Vettem egy Korg nanoPAD-et,ezzel kapcsolatban kérnék segítséget. Illesztettem, felpakoltam, elvileg minden korrekt kéne hogy legyen, de nem az. A PAD mintha kóbor vagy téves midi jeleket küldene a gépemnek, mivel van olyan gomb ami megsem szólal, némelyek pedig akkor ütik a dobhangot amikor sikerül nekik ill. jólesik. Szóval valami hálátlanul működik.
Kérlek titeket aki használt vagy használ ilyet segítsen köszi csumida
Sajnos, a karaoke playerekhez sík hülye vagyok. (Azon az órán valszeg hiányoztam :) Nem tudom, létezik - e egyáltalán olyan, amelyik alá be lehet tolni bármelyik VSTi-t. De itt a fórumon biztosan lesznek páran, akik tudják a megfejtést.
egyik haveromék visual show-znak és eléggé unják már a népi kareokinál hogy a kivetített szöveg alá a standard roland hangchippes general midis témák szólnak dalonként... A kérdések kérdése, hogy a VanBasco kareoki/midi player program alá hogy lehetne akár egy SoundFont samplert vagy más GM-es VST-t betolni, hogy normálisabban szóljon a téma?
Nagyon fontos lenne, ha tudnátok, vmi jó minőségű letölthető GM SF2 hangkészletet is!
Mivel a standard winXP midi-port beállításait értelmezné a VanBasco, vmi virtual MIDI rooterre gondolnánk, amivel a VSThez vagy SF playerhez hozzáférhetne a progi a lejátszáskor. Van ilyen szerintetek vagy egyáltalán a helyzetre megoldás?
SbAudigy (model: sb0090) hangkártyámon 2drb független DSP, ill 2 drb független midi I/O van. Azt szeretném tudni milyen egyéb modell-számu kártya rendelkezik még a fent emlitett tulajdonságokkal ?
Szóba jöhető tipusok, eddigi nézelődéseim alapján - model : sb009x, sb019x, sb023x, sb016x, sb0280, sb0290, sb0350, de ezt teljes bizonyossággal nem tudom. ( Pl.: az sb0240 tipusok egy részén be vannak ültetve a panelra a csatl.tűk.) Az Sb Audigy fórumon, "nemmindegy" (107.hsz) utal egy net-es cikkre, de ezt nem találtam. Aki tud, kérem segitsen információkkal, köszönettel : Andrew
segítség kellene,újra elővettem az öreg sonar3-at bohóckodni 2 évenként rámjön,és még mindíg nemtudom hogyan lehet zene közben a VST szintetizátor hangszerei közt válogatni,mert ugye nem lehet minden egyes hangszer külön sávon nembír a gép 6-7 fullextrás VST analóg szintit egyszerre,ami nem szól azis eszi a processzort.
tehát hogyan lehet mi az a futás közbeni parancs(és hová írom) amivel átállítom a VST szintit egy másik hangszínre
A "nagy" Sonar egy teljes értékű stúdiószoftver. Annak kell, aki audió sávokat is rögzít, kever, effektez, szoft szintiket használ, külső eszközöket vezérel professzionális környezetben. A Music Creator házi célokra általában bőségesen elég. Egyszerűen kezelhető, tiszta felépítésű, de nagy tudású program. Amíg a midi szerkesztésről van csak szó, szerintem bőségesen elég. Amúgy már az 5. verzió van belőle, de árban nem változott.
Esetleg meg tudnád mondani, hogy MIDI szerkesztés szempontjából mi a különbség a Sonar és a Music Creator között? Mert nem mindegy, hogy mennyi pénzt adok ki. A Sonar 8 120ezer, a Music Creator 4 10ezer. Ez azért nagyságrendi különbség...
Nézd meg az Anvil Studio - t, az ingyenes és elég jó. Kérdés, hogy a Yamahához egyszerű - e a használata? Teljesen jók a Cakewalk Sonar, vagy akár a Music Creator: http://www.cakewalk.com/products/musiccreator/
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Yamaha S03 szintim, amit eddig egy Roland MC50 sequencerrel használtam. Nemrégiben vettem egy számítógépet, hozzá egy MIDI-USB kábelt. A szinti és a számítógép remekül kommunikálnak egymással (az ingyenes voice editorral próbáltam ki). Ezentúl szeretnék software sequencert használni. Tud-e valaki javasolni egy olyat, ami kb azt tudja, mint az MC50. Azt tudom, hogy létezik egy Yamaha xgworks nevű program, aminek egy lite verzióját régebben adták az S03-hoz, sajnos újabban (mikor én vettem) már nem tartozék. (Írtam e-mailt az Atlantisznak, de nem reagáltak rá...) . Szóval olyan progira van szükségem, melyben nem kell, hogy legyen hangszín, meg effektek, viszont a MIDI adatok szerkesztésében legyen részletes. Előre is kösz mindenkinek.
Ha a hangkártyádon, a gép hátulján, vagy az alaplapon van "game port" csatlakozó (15 pólusú, két sorban), akkor jó hozzá a hagyományos PC - midi kábel. Jelenleg csak a Roland árul ebből működőképeset, a gagyi többi kábel mind hibás. Ha nincs ilyen csatlakozód, akkor USB - s midi interfészt kell venni.
Én nemrég szereztem be egy szintit és ahhoz szeretnék Midi kábelt, amivel a géphez tudnám csatlakoztatni. Volt is a közeli hangszerüzletben, csak nem tudom, hogy a hangkártyámba be tudnám-e dugni? Tudna valaki segíteni, hogy a Midi kábel gép felőli vége hogy néz ki, illetve a hangkártyának milyen kivezetéssel kell rendelkeznie? (esetleg képet tudnátok mutatni?)
Bocs, ha nagyon hülye kérdés, még eléggé zöldfülű vagyok e téren.
Örülök, hogy nagyjából helyrerázódtak a dolgok. Még annyit, hogy érdemes az utolsó, legfrissebb Essentialt használni, mert emlékszem, hogy az első verziónál voltak plugin felismerési furcsaságok.
Most már szól a Hypersonic, de csak úgy tudtam kiválasztani a VST instruments ablakban, hogy a Cubase4-en belül lévő VSTPlugins mappában csináltam egy Hypersonic mappát, és a Steinberg/VSTPluginsból átmásoltam ide csak a DLL fájlt.
Elötte is láttam a VST instruments mappában, de nem tudtam kiválasztani.
Most még a késést kellene beállítanom, ami eddig tökéletes volt az M-audio 2496-os kártyámmal. Egyenlőre tapogatózok valahol a Device menüben, de már ennek is örülök. Ha erre is meg tudnád írni a megoldást, előre is köszönöm, persze nem vagyok telhetetlen, már nagyon késő van. :)
Elindítottam egy Essential 4 - et, mert én 5 - öst használok, és fejből már nem emlékeztem rá, miként néz ez ki. A Devices menüben ott van a "Plugin Information" ablak. Abban van egy VST 2.X Plugin Path feliratú gomb. Azt megnyomva láthatóvá válnak az elérhető plugin könyvtárak. Az ADD - Remove gombokkal lehet variálni őket, tehát pl. újakat bevenni, ha magától nem jó helyre pottyant valami. Az alapértelmezésű könyvtár itt is a C:Program FilesSteinbergVstPlugins
Tehát vagy ide kell mindent behajigálni, vagy ki kell egészíteni a listát.
Szóval most az a helyzet, hogy a Halion sem látszik a választható hangszerek listában. Szerintem minden jól van telepítve, csak a beállításokkal lehet gond.
Most akkor melyik mappa lehet az alapbeállítás szerinti? Merthogy a Haliont sem látja a Cubase....