Keresés

Részletes keresés

szilva Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1568
A "mindenkinek" csomagba beugratni - már megbocsáss, de hülyeség, abból bármikor kiszállhatsz!
Előzmény: Tribill (1565)
bertocorleone Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1567
Úgy legyen!! ;o)
Tribill Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1566
"Nem estem áldozatul az indexes matav elleni hangulatkeltésnek, de amint már mondtam nekem nem az árakkal van problémám, hanem azzal, hogy én nem nevezném korrekt szolgáltatásnak azt, amit cserébe kapok."

A Matávval van bajod vagy a MatávNettel? Ha az utóbbival akkor válts szolgáltatót.
Ha az előbbivel, akkor fejtsd ki részletesebben, mi a gondod...
Én csak egyet tudok biztosan: a többi magyar vezetékes cég drágább. Ez tény.

Tribill Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1565
Neked is csak azt tudom mondani: várj március 1-ig. Mi ez a nagy türelmetlenség?
Ha az utolsó pillanatban jelentették volna be a változást, akkor meg az lenne a baj, hogy beugrattak egy csomó embert a "Mindenkinek" csomagba. Most legalább tudja mindenki, hogy lehet, hogy érdemes várni, mert az új csomagok -a matáv szerint- kedvezőbbek lesznek.
bertocorleone Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1564
Tribill!

Nem estem áldozatul az indexes matav elleni hangulatkeltésnek, de amint már mondtam nekem nem az árakkal van problémám, hanem azzal, hogy én nem nevezném korrekt szolgáltatásnak azt, amit cserébe kapok.

szilva Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1563
Hát jobban tették volna, ha _előbb_ jelentik be az újakat, és utána szüntetik meg a régit. Mellesleg az ADSL hidegen hagy, mert - ha jól értelmezem - _csak_ az internetezésre kellene min. havi 13k HUF-ot fizetni. Na de hol a telefonálás? Egyszóval ez nekem még nem alternatíva a "mindenkinek" csomaggal szemben...

Előzmény: Tribill (1561)
Tribill Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1562
"sak az a szomorú meglátásom, hogy az a kanadai 20...30 CAD =/= 6...9 ezer HUF. De az már legyen a mi bajunk, ha a nyugati típusú árak nincsenek beszélő viszonyban az albán típusú jövedelmeinkkel. "

A Pacific Bell-nél (USA) jelenleg 24.95 USD a havi díj. Nem kanadai dollárról beszélek, hanem USD-ről. Ezért 1000 ingyenes percet kapsz helyben. Plusz 10 dollár ellenében korlátlan flat-rate-et kapsz. Ez összesen 10.500 Ft körül van, de úgy hogy a lakosság havonta valóban 6...9000 Forint közötti összeget fizet havidíjként. Erre jön még a flat-rate. Ez nem menne nálunk. Ennyi pénzt a 80 % nem tudna kifizetni. S odakint is csak úgy éri meg a 10 dolláros flat-rate, hogy _mindenki_ fizeti a havi 20...30 USA dollárt alapdíjként. Nálunk ekkora alapdíjat nem lehet ma még kérni..

Tribill Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1561
"ezt már hallottuk... meddig legyünk türelmesek? "

Szerintem március 1-ig kéne visszafognotok magatokat. Addigra biztosan be fogják jelenteni az összes új csomagot. Az első ma megtörtént.

Gyedmaroz Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1560
Kedves Tribill,

csak az a szomorú meglátásom, hogy az a kanadai 20...30 CAD =/= 6...9 ezer HUF. De az már legyen a mi bajunk, ha a nyugati típusú árak nincsenek beszélő viszonyban az albán típusú jövedelmeinkkel.

Bocs a lényegében off- ért, a tanulság, hogy előbb- utóbb a jó is begyűrűzhet. De ezt én már a büdös életben nem fogom megszokni.

Előzmény: Tribill (1553)
Tribill Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1559
"Mi van Tribill, a matavnál dolgozol? :-o"

Nem. De olyan szám.tech. cégnél dolgozom, amelyik a Matávnak IS dolgozik. Sokat tudok a Matávról, de persze nem vállati titkokat. Azt is látom, milyen hagulatkelteés folyik itt az Index-en a Matáv ellen. Megpróbálok relista, józan hagokat becsempészni a topikokba.

trancsiloz Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1558
Szerintem csak rózsában utazik. :)
Előzmény: bertocorleone (1556)
szilva Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1557
Márciustól pedig új csomagok lesznek a különböző csoportoknak. Türelem...

ezt már hallottuk... meddig legyünk türelmesek?

Előzmény: Tribill (1555)
bertocorleone Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1556
Mi van Tribill, a matavnál dolgozol? :-o
Tribill Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1555
"Ezzel azt akartam mondani, hogy ha már árcsökkentés, akkor legyen csökkenés a dial-up eléréseknél is!"

Most is volt.
Az eddig 9 Ft helyett 7.50 lett a nappali online díj. S megszűnt a sokat szidott kapcs. díj is. Márciustól pedig új csomagok lesznek a különböző csoportoknak. Türelem...

Tribill Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1554
"A gond nem az, hogy olcsóbb vagy drágább, hanem a "szolgáltatás" minősége. "

Ha nem tetszik a MatávNet minősége válaszz másik net szolgáltató-t. Csak nehogy te is azt mondd: a matáv szaggatja a vonaladat. Ennyire talán ne süllyedjünk le. Normál beszélgetés közben is szakadozik? Ha nem, akkor valószínűleg jó a vonalad.
Ha ellenben zajos, vagy tényleg szakad, szólj a hibabejelentőnek. Eddig még mindig reagáltak, s kijavították nálam a hibát.

Tribill Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1553
De akkor miért nem követi a nemzetközi trendet a többi dologban is? (modemes elérés, helyi hívások általánya, stb.)

Mert ezek _nem_ nemzetközi trendek. Európában pl. nincs ingyen helyi hívás.
Un. "ingyenes" helyi hívás csak az USA bizonyos területein és Kanadában van, 20...30 dolláros kötelező havi díjak mellett. Ezt nálunk nem lehetne megcsinálni, mert a többség nem tudná a 6...9 ezer forintot kifizetni. A jelenlegi 2880 Ft is sok a többségnek. S ott is csak azért tudják ingyenessé tenni a helyi hívást mert a lakosság 99 %-a ezt az összeget ki is _tudja_ fizetni. (S ki is fizeti. Ennyiért a Matáv is adna ingyen helyi hívást. ha a minisztérium engedné)

Nálunk a lakosság ~80 %-a lemondaná a telefont ha hirtelen az USA-beli szintre emelnék a havi díjat. Ezt pedig nem vállalja a minisztérium, az EU belépés előtt főleg nem. A flat -rate az más dolog, arról lehet szó, ezt kezdte el a Matáv Európában az elsők között a 4000 Ft-os csomaggal. A DT kijött teljes napi 24 órás (79 márkás) csomaggal is, de ezt éppen most a veszteségei miatt kénytelen volt visszavonni. Európában jelenleg nem jellenmző sem az ingyen helyi hívás sem az olcsó flat-rate.

bertocorleone Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1552
"Ja, most nincs rajta sapka. Eddig azért szidták egyesek a Matáv-ot és a matávNet-et, mert volt... :-)))
Ha nem olcsóbb net hozzáférést, akkor azért szemét, ha meg végre ad, akkor nyilván szorul a hurok. :-)) "
A gond nem az, hogy olcsóbb vagy drágább, hanem a "szolgáltatás" minősége.

Bad Joe Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1551
Ezzel azt akartam mondani, hogy ha már árcsökkentés, akkor legyen csökkenés a dial-up eléréseknél is!
Bad Joe Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1550
Az oké, hogy 12900 az ADSL. De mi lesz velünk, ISDN-esekkel? A 128k-s hozzáférés 18-07-ig 9000+4000=13000 Ft (2 csatornás Matávnet Otthon csomag + Mindenkinek csomag). Úgy érzem, hirtelen mostohagyerekek lettünk. Itt állunk a 2 éves szerződéssel megfürödve :-(
Gyedmaroz Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1549
De akkor miért nem követi a nemzetközi trendet a többi dologban is? (modemes elérés, helyi hívások általánya, stb.)
Előzmény: Tribill (1548)
Tribill Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1548
"Miből számíthattam volna? Utalt rá valami is?"

Igen. Például a nemzetközi trend az ISDN, a net-előfizetés és az ADSL hozzáférés látványos árcsökkenése külföldön. S most már itthon is.

Tribill Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1547
"Érzi a matav, hogy szorul a hurok a torkán. Kapkodna az ügyfelek után?"

Ja, most nincs rajta sapka. Eddig azért szidták egyesek a Matáv-ot és a matávNet-et, mert volt... :-)))
Ha nem olcsóbb net hozzáférést, akkor azért szemét, ha meg végre ad, akkor nyilván szorul a hurok. :-))
Én inkább úgy látom: a chello-val akar versenyezni a MatávNet. Már ebben a pillanatban is nagyobb területeken hozzáférhető budapesten az ADSL, mint a chello. A központ felé irányuló fix sávszélesség pedig előnyösebbé is teszi. Egy szűk keresztmetszettel kevesebb, a chello-hoz képest.

Gyedmaroz Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1546
Már miért szorulna? Konkurrencia 2002- től? Emlékszel mekkora várakozás előzte meg a Vodafon megjelenését a mobilpiacon? Lett valami?
Előzmény: bertocorleone (1544)
Gyedmaroz Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1545
Miből számíthattam volna? Utalt rá valami is?
Előzmény: Tribill (1543)
bertocorleone Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1544
Érzi a matav, hogy szorul a hurok a torkán. Kapkodna az ügyfelek után?
Tribill Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1543
"Miért érzem azt, hogy jól át lettem baszva? "

Pedig számíthattál volna rá, hogy a net-elérés egyre olcsóbb lesz, szélessávon is.
Az idők szava...

szilva Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1542
Hát én azért még nem gondolom, hogy ez lenne a Kánaán...
Előzmény: Gyedmaroz (1540)
Andreas Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1541
Na ma sem tudok majd elaludni :) A műszakiak csak holnap tudják megmondani hogy megvannak-e a műszaki feltételek a kerületben.
Gyedmaroz Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1540
Na, így már érthető, hogy mi a faszért nyomatták annyira iz ISDN- t. 2 éves szerződéssel. Gyanítom, hogy akik belevágtak, zömmel az internet miatt tették. Errefel itt az új varázslat, 13k forintokért tokkal- vonóval. Miért érzem azt, hogy jól át lettem baszva? Kedves Matáv Rt., benézel még néhanapján ide?
Előzmény: figyu (1539)
figyu Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1539
Hello internetfuggok!

Tul szep ez az ADSL, hogy igaz legyen! Eccceruen hihetetlen! :-)))

Udv: figyu

Előzmény: Janesz (1536)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!