Keresés

Részletes keresés

Véső Creative Commons License 2005.11.29 0 0 1350
Persze, kolesz, csak kicsit drágábban mérték négyzetméterét... :))))))
AndreW77 Creative Commons License 2005.11.29 0 0 1349
:) szerencsére eddig még sose volt foglalt az ágy este, mikor hazaértünk... Szal, aszem, nem kolesz. :)
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (1348)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.11.29 0 0 1348
Akkor ez most kollégium, vagy mi, hogy mindenki hazamegy (???) hétvégére? :-)
Előzmény: Véső (1339)
AndreW77 Creative Commons License 2005.11.29 0 0 1347
Szia Tibo04!

Az erkélyrózsák két elemből állnak: egy u alakúból, meg egy egyenesből, amit az u-alak két vége közé kell rakni, így lesz a kettőből egy négyzet. Az egyenes részt 2 csavar tartja az u-alakhoz. Simán felszereli bárki, aki hajlandó erkélyen dolgozni (én pl. nem, pláne nem a hetediken - apróbb fogyatékosság :) ). Mondjuk nem tudom, hogy ehhez az ötlethez mit szólnak a garisok (akár az iroda, akár a szerelők maguk).
Én is nagyobb esélyét látom a hétközi partyzásnak. Nincs is annál jobb, mint nem túl hidegben (de azért elég hidegben ahhoz, hogy a forralt bor már jól essen) kint lenni. Kár, hogy elolvadt a hó, fehérben még nagyobb feeling...
Előzmény: Tibo04 (1340)
hamanokaito Creative Commons License 2005.11.29 0 0 1346

Sziasztok !

Ezen hétvégén egyelőre úgy tűnik, bármikor jó a buli. Hétközben soha nem tudom előre, hogy mikor érek haza. Az - sajnos - biztos, hogy 19-20 óra előtt mostanában meglehetősen ritkán ...

A csőtakaró rózsákat nálam is felrakták, elég gyorsan. Igaz le kellett terítenem pár papírt, mert sáros cipőben át akartak gyalogolni a parkettán. Más gond nem volt velük. Nálam még ( Kopp, kopp ... ) nem volt semilyen garanciális gond. Először azt hittem, hogy rossz a fürdőben az elszívó, de azután felvilágosítottak, hogy csak késleltetéssel indul. Szegeden korábban olyan központi elszívó volt a lakásomban, amit nem kellett kapcsolgatni, bizonyos időközönként magától beindult majd leállt. Ez itt is jó lenne, mert keveset vagyok otthon és addig is szellőzne. Lehet, hogy majd megoldom egy időzitő kapcsolóval ( Made in Baumax ). 

Hamano

Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.11.29 0 0 1345

Három helyiségben van kb 2-3 méteres repedés. Mekkora? Nem olyan széles, hogy kezet fogok a szomszéddal. :-) De pont olyan helyeken van, ahova sokszor néz majd az ember: ülőgarnitúra és ágy mellett. Mi magunk tetettük fel a csempét, és a sarkokban nem fugával, hanem sziloplaszttal tömítettünk. Remélhetőleg így nem fognak eltörni a csempék.

Festeni és fogunk. Sk., ezért remélem, idén már nem reped tovább.

Igen, korrektek a garanciális irodában és az üzemeltetésen is.

A rózsát 10 perc alatt felrakják. Szerintem nem ronda. Nem értem, miért gondoltad, hogy ide kovácsoltvas elemek kerülnek.

Előzmény: Szürkeszamár (1344)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.11.29 0 0 1344

Nekem is volt-van pár javítanivalóm. A garanciális irodában azonban mindig készségesek, időpontot egyeztetünk és általában csütörtökönként van hibafelmérés.

Nálam a rollótok szélén lévő csavarok a vakolat alá kerültek, ezt vagy mostanában vagy tavasszal javítják. A kádam pedig nyikorog, amikor belelépek vagy sétálok benne. Csütörtökön jön az alvállalkozó, hogy ő is megnézze. Ezzel a két hibával nem vagyok egyedül.

Ezen kívül a fürdőszobai szagelszívó nem működött és némi cementet kellett eltávolítani a WC-ből, de mindkettőt gyorsan és korrekten kezelték. Ami tetszik, az a hozzáállásuk: jönnek, megnézik, megcsinálják. Kisebb-nagyobb hibák minden építkezésen előfordulnak, ezt sajnos nem lehet megúszni. A nagy különbség az építtetők között szerintem az ehhez való viszonyulásban van. Az AL-lel szemben ezidáig nincs kifogásom.

Nálad milyen jellegű, mekkora a repedés Tuskeboki? Nálam csak egy nagyon halványat fedeztem fel a fürdőszobában (remélem nem hasad tovább - kopp,kopp). Kb. egy tized mm széles és függőlegesen fut. A repedés vonalán lévő csempék fúgájában is látszik. Ha jól emlékszem, egy vagy két éven belül újrafestik belülről a lakásokat, pont az új építkezéseknél várható repedések miatt. Ez azonban minden új épületnél így van - az összes építtetőnél, akinél előtte jártam, beszéltek a várható repedésekről és az egy-két éven belüli ingyenes újrafestésről.

A hétköznapi kertiparti is jó megoldás. Ha sok lakótársunk vidékre utazik hétvégenként, akkor inkább tényleg tegyük át hét közbeni időpontra.

Akkor tehát: hét közben kinek mikor NEM felel meg?

Carvi Creative Commons License 2005.11.29 0 0 1343

"Lehet, hogy a burkolók még nem kezdték meg a javításokat - tényleg, ilyen javításról  nem is olvastam még itt a forumon."

Pedig lesz dolguk bőven... :) vagy inkább :(

Előzmény: Kisdinnye (1341)
Gabrini Creative Commons License 2005.11.29 0 0 1342
Kedves Tibo!

A rejtélyes "erkély rózsa" sajnos nem valami szép kovácsoltvas dekoráció, de legalább tényleg gyorsan felszerelik az erkélykorlát lábazatára. Gondolom, valami vízlepergető funkciót szolgál és két szerelő néhány perc alatt felszereli, kiszilózza stb. Mivel sok tulajt nem tudtak utolérni, emiatt kerültek az ajtókra a rejtélyes üzenetek.
Kisdinnye Creative Commons License 2005.11.29 0 0 1341

Szia Tibo!

Szerintem nem érdemes külön utakat keresni. Láthatod/olvashatod, hogy mindenkinél jártak akinek problémája volt. Igaz, hogy volt aki sokat várt, de olyat, hogy nem mentek ki még nem olvastam. Voltak ablakosok, vizesek, az elektromosságot is sok helyen felkutatták, sőt még cementdugót is távolítottak el klotyókból.

Lehet, hogy a burkolók még nem kezdték meg a javításokat - tényleg, ilyen javításról  nem is olvastam még itt a forumon.

Javaslom az irodával egyeztess. Ha elég türelmed van és kifogsz egy ügyesebb telefonemelgetőt juthatsz valamire. Fontos, hogy mondd, nem felvetetni akarod a hibát egy listára - akkor csak szemlézni küldenek valakit - hanem a javításra vársz.

Garanciális Iroda: 451 1000

AFM Kft (közös képviselő): 451 0100

A rózsát nálam is feltették, de nem én voltam ott úgyhogy sajna felvilágosítással nem tudok szolgálni.

A többiek biztos megteszik.

Tibo04 Creative Commons License 2005.11.28 0 0 1340

Tisztelt fórum látogatók !

Az IKONHÁZ  egyik tulajdonosa vagyok, az igazsághoz hozzátartozik nem vagyok állandóan Budapesten vidéki lakos vagyok, így elég nehéz megszervezni többek között a garanciális javításokat. Mire is gondolok, a fürdőszobában két csempe el van repedve - felírták mint  javítandó- de már kételyeim vannak, kérlek benneteket ha valakihez ilyen ügyben jön a szakember szóljon. Esetleg "másodállásban " meg lehet a szakemberrel beszélni egy időpontot. A másik  dolog valami erkélyrózsával macerál a garancia iroda, mi lehet ez, kinél szerelték már fel, nem tudnám esetleg én is felszerelni ha otthagyják valamelyik szomszédnál.

A héten péntek du és szombat de az IKON fészekben leszek én is.

Üdvözlet a szomszédságnak !

Véső Creative Commons License 2005.11.28 0 0 1339

Én tutira nem tudok részt venni ezen a hétvégén ezen az összejövetelen. De rajtam ne múljék, feláldozom magam a szentség oltárán, ha többség tud menni, ám legyen.

Bár én inkább a hétköznap estét jobbnak látnám. Tekintettel, hogy sok vidéki van, hétvégén tutira nem fogtok időpontot találni, ami mindenkinek jó. Egy hétköznap estét kellene kijelölni, gondolom, nem félnapos összeborulásra gondoltatok, ahogy el tudom képzelni, sztem 1 óránál úgysem tart tovább ez az egész.

Egyébként tényleg nagyon érdekes lenne élőben is megtudni, ki valójában Szürkeszamár, Tüskeböki és Kedves Férje, Fiend, szb., stb. :))))))))))))

AndreW77 Creative Commons License 2005.11.28 0 0 1338
:) jó ötlet :)
Nekünk most hétvégén a péntek este és a szombat este lenne jó, vasárnap színházba megyünk.
Úgy látom, mi elég "zűrösek" vagyunk, úgyhogy találjatok ki egy időpontot és ha belefér, mi is ott leszünk, különben meg :((...
Előzmény: Szürkeszamár (1336)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.11.28 0 0 1337

Mi elég szorosan vagyunk, kb minden időpontban egyformán bizonytalan. Szóval mi csatlakozunk, bárhogyan döntötök.

Falak nálatok nem repednek?

Szürkeszamár Creative Commons License 2005.11.28 0 0 1336

A hét végi elmaradt, többünknek nem felelt meg.

Próbáljuk meg összegyűjteni fordítva: a mostani hét végén kinek nem felel meg, és mikor. Ami marad, az a mindenkinek megfelelő időpont. Hátha így összejön...

fiend Creative Commons License 2005.11.28 0 0 1335
Mi is reméljük, hogy mondjuk a 7végére sikerül össze hozni egy találkozot a topic társakkal!:-)
Még van pár napunk addig!:-)

Spec ez a hétvége nekünk is nagyon megfelelene! :-)

A "Jó hír"-nek is nadon örülök! Csak legyen eredménye!:-)
Előzmény: Fedél nélkül előfizető (1334)
Fedél nélkül előfizető Creative Commons License 2005.11.28 0 0 1334
Sziasztok !

Volt valami tegnap este? Sajnos csak később értem vissza Bp-re... :-( LEsz valamikor második kör?

Jó hír: Most beszéltem az AFM-mel, lezárták a szavazást, megkezdik a tárgyalásokat a UPC és egyéb szolgáltatókkal....

hamanokaito Creative Commons License 2005.11.26 0 0 1333

Sziasztok !

Csak hétfőn este érek vissza Szegedről ....  :-((

eticsiga Creative Commons License 2005.11.25 0 0 1332
Legyen inkább hétköznap este!!!!
AndreW77 Creative Commons License 2005.11.25 0 0 1331
:(( most hétvégén vidéken leszünk, csak vasárnap estére (lehet, hogy éjszaka lesz belőle) érünk Pestre... Nekünk jövő vasárnap jobb lenne...
Előzmény: Szürkeszamár (1328)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.11.25 0 0 1330
Legyen esetleg hét közben este 7-8 óra tájban, amikor mindenki itthon van?
fiend Creative Commons License 2005.11.25 0 0 1329
Hát mi csak olyan hét fél nyolc körül fogunk haza érni ha minden igaz de majd azért lenézünk hátha még találunk valakit a kertben!:-)
Előzmény: Szürkeszamár (1328)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.11.25 0 0 1328

Attól tartok, egy hét múlva hidegeb lesz. Tájékoztatót pedig azért nem írnék, mert egy össznépi találkozó lenne a dologból, és meg sem ismernénk egymást, mi fórumosok. Ez úgyis meg fog történni az első lakógyűlésen, ezért a hét végi öszejövetelt egyelőre szűkebb körben tartanám. Próbáljuk meg akkor, hogy vasárnap délután 5-kor lejön a belső kertbe, aki tud. Legfeljebb egy hét múlva megismételjük!

Vélemény?

eticsiga Creative Commons License 2005.11.25 0 0 1327

Sziasztok,

mit szólnátok egy hét múlva, dec. 3-án vagy 4-én, addigra gyártanék tájékoztatót. Elég kevés ember van netközelben.

fiend Creative Commons License 2005.11.25 0 0 1326
A Vasárnap nekünk is szimpatikusabb lenne! Addigr elvileg haza érhetünk!
Fedél nélkül előfizető Creative Commons License 2005.11.25 0 0 1325
Akkor én is beszerzek egy példányt a névadó újságomból :-)

Mondjuk szombat este sajnos nem leszek otthon, úgyhogy akkor nem tudok részt venni a partin :-(
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.11.25 0 0 1324

Ha így marad az idő, akkor nem lesz túl hideg a hét végén. Akkor a meteorológusok sem dolgoznak.

Szombat vagy vasárnap 17 órát javasolok. Melyik a szimpatikusabb?

Előzmény: eticsiga (1323)
eticsiga Creative Commons License 2005.11.25 0 0 1323

Sziasztok,

a folyosóbuli is ok, de lehetne hóemberépítő buli (bár a hó elolvadt) forralt borral fűszereuve!

AndreW77 Creative Commons License 2005.11.25 0 0 1322
...izé, kölcsönvesszük...
Előzmény: AndreW77 (1321)
AndreW77 Creative Commons License 2005.11.25 0 0 1321
Hali!

Jaja, nagyon hideg van. Lehet, hogy egy folyosóbuli jobban megmozgatja a társaság fantáziáját :). Onnan még mindig ki lehet menni hógolyózni is...
Nem vagyok túl kreatív, az egyetlen, ami eszembejut, hogy Kedvesemen 79-es, rajtam meg 77-es mez lesz. Vagy Kedvesemnek ellopjuk egy troli tábláját :)))...
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (1320)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!