gép indul...
(különben azért nem akarok feleslegesen sokat a reptéren dekkolni, mert így is csak egy szűk napunk lesz Milánóban, ahol a család még sose, én is csak vagy negyed százada (!) jártam. Azóta is állandóan Olaszországba járunk, csak ez s környék mindig kimaradt. Úgyhogy nagyon kiváncsi vagyok, és sokmindent bele szeretnék zsúfolni abba a napba. )
nem főszezon, és hétköznap késő délután. Józan számítás szerint 1 óra csak elég kell, hogy legyen T1-től at T2 utasfelvételig, csomagok nélkül. vagy ez is túl nagy kockázat?
Ja, ilyen mindig lehet, de mninden kockázat ellen amúgysem tudha magét az ember bebiztosízani Mi tavaly CDG-n jártunk így, valamért a nyílt pályán vesztegelt egy csomót az RER, a végén több terminálon átrohanva a hivatalos kapuzárási idő után 10 perccel estönk be, és nagy meglepetésünre még akkor is hosszú sor volt a kapunál.