Persze, tudtam én, hogy kb. ilyesmi.
Mondjuk, az elég szimpatikus amikor IQ szint alapján történő szelekciót emleget, de sosem tudni igazán, hogy komolyan gondolja-e ezeket.
Nekem egyébként ugyanaz a véleményem, amit már korábban is elmondtam. Amiről Manson álmodik az szerintem egy baromság. Az ostoba néptömegek pont arra valók, hogy hülyítsék őket. Engem ez abszolút nem zavar. Csak az zavar, hogy nem olyan ideológiával hülyítik őket, ami nekem tetszik;-)))) Aki valóban értelmes, azt nem lehet hülyíteni.
Mégis mit képzel? És akkor kik fognak majd dolgozni és engedelmeskedni, ha csak magas IQ-s, független lényekből áll a társadalom? Robotok? és ki fog uralkodni? Baromság. Sz'al van egy kis anarchista/komcsi színezete is - mindenki "egyenlő" lesz. Manson elmehet a francba.
Eccer kérdezted hogy mi lehet Manson számára az ideális világ.
I think my ideal Utopia would be to surround myself with people who are intelligent and are responsible for themselves and want to be individuals and want to do what they want to do and want to be themselves and not what television or religion or society might want to impress upon them. That would be my criteria for intelligence.
Marilyn Manson (from Rolling Stone, September 17, 1998) :
The name I gave to the thing I was in love with was Coma White. It starts as the name of a girl I'm in love with, then ends up to really be a drug I've been taking. So I'm not really sure what I'm in love with.
A Coma White-ról még csak annyit hogy nem "csak" egy szám hanem egy szereplője a lemeznek.Több számban is jelen van, és így ezek teljesen más értelmet nyernek.Pl. a Posthuman számnál a szövegkönyv kiírja:
Coma White:
"All that glitters is cold, all that glitters is cold."
Ja és az önkritikához mit szólsz?:
I'm as fake as a wedding cake
And I'm Vague and I know that I'm
Homopolitan
Pitifully predictable
Correctly political
I'm the new, I'm the new, new model
I've got nothing inside
Better in the head and in bed
At the office
I can suck and I smile
p.s Az antichrist első számában (Irresponsible hate anthem):
"I am the 'ism', my hate's a prism..."
There's no time to discriminate, hate every motherfucker that's in your way.
Ó, akkor tyű de jó volt a megérzésem: Coma White-ról nekem a heroin ugrott be.(bár gondolom nem csak nekem...) Disassociative is jó, Speed of pain is, Posthuman, New Model, Dope Show - kb ezek a kedvenceim.
Az Antichrist viszont nem fasiszta, mint ahogy Manson sem.
Szerintem az I don't like the drugs... a leg_nem_odavalóbb szám az egész közül.Megszakítja az organikus egységet.Én nem raktam volna fel az albumra.
Nekem az ALPHA számok tetszenek:
Great Big White...
Mechanical Animals
Dissasociative
Speed Of Pain
Last Day...
Coma White
A Coma White szvsz a DROG.Az egész album a drogokról (is) szól.Mondjuk a Coma White-ot mindig nőneműként kezeli, de nekem drog marad.
Ezt alátámasztja a Phenobarbidoll szó is, mely a phenobarbidon (anfetamin-alapú gyógyszer/drog) és a Barbie Doll szavakból tevődik össze. A phenobarbidon fehér, csillogó anyag, mely eltompítja az agyat. Ehhez társul a barbie doll, és így kialakul a coma white.
Fehér, csillogó(felületes) nő, mely eltompít.
Manson azt mondta a coma white-ról, hogy "anything that makes you numb".
p.s. Az Antichrist Superstart nagyon is érdemes meghallgatnod, mert közvetlenül kapcsolódik a mechanicalhoz.Mellesleg az Antichrist (mindenki szerint) fényévekkel jobb a Mechnaicalnál.
És kizárólag szélsőjobbos nézeteket vall rajta :)).
"capitalism has made it this way, old fashioned fascism will take it away."
1.Liberalista
2.Inkább ne lenni, mint lenni "feeling"
Hát ez csak top2 lett, de most több hirtelen nem jutott eszembe több. A külsejét minek szidjam, a zenéjét meg gyűlölöm, de ennek ellenére -legnagyobb megdöbbenésemre- teccik a Mechanical. Most nemrég ismerkedtem meg vele.
Sz'al gyűlölöm magam, de eccerűen teccik. Ki nem állhatom, de mégis csomót hallgatom.
"You shall only have enemies you can hate, not enemies you despise. You must be proud of your enemy; then, the success of your enemy is also your success."
Mondjuk Raven szereti Nietzschet ami tartalmaz néhány szélsőjobb utalást.
De én sem hiszem hogy nazi lenne.Egyébként is megvet minket szóval nemcsak a zsidókat gyűlöli. :))