Minden, ami navigációs eszközökkel, és azokra telepített jogtiszta navigációs szoftverekkel kapcsolatos.
A warezolásnak, nem jogtiszta szoftverekre vonatkozó hozzászólásoknak ebben a topikban tiltás a következménye.
Ilyen könnyen nem adom fel. Vannak nekem 2,8-3,5" WinCE gépeim, telefonjaim. Ki lehet próbálni, hova lehetne tenni a műszerfal alja és a kormányoszlop közé. Csak ez még egy kütyü, amit etetni kell.
A 4"es telefont meg láttam már a napellenzőre téve, a sminkelő tükör helyett. De még a szellőzőrács is közelebb van, mint a mostani tartó, amit még a kocsival örököltem.
Az igazi az lesz, ha GPS/navi teljes képernyőjét tudja kivetíteni. (Amit azután a külső fényerő jól eltüntet, ezért nem megy.) A Garmin (és néhány beépített navi) azokat tudja kivetíteni, amiket a kütyü ki tud számolni. De nekem pl. olyan földutak között kellene navigálni, amiket a tervezőszoftver sem ismer.
Régi álmom, hogy találjak valahol a szekrény tetején egy egykor írásvetítőkre használt VGA panelt. Ott a háttér átlátszó volt, a rajzolt elemek meg színesek. Mennél erősebb volt az áthaladó fény, annál jobban látszott. Ezeket a projektorok kiszorították.
Ahhoz sok az inkább 30-40$, hogy lehet, hogy (az általad is említett okok miatt) nem lesz jó az egész. A rádió és kesztyűtartó közti jelenlegi helyig ellátok, de nincs a látószögemben,. Eddig csak iGO-val használtam, ahol a hangnavigáció a lényeg. A Navitel is beszél, ha nem is annyit. De most Androidos telefont használtam a ballonversenyen mezei utakon Oruxmapssal, ott vizuálisan kell megtalálni, mikor kell befordulni. Vagyis vezetés közben kell nézni, miközben a kátyúkat kerülgetem.
Nem véletlenül találták ki repülőkre a HUD-t', ami autóra sohasem lesz az igazi. Valami van, de nem az igazi:-(
Talán a légkifúvó rácsra szerelést még kipróbálom, az közelebb van. A felcuppantós tartó a Toyotámon nem jön be, lehet rajta valamiyen bevonat, mert nem áll stabilan.
Elkepzelheto, hogy kell egy kis fantazia, de ossze tudod legozni. Milyen kormanyrol beszelunk? Az, hogy direktben ilyet nem talalsz, annyira nem meglepo. Ha a kormany karimajara akarod tenni, akkor fordulaskor balesetveszelyes lesz. Ha a kozepere es legzsakos az auto, akkor ott is. Ha nem legzsakos, akkor sem szivesen utkoznek vele, de legalabb elvi szinten mukodhet. A kabelezest es plusz akkupakkot ugye elfelejtheted, mert azt sem lehet ott megoldani.
Biztosan atgondoltad ezt? Ha a muszerfalig nem latsz el, akkor nem biztos, hogy vezetned kellene mar, ezt most a legnagyobb joindulattal mondom.
Boritékolható az eddigi tapasztalatok alapján, hogy az autó márkakereskedőnél vett térképfrissítés/bővítés árából kitelik a legdrágább kézi navi kütyü is. (Hacsak nem iGO alapú a beépített navi, mert akkor megfizethető árú, nézd meg a naviextras.com oldalon a támogatott típusok listáját)
Ha csak azt várod a masinától, amit az autóban kell, akkor lényegében bármi megfelel 20 kFt-tól a csillagos égig. Akár egy jobb okostelefon is, aminek van 5" a képernyője. Az eleve navigációra szánt kütyüknél ez a szabványméret. Hogy ezen belül mi a jobb, az általában a "saját lovát dicsérő" bla-bla. Mind ugyanazt tudják, legfeljebb kicsit másként. A forgalomba hozó kereskedő számít, mert annak kell felelősséget vállalni, ha a kütyü mégis hibás. Ebből a szempontból a Garminnak van a legbiztosabb hátországa, az olcsóbb ferdeszemű típusok közül talán a WayteQ-nek és a Concorde-nak.
Ha élve a lehetőséggel ki akarod venni a kütyüt a kocsiból és elvinni városnézésre, gyalogsétára, akkor az már egy új helyzet.
Ha letöltött térképet teszel rá, akkor letöltött igo-nak kell lennie a kütyün. A hivatalos igo nem kezeli a letöltött térképet. Egyébként tartalomra semmi különbség nincs.
Milyen hekkelésre gondolsz? Az nekem megfelel, ha torrentes térképfrissítést kell időnként rátenni, de ha van élettartam lehetőség, akkor azt választanám.
Kérdés továbbá, hogy egy szinten van-e az élettartartam frissítés és a torrentes pl. IGO féle térkép-bemásolgatásos módszer?
Wayteq-val nincsenek jó tapasztalataim, óckodom tőle, bár az egy régebbi típus volt...
Sok hasznalhato van, hogy neked melyik all kezre, azt csak az elo teszt tudja eldonteni.
En elfogult vagyok a Garmin iranyaba, de az teny, hogy a minoseg es a support elsorangu. A kezelofelulet szerintem sokkal logikusabb es letisztultabb a konkurencianal, de ez mar tenyleg szubjektiv.
20k ert valoszinuleg nem kapsz elettartam frissiteses terkepeket, pedig ez egy fontos es hasznos extra. Ami ilyet tud, az Garmineknal http://www.garmin.hu/termekek/nuevi-56lm ez, de ugye 50khuf az ara.
Ha olcsobb kell, a kifuto szeriakbol olcsobbat is talalhatsz, de figyelj, hogy elettartam frissiteses EU legyen rajta.
Érdeklődni szeretnék a tapasztaltabbaktól! Autós GPS-t szeretnék venni, de fogalmam sincs milyet érdemes. feltételek:
- legyen gyors maga a gép, ne kelljen félreállni a pesti csúcsforgalomban, mire betölt - lehessen frissíteni időnként, akár torrentoldalakról - jó érintőkijelző (min. 4.3 ") - megbízhatóság
- térképügyileg bőven elég Németország, Ausztria max. Szlovákia és Szlovénia, messzebb nem megyek.
Árban 20-tól felfelé gondolkodnék, kérdés, hogy érnek-e valamit a 20 környékiek vagy csak dísz?