524td 91-es a masina. A fogyasztásával messzemenőkig meg vagyok elégedve (nem merem ide írni), szoktam is neki nyomni, nem kéreti magát a kicsike. Az adagolónál kiment a hidrofej tömítés, ezért a tartalék adagolóm lett feltéve, ennek nem tudom a fogyiját, de a héten megtudom.
Dehogynem:)Azokon a problémákon már tulvagyok hálisten.A klimában kicseréltem a "kardot", de attol nemjavult meg, a kezelőpanelban volt a gond, tehát amin vannak a gombok. A tőkeket is kicseréltük és most olyan a hangja mint az ujnak:) Csak kezdek rájönni hogy ez a dizel nem az én világom. De nem mindenáron akarom eladni, ha valaki ad érte annyit amennyit kérek akkor viheti:)
"Én 10.000-ként cserélem az olajat, de a ledsor kibír két olajcsere periódust"
Kettőt??? Milyen autód is van? Nekem eddíg nagyjából 10000 km-re aludt el, most az első, hogy 12000-ig bírta.
"Igaz az, hogy a használat intenzitásától is függ a ledek fogyása?"
Ez így van, a motorvezérlő figyeli a hidegindítások számát, a hidegüzemet, a terhelés fokát (padló) és az alapján kapcsolgatja le a LED-eket. Tehát, aki full városan megy, annak tényleg hamarabb elalszik, mint aki csak pályán.
Igazgató kocsijával kellett menni a városba szervizbe vinni. 2.0 TDCI Mondeo.
Turbó szép fütyülésére füleltem fel az autóban, de nem is ment olyan jól azzal a 130LE-vel aztán eszembejutott. Egy széria autóban miért fütyül a turbó bármilyen kigyorsításnál? Hát lehúztam az ablakot, és hallani lehetett ahogy kifúj az intercooler de nagyon durván. A szervízben mondtam hogy ez is a baja, ezt is nézzék meg, még is csak Igazgatói autó...
Az autót nem én hoztam vissza a szervízől (Hivatalos Ford szalon), de gondoltam rákérdezek, hogy mi van megcsinálták-e vagy lefosták mert már volt rá példa hogy mindent kicseréltek csak azt nem amit kellett volna.
Beszéltem az Igi titkárnéjővel és ő megnyugtatott hogy ő beszélt a Forddal és megnyugtatták hogy ez nem hiba, csak nem szabad annyira nyomni a gázt!
Amikor képenröhögtem a titkárnőt csodálkozott, de mondta hogy ez van és nagyon kedvesek voltak a Ford-ban úgyhogy szerinte tényleg nincs baja a kocsinak.
Tanúlság: Szakszervíz szerint ha lyukas a cooler nem kell annyira nyomni neki. :)
Tuggya fene. Én igazából sose méregettem, csak annyira figyelek, hogy nagyjából mindíg ugyanannyit fogyaszt (mindíg tele nyomom). Most az adagolófelújítás előtt mértem egy pontosat, hogy lássam, van-e változás. 70% országút 30% város volt, és erre jött ki 8.3 l
Jut eszembe, de jó, hogy 300 Ft lesz a gázolaj! Hosszú idő után ma jutott eszembe, hogy megint valami "alternatív" üzemanyag beszerzési forrás után kéne néznem, bár a faszomnak sincs kedve megint a hidegben kannázni... brrrr...