Igen, a Kansas , Styx vonulat életem meghatározója. Érdemes hallgatni, tanulni és esetleg Cover band-ként játszani zenéjüket. Fantasztikus a zenei élmény!!!
Pontosan!!! :) Azokban az időkben szinte mindent eljátszottak, amit csak lehet...
http://www.youtube.com/watch?v=5ZzLPf_zyKk (Ugyan már egyszer belinkeltem.) Kerry Livgren Neal Morse-szerű "lény"! Nem sok pottyan belőlük erre a bolygóra. Isten áldja Őket!
(Ritkán találkozom Kansas rajongókkal, nagy öröm ez! :) )
egyetértek. a charlatans viszont nagyon szarul keverték. a gitár olyan vékony volt hogy szinte már égő volt. nem értem miért nem tudják tiszteségesen keverni az előzenekart. ok kapjon kisebb hangerőt, de az arányokat azért renbe kellene tenni. jó lenne öket normális körülmények között látni. A Green Dayhez meg hát ne hasonlitsuk imho.
egyébként tavaly a Depeche Mode elötti zenekarokat tiszteségesen keverték a Puskásban, a hangerő kisebb volt, de ezt elfogadom.
Sziasztok! Kicsit (bocs nagyon) off. Kimentem a Stones koncertre. Előre tudtam, hogy nem lesz egy szexuális élmény, ti. sohasem szerettem őket. Volt jegyünk, kíváncsiságból megléptük, meg hogy egy jót röhögjünk. A The Charlatans nevű előzenekar egy chopped B3-at használt 122 leslivel. Kicsit Green day ízű ilyen punkos rockos stílusban játszottak, a Hammondnak meghatározó szerepe volt, legalábbis abban a 3 számban, amit hallottam. Nem veszek lemezt tőlük. Aztán jöttek a nekromancerek (szerepjátékokban élőhalottak). Mintha egy kriptából rajzottak volna ki. Keith Richards egy szám után még a strang-gumit (érleszorító) is a bal karján hagyta, vagy lehet, hogy más volt, rossz hiszemű vagyok. Voltak jó pillantaik. Egy két blues jam egész jó volt. De több számot egyszerűen el..sztak. I can get no...-t például. Még nem játszották eleget, ki kell gyakorolni. Volt velük egy gyönyörű B3, szegényt egy szőnyegkereskedőtől vették. Alig lehetett hallani, szinte kizárólag gyors lezlivel - szőnyeg. Mé nem jó nekik egy klón? Egyébként használtak azt is, mikor a színpad közepét előretolták úgy jó 100 méterre. Egy Korg CX-3 vót. Szóval sok manír, gyenge teljesítmény, tüzijáték, tűz, látvány, nagy kijelző, felfújódó száj-nyelv. Nem vártam mást.
Még visszatérnék Brian Augerhez. '1969-ben nagy riválisok (persze jó értelemben) voltak a Purplés Jon Lorddal. Brian 2 ével öregebb, '39-es!!!
Akkoriban Lord szélesebb spektrumú, klasszikusabb ízű játéka jobban tetszett. A hetvenes évek közepére viszont igencsak ellaposodott és amit most csinál, az lehet hogy valakinek tetszik, de hogy nem azért szeretjük, az biztos. Olyan Claydermanos.
Augernek meg a jazzesebb, állat tekerési voltak lehengerlőek. Csakhogy! Ő a mai napig egy teljesen HITELES ember, pontosan azt csinálja mint amiért régen is szerették. Egy hozzászólásban van jól megírva, mint a jó bor, az idő jót tesz neki. Lassan a hetven felé (most volt 18-án a születésnapja) alázza a nagy tekerő orgonistákat :-) És NO lezli, ami csak nehezít a dolgán.
Ha legközelebb megy Bécsbe, azthiszem ismét ott leszünk Leslie122 kollégával, meg aki még velünk tartana.
Brian Auger gyakorlatilag SOHA nem használt forgatott hangú/lezlizett orgonát, csakis vonlaból ment.
És itt egy L102 spinet, nem a B3.
Emellett csak mellékes hogy Julie Driscoll mellett feltűnik egy (skót?) énekes, akinek a karrierjére akkoriban még várnia kellett. A '68-as Deep Purple meghallgatáson is csak kiröhögték szegényt :-)
Igen, most ez a hivatalos felállás, bár általában Herr Attilával játszunk négyen, aki basszusgitározik. Csináltunk lemezt, csak mág nincs rendesen megkeverve. Blogom nincs, de mindenkori koncertjeimet itt lehet elérni: http://premecz.atw.hu
altalaban hajlamos vagyok nagyokat mondani, de itt megerdemelt a cimke: zsenialis! :D
nagyon sokszor lattam mar a vazsonyit veletlenul, majdnem mindig nagyon jo volt, legtobbszor zsenialis :_), de amiota kulfoldon elek kicsit elvesztettem a fonalat. akkor most ez a hivatalos felallas?
van valami bloggod, ahol osszefoglalva kovethetok a koncertdatumok? szivesen mennek a koncertekre, ha eppen otthon vagyok.
mar a cry baby nyilvanos akarmire is akartam menni, de eppen a magyar adminisztracios nehezsegekkel kuzdottem 17:00-kor (ahogy a pesti estben hirdetve volt az esemeny), most meg azt lattom a boogie blogjan, hogy 19-21 kozott zajlott. "most ezt igy hogy?"
Sziasztok! Itt egy kis önreklám, a videó frissen került fel a netre, de még kora tavasszal készült! A felvételt Tehtube mester csinálta a Király utcai Sirályban. Itt az ő Motion Soundján játszottam, kösz mindezekért!
Egy barátom hívott. Főként saját műsorból álló rockzenekarukhoz elsősorban orgonistát, esetleg billentyűst keresnek Bp-en, környékén, 30-40-eseket inkább. Kezdés augusztus végefelé. 20 347 9517
Hamár ilyen időket élünk :) nekem is illik köszönetet mondani a folyamatos szakmai segítségért elsősorban tehtube mesternek, úgyszintén dombi39-nek közvetlenségéért és segítőkészségéért; és mindenkinek aki jótanácsokkal látott el! Szóval köszönöm szépen! ...és örülök, hogy annak idején rábukkantam erre a fórumra!
Mindenképpen színvonalasabb, mint az Eurosport fóruma; itt legfeljebb a "ki volt a jobb, Armstrong, vagy Ullrich" kérdés felvetése vált ki még igen erős érzelmeket. :-)
A közvetítők is olvassák és alkalmanként reagálnak is az itt elhangzottakra is (bár hivatalból nekik az Eurosport fórumát kell reklámozniuk).
A Tour ideje alatt a fenti Indexes fórumon is mindig megszaporodtak az általad is igen találóan jellemzett hozzászólások, de a hivatalos Eurosportos fórum megjelenésével ezek a derék emberek már ott "boldogítják" egymást.
On
Egyébként pedig "HAMMOND forever" (hogy a klasszikusokat idézzem)!
Valóban, bár én inkább csak olvasó vagyok, mint hozzászóló, igyekszem tanulni minden részletből, és soha nem felejtem el, mikor Lord-tól megvettem az L100-amat ismeretlenül is gratuláltatok, sőt, hogy előbbre menjek a hangszer kiválasztásában ennyi önzetlen segítséget soha nem kaptam még sehonnét.
Kedves Kollégák! Kicsit OFF, talán nagyon is, de mindenképp meg kell osztanom veletek: nagyon örlük, hogy ennek a kultúrált 'Hammond orgona' fórumnak lehet a tagja. Büszke vagyok mindenkire aki itt hozzászól, és egyáltalán. Büszke vagyok rá, hogy együtt tudunk mindenkivel örülni a legkisebb dolognak is (bár egy Leslie 145 nem is kis dolog!), meg hogy mindenki segíteni próbál a másiknak.
Mert, miért is írom ezt le?
A Tour de France miatt rájelentkeztem az Eurosport/ Kerékpár/Tour de France 2007 fórmára... Hááát. Még annyi unkultúrált, illojális, állandóan egymás hozzászólását fikázó és egymásnak beszóló tag, akik ott vannak és beírnak... Szégyeltem magam, ki is léptem. Egymást cikizik állandóan, értelmes kérdésre direkt marhaságokat válaszolnak; ha már valamit előzőleg megírtak, akkor nem azt írják mint TEHTUBE mestert idézem, hogy "érdemes a fórumot elölről is olvasgatni...", hanem le sem merem írni hogy utasítják egymást rendre.
Még egyszer: köszönöm, hogy itt lehetek tag és hogy a társaság ilyen összetartó. Valóban kezdem azt hinni/tudni, hogy a zene kiemel minket a "köznépből" - bár lehet hogy erőseb fogalmaztam?