A Szolnok meccs után írtam, hogy az utolsó 4 fordulóban összesen legalább 7 pont kell a bentmaradáshoz - sajnos most már azt mondom, hogy 9 kell szinte bizonyosan.
Attól félek, hogy a Siófoknak mindkét másik csapat le fogja adni a meccset, innentől kezdve velük kapcsolatban nem lesz miről beszélni. Talán a Kecskemétben lehet bízni, de nem vagyok derülátó.
Ráadásul ha nyer a Fradi a Haladás ellen, akkor könnyen lehet, hogy lesz még tétje a Paksnak ellenünk, ami nem jó ómen.
Ha nem nyer a Fradi a Haladás ellen, akkor meg a Haladás biztos bentmaradó....
3 meccsen 9 ponttal megúsznánk szinte biztosan, vagy a Halit, vagy a Pápát megelőzve - de ez csak álom.
Ma szerintem 0-0 v. 1-1-el egy szolid x ami a csapatban benne van, és ez el is dönti az egészet.
Bárhogy is számolunk, 9 pont kell (7 TALÁN...) - és ezt közel lehetetlennek látom a jelenlegi edzővel (btw, NS szerint Könyves a kezdőben) és jelenlegi motivációval
Persze, hogy az ember a másodosztályban is szurkolna, de azért jobb lenne az elsőben maradni. És lényegi változtatásokat akkor is lehet eszközölni, ha bent marad a csapat. Lehetne, ha van rá akarat.
Szerintem ma ne károgjunk, azzal nem használunk. Szurkoljunk a srácoknak! Végül is nem lehetetlen a küldetés, a Haladás és a Pápa verhető, ha összeszorítják a fogukat a srácok. Ma tényleg mindenkinek a csapat mellé kéne állni.
én azt mondom, hogy lehetetlen hogy bennmaradjunk. És ez nem csak a kötelező pesszimizmus miatt mondom, hanem azért mert teljesen kilátástalannak érzem a játékunkat, meg a klub helyzetét is.
Ha valamilyen csoda folytán idén nem esünk ki, akkor majd jövőre kiesünk. Így legalább már hamarabb megkezdődhet valami újjáépítés-szerűség. Valahogy ez utóbbi sokkal jobban izgat, mint az, hogy azt számolgassam, hogy a hány pontot kell szereznünk, meg a Siófok most kikapott és még Pápa is befogható. Tudom, fura vélemény, de az MTKnak szurkolni a másodosztályban is lehet.
Senki. Aki meg arra merészkedik, hogy egyáltalán megpendítse a felelősség kérdését, annak jól odabaszik a Baráti Kör vezetősége, kikáltja hazaárulónak, pocskondiázó szörnyszülöttnek. Na meg, a BK elnök kiad egy nyilatkozatot - mint tette pár nappal ezelőtt - arról, hogy mennyire "konzekvensen" jó a Domonyai által fémjelzett vezetési prakszis.
Elfelejted, hogy mi 1 meccset is huszonnemtudomhány meccsenként nyerünk, nemhogy hármat egymás után! Szerintem a holnapit behúzzuk, Pápán 1 pont, Pakstól kikapunk. Ami azt jelenti, hogy csak akkor maradunk bent, ha a Siófok idén már nem szerez pontot.
A mai Fradi-ZTE meccset figyelmébe ajánlanám a bochumi ügyészségnek.
Mi feltehetően csak akkor maradhatunk bent, ha 9 pontot szerzünk a hátra lévő 3 meccsen.
A Pápa 8 ponttal van előttünk és 2 meccse van hátra. A hétvégén ellenünk játszik. Ha mi nyerünk, akkor ők ugye kikapnak. Akkor az utolsó forduló ellőtt két pont lesz köztünk. Mi otthon játszunk a Paks ellen, ők idegenben a Fradi ellen. Azért az nem biztos, hogy nyernek az Üllői úton. Ha hármat nyerünk, akkor szerintem bent maradunk. Csak ez a három győzelem tűnik bizonytalannak. A Haladásnak se lesz séta galopp rajtunk kivül Fradi otthon Loki idegenben. A Siófok meg Kecskemétre megy és a Honvédot fogadja, ebből sanszos 3-4 pont.
Ami biztató, Garami nem jelölte Könyvest a kezdőbe.
Simán lehet realitása. Úgy emlékszem Kanta leigazolása pl. (jóval) korábban is felmerült Győrben....
Nincs olyan 5 játékosunk, aki "csomagban" többet érne, mint 100m HUF szerintem, ez pedig azért még mindig olcsóbb, mint válogatott közeli külföldi légiósok igazolása
Szerintem nem nagyon van olyan ember - akár MTK szurkoló akár nem - aki ne ismerné el, hogy ebben az évben alaposan rászolgál(t)unk a kiesésre. Nem tudok olyan statisztikát, ami szerint a Szolnok mellett ne mi lennénk a leggyengébb láncszem.
Vasárnap mondta a TV-ben valamelyik szakértő, hogy szerinte a játékosállományunk bármennyire is fiatalok, nem kieső szint, meg kell vizsgálni, hogy a csapat miért lett/lesz(?) mégis az . Nagyon egyet tudok érteni. De ezt ki fogja megvizsgálni?
Ha egy csapat benn akar maradni az első osztályban, akkor legalább a konkorens kiesőjelöltek ellen hozni kell a pontokat. Mi a Szolnok, Haladás, Siófok hármas ellen eddig 5 meccset játszottunk egy győzelem, egy döntetlen három vereség mérleggel. Ezzel a négy csapat egymás elleni eredményeit tekintve utolsók vagyunk. Ha ez nem megy, akkor bravúr pontokra van szükség. Az MTK az első öt helyen álló csapat ellen eddig kilenc meccsből 1 árva pontot szerzett. Ebből a szempontból az egész NB1-ben a legrosszabbak vagyunk.
Úgy nem lehet bennmaradni, ha a konkurensek ellen eredménytelenek vagyunk és bravúrokra is képtelen a csapat.
27 pontunk közül 22-t a 6-12. helyetózettek ellen szereztük. Ez szerintem egyértelműen pszihés gond. A nagyok ellen beszartan, az eleve elrendeltetett vereség tudatában lépünk pályára. A kicsik ellen meg a "nagy tét" nyomasztja a fiúkat. Talán semmi másra nem lett volna szükség, csak egy jó pszichológusra. A szezonnyitó ankéton az ország egyik legnagyobb szaktekintélye ingyen felajánlotta segítségét a csapatnak. Nem vették igénybe. Gratulálok.