A fogyasztása 2 annyi és a teljesítmény fele a 3.0 hoz képest. Akkor inkább sr20 primera p11 vagy p11 144 ezek is jól felszereltek és van hozzá alkatrész is. A maxima ritka itthon, kevesen bontják ergo minden horror ár.
1 hónapja én is Nissan tulaj lettem egy X-Trail T30 személyében.
QR25DE motor autómata 4 sebességes váltóval.
Egy olyan bosszantó problémával küzdök amire nem találtam még megoldást, hátha valaki találkozott már ilyennel és tud segíteni.
Szóval a helyzet az, hogy meleg motornál elég gyakran emeli az alapjárati fordulatszámot. Kirakom N-be vagy P-be és konstans 1200 körül tartja a fordulatot. Ha adok egy gázfröccsöt akkor felpörög és nagyon lassan esik vissza 1200 környékére.
Menet közben is tapasztalom, hogy magas az alapjárat, ugyanis D-ben is adja a gázt és kapcsolagat is felfelé úgy, hogy a gázpedálhoz hozzá sem érek.
Próbáltam már a gyújtás levevős/ráadós gázpedál nyomkodós manuális gázpedál állás bellítást, de sajnos nem segített.
Van esetleg valakinek otthonn ilyen ODB-s kütyüje amivel rá tud csatlakozni a kompjúterére és beállítani az alapjáratot? Nem szeretnék most "csak" ezért szakszervízbe menni. :P
Köszönöm a tippeket és köszönöm a lehetőséget(forrasztás), rendes tőledtőletek.
Tegnap meg lettek erősítve a forrasztások a relé lábainál. Úgy néz ki,hogy 90%-ban jó, egy kis kontakthiba lehet még a csúszósaruknál. Meg kellett mozgatnom néhányszor, hogy beinduljon a törlés.
2 kérdésem lenne még:
Hamarosan eljön az olajcsere ideje és szeretnék venni valamilyen jobb minőségű olajszűrőt (pl Mann). Olyant szerettem volna aminek 2-3 olajvisszacsapó szelepes, de az összesre, ami Almerához kell csak 1 szelepest találok. VAn tippetek?
2.
Néhány részen (ahol esetleg sérült az alvázvédő vagy felütötte a fejét egy kis rozsda) szeretném a kocsi alját javítani. Milyen alvázvédőt javasoltok ami spray-s? Bitumenes van otthon.
Én is a 10W-40-re voksoltam, de egy olajboltos beijesztett, hogy 5W-40 a gyárija, meg jön a tél is..............de szerintem megteszi a 10-es is, Castrolt szoktam venni.
5W30-at fognak mondani, de épp a minap mondta a szerelőm, hogy mivel nyáron felmegy 40 fok fölé is, inkább a 10W40. Az 5W30 15 fok felett már nem ajánlott, csökken a kenőképessége. 10W30 vagy 10W40.
Múlt héten szert tettünk egy 2000-es évjáratú 1000 cm3-es K11-es Micra-ra.
Eddig minden pöpec, eredetvizsgán derült ki, hogy sérülésmentes a kicsike!
Kérdésem: milyen viszkozitású olajat javasoltok bele??? ( ha minden igaz és eddig vicc, de minden ezt látszik alátámasztani, 77.000 km van benne...............)
Húsz éve űzöm a szakmát, jelenleg is autóiparban dolgozok, autóelektronikát gyártunk. A relé nem beszerezhetetlen darab szerintem, csak pont belecsillant a vaku. Tegyél fel egy képet úgy hogy látszik minden felirat rajta! Vagy írd le, meg csinálj a panel túloldaláról is egy jó képet, vaku nélkül, ha lehet, napfényben. Merre laksz? Üdv. Jácint
Már egy ideje problémám van az ablaktölrő első fokozatával. Hol működik, hol nem, illetve ha vizet spriccelek rá, akkor sem akar magától beindulni. Rájöttem,hogy a kesztyűtartóban van egy kis fekete doboz, amit angol fórumok wiper amplifier-nek azaz ablaktölrő erősítőnek neveznek.
Nos amikor jó az első fokozata az ablaktörlőnek és töröl akkor ebben kattan a relé, ha nem jó, akkor nem. Kiszedtem és szétszedtem és ez van a kis dobozban amit a képen láttok. Esetleg vigyem el egy műszerézszhez aki megnézi, megméri rajta a dolgokat?
Létezik,hogy a benne lévő kis relé van megszorulva? (amikor nem megy a törlés és megütögetem a dobozt, kattan és töröl.
Ui:
Találtam egy orosz bejegyzést erről, de sokat nem értek belőle :D
2002-es N16 1.5 benzin Almera. Hosszú úton 100-as tempónál eddig 6,2-6,4 volt a fogyasztás, egyszer csak gondolt egyet és felment 8,4 körülre. Most a napokban. Azért ennyit nem tehet rá a világítás, fűtés, ablak törlő. Szépen indul, hidegen melegen, nem rángat.
Mi lehet a gond? Lambda szonda? Fojtó szelep helyzet érzékelő?
Almera miből számolja a fogyasztást? Befecskendezések nyitási idejéből és számából?
Különben én vagy megszoktam vagy ilyesmi mert teljesen más lett az autó, betegeskedett ez már egy ideje csak most mondta a hogy elég volt. Kisebb gázadásokra is sokkal élénkebben reagál, húz rendesen. Mondjuk az új ngk gyertyák is számítanak, szerencsére volt a gyáriból még egy szett.