Keresés

Részletes keresés

smokafly Creative Commons License 2009.10.08 0 0 548
Helló!

Vettem egy Korg nanoPAD-et,ezzel kapcsolatban kérnék segítséget.
Illesztettem, felpakoltam, elvileg minden korrekt kéne hogy legyen, de nem az.
A PAD mintha kóbor vagy téves midi jeleket küldene a gépemnek, mivel van olyan gomb ami megsem szólal, némelyek pedig akkor ütik a dobhangot amikor sikerül nekik ill. jólesik. Szóval valami hálátlanul működik.

Kérlek titeket aki használt vagy használ ilyet segítsen
köszi
csumida
MidiTom Creative Commons License 2009.09.27 0 0 547
Sajnos, a karaoke playerekhez sík hülye vagyok. (Azon az órán valszeg hiányoztam :) Nem tudom, létezik - e egyáltalán olyan, amelyik alá be lehet tolni bármelyik VSTi-t.
De itt a fórumon biztosan lesznek páran, akik tudják a megfejtést.
Előzmény: djuice (546)
djuice Creative Commons License 2009.09.27 0 0 546
MidiTomhoz és a benfenntesebbekhez:

egyik haveromék visual show-znak és eléggé unják már a népi kareokinál hogy a kivetített szöveg alá a standard roland hangchippes general midis témák szólnak dalonként...
A kérdések kérdése, hogy a VanBasco kareoki/midi player program alá hogy lehetne akár egy SoundFont samplert vagy más GM-es VST-t betolni, hogy normálisabban szóljon a téma?

Nagyon fontos lenne, ha tudnátok, vmi jó minőségű letölthető GM SF2 hangkészletet is!

Mivel a standard winXP midi-port beállításait értelmezné a VanBasco, vmi virtual MIDI rooterre gondolnánk, amivel a VSThez vagy SF playerhez hozzáférhetne a progi a lejátszáskor.
Van ilyen szerintetek vagy egyáltalán a helyzetre megoldás?

Köszönjük!
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.02 0 0 545

Meg tudná valaki mondani, honnan tölthetnék le bossanova midi alapokat?

Érdekelnének standard Jobim számok és különféle bossa groove-ok is.

Köszi a segítséget!

polar0101 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 544
ja értem analóg mint fizikálisan tranzisztoros stb...és mint digitális vst, ok :)
Előzmény: Szabolcs 2 (540)
andrew221 Creative Commons License 2009.08.30 0 0 543
SbAudigy (model: sb0090) hangkártyámon 2drb független DSP, ill 2 drb független midi I/O van. Azt szeretném tudni milyen egyéb modell-számu kártya rendelkezik még a fent emlitett tulajdonságokkal ?

Szóba jöhető tipusok, eddigi nézelődéseim alapján - model : sb009x, sb019x, sb023x, sb016x, sb0280, sb0290, sb0350, de ezt teljes bizonyossággal nem tudom. ( Pl.: az sb0240 tipusok egy részén be vannak ültetve a panelra a csatl.tűk.)
Az Sb Audigy fórumon, "nemmindegy" (107.hsz) utal egy net-es cikkre, de ezt nem találtam. Aki tud, kérem segitsen információkkal, köszönettel : Andrew
polar0101 Creative Commons License 2009.08.29 0 0 542
amúgy mégsem jött össze az 1 szinti és sávonkánt más más hangszer,kénytelen vagyok wav-ba menteni ami kész
polar0101 Creative Commons License 2009.08.29 0 0 541

mér hát van analóg elven hangképző meg van a digitális fix mintákkal dolgozó,vagy mi nem jó? :)

Előzmény: Szabolcs 2 (540)
Szabolcs 2 Creative Commons License 2009.08.29 0 0 540
" VST analóg szintit" :D
polar0101 Creative Commons License 2009.08.28 0 0 539

Időközben rájöttem hogy preseteket bankokat lehet állítani a sávoknak azonos eszközt használva.

De az szégyen hogy senki nem akarta elmondani,köszönöm a segítséget.

Előzmény: polar0101 (538)
polar0101 Creative Commons License 2009.08.23 0 0 538
segítség kellene,újra elővettem az öreg sonar3-at bohóckodni 2 évenként rámjön,és még mindíg nemtudom hogyan lehet zene közben a VST szintetizátor hangszerei közt válogatni,mert ugye nem lehet minden egyes hangszer külön sávon nembír a gép 6-7 fullextrás VST analóg szintit egyszerre,ami nem szól azis eszi a processzort.

tehát hogyan lehet mi az a futás közbeni parancs(és hová írom) amivel átállítom a VST szintit egy másik hangszínre

george.core Creative Commons License 2009.08.17 0 0 537
Kösz. Megnyugtattál. (Én kizárólag csak az MC50-esemet akarom lecserélni.)
Előzmény: MidiTom (536)
MidiTom Creative Commons License 2009.08.17 0 0 536
A "nagy" Sonar egy teljes értékű stúdiószoftver. Annak kell, aki audió sávokat is rögzít, kever, effektez, szoft szintiket használ, külső eszközöket vezérel professzionális környezetben.
A Music Creator házi célokra általában bőségesen elég. Egyszerűen kezelhető, tiszta felépítésű, de nagy tudású program. Amíg a midi szerkesztésről van csak szó, szerintem bőségesen elég. Amúgy már az 5. verzió van belőle, de árban nem változott.
Előzmény: george.core (535)
george.core Creative Commons License 2009.08.17 0 0 535
Esetleg meg tudnád mondani, hogy MIDI szerkesztés szempontjából mi a különbség a Sonar és a Music Creator között? Mert nem mindegy, hogy mennyi pénzt adok ki. A Sonar 8 120ezer, a Music Creator 4 10ezer. Ez azért nagyságrendi különbség...
Előzmény: MidiTom (533)
george.core Creative Commons License 2009.08.14 0 0 534
Kösz. Utánanézek ezeknek.
Előzmény: MidiTom (533)
MidiTom Creative Commons License 2009.08.14 0 0 533
Nézd meg az Anvil Studio - t, az ingyenes és elég jó. Kérdés, hogy a Yamahához egyszerű - e a használata?
Teljesen jók a Cakewalk Sonar, vagy akár a Music Creator:
http://www.cakewalk.com/products/musiccreator/
Előzmény: george.core (532)
george.core Creative Commons License 2009.08.14 0 0 532
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Van egy Yamaha S03 szintim, amit eddig egy Roland MC50 sequencerrel használtam. Nemrégiben vettem egy számítógépet, hozzá egy MIDI-USB kábelt. A szinti és a számítógép remekül kommunikálnak egymással (az ingyenes voice editorral próbáltam ki). Ezentúl szeretnék software sequencert használni. Tud-e valaki javasolni egy olyat, ami kb azt tudja, mint az MC50. Azt tudom, hogy létezik egy Yamaha xgworks nevű program, aminek egy lite verzióját régebben adták az S03-hoz, sajnos újabban (mikor én vettem) már nem tartozék. (Írtam e-mailt az Atlantisznak, de nem reagáltak rá...) . Szóval olyan progira van szükségem, melyben nem kell, hogy legyen hangszín, meg effektek, viszont a MIDI adatok szerkesztésében legyen részletes.
Előre is kösz mindenkinek.
Szabolcs 2 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 531
Szeva!

Nekem van mind a kétfajta megoldású kábelem, használva nem voltak, ha érdekel megbeszéljük és elküldöm.

http://kepfeltoltes.hu/view/090808/K_p049_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/090808/K_p050_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

adsr Creative Commons License 2009.08.05 0 0 530
Spenót:)
Előzmény: MidiTom (529)
MidiTom Creative Commons License 2009.08.05 0 0 529
Nem, a Roland PC - midi kábel 6000 Ft körül van. 13000-be az Edirol USB - s interfész kerül.
Hogy Spenótot idézzem: "Nem óccssóóó, de jóóó'"
Előzmény: _Moss_ (528)
_Moss_ Creative Commons License 2009.08.05 0 0 528
Jap sejtettem...csak az a gond, hogy az a fránya kábel 13 ropi! :S
Köszi a segítséget!
Előzmény: MidiTom (527)
MidiTom Creative Commons License 2009.08.04 0 0 527
Ha a hangkártyádon, a gép hátulján, vagy az alaplapon van "game port" csatlakozó (15 pólusú, két sorban), akkor jó hozzá a hagyományos PC - midi kábel. Jelenleg csak a Roland árul ebből működőképeset, a gagyi többi kábel mind hibás.
Ha nincs ilyen csatlakozód, akkor USB - s midi interfészt kell venni.
Előzmény: _Moss_ (526)
_Moss_ Creative Commons License 2009.08.04 0 0 526
Sziasztok!

Én nemrég szereztem be egy szintit és ahhoz szeretnék Midi kábelt, amivel a géphez tudnám csatlakoztatni. Volt is a közeli hangszerüzletben, csak nem tudom, hogy a hangkártyámba be tudnám-e dugni? Tudna valaki segíteni, hogy a Midi kábel gép felőli vége hogy néz ki, illetve a hangkártyának milyen kivezetéssel kell rendelkeznie? (esetleg képet tudnátok mutatni?)

Bocs, ha nagyon hülye kérdés, még eléggé zöldfülű vagyok e téren.
Misy22 Creative Commons License 2009.08.04 0 0 525

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni?

Megvásároltam az alábbi MIDI-billentyűzetet(csak USB kimenete van):

http://www.absolute.hu/webshop/?pid=610&back=12

Elméletileg nem kell hozzá még driver sem, és még sem

tudom működésre bírni! Windows XP-t használok SP3-al.

Amikor csatlakoztatom az eszközt, akkor kiírja, hogy új

hardver, telepíti magától, majd azt az üzit kapom, h

a hardver telepítése sikeres, használatra kész....

Próbáltam frissíteni de nem talál hozzá új illesztőprogramot,

igaz nem is kell hozzá és még sem tudom elérni az eszközt.

Használok más MIDI-billentyűzetet, azokkal semmi gond!

Mi lehet a probléma?

Kérlek segítsetek!

Köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2009.07.27 0 0 524
Arra nem is gondoltam, hogy lehet frissítése is a programnak. Köszi a tippet, utánanézek a Steinberg-nél.
Előzmény: MidiTom (523)
MidiTom Creative Commons License 2009.07.27 0 0 523
Örülök, hogy nagyjából helyrerázódtak a dolgok.
Még annyit, hogy érdemes az utolsó, legfrissebb Essentialt használni, mert emlékszem, hogy az első verziónál voltak plugin felismerési furcsaságok.
Előzmény: Törölt nick (522)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.27 0 0 522

Megtaláltam latency beállítást az ASIO driver kiválasztásnál, most már ez is ok.

Még a Halion-t nem látja a CUBASE de nem nagy gond, mert a Hyper-t szeretném főleg használni.

Köszönöm hogy segítettél!

Törölt nick Creative Commons License 2009.07.27 0 0 521

Köszönöm!

Most már szól a Hypersonic, de csak úgy tudtam kiválasztani a VST instruments ablakban, hogy a Cubase4-en belül lévő VSTPlugins mappában csináltam egy Hypersonic mappát, és a Steinberg/VSTPluginsból átmásoltam ide csak a DLL fájlt.

Elötte is láttam a VST instruments mappában, de nem tudtam kiválasztani.

Most még a késést kellene beállítanom, ami eddig tökéletes volt az M-audio 2496-os kártyámmal. Egyenlőre tapogatózok valahol a Device menüben, de már ennek is örülök. Ha erre is meg tudnád írni a megoldást, előre is köszönöm, persze nem vagyok telhetetlen, már nagyon késő van. :)

Előzmény: MidiTom (520)
MidiTom Creative Commons License 2009.07.26 0 0 520
Elindítottam egy Essential 4 - et, mert én 5 - öst használok, és fejből már nem emlékeztem rá, miként néz ez ki.
A Devices menüben ott van a "Plugin Information" ablak.
Abban van egy VST 2.X Plugin Path feliratú gomb. Azt megnyomva láthatóvá válnak az elérhető plugin könyvtárak. Az ADD - Remove gombokkal lehet variálni őket, tehát pl. újakat bevenni, ha magától nem jó helyre pottyant valami.
Az alapértelmezésű könyvtár itt is a C:Program FilesSteinbergVstPlugins

Tehát vagy ide kell mindent behajigálni, vagy ki kell egészíteni a listát.
Előzmény: Törölt nick (519)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.26 0 0 519

Örülök hogy még itt vagy!

Szóval most az a helyzet, hogy a Halion sem látszik a választható hangszerek listában.  Szerintem minden jól van telepítve, csak a beállításokkal lehet gond.

Most akkor melyik mappa lehet az alapbeállítás szerinti? Merthogy a Haliont sem látja a Cubase....

Előzmény: MidiTom (518)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!