Keresés

Részletes keresés

vadász2 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 18182
Caola Karola?
Bármelyik keresztnévnek lehet becézése Lola...
Előzmény: stunc (18181)
stunc Creative Commons License 2010.01.26 0 0 18181

Segítsetek!

Barátnőmék a Fabiola nevet szánják a lányuknak, akit Lolának akarnak becézni. Lilit akartak, de kimondhatatlan a vezetéknévvel, no meg a Lola is az. Melyik női név az még, aminek Lola a beceneve? (Ha a Fabiolának egyáltalán az...)

Szerintem a Fabiola borzasztó, egy sváb vezetéknévhez mindenképpen. Persze semmi garancia nincs rá, hogy hallgatnak rám, de hátha. (Én a Hédit javasoltam, de az nem jött be, pedig tökéletes lenne a vezetéknevükhöz.)

vadász2 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 18180
Albert?
Előzmény: valeriej (18170)
caixa Creative Commons License 2010.01.26 0 0 18179

második névnek latinosat: Viktor (én nagyon szeretem a latin eredetű neveket, úgyhogy ilyeneket tudok javasolni, főleg nemzetközi tervekkel)

vagy esetleg Roland, Péter, Krisztian

lánynak: Judit, Dóra ileltve nekem a Laura is tetszik

Előzmény: valeriej (18165)
nettomazsola Creative Commons License 2010.01.25 0 0 18178
most kicsi ... regen hatalmas volt, de ez mar itt nagyon off.
Előzmény: valeriej (18176)
Dogfüggő Creative Commons License 2010.01.25 0 0 18177

Keresgéltem, mert tényleg fura, hogy véletlenül egyezzen meg a hangalak, de úgy látszik, itt ez van.

Arminius/Armenius, a germán vezér neve állítólag egy "nagy" jelentésű germán szóból latinosodott (később Luther germánosította vissza Hermann-ra),

Arméniát viszont "Noé dédunokája, Hájg alapította, róla nevezik magukat az örm-ek hájnak, országukat Hájásztánnak, utódait Hájgáznján-dinasztiának. E dinasztia 6. tagja volt Arám (az Arménia név innen származna)".

Azért az Armenius latinul örményt jelent.

Előzmény: vadász2 (18175)
valeriej Creative Commons License 2010.01.25 0 0 18176
Örményország (örmény nyelven: Հայաստան, Hajasztán vagy Հայք, Haik) kis hegyvidéki ország Ázsiában. tehár abszolút nem hasonlít, a név nem értem miért asszociálsz rá olyan nagyon.
Előzmény: vadász2 (18175)
vadász2 Creative Commons License 2010.01.24 0 0 18175
De ha valaki Hungáriának nevezi el a gyerekét, akkor már gyanakodhatsz, hogy ugyan nem egyezik a neve Magyarországéval, attól még van valami párhuzam.
De ha nincs, hát, nincs, csak nagy a hasonlóság.
Előzmény: nettomazsola (18174)
nettomazsola Creative Commons License 2010.01.24 0 0 18174
Örmenyorszagnak örmenyül teljesen maskepp hangzik a neve.
tudod, mint a Magyarorszag - Hungary kb.
ilyen alapon az "ehes" tenyleg gyanusan magyar ...
Előzmény: vadász2 (18173)
vadász2 Creative Commons License 2010.01.24 0 0 18173
Sem ettől, sem mástól. De annak ellenére, hogy nem csúnya, kikerült a gyakran adott nevek köréből.

Nekem gyanús a hasonlósága Örményország nevével is...
Előzmény: nettomazsola (18171)
nettomazsola Creative Commons License 2010.01.24 0 0 18172
Előzmény: nettomazsola (18171)
nettomazsola Creative Commons License 2010.01.24 0 0 18171
" az Ármin zsidós. Ettől még nem csúnya név"

??? mer "ettöl" csunyanak kene lennie??

egyebkent az Armin german nev. - ettöl meg nem csunya ...

Wiki;

" Armin ist ein männlicher Vorname aus dem Germanischen. Der Namenstag von Armin ist der 2. Juni."

" Az Ármin [1] férfinév valójában Arminiusnak, a keruszkok fejedelmének nevéből ered.[2] Jelentése: hadi férfi. Női párja: Ármina."
Előzmény: vadász2 (18164)
valeriej Creative Commons License 2010.01.24 0 0 18170
koszi, azt hogy nem nemzetkozi nevekre utazok, azt ugy ertettem, hogy semmikeppen se adnak ilyet: CHristopher, patrick, tipikusan kulfoldit, hanem olyat amit nalunk is ismernek, de nem tipikusan magyart, nem Tibor, János, Pál, ilyenek , es meg mielott ujra belemegyunk az Ármin nem magyar nev, csak itt is hasznalatos....  ugyanis eredetileg latin....
Előzmény: vadász2 (18168)
helego Creative Commons License 2010.01.24 -1 0 18169
Nekem Timonról az oroszlánkirályos rókamanguszta jut eszembe...
Az Ármin és a Laura nekem is tetszik... a Korinna is... egyesével....
Előzmény: valeriej (18166)
vadász2 Creative Commons License 2010.01.24 0 0 18168
"másrészt ilyen alapon mindne létező névbe bele lehetne kötni nem???? "
De!

"mellesleg nekem Shakespeare muvebol maradt meg a Timon"
Nekem is. ;-)

"az Armin pedig nemzetkozi nev, meg esetle vedelmemben megemlitenem hogy amint mindne elrendezodik megyunk Angliaba lakni es olyan nevet szeretnek a gyrekeimnek ami mashol is elfogadott, igy pl Tibor szoba sem jon ,"
Szemben:
"nem nemzetközi nevekre utazok...."
Akkor milyenre?

A Tibor védelmében megemlíteném, hogy bárhol kiejthető, kiolvasható, semmi ékezet, és egyéb nehézség nincs benne, mégis magyar.
Előzmény: valeriej (18166)
szanzaveronika Creative Commons License 2010.01.24 0 0 18167
Nem-nem, én csak véleményezek. : ))) Még majd megfosztok valakit a terhesség legélvezetesebb részétől. : ))) Ti agyaltok, mi meg a tutit mondjuk az agyalás eredményéről. : )))
Előzmény: valeriej (18165)
valeriej Creative Commons License 2010.01.24 0 0 18166
Hát köszi, nem nemzetközi nevekre utazok....    egy szoval sem mondtam hogy Komaromban nem olvasnak Jokait, csak igen keveseknek jutna eszebe erre asszocialni a Timon névről, másrészt ilyen alapon mindne létező névbe bele lehetne kötni nem????    mellesleg nekem Shakespeare muvebol maradt meg a Timon , az Armin pedig nemzetkozi nev, ... meg esetle vedelmemben megemlitenem hogy amint mindne elrendezodik megyunk Angliaba lakni es olyan nevet szeretnek a gyrekeimnek ami mashol is elfogadott, igy pl Tibor szoba sem jon ,
Előzmény: vadász2 (18164)
valeriej Creative Commons License 2010.01.24 0 0 18165

Hát köszike, mindenképp, van benne valami igazság, valami tipp tehát 2. névre???

:-)))

Előzmény: szanzaveronika (18163)
vadász2 Creative Commons License 2010.01.24 0 0 18164
Bocsánatot kérek mindenkitől, mert nem azért mondom, de - legalábbis nekem - az Ármin zsidós. Ettől még nem csúnya név, és nekem őszintén a Timonnal sem volna igazán bajom, csak tényleg idegenes hangzású, divatkozó. Épp ellentéte a mára teljesen kihalt - és régebben is csak szűkebb körben népszerű - Árminnak.
S Szlovákia még csak bonyolítja a helyzetet: milyen név legyen, magyaros, vagy nemzetközi??? Ti hogy vélekedtek erről?
Timon helyett nem lehetne inkább Tibor?

(Ármin) Tibor (Ármin) Tallósi

A Korinna Tiarától nem is tudok szóhoz jutni...
A Laura önmagában is jobb.

OFF1: Ne már, hogy Komáromban pl. nem olvasnak Jókait! :-(
OFF2: Árminnak nincs köze az örményekhez?
Előzmény: valeriej (18162)
szanzaveronika Creative Commons License 2010.01.24 0 0 18163
Mint a Tianánál, a Timon is egyrészt túl ritka nekem, nem névszerű, másrészt az a min-mon végződés is nekem túl suta. Az Ármin tetszik, másik nevet választanék mellé. (És a Simon sem az a másik név, amit választanék... : ))) )
Előzmény: valeriej (18162)
valeriej Creative Commons License 2010.01.24 0 0 18162
Nagyon szépen köszike. Vélemény az Ármin Timonról???
Előzmény: szanzaveronika (18160)
valeriej Creative Commons License 2010.01.24 0 0 18161

Nagyon szépen koszi a segítséget elôre is, nalunk szerencsére , vagy inkabb nagy szerencsetlensegunkre igen kevesen olvasnak Jokai regényeket, Szlovákiában élek, így ennek elég kicsi a valószinusége. Kulonben pedig nagyon keves ember van am , aki egyáltalán hallotta valaha az Ármin nevet a Timont meg kulonosen :-), legalábbis mifelénk...., ezalatt azt értem , hogy azon emberek akik nem igazán foglalkoznak a nevek jelentésével, az Armin nevet sem gondolják magyar eredetunek, mert eredendően nem is az , német, latin és perzsa eredetű. Tehát azoknak akik nem igazán foglalkoznak a nevek eredetével, az Armin es Timon hasonloan idegen  :-), ugyanis mar korbekérdeztem a csaladot. A páromnak mindnenesetre nagyon tetszett, és hát ugye nekem is, aztán persze még változhat.  A Korinna szintén a párom választása, igy az biztosan maradni fog. :-). Koszike mégegyszer

UI.Lehet nálatok kolonc a második név én mindig is második név párti voltam.... izlések és pofonok....

Előzmény: H_G (18158)
szanzaveronika Creative Commons License 2010.01.24 0 0 18160
Nekem tetszik a Korinna. Tiana párosítással nem, nekem sok benne a -na végződés. A Tallósi Laurában nekem túl sok a l. : ))) De Korinna Lauraként szerintem nagyon jó.
Előzmény: valeriej (18157)
bondijudit Creative Commons License 2010.01.24 0 0 18159
A Korinnát mindenképpen kihagynám. Csikorog a vezetéknévvel. Egyetértek HG-vel: szerintem is maradjatok csak a Laura/Ármin kombinációnál.
H_G Creative Commons License 2010.01.24 0 0 18158
Timon elég rémesen, már bocs', igencsak elüt a nagyon magyaros a nagyon idegenestől, és ehhez még az alliteráció, komikus hatása lesz az egésznek, teljesen vmi vicces Jókai-mellékszereplőhöz illő név. (Persze, Tallérossy Zebulont idézi a kötelező olvasmányból.)

Az Ármin és a Laura viszont igencsak jók -- továbbra is megvan a jókais-reformkori hangulat, de ezeknél már pozitív értelemben!

SZVSZ maradjatok csak az egy keresztnévnél, általánosságban is csak fölösleges kölönc a 2., ez esetben különösen!
valeriej Creative Commons License 2010.01.24 0 0 18157

Sziasztok, új vagyok itt leendô lányomnak vagy fiamnak szeretnék nevet találni.

Egyenlôre a Korinna Tiana párosítás tetszik , vagy Korinna Laura,  fiúnak pedig mindneképp Ármin Timon lesz. Szerintetek hogy hangzik a Tallósi vezetéknévvel???

Elôre is koszike

szanzaveronika Creative Commons License 2010.01.23 0 0 18156
Egy tévéműsorban meg volt egy kisfiú, Kerozin volt a neve.
Előzmény: nettomazsola (18155)
nettomazsola Creative Commons License 2010.01.23 0 0 18155
becsi metro ujsagbol;

Marseille-ben egy kislanyt "Diplodocus"-nak neveztek egy dino utan, a tervezett testvere "Velociraptor" lesz ...
quilla Creative Commons License 2010.01.08 0 0 18154

Elhiszem en, csak mar megszoktam :) (na meg jobb ha hallgatok a temaban, amilyen nevet en valasztottam a gyereknek :))

a sajatomat is megszoktam ugye, es manapsag mar teljesen elfogadott, de mikor en voltam gyerek akkor az UFO kategoriaba soroltak ezzel :)

Előzmény: caixa (18153)
caixa Creative Commons License 2010.01.08 0 0 18153
pedig fura az :)
Előzmény: quilla (18150)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!